Šta je novo?

Huawei Mate 20 Pro

U Srbiji skoro pa da nema sanse da se pojavi kod operatera. U slobodnoj prodaji mozda ali tesko. Verovatno ce ih biti iz segedina na KP ali po kojoj ceni...
Inace po meni najbolji iz Mate 20 serije. Jedino sto je malo prevelik ali 7,2" uzivanje za igrice, filmove, yt...
Bogi79 ga uzima uskoro pa prenece impresije :)))

Nosi to odma na reklamaciju.

Huawei Mate 20 pro

Reklamiraj odma!

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Nemoj nositi...chekaj bre.....pa uzmi S10 :)

Hvala za inf.

Koliko sam sa nestrpljenjem cekao uredjaj isto toliko sada ne znam da li da trazim novi uredjaj ili raskid ugovora.. nemam nesto strpljenja da ih cekam.. kakva je situacija sa reklamacijama u mtsu?

Kako bi bila ova tema lepa kad ne bi bilo problema sa zelenilom...
Kakva ce kupovina ovaj tel biti kad za par meseci izadje p30. Kad rese problema sa ekranima a cena padne za ~500€ :)

Ja se opasno razmisljam da ga uzmem, svaki put u Uscu ga cackam.. iskreno zaljubljen sam u telefon

Послато са SM-N950F уз помоћ Тапатока

Kako bi bila ova tema lepa kad ne bi bilo problema sa zelenilom...
Kakva ce kupovina ovaj tel biti kad za par meseci izadje p30. Kad rese problema sa ekranima a cena padne za ~500€ :)
Već sad ima na KP ispod 750 EUR. Kad izađe S10 cenim da će cena biti bliže 400 nego 500 EUR.

Sent from my A0001 using Tapatalk

Da ne preterujemo, ja sam nedavno prodao Mate 10 Pro star godinu dana za 350 €.

Poslato sa LYA-L29 uz pomoć Tapatoka

Juce M10pro bio u CH BlackFreiday akcija za ~280€, P20pro ~430€.
Kad izadje S10 i P30 realno je da bude oko 500€. 400 je preoptimisticno. Tad ce biti bestby kupovina. S10 ce kostati preko 1000€ a P30 preko 900 a bice samo za nijansu bolji.

Ali sve to u slucaju da srede radijaciju. Sto rece neko, tako nesto ne bih tolerisao ni na mom rn5 od 150e.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Već sam pisao na prethodnoj stranici o tome. Tako je pisalo i na mom u MTSu (da su vidljivi tragovi korišćenja, ali nije pisalo to o lepku. A telefon kao iz radnje.), iako su čak i kablovi, slušalice i punjač bili neotpakovani.

Pa ako si ga odneo u begram onda sigurno ima tragove koriscenja :)

Ljudi, po zakonu svaki telefon koji je koriscen spada u grupu "tragovi koriscenja" to ne znaci da uredjaj ima ogrebotine vec da ima tragove od koriscenja ( skinuta folija, pipan ekran, upala prasina u zvucnik, usb konektro ). Samo Nov uredjaj nema tragove upotrebe, sve sto ste upalili ima tragove upotrebe. Ako su ogrebotine vidljive, onda se u zapisnik dodaje "ogreban levi cosak, slomljeno staklo kamere, ekran ima sitne ili 2 krupne ogrebotine" . Nista od toga ne treba da Vas brine, a vi svoj uredjaj svakako slikajte kad predajete na reklamaciju , da ako se ne daj Boze vrati s nekim ostecenjem zahtevate NOVO.

zanima me nesto slicno.. npr. telefon se koristi 3-4 meseca i vide se tragovi koriscenja, recimo da je stanje 8/10 i u tom trenutku se pojavi Hulk. Preda se telefon na reklamaciju i sta sleduje u tom slucaju? Da li se menja tipa samo ekran ili bez obzira sto se vide tragovi koriscenja moze da se trazi zamena uredjaja ili povratak novca?

