Šta je novo?

Huawei Mate 20 Pro

Pa nisu... Moze svakom demo u radnji da se desi burn in, ali ne posle par dana, i ne da toliko bude izrazen. Jedina dobra stvar Hulk skandala je sto je potpuno zamaskirao burn in problem.

Baci pogled i na iPhone X i Xs po radnjama, nijedan nece imati burn in, a isto OLED, kako sad to...

Pazi sigurno je tako. Ali veliko ali, kad ja imam u glavi da su oni za Boe davali 30-40e, a Samsung košta 200e u proizvodnji. Ja ne mogu. Evo na Mi8 je Samsung ekran (naravno ne poslednje generacije), a košta 350e. Miran sam u glavi i to je to.

To ti je kao Deki i Proday što menjaju telefone, džaba kad uhvate bubice da se promeni. Tako i meni ovo džaba kad ja znam sta je unutra i koliko ih je koštalo, a oni za te pare zarade isto kao neko ko je dao 200e za Samsung u proizvodnji.
Pazi, i ja dobijem bubice u glavi kada znam da Amer za isti novac dobije zmaja od procesora, a ovde nabudzeni raspali exynos, gde je toliko napucan da se samo jos klinci loze na ta merenja. A to sto nije nikako optimizovan, to sto ga nikako nisu uklopili kako treba. Zna se ko je broj 1 u procesoru u android svetu, nemoj ti da mi uvaljujes svoj procesor, a nekom tamo dajes zmaja. Potpuno isto vredja inteligenciju kao i ovo sto si naveo. Samo sto je kod ovog primera, drasticno vidljivo po trajanju baterije i samog rada sistema, a na primeru koji si ti izneo nije okom vidljivo, a i jedno i drugo ti stvara bubice u glavi. Onda ides linijom manjeg otpora, tj sta manje boli

Mate 20 Pro

Poslednja izmena:
Brzo ce doci sve na svoje. Samsungov displej skup jesete al i radi. Boe radi kako radi al tel sanjim kosta koliko i Samsung.

Exynos radi, kako radi, a telefon sa njim kostao i kao zmaja da su ubacili

Da ne krenem pricu kada su gurali Sony i svoje senzore u kamerama. Razlika nebo i zemlja.

Brzo se zaboravlja a jos brze se dodje ovde da se telefon popljuje

Mate 20 Pro

I time si sve rekao? Sada ce cika laza u dve reci da te pocisti ovom izjavom

Mate 20 Pro

a ovaj je plavi inače. Zbog onog rugla nazad od kamera uzeo bih crni pa vijam taj

Ja sam do sada uzimao isključivo crne telefone, ali evo sada plavi :)
Nije neka velika razlika, a vrlo je lep na dodir. Iščitavam temu sada, kaskam malo, možda si i uzeo telefon u međuvremenu :)

^^

97735ddd8bd2bf1bab656db86b6d44f0.gif

Mate 20 Pro

Da li garancija vazi i za burn in?

Mate 20 Pro
Samsung da, za Huawei ne znam.
Pazi, i ja dobijem bubice u glavi kada znam da Amer za isti novac dobije zmaja od procesora, a ovde nabudzeni raspali exynos, gde je toliko napucan da se samo jos klinci loze na ta merenja. A to sto nije nikako optimizovan, to sto ga nikako nisu uklopili kako treba. Zna se ko je broj 1 u procesoru u android svetu, nemoj ti da mi uvaljujes svoj procesor, a nekom tamo dajes zmaja. Potpuno isto vredja inteligenciju kao i ovo sto si naveo. Samo sto je kod ovog primera, drasticno vidljivo po trajanju baterije i samog rada sistema, a na primeru koji si ti izneo nije okom vidljivo, a i jedno i drugo ti stvara bubice u glavi. Onda ides linijom manjeg otpora, tj sta manje boli

Mate 20 Pro
A nisam govorio za Samsung telefone, samo za displej. Xiaomi koristi, mislim da je Meizu imao neke njihove, Apple koristi, Google. Eto i Huawei je u 20x stavio. Traži onda za uredjaj više kad stavljaš kvalitet koji ti je taj proizvođač naplatio. Ne da uzmeš Boe za 30e i naplaćujes isto kao i ostali telefoni koji imaju Samsung displej.

Nije ni svaki Samsung isti, ali svakako jeste neka garancija kvaliteta.

