Šta je novo?

Huawei Mate 20 Pro

Koje su boje telefoni vama sto su ispravni? Mozda kontam da su po bojama kako su pravljeni ugradjivani drugaciji delovi. Ja sam plavi sa reljefom porucio, ali hvata me frka zbog ovih desavanja. Lepo kazem nikad ne treba porucivati pre nego sto prodje dva-tri meseca od izlaska, da se lepo prebole decije bolesti...

zasto ne probati nesto sto ti se svidja zbog neke falinke? ionako u krajnjem slucaju mozes da dobijes novac ako nije sve kako treba.. zanimljivo je ovo sto je drushkan pitao , sta se desava sa satom u slucaju da se uzima refund ili drugi uredjaj

Koje su boje telefoni vama sto su ispravni? Mozda kontam da su po bojama kako su pravljeni ugradjivani drugaciji delovi. Ja sam plavi sa reljefom porucio, ali hvata me frka zbog ovih desavanja. Lepo kazem nikad ne treba porucivati pre nego sto prodje dva-tri meseca od izlaska, da se lepo prebole decije bolesti...
Moj je crn i ima problem sa ekranom.

Upravo sam pokrenuo svoj Mate 20 pro i odmah problem. Ne mogu da ga uparim sa satom. Na satu mi stoji poruka da skeniram bar kod i da instaliram program. Program sam instalirao (Zdravlje), odnosno apdejtovao jer je već bio u telefonu, registrovao se, uključio blutut, ali ne prepoznaje nikako sat. I dalje na satu stoji ta poruka. Instalirao sam i Wear OS, ali nema nikakvih promena. Gde grešim, odnosno ima li još neka caka koju nisam odradio? I kada odem u opcije za podešavanje blututa, ne pronalazi sat.

Ja sam imao isti problem, ali sam to resio update-om Huawei Health aplikacije. Nakon update-a sam restartovao sat i onda se povezao bez problema.

Uspeo sam. Resetovao sam više puta i tel i st. Prvo nije davao opciju našeg sata (Huawei watch Gt , nego watch2) iako sam više puta i resetovao i dozvolio onu opciju da se poveže sa serverima u Kini. Konačno sam posle dosta muka uspeo. Samo što još nije trađio podatke koliko puta spavam sa ženom i dozvolu da to i on uradi... Mnooogo su iskomplikovali povezivanje sata i telefona. E, sada da vidimo šta sve ovde imaaa. Nego odmah pa priča o zelenim ekranima, baš lep početak :)

Daj napisi prvi utisak o satu i telefonu kao kompletu.. jel lep? :)

Послато са SM-N950F уз помоћ Тапатока

Meni se sat generalno bas svidja. Crn je sa crnnom gumenom narukvicom. Evo nedelju dana kako ga imam potrosio je samo 40% baterije(dosao sa 67%) i jos ga nijednom nisam punio. Mozes da kontrolises koje notifikacije sa telefona da ti stizu na sat, vidis pozive, podseca te da treba malo da se aktiviras ako se nisi pomerio sat vremena(veoma korisno za one koji rade kancelarijski posao :D ), pracenje sna(prati sve faze sna i onda dobijes "izvestaj" kakvog kvaliteta ti je bio san, sa sve savetima kako bolje da spavas :) ), ima opcija da pronadjes telefon, u smislu da aktiviris zvono na telefonu. Nisam jos nista pokusavao sa nekim vezbanjima i treninzima, pa to ne znam kakve rezultate daje, konstantno merenje pulsa.
Sto se glavnog ekrana tice, mozes da biras 11 razlicitih tema. Nema always on funkciju, a svaki put kad okrenes zglob kao da hoces da pogledas na sat tad se ekran ukljucuje i ostaje aktivan par sekundi. Postoji opcija da namestis da ti ekran bude aktivan 5 minuta, ali ne vise od toga. Ima i do not disturb opcija gde ti ne stizu notifikacije, ali takodje se ni automatski ne ukljucuje display kad napravis potez zglobom(naravno, moze da se ukljuci pritiskom na jedno od dva dugmeta). Mozes i da mu postavis da se svakog dana u odredjeno vreme ukljuci i iskljuci do not disturb mode(pogodno tokom noci kad spavas).
Eto par utisaka od mene. :)

