Šta je novo?

Huawei MateS

Koja je logika da bude veci bezel dole,jedino kod samsunga,jer ima dole dugmice,pa necu da drzim telefon naopacke,nego normlano,da bi mi bolje bio pristupacan ekran i rad sa jednom rukom,mnogo je bitnije da dole i sa strane bude manji bezel nego gore,kao sto je npr c5 ultra,ono je vrh.

Ovako iz prve ruke - napravili su dobar telefon... ali su se izmangupirali sa cenom, da je 500 evra bilo bi u redu, ali 650 pa naviše - to nije cena za Huawei. Ne mogu oni posle par dobrih telefona da imaju istu cenu kao Samsung, LG, Apple, nisu još uvek dovoljno popularni za tako nešto. Što se tiče naslova videa, senzor radi stvarno fantastično, više zbog toga što čita u deliću sekunde otisak i u 99% slučajeva uspeva da ga očita bez ponovnog prinošenja prsta, a ove druge zezancije vezane za njega su isto ok.

edit:

Evo link ko nije video test na sajtu, pošto znam da većina vas ne zalazi na Benchmark http://www.benchmark.rs/artikal/test_huawei_mate_s-3945

Poslednja izmena:
*** moraju i oni da pokusaju sa jakim cenama da bi videli gde su..ovo je kao neki probni balon. Mate8 sa kirin 950 ce tek biti prava prica.
Taj senzor pozadi je isti kao na honor7 a po mnogima je najbolji/najbrzi senzor za otisak trenutno na trzistu

Poslednja izmena:
Zbog te cene nece ni da se prodaje, pa ce vrlo brzo pasti cena, naravno da su se zaleteli, ali kao sto Gizmo rece prerano. U moru besnih telefona sa imenom nema sanse da dobro ide prodaja ovog,ko daje tolike pare na telefon dodace i 100 pa i 200 evra za Note 5, Edge +, Z5 ili sta ti ja znam

Ovako iz prve ruke - napravili su dobar telefon... ali su se izmangupirali sa cenom, da je 500 evra bilo bi u redu, ali 650 pa naviše - to nije cena za Huawei. Ne mogu oni posle par dobrih telefona da imaju istu cenu kao Samsung, LG, Apple, nisu još uvek dovoljno popularni za tako nešto. Što se tiče naslova videa, senzor radi stvarno fantastično, više zbog toga što čita u deliću sekunde otisak i u 99% slučajeva uspeva da ga očita bez ponovnog prinošenja prsta, a ove druge zezancije vezane za njega su isto ok.

edit:

Evo link ko nije video test na sajtu, pošto znam da većina vas ne zalazi na Benchmark http://www.benchmark.rs/artikal/test_huawei_mate_s-3945

Ovo je i moje misljenje od kad sam video telefon i saznao cene, jednostavno preterano.. 95% ljudi ne samo kod nas, nego i u Evropi i sire ne shvata velicinu Huawei-a, ali jednostavno niko nije na njih ``navikao da budu tu u tom rangu``..

Otrilike to je kao i u automobilizmu, daleko od toga da KIA, Hyundai i slicni ne prodaju mnostvo automobila po celom svetu i da su mozda i kvalitetni i sve, ali onog trenutka kad naprave konkurenta S klasi ili necemu iz tog ranga i izadju sa istom ili slicnom cenom, moraju biti spremni na dve stvari:
1. Da pruze nesto sto drugi nemaju (zapravo mnogo vise)
2. Da ideja dozivi fijasko...

Nije mi jasno kako ce izbeci drugu opciju s obzirom da im prva i ne ide bas..