Isao do MTS poslovnice tamo su mi rekli da nisu upoznati sa problemom da se javim ovlascenom servisu da oni nista ne mogu da mi pomognu? Otisao sam u servis gde mi je receno da dodjem u ponedeljak da ce telefon ici za Beograd

A kada su u MTSu bili upoznati sa problemom, ili sa bilo čim osim šta piše na sajtu gde i sami možemo da pročitamo? Moj telefon bi trebalo da su odmah prosledili za Beograd u servis, rekli su da stiže informacija smsom kada stigne. Još ne javljaju. Daleko je taj Beograd :)

Da li su se gospoda iz huawei-a udostojila da se oglase povodom ovog problema,koliko vidim ovde samo malo njih nema.problem

zanima me nesto slicno.. npr. telefon se koristi 3-4 meseca i vide se tragovi koriscenja, recimo da je stanje 8/10 i u tom trenutku se pojavi Hulk. Preda se telefon na reklamaciju i sta sleduje u tom slucaju? Da li se menja tipa samo ekran ili bez obzira sto se vide tragovi koriscenja moze da se trazi zamena uredjaja ili povratak novca?

Manja ostecenja nece praviti problem. Jaci udarci/servis ce pokusati da tebe okrivi za stetu, gresku. Servis je uvek taj koji odlucuje da li ces dobiti nazad novac ili popravku. Popravke se ne vrse samo u slucaju da je velika steta po korisnika, u ovom slucaju steta je velika jer je uredjaj Nov, svez, tek izasao tako da moraju dati nov uredjaj. Ona prica za 6 meseci da moraju zaboravite jer ne moraju.

Kakav su telefon napravili, a kako ga usrali sa ekranom, znaci tako im je malo trebalo

Prosto, iz dana u dan me odusevljava baterija, fluidnost i kamera

60% 4g
40% wifi
d8ef7324da393e0af63784085be991de.jpg
8aa9ebd94cbc9452a2c3b052ba6310a7.jpg

Huawei Mate 20 pro

Manja ostecenja nece praviti problem. Jaci udarci/servis ce pokusati da tebe okrivi za stetu, gresku. Servis je uvek taj koji odlucuje da li ces dobiti nazad novac ili popravku. Popravke se ne vrse samo u slucaju da je velika steta po korisnika, u ovom slucaju steta je velika jer je uredjaj Nov, svez, tek izasao tako da moraju dati nov uredjaj. Ona prica za 6 meseci da moraju zaboravite jer ne moraju.
bez laznih izjava, prvih 6 meseci MORAJU da daju novi telefon ili pare. ne znam za koga radis ali ovakve lazi nemoj da siris.

Kolegi isnogood@ se obratite da Vam resi reklamaciju u 6 meseci ;) necu se obazirati na frustracije internet heroja.

– Treći slučaj u kome građani imaju pravo da dobiju novac nazad jeste nesaobraznost robe, što se u praksi i najčešće dešava. To su situacije kada se dogodi da roba koju je kupac platio, izabrao ili mu je trgovac pokazao nije saobrazna ugovoru ni opisu, kao ni po svojstvima koja ima. Ukoliko se to dogodi u prvih šest meseci od kupovine, potrošač bira da li će menjati robu, tražiti umanjenje cene ili vraćanje novca – kažu u Ministarstvu.

https://www.paragraf.rs/dnevne-vesti/180516/180516-vest10.html

- У првих 6 месеци имате право да вам трговац замени или поправи робу или врати новац у износу који сте платили. Поправка робе је могућа само уз вашу изричиту сагласност!

http://www.zastitapotrosaca.gov.rs/...hp?naslov=reklamacija-tehnicke-robe-namestaja

Poslednja izmena:
Isnogood je potpuno u pravu.
Zakon o zastiti potrosaca clan 55 TACKA
Zasto postoji rok od prvih 6 meseci ?
PRETPOSTAVLJA SE DA JE NESAOBRAZNOST POSTOJALA U TRENUTKU PRELASKA RIZIKA.
Kolege , drugari, clanovi nemojte da dozvolite da vas prave *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau**mjau*ma i Apple se morao usaglasiti sa zakonom u Republici Srbiji i daje 2 godine garancije na svoje uredjaje kupljene u Republici Srbiji doduse u dogovoru sa istyle koji preuzima rizik u drugoj godini ali je ipak zakon morao da se ispostuje .
Ako ima neko ko ne razume zakon vrlo rado cu mu pomoci da ga protumaci a narocito prodavcima koji koriste foru APP , dok im neko ne zavrne usi pa tada vracaju novac i posle 18 a ne 6 meseci .

Vrh Dno