Reci mi, molim te, gde se odešava to da sat 5minuta bude uključen bez gašenja ekrana? U setingsu jedino imam opcije za osvetljenje i za promenu pozadine. Kada smo kod pozadine, i sata, sat je lep vizuelno, ekran je odličan, ali su nekako pozadine kao nacrtane i zalepljene ispod stakla :) Meni po neki put pobrljavi pa vrtim ruku po nekoliko puta ne bi li se uključio ekran, a nekada malo pomerim ruku bez želje da vidim koliko je sati, a on se uključi :)
Može li mi neko ko ima smart cover reći kako da se vidi nonstop sat kada je cover zatvoren, odnosno kaa je sat u fazi mirovanja? U opcijama telefona je podešeno da je ta opcija (uvek na ekranu) uključena.
O satu i telefonu malo više kada budem provalio sve, za sada sam još u fazi pitanja :)
Prvi utisak je odličan, iako sam bio skeptik kada sam ga prvi put video (zbog zakrivljenih ivica kojima i dalje ne vidim svrhu i izduženog oblika. i dalje mi je žao što nema izgled običnog mate 20, ali šta da se radi). Po meni čitač otiska prsta ne radi uopšte sporo.
Ali je zato otključavanje prepoznavanjem lica munjevito. :)

Poslednja izmena:
Kako LG zna da unisti nesto to niko ne zna, ajde sto su unistili svoje telefone vec krenuli i tudje, naravno svoju gresku nece nikad priznati vec ce se praviti ludi.

Послато са SM-G965F уз помоћ Тапатока
Nije.lg kriv sto oni kupuju displeje od njih,u ovakvim situacijama ozbiljne firme povlace svoju robu iz prodaje i vracaju novac a ne ovako,da igras lutriju i da ti 2,3 puta daju novi tel ,sramota,i ja sam bio malo zainteresovan za mate 20 pro ali odustao odmah po citanju na xda o problemima,kinez ko kinez

Kinez ko Kinez :)
To kada pročitam znam da sam na pravom forumu :)

Elem , nije toliko problem LG koliko je Huawei poleteo u nebo , ne sme ni jedna stepenica da se preskoči u ovakvoj konkurenciji kamoli par njih

Sent from my MI 8 SE using Tapatalk

Zato sam i napisao da ozbiljne firme povlace proizvod i vracaju novac,meni je licno proizvodjac nebitan bitno mi je da je android,bio sam jos dok je trajala predprodaja u huawriju da se raspitam o ceni jer me je zanimao uredjaj mefjutim posle iskustava ljudi na xda sam odustao od p20 pro na zalost ,iako smatram da je ovo vrhunski aparat necu da igram lutriju a vidim da i ovde vise od 50% ljudi ima problem a to je nedopustivo ,nadam se da se slazes

Zato sam i napisao da ozbiljne firme povlace proizvod i vracaju novac,meni je licno proizvodjac nebitan bitno mi je da je android,bio sam jos dok je trajala predprodaja u huawriju da se raspitam o ceni jer me je zanimao uredjaj mefjutim posle iskustava ljudi na xda sam odustao od p20 pro na zalost ,iako smatram da je ovo vrhunski aparat necu da igram lutriju a vidim da i ovde vise od 50% ljudi ima problem a to je nedopustivo ,nadam se da se slazes
Hehehe 50% od nas šestoro [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23] stqtistika je čudo!

Sent from my LYA-L29 using Tapatalk

Nisam bas pratio koliko vas je kupilo ali vidim.da se zale pa sam mislio da vas je vise uzelo opt 3 od 6 mu dodje 50%[emoji3][emoji3][emoji3][emoji3]

Kinez ko Kinez :)
To kada pročitam znam da sam na pravom forumu :)

Elem , nije toliko problem LG koliko je Huawei poleteo u nebo , ne sme ni jedna stepenica da se preskoči u ovakvoj konkurenciji kamoli par njih

Sent from my MI 8 SE using Tapatalk

Pa jeste Kinez kao Kinez sa trenutnim stanjem. Uostalom, kvalitet se ne ogleda samo u inžinjerskim dostignućima već i u celokupnom paketu odgovornosti kompanije prema kupcima, recimo u ovakvim situacijama. Ako žele zaista da budu shvaćeni ozbiljno, nije dovoljno da nabiju 5 kamera u telefon i gomilu tehnologija već i da umeju adekvatno da odgovore u kriznim situacijama.

To, naravno, važi za sve kompanije.

@dule2303 grešiš, telefon je sjajan nema greške. Ako imaš priliku da ga uzmeš po ok ceni ne razmišljaj se...

Pa jeste Kinez kao Kinez sa trenutnim stanjem. Uostalom, kvalitet se ne ogleda samo u inžinjerskim dostignućima već i u celokupnom paketu odgovornosti kompanije prema kupcima, recimo u ovakvim situacijama. Ako žele zaista da budu shvaćeni ozbiljno, nije dovoljno da nabiju 5 kamera u telefon i gomilu tehnologija već i da umeju adekvatno da odgovore u kriznim situacijama.