Poslednja izmena:
Čekam Mate 8. Taman mi ugovor ističe krajem novembra, nadam se da se neću načekati (tj verovatno hoću). :)

Uvecani honor 7 :) ali skuplji duplo
Evo i ja baš gledam pošto me primarno zainteresovao Honor 7 ali sam bacio pogled i na Mate S.
Mate S ima optičku stabilizaciju kamere što Honor 7 nema (bolje mi zvuči 13 mpx sa OIS nego 20 mpx bez, ne samo zbog OIS nego i manje mpx pravi memorijski manje slike a to je prednost, tim prije što više mpx ni najmnaje ne garantuje bolje fotografije).
Mate S ima AMOLED dok Honor 7 ima LCD (sad šta je od toga bolje kad su baš njih dva u pitanju ne znam).
Rezolucija ista, chipset isti, softver isti.
Baterija 3100 mAh na Honor 7 a 2700 mAh na Mate S.
Što se veličine tiče više bi mi odgovaralo 5.2" nego 5.5" ali nije strašno ni ovo veće.

Stavio sam ih jedan pored drugoigo na GSM Arena i ne vidim neke posebne razlike. Ono što se tu ne vidi su ovi fancy fazoni na Mate S sa vaganjem predmeta koji se stave na displej i možda još ponešto.

Nekako mi iz svega Mate S djeluje prilično dobro ali je poreskup ako se poredi sa Honor 7.

Danas imao priliku da se poigra sa Mate S, utisak je wooowww, mnogo bolji osećaj u ruci od mate 7. Stvarno jako lepo izgleda, vrlo tanak fon, sa nekako blago zakrivljenim ekranom na ivicama.
Stvarno je ostavio lep utisak na mene za 15min.

Sto tako slaba baterija i sto sa 6incha na 5.5....
Valjda zato što je tanak pa nisu mogli staviti jaču bateriju. Zanima me kako će se ona pokazati u realnom radu.
Što se veličine tiče meni 5.5" više odgovara nego 6" :)

+/- 450e? Ovo je neka trenutna cena, mislim...
Sve zavisi koliko je tebi puno za taj fon?
Jesi imao prilike da koristiš mate s?

Jesam, i odusevljen sam. Vidim da mu je cena bila i 650e kad je izasao a sad se moze naci i za 450 po oglasima pa zato pitam.

Drug dobar ga je skoro uzeo, kaže da je prezadovoljan sa Mate S, baterija mu izgura citav dan, jos on igra neke igrice...
Sa htc m7 je prešao na Mate s. Meni lično se takodje svidja mate s, dosta sam ga njakao, e sad neko će reći da vredi tih para a neko ne, stvar izbora kome se šta svidja...

Bas mu je brzo pala cena, i to dosta mu je pala. Kao sto sam i mislio, ko je lud da da 650 evra za Huawei. Sad je ok da se uzme, iako bih ja sačekao da padne negde na 400 ☺

Ako on tako kaže, koji ima telefon, i ako je zadovoljan sa baterijom, ne znam sto bi neko izmišljao...
Ne igra citav dan igrice, naravno... Normalno korišćenje telefona, i izgura citav dan...
Sa istim takvim korišćenjem na htc m7 morao je bar jednom do dva puta da dopuni bateriju.

Isplatili se prelazak sa samsung galaxy s5 na mate s. Ističe mi ugovor u mts pa se razmišljam. Sviđa mi se veličina, metal body, dual sim, ali nikad huawei nisam imao.

Poslednja izmena:
Dobar je fon, cackao ga ja uzivo, bas deluje onako premium u ruci, ali neznam koliko je isplativo preci sa s5 na njega...

Jel moguće da ga niko nema

Po meni ovaj telefon i sad kad mu je drastično pala cena ne vredi toliko, kamera mu je losa, stvarno mi nije jasno gde je Huaweiu bio mozak kad su mislili da ce da ga proguraju sa onom početnom cenom :-D

Po meni ovaj telefon i sad kad mu je drastično pala cena ne vredi toliko, kamera mu je losa, stvarno mi nije jasno gde je Huaweiu bio mozak kad su mislili da ce da ga proguraju sa onom početnom cenom :-D
Jel to za kameru tvrdiš iz iskustva ili što misliš da je 13mpx malo.

Ne vjerujem da još neko gleda kvalitetu prema broju mpix. Na većini testiranja je kamera ozačena kao blago razičaravajuća, koliko se sjećam nije se iskazala pri lošem osvjetljenju.

Vrh Dno