Šta je novo?

Huawei MateS

Pa ovaj ga je nahvalio. Jedino mu je zamerio cenu. A odgledao sam i onu sa verga i bezbroj drugih. Kamera jeste slabija ali daleko od togа da je baš loša.

Drug ga ima, i veoma je zadovoljan sa telefonom, i kako radi i baterijom i kamerom, kaže za njegove potrebe kamera odlicna... Sad sve zavisi kako kome ta kamera odgovara...
Nije ni najbolja a opet nije ni loša koliko se to predstavlja, ok cena jeste velika u startu bila za ovaj fon...

Pa mene baterija najviše o brine.

On je pre mate s imao htc m7, i jako je zadovoljan baterijom, izdrži mu citav dan baterija uz neko malo jače korišćenje od normalnog. E sad sve naravno zavisi kako ko koristi fon itd itd...

Pa ovaj ga je nahvalio. Jedino mu je zamerio cenu. A odgledao sam i onu sa verga i bezbroj drugih. Kamera jeste slabija ali daleko od togа da je baš loša.

Nije baš loša, ali nije ni vrh. Mogla je biti bolja s obzirom na cijenu definitivno..

Mediokretski kinezski telefon sa idetičnom cenom jednog "Samsung Galaxy S6 Edge".Ja mislim da ovo može samo pijan čovek da kupi. :)

Nemam ovaj telefon, ali je glupo to sto pises. Svako kupuje sta mu odgovara. Ja da imam para za bacanje kupio bih pre ovaj, od samsunga. Stvar je ukusa.

Do danas je bila akcija u Njemackoj da su davali 100e natrag onom ko kupi mate S. S tim povratom najjeftiniji bi izašao oko 330e. Da imaju dual sim verziju uzeo bi ga sigurno, ovako mi nije bio napet.

Do danas je bila akcija u Njemackoj da su davali 100e natrag onom ko kupi mate S. S tim povratom najjeftiniji bi izašao oko 330e. Da imaju dual sim verziju uzeo bi ga sigurno, ovako mi nije bio napet.

Koliko sam uspeo da provalim svi modeli sa 32gb imaju hybrid dual sim. Ona varijanta ili sd kartica ili još jedan nano sim. A neko je pominjao edge. Edge je preko operatera duplo skuplji od ovog huaweia a i nije dual sim. Da mi se daju te pare ima mnogo boljih telefona od edge touchwiza.

Poslato preko mTalk

Nisam siguran, niko u specifikacijama nije naveo tu mogućnost, dok su za recimo hibridni sistem od dvije kartice u Huawei G8 naveli u specifikacijama tu mogućnost.

Imaš u specifikacijama tj. u opisu na sajtu mts-a. Ne navode jer je hybrid varijanta i korisniku više znači sd kartica nego dual. Ta 64 i ovaj 128 premium sa force touchom koga još nema u prodaji možda neće biti ali za ovaj sam siguran jer i na YT u nekim reviewima to pokazuju. Ako se ispostavi da u mts-u ne budu mogli da mi garantuju da je dual sim model onda me ne interesuje.

Poslednja izmena:
Nedavno sam uzeo Mate S, što se tiče baterije traje mu više od 24 sata uz neprekidno korištenje 3G interneta, ima podršku za LTE, i dosta opcija. Što se tiče privatnosti, posjeduje mogućnost da dodijelite 2 šifre na telefon, jedna za vlasnika, druga za ostale korisnike i tako možete sakriti svoje aplikacije, kontakte i slično. Fingerprint radi odlično i ima dosta mogućnosti, te telefon je tanak i baš fino izgleda. Samo mi se ne sviđa smart cover koji je bijeli kao i telefon, već sam ga uspio isprljati za nekih 15 dana korištenja.

CInjenica je da huawei ima neke opcije koji nemaju drugi telefoni, poput zakljucvanja aplikacija, zatim kao sto rece kolega dodjeljivanje dvije sifre, odredjivanje svakoj aplikaciji pojedinacno da li ce korisiti wifi ili mobile data i jos mnogo toga sto nisam vidjao ni na samsungu ni LG-u i ostalim. Ali cijena ovog Mate S je bezobrazno velika. Isto kosta koliko i S6 edge, sto je bezobrazno. Ipak Mate S ima dosta slabiji hardver u sebi, plus slabiju kameru. Cijena ovog tel ne bi trebala biti preko 300e.

Slažem se, s druge strane možda namjerno žrtvuju visoku prodaju da bi se pozicionirali kao 'elitni' proizvođač, i odvojili od ostatka kineske ekipe. A s vremenom misle po performansama i kamerom prestići vodeće pa će i visoka cijena uređaja biti opravdana.
Mada ja bi lično volio da su dostupniji, da si 'parkiram' neki Mate u džep.