Mozda kad bi imao prilike da uporedi jedan pored drugog M20Pro sa. LG i. M20Pro sa BOE, verovatno da bi se neka razlika videla... Ali, više to nije ni bitno, BOE se pokazao bolji što se tiče Hulk-a [emoji23][emoji23][emoji23]

Huawei Mate 20 X EVR-L29

I mene je ovo jako zanimalo, uspeo sam da nadjem komparaciju BOE i LG ekrana, rezultati su prilicno ocigledni.

https://www.youtube.com/watch?v=GDKFnvj-0hI

Elem, pozdrav svima! Vec duze vreme pratim temu, Bogijev komentar mi je dao priliku da se ukljucim i nadam se malo doprinesem diskusiji. Vec par meseci 'kupujem' telefon, za sada su favoriti Note 9 i Mate 20 Pro. Po meni, na papiru, Mate 20 Pro je za klasu bolji od Exynos Note 9 ali u praksi, samo zbog ekrana, veliko je pitanje koji je telefon bolji. Za sada, citajuci raznorazne forume imam utisak da se problem sa Hulkom manje vise resio ali na dosta mesta nailazim na zalbe ljudi u vezi burn-in-a, neravnomerne osvetljenosti BOE ekrana kao i slabijeg kvaliteta slike u odnosu na Hulk free LG ekran. Za sada, ideja mi je da sacekam mesec-dva, ispratim forume i vidim kako ce se Mate pokazati u praksi pa da tada donesem konacnu odluku. Ako sam dobro shvatio, svi vi koji ste imali Hulka ste uspeli da ga se oslobodite zamenom i sada imate OK BOE ekrane? Niko nema problema koje sam naveo?

Jel kad zapali kucu? Garantuje da ce do temelja :) HAHAHA :)
Uz note 7 su davali koliko se secam besplatno osiguranje kuce :)

Svima se desi.

Ja sam do sada uzimao isključivo crne telefone, ali evo sada plavi :)
Nije neka velika razlika, a vrlo je lep na dodir. Iščitavam temu sada, kaskam malo, možda si i uzeo telefon u međuvremenu :)
Uzeo na kraju... Twilight - hteo crni ali nisam našao. Lepa je ova boja samo sto me nervira kocka na ledjima

Poslato sa LYA-L29 uz pomoć Tapatoka

Samsung prizno gresku Huawei vas ostavio da se tresete i popravljate nove telefone od 1k. Ma i nije neka lova

Boze zdravlje sledece godine 1200e da budu kad su videli sta mogu da prodaju narodu i da cute o tome ima da bude jos samo gore, bolje nece sigurno.

Al realno kriv je community i ovi youtuberi kojima sreca nikad nista i ne verujem nego citam user reviews ljudi koji su platili telefon iz svog dzepa. Hteo sam i ja da kupim huawei mate 20 pro, medjutim ova tema me je spasila.

Nego kakva je prednja kamera? Ja sam skoro slikao par selfija drugarevim p20 pro lepo ono radi za profil slike :) jel ima unapredjenja na mate 20 pro? Kako ste zadovoljni sa fingerprint skenerom ispod ekrana? Kakav je odziv versus normalnih fingerprint readera? Kakav je face recognition nocu kada hoces da otkljucas telefon?

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Poslednja izmena:
Ne mozes tako da gledas. Samsung je napravio veliki brend i sad dere kozu sa cenama. Posebno kad prodaje drugima naravno. Pa ceo S9+, N9 kosta u proizvodnji oko 200$.
To je isto i sa jabukom. Zar ti verujes da je taj XS toliko kvalitetan? Pa ima tu cenu. Ne nego je najveci brend na svetu i to debelo naplacuju. I on se kvari, i ima mana. I on kosta u proizvodnji oko 200$. Marza x 5.
Samsungov ekran je najbolji, ali BOE je za nijaaansu ispod. Neznatno. Realno meni se ne svidjaju ti ekrani koje ne smes da drzis na 100%. U suprotnom za 3 meseca bice burna. Ja cak drzim na auto i imao sam burn na S9+ posle 6 meseci. Velika mana.

Mate 20 Pro

Nije sve u proizvodnoj ceni, odnosno u prostoj ceni delova od kojih se sastoji telefon...Mnogo kosta i ulaganje u istrazivanja, softver i sl....a ono sto je najbitnije...treba stvoriti brend....to jako puno kosta....i treba vremena....
Onda servis.....meni se svojevremeno na ip 6s pojavio jedan dead pixel......odneo u Istyle...i telefon zamenjen...za deset dana dobio novi......bas me zanima kako bi to izgledalo na , reciomo, Meizu.....
Pa ja imam Asus rog laptop sa dead pixel-om.....oni to ni ne uzimaju u razmatranje....

Poslednja izmena:
Istyle koji nije hteo da izvrši zamenu uređaja u prvih 6 meseci od kupovine? MBP 13", geknuo ssd I kao imaju veliku finansijsku štetu od zamene uređaja.

Sent from my MHA-L29 using Tapatalk

Ljudi ajde malo sjasite sa teme. Ispisano je 2600 postova, ne moze nista korisno da se procita. Komentarisu i pljuju ajfon botovi i korisnici jeftinih uredjaja koji nemaju u planu da kupe telefon. Upropastili ste temu.

Sto se tice vlasnika uredjaja na temi, pisite slobodno utiske, kacite slike, ne morate samo po jednu recenicu "baterija kida" ili drvljenje oko apdejta. Voleo bih da procitam nesto korisno ovde vezano za fon, mozda bih ga uzeo za koji mesec..

