Šta je novo?

Huawei Mate 20 Pro

Pa sta im bi onda da u Pro ugradjuju BOE i LG.
Ako je to zaista tako onda jos jedna potvrda da je X verzija najbolja u ovogodisnjoj Mate seriji. Tim pre sto je predvidjena za kinesko trziste.

Biće ovo odlična kupovina za 450e u februaru. Taman i ekran da srede. :d
Mate 20X definitivno najbolji (i nažalost najveći) Mate.

Biće ovo odlična kupovina za 450e u februaru. Taman i ekran da srede. :d
Mate 20X definitivno najbolji (i nažalost najveći) Mate.

Ma meni veličina ne smeta, čak mi se i dopada jer koristim telefon kao primarni e-reader, a imam i velike šake.

Pa sta im bi onda da u Pro ugradjuju BOE i LG.
Ako je to zaista tako onda jos jedna potvrda da je X verzija najbolja u ovogodisnjoj Mate seriji. Tim pre sto je predvidjena za kinesko trziste.
Zato što je zakrivljeni amoled od Samsunga skup :)

A lepo sam rekao 2dana pošto su ga predstavili , gde ćeš da tražiš 1000e za mob sa boe ekranom :)

Sent from my MI 8 SE using Tapatalk

Pa profit braco... Kao sto ce i samsung ugradjivati od s10 antene i jos neke dijelove od kineskih kompanija. Opet ce cijena biti, naravno 1000 eura. Tako i Huawei, uzeo jeftinije panele i eto belaja.

Možda u A ili J seriju.. u note I galaxy S teško

Zvuči neverovatno ali BOE paneli su se odlično pokazali po testovima.

^^^ Ne ugradjuje ih sigurno u mobove od 1000e. [emoji6]
Zato što je zakrivljeni amoled od Samsunga skup :)

A lepo sam rekao 2dana pošto su ga predstavili , gde ćeš da tražiš 1000e za mob sa boe ekranom :)

Naravno, sve jasno. [emoji4]

Dakle mate 20x će da menja moj mate 10 pro :)

Jedino što ga nema ni za lek... A i nije baš jeftin :)Meni je malo suludo da dajem mate 10pro i doplaćujem tipa 400, 500e, van pameti.

Poslednja izmena:
Ovaj mate 20X je telefoncina :)
M20pro izgleda ko mali nasminkana igracka. Od pojavljivanja sam hejtovao zakrivljen ekran na pro verziji. Kakva bi to telefoncina bila sa ravnim ekranom. Verovatno bez problema sa zelenilom jer se to javlja samo na zakrivljenim ekranima.
M20X pocinje tek od decembra da se prodaje u evropi zato ga i nema.
Ako ispadne dobra kupovina i staje u dzep mogo bi da bude naslednik mog M10pro :)
Jesi kamere u X-u skroz iste kao u pro modelu?

X i Pro imaju potpuno iste kamere, dok je običan Mate 20 osakaćen.

Da znam da obican mate 20 ima oslabljenu kameru ali kazu da je realno samo u low light slabija tj primeti se razlika.

Mali update na temu ekrana, i zamene uredjaja.
Juče sam zvao korisnički servis Vip-a, i nagrdio ih. Nakon nepunih 10 min stiže sms da je tel. stigao u poslovnicu, i da ga mogu preuzeti.
Procedura oko zamene, po meni - preduga. Brdo papira.
Dobio sam plavi tel.
Uslovno rečeno, poslužila me sreća, te je uleteo "Boe" ekran.
Update 122 (patch 02)
5e27c11da19c4913bf436b241d23eb72.jpg
312cadd59a34ab144043d10d333bbb9d.jpg

Poslato sa LYA-L29 uz pomoć Tapatoka

Pa sad da li je sreca vidjecemo, imas gore sliku gdje i BOE ima isti problem.

Čestitke za BOE ekran! Kakvi su utisci, kada ga uporediš s LG? Meni se čini da je LG bio malo svetliji, tj. auto brightness je više osvetljavao u uslovima slabije osvetljenosti, i čini mi se da ima malo jači blue tint na zakrivljenim ivicama. Ali, nisam siguran, zato te pitam za utiske.

Za sad su utisci pozitivni (da kucnem u drvo), s'obzirom da sam ga podigao sinoć. Videćemo prvih par dana kako će biti.
Primetio sam da je auto brightnes malo slabiji, ali Ok, ne mari.

Kod mene se na BOE ekranu vidi blue tint na beloj pozadini samo kada se gleda iz određenih uglova, ali mislim da to nije pravi tint na dospeleju, već deluje kao refleksija na staklu.
Pa sad da li je sreca vidjecemo, imas gore sliku gdje i BOE ima isti problem.

Mislim da možeš da budeš bezbrižan, BOE je kod mene nekih nedelju dana, nema ni traga od zelenila.
Za sad su utisci pozitivni (da kucnem u drvo), s'obzirom da sam ga podigao sinoć. Videćemo prvih par dana kako će biti.
Primetio sam da je auto brightnes malo slabiji, ali Ok, ne mari.

Hvala kolega :)
Od "blue tinta" ni traga, za sad.
Plava boja telefona je nekako čudna. I ona gruba ledja, čudan feeling. Ali Ok, to je subjektivni osećaj. Crni mi je bio elegantniji, sa onim glosy finišem.

Znam na koju sliku si mislio. Na njoj se vide neke dijagonalne linije, toga kod mene definitivno nema, a na desnoj strani se vidi neki zeleno /plavi tint. Za to kažem, u mnogo manjoj meri može da se vidi plavičasta obojenost na beloj pozadini kada se zakrivljena ivica gleda pod nekim uglom. Displej na slici je izgleda faličan. One zelene obojenost kao kod LG-a, kod BOE nema ni u naznakama.
Kazem za ovo, sto je stavio clan foruma.
4334dc0c591a2aa10352072352731908.jpg

Nek posluži u zdravlju, i bez defekata :)
Uživaj, tel je zaista zver.

Hvala, takođe :). Slažem se, mislim da je zbog problema s ekranom, koji je očigledno rešiv (mislim na zamenu), telefon izhejtovan prelo svake mere.

Da je Huawei kao kompanija, imao drugačiji pristup ovom problemu, svakako bi bilo manje "hejta". A da je proizvod u samom vrhu, jeste.
Doduše, svako će naći nešto što mu u većoj ili manjoj meri odgovara/neodgovara.
Stvar ukusa

Tako je. Pretpostavljam da im je bilo nezgodno da se javno oglase vezano za problem pošto su prethodno imali pretencioznu i agresivnu kampanju u stilu "naj,naj...", pa su odlučili da stvar peglaju ispod žita. Ali, to je moralo da bude mnogo brže i efikasnije, doveli su korisnike iz pre-ordera do ivice živaca. A što se ukusa tiče, meni se npr. baš dopao zakrivljeni ekran kao dizajnersko rešenje, a vidim da nekima baš to dosta bode oči.

Poslednja izmena:
Dobro, to po coskovima je normalno jer su previse zakrivili ivice. Setite se S6 Edge je imao isto ovako plavetnilo, pa je Sami svakim sledecim modelom smanjivao zakrivljenost, s8 i s9 sad ni nemaju te plave senke po coskovima.

Nazad
Vrh Dno