Šta je novo?

Huawei Mate 20 Pro

Meni je ružan dizajn malo (najviše volim stock i Oxygen), ali navikao sam se na korišćenje, nema tu nikakvih problema.
Naravno prva app koju sam instalirao je bio nova launcher, onaj je kriminalan.

Ovo sve pričam za android 10, sa njim mi je stigao p30 pro, ne znam kakav je stari bio.

Pravi izbor si napravio sa mate 20 pro. Ja sam se razmisljo izmedju njega i note 9 ipak je prevagnuo mate.

Isto se dvoumio pa uzeo oba ;) ćerki Mate jer voli da slika a ženi Note 9 koji je više business.
A meni Samsung A70 + GW sasvim završava posao...

Najviše sam uzeo Huawei zbog baterije, ljudi oko mene sa P30 Pro izvlače dva dana, na Samsungu je dan bilo nemoguće izvući mojim korišćenjem.. A uostalom i planiram kupovinu Mate30 Pro, pa ovo makar da mi bude neka proba..

OK, a kako da promenim launcher?
Promenim ga u default app, imam plaćenu Novu od ranije, ali ne mogu da ga postavim kao launcher, ne znam gde grešim..?
Interesantna stvar je da kada postavim drugi default launcher, i dalje imam stock Huawei launcher, ali ne mogu da pozovem aplikacije povlačenjem odozdo na gore. Čim vratim, sve radi normalno..

Sent from my LYA-L29 using Tapatalk

Nego ne stize mi joos emui android 10! Ću se utepam bre. P30 i mate 20 lite dobili ja na mate 20 pro jok jos svaki dan proveravam preko hicare i ne stize

Nemoj da se utepavaš, nije ni meni stiglo još uvek, a svi oko mene dobili :D

Najviše sam uzeo Huawei zbog baterije, ljudi oko mene sa P30 Pro izvlače dva dana, na Samsungu je dan bilo nemoguće izvući mojim korišćenjem.. A uostalom i planiram kupovinu Mate30 Pro, pa ovo makar da mi bude neka proba..

OK, a kako da promenim launcher?
Promenim ga u default app, imam plaćenu Novu od ranije, ali ne mogu da ga postavim kao launcher, ne znam gde grešim..?
Interesantna stvar je da kada postavim drugi default launcher, i dalje imam stock Huawei launcher, ali ne mogu da pozovem aplikacije povlačenjem odozdo na gore. Čim vratim, sve radi normalno..

Kako planiraš kupovinu mate 30pro a ne umeš da postaviš jedan običan launcher da bude default? Neće se Google aplikacije same instalirati [emoji2]
Ajmo redom, kad instaliraš novu prime, podesi prvo da bude default tako što ideš u aplikacije pa podrazumevane aplikacije i tu staviš novu da bude default. Ako budeš to radio iz podešavanja samog launchera, neće raditi.
Nakon toga ideš settings u nova launcheru pa na swipe gestures pa swipe down I staviš notification panel, I to je to, ostatak podesiš novu kako ti odgovara.

P30 Pro

@Spanjeli
Al me otrese..

Elem, zar stvarno mislis da to nisam probao, ali ne radi.. :D

https://forum.xda-developers.com/mate-20-x/how-to/guide-how-to-remove-stock-launcher-195-t3904514

Evo kako to se resava, ali sam odustao jer moram pobrisati naloge, kao i app koje zahtevaju "Device owner permission", a mislim da to znaci sve socijalne mreze i ostale naloge koje imam, a to mi se bas ne radi, jer sam taman setovao sve kako sam hteo..

Uostalom eto linka, pa ko bude hteo i zeleo da se igra..

Koliko vidim ovo je za deinstalaciju stock launcgera. Zasto bi to radio? Instaliras novu ili bilo koji drugi i radice sigurno,ako imas problema instaliras home switch i tamo odaberes launcher koji hoces i to je to,meni je radilo sve normalno i na mate 20 pro i na p30 pro

Poslednja izmena:
Evo Dule ti je vec odgovorio, nemoguće da ne radi ovako kako sam ti opisao, sigurno radi na m20p, lično sam probao, EMUI 10 a nova prime skinut sa 4pda

P30 Pro

Nisi trebao da izbrišeš Huawei home, možda zbog toga ne radi kako treba

P30 Pro

Nisi trebao da izbrišeš Huawei home, možda zbog toga ne radi kako treba

P30 Pro

Ne, ni pre toga nije htelo.

Sve vise na netu nalazim ovaj problem, nisu dzabe postavljali ove metode da sve radi, tako sto 3 puta kliknes u settings-u.. Verovatno cu sad morati da odradim recovery preko Hisuite-a...

