Ako je vjerovati onome što se piše 99% će biti pilula...pilula je većini samo izgovor koji ne mogu bez GMSa a neće da priznaju. Meni je također izgledala ružno na slikama i na početku korištenja bola u oči, a sada je primjetim jedino kad nekakav video razvučem preko cijelog ekrana...valjda zbog dark mode_a nije toliko upadljiva. Telefon bez GMS je čisto OK...koristio sam mjesec dana čisti HMS i osim par aplikacija koje nisu radile...u mom slučaju 3 od 100 koje koristim sve ostalo radi normalno. Sigurno je lijepo (nazovimo to tako) imati Google...ljudi su naviknuti na to...YT je po meni nezamjenjiv, sviđalo se to kome ili ne...chrome sam koristio godinama (ja sam zarobljenik navika) da bih tek sada kada ga nisam mogao koristiti otkrio da je Opera million puta bolji Browser. Maps...osobno dobro dođu kad si negdje prvi put pa možeš vidjeti gdje se nalaze restorani, postaje javnog prevoza i sl. stvari...u autu nikad ne koristim Maps...za doći od A do B ima puno boljih navigacija od Maps. Drive je dobra opcija ali ima dovoljno drugih alternativa...sam Huawei Cloud dođe 1.5€/mjesec za 200 GB. Photos...naravno neograničeno mjesta za slike ali ako imam cloud mogu i tamo slike spremati mada ja nikada nisam bio ljubitelj pohrane slika online. Gmail...i ako imamo svi Gmail račune ne znači da se ne možemo koristiti ako uređaj nema GMS...kroz BlueMail aplikaciju sam spojio Gmail, GMX, Hotmail, Yahoo...jedna aplikacija 15 email adresa umjesto aplikacija za svakog pružatelja usluga. Ne vidim nikakav minus zbog nedostatka Gmail aplikacije. Naravno, sve ovo je moje viđenje stvari...većina se neće složiti i to je OK...ruku na srce i samom mi nekad dođe da od*ebem Huaweiu kad vidim kako stvari u Kini funkcioniraju...sve to nadgledanja i kontrola...sama situacija jednog člana ovog foruma koji je kupio S20 iz Kine i ne može se prijaviti na SHealt jer Samsung račun mora biti otvoren u Kini da svi podatci ostaju u Kini...WTF...a onda opet...i ovi sa zapada isto sve kontroliraju samo na drugi način. Kao što rekoh...zarobljenik navika i kad naviknem na nešto teško to mijenjam, pogotovo kad navika funkcionira skoro perfektno ali kako stvari stoje do godine ću morati promijeniti naviku jer vjerojatno neće biti P50 serije...nažalost ali kako se kaže nada umire posljednja.
Mate 40 serija će sigurno biti ponovo neka mini evolucija, čini mi se 65W punjenje i uz poznatu autonomiju to će biti još bolje iskustvo, vjerojatno će nešto doraditi i na kameri. To što će proći kao P40 serija van Kine je njima najmanji problem u to sam uvjeren.
P40Pro+ & Tapatalk