To, naravno, važi za sve kompanije.
Ok ali gde je napisano i gde je dokaz da Huawei nije ispoštovao garanciju na uređaj? Lično vidim da idu uzlaznom putanjom, imaju marketing, naravno kopiraju uspešne jer topla voda već postoji, imaju proizvode koje upotpunjuju i prave inkluziju aparata. Po meni trude se...

@dule2303 grešiš, telefon je sjajan nema greške. Ako imaš priliku da ga uzmeš po ok ceni ne razmišljaj se...

Ne kazem.ja da je tel los ,daleko od toga ali ne bih bas igrao lutriju da dobijem los primerak pa posle peripetije oko vracanja i da li ce priznati garanciju,za te pare nikako

Ne kazem.ja da je tel los ,daleko od toga ali ne bih bas igrao lutriju da dobijem los primerak pa posle peripetije oko vracanja i da li ce priznati garanciju,za te pare nikako
Ma gde da ne prihvate garanciju pa nije da se telefon kupuje u prodavnicama iz devedesetih. Ne brinem se ja oko toga... meni je važnije da je sa svakim update-om sistem stabilan i fluidan. Ako to obezbede biće sjajno.

Već sam dobio neko ažuriranje (mts telefon) 9.0.0.122. Inače, ekran je LG i za sada je sve uredu (statistike radi :) )

Meni jos uvek update nije stigao

Huawei Mate 20 pro

Vip ništa za sad...

^ i ti si Vip? Zakucan na 108?

Huawei Mate 20 pro

Da, da...

Ok ali gde je napisano i gde je dokaz da Huawei nije ispoštovao garanciju na uređaj? Lično vidim da idu uzlaznom putanjom, imaju marketing, naravno kopiraju uspešne jer topla voda već postoji, imaju proizvode koje upotpunjuju i prave inkluziju aparata. Po meni trude se...

Ovo je sve špekulacija i generalizovano pričanje o tome šta sve spada pod jak brend.
Ja ne znam kakvu su proceduru deklarisali kod nas (klasično pravljenje ludim ili zaista menjaju uređaje) i nadam se da niko od ljudi odavde neće morati da traži zamenu. Niti imam išta protiv Huawei-a kao brenda, očito da to što rade je privuklo odgovarajuću količinu ljudi.

Izvinite sto opet smaram, ali da li je neko uspeo da isključi da mu m20p ne pušta zvuk zvona kad menja jačinu istog?

Sent from my MHA-L29 using Tapatalk

Kontam da je svima stigao, posto je i meni. Telenor
Ajde isprobaj prednju kameru kada budes imao vremena, pa mi reci da li primecujes razlike (konkretno me zanima da li su na 122 sredili onaj sugavi bjuti mod)

Stoji na 0,a pegla li pegla lice. Navodno je par clanova na xda potvrdilo kako je prednja kamera sada bolja

Evo i slike clana sa xda sa 108 i 122 verzijom
3f6c55a3d39df67e79f36dfb3edad98c.jpg
7dfb20c801a376f363471cb10fce0ada.jpg

Huawei Mate 20 pro

Brate bolje da si naso neku sliku članice XDA gde puci usne. Tu se vidi veca razlika bjuti moda :D

na ovim slikaama je drugacija pozadina, osvetljenje, sve... mada vidi se drasticna razlika :D Bice to super, tj jos bolje sa buducim updatima!!!

Ja opet da se vratim na problem sa zelenim isijavanjem na displeju :) Pošto je razlika između uređaja koji su pogođeni ovim problemom i onih koji nisu verovatno u seriji, tj. datumu proizvodnje, zamolio bih vas da pošaljete datume proizvodnje vaših faličnih/ispravnih uređaja. Kako pišu na XDA forumu, ovo se vidi iz serijskog broja, posle 5 početnih slova slede cifre 1 i 8, to je godina proizvodnje. Nakon toga sledi slovo A (oktobar), ili B (novembar), a naredne dve sifre su datum u mesecu. Moj telefon, kod koga postoji ovaj problem, ima serijski broj XXXXX18A12XXXXX, što znači da je proizveden 18. oktobra ove godine. Ovo je značajno ukoliko Huawei bude odobrio zamenu pogođenih uređaja, moći ćemo odmah na kutiji da vidimo da li je telefon iz iste serije kao onaj koji smo reklamirali.

18A10 sve ok kod mene...

Promoteri Huaweia su upuceni u problem. Tacno znaju sta se desava, i koji problem prati telefon. Od 32 prodata modela, 4 su im se vratili na reklamaciju za sada. Svi su bili twilight. Pitanje je sta ce se desavati za 6 meseci s tim ekranima... Burn in postizu mnogo brze od Samsunga, doduse Samsung se sa S9 drasticno popravio, vrvrt su Apple-u ukrali koji trik u software-u da se spreci burn.

Nazad
Vrh Dno