Šta je novo?

Huawei Mate 9

• Začetnik teme Začetnik teme joca89
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Isto hi care...

Meni preko HI CARe još nema Oreo.

Poslano sa mog MHA-L29 koristeći Tapatalk

Malo češće gledaj na Hi Care, ja sam prvi put Omasio 🙂
Izgleda puštaju u određenom broju update 🙂

Huawei Mate 10 Pro BLA-L29

Danas sam se napokon odlučio da ažuriran sistem i nakon par prvih par update-ova (mislim 3 ili 4) ponudio mi Oreo. Preko System Update. Ipak cu sačekati malo pošto vidim da neki imaju problema.

Sent from my MHA-L29 using Tapatalk

Ja sinoć metnuo update. Jedino što mi se čini da radi drugačije (za sada) je brightness pošto sam pre držao na pola, sada moram na 3/4.

Baterija? Kamera? Ima li vizuelnih promena u UI?

Ne znam, tek sam jedan dan izgurao.

Definitivno se osvetljenje menja samo od sebe u nekim momentima iako je isključeno automatko regulisanje. Jel ima negde još neka slična opcija?

Sedeo danas sa drugarom što ima mate 10 (ne pro) i on ima iste probleme tj "probleme". i da vam kažem jednu stvar.. mate 9 u odnosu na mate 10, ergonomski i po osećaju u ruci miljama ispred.. Aluminijum neuporedivo lepše leži u ruci, i nekako kao da je tanji.

Definitivno povratak na 7 icu... I dalje jednom u par dana restart, i poceo sam da primecujem da mi sam brise neke slike i snimkebsa vibera i messengera... Dal radi neko skeniranje pa restart i sl ne znam i ne znima me... Back to stock definitivno

Sada imaš i stock 8

Aha. Moj je otključan, kupljen u radnji, pa mi je mozda zato već stigao. Nego sad čekam izveštaje i iskustva "early adopters - a" pošto vidim da su neki ljudi imali problema.

Imam preko ota sto je omogucio hi care... Nista dok ne dobijem i na hi suite... Taj sto imam u ponudi je ista verzija kao ova sto je uklonih... Iskreno nista novo i pozitivno u 8ici osim sto mi se cini da su malko bolje fotke nocne...

Jel vec poceo da pristize Oreo OTA update ili samo preko hi-care aplikacije?

Pa jednom kad se odlucis u hi care za update, posle ti se prikazuje kao OTA... Cak i posle vracanja na 7, prikazuje opet update...

Ja HiCare nisam ni startovao. Pojavio mi se u System Update (u Settings). Ovo mi je prvi Huawei pa još nisam sve upoznao. Šta je uopšte HiCare? Ima li tu čega korisnog?

Ni kod mene još nije stigao uptade. CG je u pitanju, MTEL

Poslato sa MHA-L29 uz pomoć Tapatoka

Crna Gora takodje Motel a imam i karticu telenora, update nema ni na Hi Care niti OTA

Poslano sa mog MHA-L29 koristeći Tapatalk

Možda je i bolje tako dok ne "nalegne" osmica. [emoji23]

Poslato sa MHA-L29 uz pomoć Tapatoka

Jel vam radi picture in picture na oreo i kako se aktivira? Koliko videh treba samo da se npr pusti klip na youtube i onda home dugme, al ili negde gršeim ili ne radi...

Samo ako imaš plaćeni YouTube red. Inače ne radi.

Jel neko instalirao oficijelni Oreo OTA? Kako služi, ima li bagova, problema sa baterijom...?

Ne radi pristup mrežnim diskovima iz Files, ali ako imaš neki drugi file manager nemaš problema. Baterija je meni najbolja do sad, proradio mi i NFC. Sve u svemu, odličan update.

Ne radi pristup mrežnim diskovima iz Files, ali ako imaš neki drugi file manager nemaš problema. Baterija je meni najbolja do sad, proradio mi i NFC. Sve u svemu, odličan update.

Koliko ti traje baterija u proseku?Koliko mozes za dan/dan i po da dobijes rada ekrana ako si pretezno na wifi?

Poslednja izmena:
Kod mene je baterija na Android 8 išla preko 5h SOT na 4g, WiFi minimum 7h.
Dosta poboljšana baterija na Mate 9 sa Oreo.

Extra.Sta mislite o zameni P10 za Mate 9? 🙂

Ako želiš tenk od telefona, velik ekran i odličnu bateriju, onda menjaj...
Kamera je skroz ok, ali.. Ne znam hoces li ti biti zadovoljan, ali... Verovatno da poznajes već manuelna podešavanja, to jest pro Mode, tako da ces i tu dobiti još bolje slike nego na automatici.
Hmm... Pa sad onako razmišljam, mozda je bolje da menjaš za p10 plus 6gb/128gb, naravno ako ti je to prihvatljivo po ceni itd itd...

U pravu si,mozda bolje za P10 plus,vise bih dobio.

Verovatno da poznajes već manuelna podešavanja, to jest pro Mode, tako da ces i tu dobiti još bolje slike nego na automatici.

Dok se ti namestis za kadar, dok ti namestis podesavanja, prodje taj trenutak sto si hteo da fotkas.

Izvadis, opalis, cao. Jedino Samsung ili iPhone to mogu, steta sto se ostali ne potrude malo oko softvera za kameru, jer realno pitanje je da li i 1% ljudi koristi manual mode na telefonu.

Dodje ti neko i kaze hocu dobar telefon sa dobrom kamerom. Ti mu kazes evo Mate9. Pita on, a kamera. Ti mu kazes klikni na kameru, ukljuci pro mode, vidi kako je napolju, jel duva vetar, jel ima puno ljudi, jel ima sunca, jel vedro nebo, podesavaj ISO, ako dizes ISO, smanji shutterspeed, ako ti treba veci shutterspeed, onda smanjuj ISO, ali ces dobiti duhove i manje suma. Uhvati i podesi whitebalance itd itd. Gledace te bledo i reci, znaci kamera je krs, jer prodje par minuta to sto hoce da fotka. Kupi nesto drugo sto ima kameru na klik i gotovo.

Slažem se, ali to se slažem samo sto se tice mate 9, mate 10 pro nema podešavanja, automatika odlično radi, tako da se ne slažem da je to sad samo kod samsung i iphone... 🙂
Ja sam mu samo savet dao, što se tiče mate 9 🙂

Da, da kazem samo u slucaju Mate9, nisam ja spomenuo neki drugi Huawei 🙂 Samsung S5/6/7/8 to radi iPhone 5/6/7/8, ovde samo poslednji Mate10. Steta, sto ne dotegnu, jer Mate 9 je odlican telefon.

Nazad
Vrh Dno