:)
842a03c37f58dee599d89407886c7093.jpg
ee89aa19e251a6cf72fc82947d6690bc.jpg

615ac2ce0c8eb8d36f7948e77f4ab330.jpg

e33d7dd2be7d9bf43790eb70dcebd17a.jpg

7d554785298e5f4ece9174894f3d9bfc.jpg

Cestitam,da te dobro sluzi☺Izgleda vrhunski...

Hvala, na žalost nije za mene, vec za ženu, ali svakako je to maleno za mene 5,5" :)

Maleno je i 6" za mene, nekako bih pristao na najmanje 6"5" :)
Što se tiče mate s, oduševljen sam, lepo sve spakovano, izrada vrhunska, leži u ruci samo tako, lepo sve radi bas kao na mom x2, uz neke dodatne opcije u korist mate s:)

Lepo pakovanje, lep i telefon. Pa da zameni za još bolji. Valjda će ženče moći da dođe na red da oristi telefon pored tebe :d
Aj okini par slika i postavi, baš me zanima kamera.

Bice slika za koji dan, mate s vs x2 :) Da, pakovanje je bas bruka dobro :)

Prelep, koja cena ako nije tajna?
Volite Huawei brend? :p

Nije kupljen za keš, produžen ugovor ovde u t mobile.de
Doplata za telefon je bila 9,95e
Mesečna tarifa /paket je 49e
2gb lte 150mbs /50mbs
Pozivi za sve mobilne mreze i fiksni je neograničeno, takodje i sms
Naravno, ugovor na 24 meseca
Po meni je to skroz ok, bar za mene je super tarifa :)
Pa, žena je dobila od mene huawei mediapad X1 7.0 kad sam ja kupio huawei mediapad x2 7.0, pa tako da se i ona zarazila sa Huawei, odgovara joj sve, mada je pre koristila samsung, mogla je i sad da bira koji hoće, jednostavno je htela Huawei, ili mate s ili mate 8, ali njega još nema a njoj se nije čekalo :)
Huawei Family, cekamo još jedan najveći huawei tablet, m2 10 :)

Poslednja izmena:
Bila je tu kod tebe akcija u februaru, huawei je davao povrat 100e svakom ko kupi mate s, ali i ova pretplata je sasvim dobra.

Nisam mogao pre Marta da produzim ugovor, na žalost :(

Nije kupljen za keš, produžen ugovor ovde u t mobile.de
Doplata za telefon je bila 9,95e
Mesečna tarifa /paket je 49e
2gb lte 150mbs /50mbs
Pozivi za sve mobilne mreze i fiksni je neograničeno, takodje i sms
Naravno, ugovor na 24 meseca
Po meni je to skroz ok, bar za mene je super tarifa :)
Pa, žena je dobila od mene huawei mediapad X1 7.0 kad sam ja kupio huawei mediapad x2 7.0, pa tako da se i ona zarazila sa Huawei, odgovara joj sve, mada je pre koristila samsung, mogla je i sad da bira koji hoće, jednostavno je htela Huawei, ili mate s ili mate 8, ali njega još nema a njoj se nije čekalo :)
Huawei Family, cekamo još jedan najveći huawei tablet, m2 10 :)
Kakvi su utisci? Kakav je u radu,jel radi glatko? Kakav je zvuk na zvucniku i slusalicama? Hoce li dobiti novi android?

Послато са SM-T310 уз помоћ Тапатока

Cao moze mala pomoc dvoumim se izmedju ovog modela I Honor 7 vidim da su skoro isti jedino je Honor malo manji ?
E sada sto se kamere tice generalno huawei su tu malo slabiji kako se Mate S pokazao sa kamerom ?

Vidim da je tema zamrla pa rekoh da je malo ozivim.

Koristim ga neka cetiri meseca ( sto je u mom slucaju veoma dugo ),o kvalitetu izrade i izgledu ne treba trositi reci,telefon je prelep i zaista ostavlja utisak premiuim telefona od osecaja u ruci do pakovanja u kom dolazi,prethodni telefon mi je bio nexus 5x i probacu da ih kratko uporedim,naravno podrska,kamera i mozda jaci prijem wi-fi na strani nexusa sve ostalo mate s.Prosecno izvlacim oko 4 sata Sot-a,osvetljenje 60 % pre podne 3g popodne wi-fi,ne koristim face,whatsup,instagram i ostala ******,uglavnom viber,skype,youtube,chrome,razgovori,poruke,poneka igrica i to je to ( bolje je od 5x u svakom slucaju ) zvuk preko zvucnika i u toku razgovora ubija 5x sto i nije cudno ( ne pamtim kada sam pojacao fon do kraja gledajuci neki klip npr ) ekran mi je takodje bolji,vise volim amoled, trenutno mi je na 960 sati up time-a i leti kao prvog dana,fon mi je na 6.0 i Emui 4.0.1 i popizdeo sam kada sam procitao da nece dobiti 7.0 Nougat,mislim da je fon debelo podcenjen pa cisto da iznesem utisak :)

Moze neki tutorijal kako da uradim update sa 5.1.1 na 6.0 i Emui 3.1 na 4.0.1 ?

Nazad
Vrh Dno