Šta je novo?

Huawei Mate 10/ Mate 10 Pro

• Začetnik teme Začetnik teme ROCK
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pozdrav, dok cekamo Harmony, nadamo se da ce malo da poprave kameru odnosno obradu slike unutar androida 10. Ono sto sam otkrio je da aplikacija FV-5 manje obradjuje fotku i manje suma napravi i plus je veca slika na nesto manje od 12mpix koliko se dobija kao max rezolucija unutar aplikacije. Da li je probao neko? I da li se zna od ljudi koji imaju telefon na Harmony kakva je kamera? Hvala

Emui 12 je više od mesec dana na mom Mate 10
Ali to je samo UI, iako je vizuelno iskopirana 11-ca ispod haube je i dalje Android 10,

Ni najmanje, Sasmung je čak i stariji, osim malo većeg ekrana ništa više ne nudi.

Jos mi lik trazi 50 evra doplate...
Veci ekran bi da izbegnem tako da to nije problem. Meni je neko merilo za kameru S7 bio pa sam presao na mate 10 pro i odusevio se u brzini, ekranu, baterija traje dva dana , stavljena nova baterija. Multitasking odlican, signal i prijem ful, wifi itd. Zvuk sagovornika, na slusalicama, sve bolje od s7.
E jedino me kamera nesto nije odusevila. Danju odlicna, pod vestackim svetlom manje dobra, nocu losija od S7.
Na S7 sam imao Lightrom i fantasticnu kameru.
Mate 10 pro ima zakljucan bootlaoder i android 10, znaci nema gcam. To je steta.
A imam troje dece pa mi je onako dosta bitna brza i dobra kamera. Ova je brza i fokusira brzo ali se fotka lose obradjuje u samom sistemu. Znaci ona bude odlicna na ekranu u live ali kad uslika bude losija.

Hm, mislim da su samo slike na mnogo manjem ekranu S7-ce izgledale bolje. Kada sam poredio njegove slike na povećem ekranu kompjutera sa novijim modelima i nekim drugim proizvođačima - ne izgledaju ni približno tako kao na malom ekranu
Ma kakav Samsung, lošija mu baterija, kamera nije bolja.
GCam ti neće izvući nešto mnogo bolje slike, probaj sa nekim drugim softverom.
Ili gledaj Mate 30 Pro. Ništa drugo neće imati smisla.

Na Mate-u je bas velika razlika u brzini rada i fluidnosti, naspram Samsunga S7 i S8, koji sam kratko koristio ali nikad cackao kameru. I da, na S8 + je baterija sigurno na pola dana na punjacu uz moje koriscenje. Neverovatno je kako mate 10 u milisekundi otvara sve zivo, to mi je bio apsolutni skok sa S7.
Koliko vam traje baterija? Meni na 8h SOT i nekih 30h rada. Baterija na 96% health.

Evo jedno poredjenje, ajde da vidimo sta kazete ljudi na ove dve fotke. Koja je po vama bolja? Prva je Mate 10 Pro a druga Redmi Note 8t sa Gcam-om

Prilozi

• IMG_20220811_160037.jpg
    IMG_20220811_160037.jpg
    177.1 KB · Pregleda: 25
  • 1660226474336.jpg
    1660226474336.jpg
    236.8 KB · Pregleda: 25
Redmi note 8t je ista cena kao mate na oglasima. Nov Mate bio daleko skuplji od 8t. Losa losa losa kamera na Mate-u. Ostalo je odlicno. Zato i hocu da menjam telefon ali ne znam za koji. 8t je dosta sporiji u radu od Mate-a. P20 Pro ruzan do zla boga, S9 plus losa baterija mozda...

Da li se isplati prelazak na s8 plus umesto ovog telefona?
Kada sam kupovao nov telefon u to vreme lomio sam se između Mate 10 Pro i Xiaomi Mi 8. Mi 8 je pobedio. Gcam je pravio mnogo dobre slike. Radije bih sad menjao Mate za Mi 8 nego za S8 plus.

Redmi note 8t je ista cena kao mate na oglasima. Nov Mate bio daleko skuplji od 8t. Losa losa losa kamera na Mate-u. Ostalo je odlicno. Zato i hocu da menjam telefon ali ne znam za koji. 8t je dosta sporiji u radu od Mate-a. P20 Pro ruzan do zla boga, S9 plus losa baterija mozda...
Sve zavisi od budžeta i od toga za šta koristiš telefon.