Edit:

Uspeo sam da vratim Huawei Home, i opet se sve isto desava u krug. Nailazim na to, da su od 9, na nekim, a od 10 na svim uredjajima ukinuli mogucnost koriscenja launchera.. *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau*i...

Poslednja izmena:
Probaj sa home switch aplikacijom i kada te pita koji launcher hoces klikni always nova ili koji god ti vise odgovara,mora da radi

Ne, ni pre toga nije htelo.

Sve vise na netu nalazim ovaj problem, nisu dzabe postavljali ove metode da sve radi, tako sto 3 puta kliknes u settings-u.. Verovatno cu sad morati da odradim recovery preko Hisuite-a...

Edit:

Uspeo sam da vratim Huawei Home, i opet se sve isto desava u krug. Nailazim na to, da su od 9, na nekim, a od 10 na svim uredjajima ukinuli mogucnost koriscenja launchera.. *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau*i...
Ajde da ne lupam sada, ali nakon skoro svakog update-a stock launcher mi se vrati kao defaultni i na onaj gore opisani način ga vratim, emui10 je u pitanju, tako da ne pije vodu to da ne radi na Android 10. Jedino ako ima neke veze to što je launcher instaliran još od EMUI 9 verzije

P30 Pro

Probaj sa home switch aplikacijom i kada te pita koji launcher hoces klikni always nova ili koji god ti vise odgovara,mora da radi
Instalirao sam home switch.. Ali..

1. Nikada me dok ne deinstaliram Huawei home, ne pita da biram just once ili always.
2. Kada deinstaliram Huawei home, tada dobijem da me pita da biram, i bez obzira što idem na always, nikada pritiskom na home, ne dobijem prikaz launchera, već me opet iznova pita..

Interesantna stvar je da i kada nekako pokrenem Novu, recent apps ne mogu da otvorim preko tastera, to radi tek kad vratim Huawei home..

Mislio sam da postoji neka fora, definitivno na ovaj način klasični to ne radi.

Instalirao sam home switch.. Ali..

1. Nikada me dok ne deinstaliram Huawei home, ne pita da biram just once ili always.
2. Kada deinstaliram Huawei home, tada dobijem da me pita da biram, i bez obzira što idem na always, nikada pritiskom na home, ne dobijem prikaz launchera, već me opet iznova pita..

Interesantna stvar je da i kada nekako pokrenem Novu, recent apps ne mogu da otvorim preko tastera, to radi tek kad vratim Huawei home..

Mislio sam da postoji neka fora, definitivno na ovaj način klasični to ne radi.

A jesi li kada si prelaxio na 10-ku brisao sve i instalirao izpocetka ili si samo gazio 9-ku

A jesi li kada si prelaxio na 10-ku brisao sve i instalirao izpocetka ili si samo gazio 9-ku
Uzeo sam telefon sa 10-kom...

Mislis da probam da uradim factory reset?

Ili da probam da vratim 9, preko Hisuite-a,nudi mi kao opciju?

Poslednja izmena:
Loše? Ovo je po meni odlično.

Loše? Ovo je po meni odlično.
Upravo to i ja kazem da je odlicno. Plus dve sim kartice aktivne. Aktuelni galaxy s samsungovi mislim da ovo ne mogu sa exynosom? Nego uzgred da pitam kako da uplodujem sliku na forumu da je direktno slika a ne da mora link da se klikne da bi se otvorila?

Ja imam S9+ sa Exynos-om, pisao sam u temi, baterija mi je na 84% za 15 meseci po AccuBattery (koliko da je merodavan), i jedva na 1/4 osvetljenja izvučem 4 sata, ali jedva.

Sa Galaxy J i A serijom sam uspevao lepo izvlacit ali sa S serijom oko 4-5h maximum.
Misljenja sam da su J i A vise izvlacili zbog slabijeg displeja koji ne crpi energiju kao kod galaxy S-a. Jer ipak najbolji se cuva ekran za S seriju.

Sve to stoji ali i Mate ima Amoled, i ovaj rezultat je brutalan. Ima dosta i do CPU-a verovatno. Kirin dobro radi svoj posao.

Note8 koji je nedavno zamenjen sa Mate20pro, je uspevao u početku da izgura do 5sot, dok u zadnje vreme, nakon skoro 2 godine, nije mogao više od 2.5h sot.

Evo mate od jutro malo preko 4h, a baterija na 48% dok kucam ovo..
Oduševljen sam.

Voleo sam s10 da uzmem ja to volim da menjam telefone ne vezem se za jednu marku al ne smem sad zbog baterije strah me da se ne razocaram :)

Pa ja sam sa mate 10 pro presao na note 9, i evo danas mi se prvi put posle skoro 2 godine desilo da moram da punim telefon a dan se nije zavrsio... Huawei je nepre*mjau**mjau**mjau**mjau*vi kralj SOTa!

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno