Šta je novo?

Huawei MobileWiFi spravica

• Začetnik teme Začetnik teme Gizmo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Gizmo

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
05.02.2008
Poena
645
Evo jedne po meni dosta zanimljive spravice za mobilni internet. Ovo je odlično rešenje za tablete bez 3G podrške, laptopove u zonama gde nemate WiFi, ili ako jednostavno ne želite da trošite bateriju svog smartfona na njegovu 3G konekciju.

Radi se o malom uređaju od firme Huawei, koji ima svoju bateriju, u koji ubacite SIM karticu, povežete ga sa kompom prvi put kako bi preko browsera pristupili uređaju da podesite šifru za konekciju i posle toga voila, imate mobile WiFi hotspot. Konekciji koju diže može pristupiti do 5 uređaja odjednom i njegova baterija traje do 5 sati aktivne konekcije. Recimo da ste negde u kafiću gde nema WiFi, uključite ga i pružite svim ortacima mobilni internet, ili dignete samo sebi net, jer ostali ne znaju šifru pristupa, kako god 😀

Biće test na sajtu koji će raditi kolega, tako da ne davim previše, evo vam nešto više informacija o uređaju http://www.huaweidevice.com/worldwi...nfoId=3144&treeId=3619&directoryId=5009&tab=0

Ja sam ga malo pročačkao i meni se sviđa, odlična spravica. U njega ubacio Telenor karticu koja je došla u paketu, i preko fona pristupio mobilnoj mreži i izvrteo speedtest, čisto da vidim koja je brzina ovde kod mene.

145550179.png

Poslednja izmena:
Znam da ima ta tema i razmišljao da li da stavljam tamo, ali sam odlučio ipak ne, jer nije samo za tablete, već i mobilne telefone i laptopove, itd. Temu sam igrom slučaja otvorio ovde, jer mi je bilo najbliže, mogao sam da je otvorim i u sekciji za mobilne telefone, ili laptop računare, svuda bi bilo ok 🙂

To je random odabran primer za kafić, što se mene tiče možeš da je podigneš na livadi na letovanju, sve dok imaš mobilni signal 🙂

Poslednja izmena:
Dobio sam informaciju da će ovo biti samo kod Telenora i isključivo uz neki internet paket... Biće u ponudi od 15-og marta... pomalo bezveze, al ajd.

Pa sad uz ovu spravicu mogu da guraju bili koji tablet a ne samo 3g.Nadam se nekom Asusu prime uskoro 🙂

Sad videh da mu je puna cena 12000 dinara, to je mnogo, za te pare možeš uzeti neki slabiji android telefon i raditi tethering. 🙂

Nazad
Vrh Dno