Treba mi dobra kamera zbog dece, troje male dece, brzina, detalji.🙂)
Ovde jeste brza kamera ali nesto ne stima naspram S7. Prodajem Mate, imam ga na oglasu.
Baterija je nova, par meseci. Do 140 evra bi uzeo nesto. Minimum 6 gb rama i 128 gb roma ili da ima sd podrsku
Baterija je ovde odlicna, 4.30h SOT i 47% ostalo baterije!
Ovo za bateriju je uz neke moje postavke naknadno u sistemu

Prilozi

• Screenshot_20220811_175703_com.huawei.systemmanager.jpg
    Screenshot_20220811_175703_com.huawei.systemmanager.jpg
    50.9 KB · Pregleda: 20
Poslednja izmena:
To što tražiš može da ti završi Mi 8 i nijedan drugi telefon.

Kakva je baterija kod njega? I kakav je u zvuku? Kvalitet zvuka u slusalici? Da li ima nekih bagova? A Mi 9 ili Mi 9t ? Jel ima Custom romova za njih?

Treba mi dobra kamera zbog dece, troje male dece, brzina, detalji.🙂)
Ovde jeste brza kamera ali nesto ne stima naspram S7. Prodajem Mate, imam ga na oglasu.
Baterija je nova, par meseci. Do 140 evra bi uzeo nesto. Minimum 6 gb rama i 128 gb roma ili da ima sd podrsku
Baterija je ovde odlicna, 4.30h SOT i 47% ostalo baterije!
Ovo za bateriju je uz neke moje postavke naknadno u sistemu
Ako je 140e budzet izbor ti je sužen i gravitira prema Xiaomiji.
Kakva je baterija kod njega? I kakav je u zvuku? Kvalitet zvuka u slusalici? Da li ima nekih bagova? A Mi 9 ili Mi 9t ? Jel ima Custom romova za njih?
Ja sam imao mi8 i jedina mana je što je zvučnik slab. Slusalica je i više nego dobra ali sumnjam da je na nivou Mate telefona. Kamere su dobre, 1.5dan može da izgura baterija i ima nekoliko popularnih romova koji se aktivno odrzavaju i dalje.

To je identican cipset i baterija kao mate 10 pro, zanima me kamera na androidu 10 i update na emui12. Da li je osakacena kamera kao na Mate-u ?
Nasao sam jedan ocuvan tel tu kod mene blizu.
Fora je sto ja ne verujem tom Saomiju, pa bi zaobisao tu marku generalno.

Na Mi 8 mož se ubaci mod da ima "stereo" zvuk. Ok priča je bila, nešto kao Poco F1. Mada daleko od stereo zvučnika koje ima Mi 10.
Ne znam što ne veruješ Xiaomi-ju meni su njihovi pojedini stariji telefoni odlični (Mi 8, Mi 10, Note 8 Pro, 9T/Pro). Bolje Mi 8 nego P20 Pro.

Na Mi 8 mož se ubaci mod da ima "stereo" zvuk. Ok priča je bila, nešto kao Poco F1. Mada daleko od stereo zvučnika koje ima Mi 10.
Ne znam što ne veruješ Xiaomi-ju meni su njihovi pojedini stariji telefoni odlični (Mi 8, Mi 10, Note 8 Pro, 9T/Pro). Bolje Mi 8 nego P20 Pro.
Pa pogleda kako si se nazvao na forumu xD hahahah
Salu na stranu P20 Pro se razlikuje u jednom bitnom segmentu, a to je da je kamera svetlosnu godinu ispred Mate 10 pro modela, sto nije neki uspeh ali govori o tome koliko je Mate imao krs kameru.

Takođe, zašto bi pre otišao na neki mediatek g95/80 ili snapdragon telefon je to što ima brdo dobrih gcam portova. Toga nema na Kirin i čak i exynos procesori rade kilavo.
Tako da razmisli i tom redmi note 8 pro 2021 i,danju ili možda redmi note 10.
Ima čak i iphone 8 za ispod 200e ali je to mačka u džaku sa zamenjenom baterijom.

Snapdragon bi hteo, mediatek me ne zanima. Zenin Redmi 8t je ok kamera ali sve ostalo mi se ne svidja. Glomazan, los zvuk sagovornika, losa izrada, ekran smesan. Bez amoleda ja ne bi telefon. Znaci ostaje mi ili P20 Pro ili Redmi sa Amoledom ako ima.

Snapdragon bi hteo, mediatek me ne zanima. Zenin Redmi 8t je ok kamera ali sve ostalo mi se ne svidja. Glomazan, los zvuk sagovornika, losa izrada, ekran smesan. Bez amoleda ja ne bi telefon. Znaci ostaje mi ili P20 Pro ili Redmi sa Amoledom ako ima.
Za te pare može da se nade Xiaomi mi11 lite 4g, amoled 90hz 3kran, dobre kamere i snapdragon. Ako se odlucis za taj telefon nikako obicnu 5g vcerziju jer je ocajna sa baterijom, to su ispravili sa 5g NE verzijom ali je iznad tvog budzeta.

Vidim napljuvali su i RN 10 Pro i Xiaomi 11 lite za sobne fotke, tj za slabije svetlosne uslove. *** S7 je znaci hiljadu milja ispred svih telefona u tom rangu. Nista od Xiaomija.
Ostaje mi da nadjem P20 pro u sto boljem izdanju i to je to.

Vidim napljuvali su i RN 10 Pro i Xiaomi 11 lite za sobne fotke, tj za slabije svetlosne uslove. *** S7 je znaci hiljadu milja ispred svih telefona u tom rangu. Nista od Xiaomija.
Ostaje mi da nadjem P20 pro u sto boljem izdanju i to je to.
Nov telefon koji košta 160-200e ne može nikad da se poredi sa onim koji je košta 3 puta više na izlasku. Jednostavno je tako, e sad imaj na umu da su sve te ocene tih kamera sa fabričkim softverom. Korišćenjem gugl kamere dobijaju novu dimenziju kvaliteta. Pa evo moj pixel 5a ima prastare senzore koje gugl koristi još od Pixel 1 modela pa pravi odlične slike isključivo zbog gugl kamere, sve je softver.
Ako nađeš p20 pro u dobrom stanju i jos mu zameniš bateriju, super 🙂

Za sve kojima je oslabila baterija, Huawei ima akciju do kraja godine. Za samo 2500 din dobijate novu bateriju. To Vam je ceo trošak.

Ja sam 3 i po godine imao P20 Pro. Aždaja od telefona. Onda zbog baterije rešim da ga zamenim. Prodam ga na 150eu. Uzmem P30 Pro (zadnji Huawei flagship sa google servisima). 250eu. Znači, glavne kamere skoro egal. Za nijansu bolja na P30 Pro. Ali mi je zato telephoto kamera na P20 Pro bolja nego periscope na P30 Pro. Čak mi je više trebala mono kamera na P20 pro nego ultrawide na P30 Pro. U svakom slučaju, nije mi legao fon. Vredi razlike od 100eu ali mi nije legao. U međuvremenu, naleti mi na 100eu Mate 20 Pro. I oduševi me u svakom segmentu. Zadržim njega, prodam P30 pro za 250eu i razliku stavim u džep. E sad, ono što mi je neverovatno, da i P20 Pro i P30 Pro imaju bolju kameru nego Mate 20 Pro. Nije mi bilo jasno dok malo ne prelistah specifikacije i ispostavi se da Mate 20 Pro nema optičku stabilizaciju (OIS) na glavnoj kameri. Za neverovati. Ima samo softversku. Što povlači lošije fotke u uslovima slabije osvetljenosti. Sa P20 pro sam znao da uradim tako dobre noćne fotke iz jednog klika. Na Mateu obično mi treba dva-tri pokusaja. Suma sumarum - Ako uzimate umesto 10tke neki Huawei a treba Vam zbog fotkanja, zaobiđite Mate 20 Pro i uzimite P20 Pro ili P30 Pro.

E sad što se tiče gore pomenutih alternativa, do 200eu. Žena je Imala RN10P (nekih 6 meseci), crkao ekran i u garanciji A1 dobila Mi 11 Lite 5G običan. Kumi i kumu sam uzeo Mi 11 Lite 5G NE (preko a1). Skoro sam prodao Mi 11 Lite 5G NE i danas Samsung A52s. Ja sam radim sa fonovima, i stalno mi prolaze kroz ruke. Svi pomenuti telefoni su xtra kupovina, čak i bolja od svojih ovogodišnjih naslednika. RN10P bolji i u performnsama i u fotkama od RN11P a A52S ubija A53 u svakom segmentu. I mogu Vam reći da je Mi 11 Lite 5G NE ubedljivo najbolji fon koji čovek može da poželi a za normalni novac. Izbalansiran u svim segmentima za razliku od ostalih navedenih. Tu se kolje sa A52s koji ima samo bolju kameru i to samo u pomenutim uslovima slabijeg osvetljena. U svemu ostalom bolji Mi. Dodatno što ima taj premium feeling i idealno leži u svakoj ruci. RN10P je isto odličan ali osakaćen za spor čipset. I tu gubi u odnosu na A52s i Mi10L 5G.

I istina je da i Mi i RN10P ne briljiraju u uslovima lošijeg osvetljenja ali je Mi10L jedini fon koji sam poželeo da koristim a da nije Huawei. Na Huaweiu ostajem jer imaju fabričko snimanje razgovora. Imaju i Xiaomi/Redmi ali manuelno i to sa upozorenjem što samo zbuni sagovornika.