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Imas brate xx foruma stranih, gdje ljudi vode normalne rasprave, mozes dobiti raznih informacija, a ti dosao ovdje gdje je 99% Hulk, Hulk.

Može li mi neko reći kako se podešavau opcijama "Baterija", pa "pokretanje aplikacije" da mi neki programi ne rade u pozadini? Da li treba da bude upravljaj svime automatski, ali treba da se to isključi? Ako se isključi, šta treba da bude pod opcijom "ručno upravljanje" uključeno, a šta isključeno? Dakle, hoću da neke programe koje ne koristim isključim da ne rade u pozadini, odnosno da što manje troše bateriju.

Može li mi neko reći kako se podešavau opcijama "Baterija", pa "pokretanje aplikacije" da mi neki programi ne rade u pozadini? Da li treba da bude upravljaj svime automatski, ali treba da se to isključi? Ako se isključi, šta treba da bude pod opcijom "ručno upravljanje" uključeno, a šta isključeno? Dakle, hoću da neke programe koje ne koristim isključim da ne rade u pozadini, odnosno da što manje troše bateriju.
Isključiš opciju pa je uključiš i opet klik na nju. Onda ti se otvara meni sa opcijama koje tražiš.

Sent from my LYA-L29 using Tapatalk

Znam kako se dolazi do tih opcija, samo ne znam kako treba da bude podešeno da što manje rade u pozadini, ili da uopšte ne rade. Ako može neki primer za recimo Google play filmovi. Nikada to ne gledam i hoću da ne radi ništa u pozadini. Da li pod "Ručno upravljanje" treba da bude uključeno ili isključeno automatsko pokretanje, sekundarno pokretanje ili pokreni u pozadini? Ili da ostavim generalnu opciju "Upravljaj svime automatski" uključenom?

Znam kako se dolazi do tih opcija, samo ne znam kako treba da bude podešeno da što manje rade u pozadini, ili da uopšte ne rade. Ako može neki primer za recimo Google play filmovi. Nikada to ne gledam i hoću da ne radi ništa u pozadini. Da li pod "Ručno upravljanje" treba da bude uključeno ili isključeno automatsko pokretanje, sekundarno pokretanje ili pokreni u pozadini? Ili da ostavim generalnu opciju "Upravljaj svime automatski" uključenom?
Isključeno...

Pa obriši je, ako je ne koristiš?

Zna li neko kako da se iskljuce glasovne komande?

Desava mi se nebrojano puta da mi telefon lezi na stolu i kad razgovaram sa nekim u prostoriji, ukljuci mi opciju "Hello Emy" i onda me pita koga hocu da zovem... Bas frustrira.

Jos jedna od komandi koja pocinje da mi smeta je kako se pravi screenshot. Na redmiju koji sam koristio bilo je dovoljno povuci 3 pesta na dole preko ekrana, pa i tada u zavisnosti da li odmah registruje 3 prsta desavalo se da fejluje screenshot... Sada kada se cuka po ekranu fejlujem u 50% slicajeva. Ili mi zumira to sto hocu da sacuvam ili mi skroluje ili selektuje nesto na stranici. Da li neko zna da li postoji neka alternativa?

Zna li neko kako da se iskljuce glasovne komande?

Desava mi se nebrojano puta da mi telefon lezi na stolu i kad razgovaram sa nekim u prostoriji, ukljuci mi opciju "Hello Emy" i onda me pita koga hocu da zovem... Bas frustrira.

Jos jedna od komandi koja pocinje da mi smeta je kako se pravi screenshot. Na redmiju koji sam koristio bilo je dovoljno povuci 3 pesta na dole preko ekrana, pa i tada u zavisnosti da li odmah registruje 3 prsta desavalo se da fejluje screenshot... Sada kada se cuka po ekranu fejlujem u 50% slicajeva. Ili mi zumira to sto hocu da sacuvam ili mi skroluje ili selektuje nesto na stranici. Da li neko zna da li postoji neka alternativa?

Za slikanje postavi u note baru ikonicu za ss. A glas u settings-smart assist-voice

Za slikanje postavi u note baru ikonicu za ss. A glas u settings-smart assist-voice

Dada milion puta gledao opciju i na kraju zabagovao gde da je iskljucim.

Znam za ss u baru, ali rekoh mozda ima neka alternativa cukanju.

Btw. Jos jedno, da li postoji opcija automatskog javljanja dok je na slusalicama?

Mislim da sam video tu opciju negde, ali je moguce da sam pobrkao telefone.

Hvala na odgovoru o/

Samsung prizno gresku Huawei vas ostavio da se tresete i popravljate nove telefone od 1k. Ma i nije neka lova
Jel Samsung "prizno" grešku [emoji23][emoji23][emoji23]
Šteta što i Huawei nije "prizno" grešku [emoji28][emoji28][emoji28][emoji28]

Huawei Mate 20 X EVR-L29

Nazad
Vrh Dno