Da biram fon umesto Mate 20 Pro, uzeo bih Mi 10 Lite 5G ili eventualno A52s zbog kamere. Svi novi low "flagship telefoni" (sem samunga) imaju šit kamere (Realme GT2, Mi10T Pro, Mi 12X...) čak i bez OIS (Mi11, Mi11i, Relame GT...). Za njih su pojam kamere na P20 Pro i P30 Pro.

Za sve kojima je oslabila baterija, Huawei ima akciju do kraja godine. Za samo 2500 din dobijate novu bateriju. To Vam je ceo trošak.

Ja sam 3 i po godine imao P20 Pro. Aždaja od telefona. Onda zbog baterije rešim da ga zamenim. Prodam ga na 150eu. Uzmem P30 Pro (zadnji Huawei flagship sa google servisima). 250eu. Znači, glavne kamere skoro egal. Za nijansu bolja na P30 Pro. Ali mi je zato telephoto kamera na P20 Pro bolja nego periscope na P30 Pro. Čak mi je više trebala mono kamera na P20 pro nego ultrawide na P30 Pro. U svakom slučaju, nije mi legao fon. Vredi razlike od 100eu ali mi nije legao. U međuvremenu, naleti mi na 100eu Mate 20 Pro. I oduševi me u svakom segmentu. Zadržim njega, prodam P30 pro za 250eu i razliku stavim u džep. E sad, ono što mi je neverovatno, da i P20 Pro i P30 Pro imaju bolju kameru nego Mate 20 Pro. Nije mi bilo jasno dok malo ne prelistah specifikacije i ispostavi se da Mate 20 Pro nema optičku stabilizaciju (OIS) na glavnoj kameri. Za neverovati. Ima samo softversku. Što povlači lošije fotke u uslovima slabije osvetljenosti. Sa P20 pro sam znao da uradim tako dobre noćne fotke iz jednog klika. Na Mateu obično mi treba dva-tri pokusaja. Suma sumarum - Ako uzimate umesto 10tke neki Huawei a treba Vam zbog fotkanja, zaobiđite Mate 20 Pro i uzimite P20 Pro ili P30 Pro.

E sad što se tiče gore pomenutih alternativa, do 200eu. Žena je Imala RN10P (nekih 6 meseci), crkao ekran i u garanciji A1 dobila Mi 11 Lite 5G običan. Kumi i kumu sam uzeo Mi 11 Lite 5G NE (preko a1). Skoro sam prodao Mi 11 Lite 5G NE i danas Samsung A52s. Ja sam radim sa fonovima, i stalno mi prolaze kroz ruke. Svi pomenuti telefoni su xtra kupovina, čak i bolja od svojih ovogodišnjih naslednika. RN10P bolji i u performnsama i u fotkama od RN11P a A52S ubija A53 u svakom segmentu. I mogu Vam reći da je Mi 11 Lite 5G NE ubedljivo najbolji fon koji čovek može da poželi a za normalni novac. Izbalansiran u svim segmentima za razliku od ostalih navedenih. Tu se kolje sa A52s koji ima samo bolju kameru i to samo u pomenutim uslovima slabijeg osvetljena. U svemu ostalom bolji Mi. Dodatno što ima taj premium feeling i idealno leži u svakoj ruci. RN10P je isto odličan ali osakaćen za spor čipset. I tu gubi u odnosu na A52s i Mi10L 5G.

I istina je da i Mi i RN10P ne briljiraju u uslovima lošijeg osvetljenja ali je Mi10L jedini fon koji sam poželeo da koristim a da nije Huawei. Na Huaweiu ostajem jer imaju fabričko snimanje razgovora. Imaju i Xiaomi/Redmi ali manuelno i to sa upozorenjem što samo zbuni sagovornika.

Da biram fon umesto Mate 20 Pro, uzeo bih Mi 10 Lite 5G ili eventualno A52s zbog kamere. Svi novi low "flagship telefoni" (sem samunga) imaju šit kamere (Realme GT2, Mi10T Pro, Mi 12X...) čak i bez OIS (Mi11, Mi11i, Relame GT...). Za njih su pojam kamere na P20 Pro i P30 Pro.
Лако је Вама када радите са мобилним телефонима и да мењате и да уклапате . Верујте ми сви ми па чак и пуно млађи од нас знају шта вреди ,само је нажалост питање колико могу издвојити за ту ствар која вреди ! 👍 🙂
Али је Ваше искуство јако потребно барем на форуму из дела корисника и хвала Вам на томе .👍

Nazad
Vrh Dno