Za sve kojima je oslabila baterija, Huawei ima akciju do kraja godine. Za samo 2500 din dobijate novu bateriju. To Vam je ceo trošak.
Pogledajte HUAWEI servisne promocije, uključujući zamjenu baterije i program recikliranja elektroničkog otpada.
consumer.huawei.com
Ja sam 3 i po godine imao P20 Pro. Aždaja od telefona. Onda zbog baterije rešim da ga zamenim. Prodam ga na 150eu. Uzmem P30 Pro (zadnji Huawei flagship sa google servisima). 250eu. Znači, glavne kamere skoro egal. Za nijansu bolja na P30 Pro. Ali mi je zato telephoto kamera na P20 Pro bolja nego periscope na P30 Pro. Čak mi je više trebala mono kamera na P20 pro nego ultrawide na P30 Pro. U svakom slučaju, nije mi legao fon. Vredi razlike od 100eu ali mi nije legao. U međuvremenu, naleti mi na 100eu Mate 20 Pro. I oduševi me u svakom segmentu. Zadržim njega, prodam P30 pro za 250eu i razliku stavim u džep. E sad, ono što mi je neverovatno, da i P20 Pro i P30 Pro imaju bolju kameru nego Mate 20 Pro. Nije mi bilo jasno dok malo ne prelistah specifikacije i ispostavi se da Mate 20 Pro nema optičku stabilizaciju (OIS) na glavnoj kameri. Za neverovati. Ima samo softversku. Što povlači lošije fotke u uslovima slabije osvetljenosti. Sa P20 pro sam znao da uradim tako dobre noćne fotke iz jednog klika. Na Mateu obično mi treba dva-tri pokusaja. Suma sumarum - Ako uzimate umesto 10tke neki Huawei a treba Vam zbog fotkanja, zaobiđite Mate 20 Pro i uzimite P20 Pro ili P30 Pro.
E sad što se tiče gore pomenutih alternativa, do 200eu. Žena je Imala RN10P (nekih 6 meseci), crkao ekran i u garanciji A1 dobila Mi 11 Lite 5G običan. Kumi i kumu sam uzeo Mi 11 Lite 5G NE (preko a1). Skoro sam prodao Mi 11 Lite 5G NE i danas Samsung A52s. Ja sam radim sa fonovima, i stalno mi prolaze kroz ruke. Svi pomenuti telefoni su xtra kupovina, čak i bolja od svojih ovogodišnjih naslednika. RN10P bolji i u performnsama i u fotkama od RN11P a A52S ubija A53 u svakom segmentu. I mogu Vam reći da je Mi 11 Lite 5G NE ubedljivo najbolji fon koji čovek može da poželi a za normalni novac. Izbalansiran u svim segmentima za razliku od ostalih navedenih. Tu se kolje sa A52s koji ima samo bolju kameru i to samo u pomenutim uslovima slabijeg osvetljena. U svemu ostalom bolji Mi. Dodatno što ima taj premium feeling i idealno leži u svakoj ruci. RN10P je isto odličan ali osakaćen za spor čipset. I tu gubi u odnosu na A52s i Mi10L 5G.
I istina je da i Mi i RN10P ne briljiraju u uslovima lošijeg osvetljenja ali je Mi10L jedini fon koji sam poželeo da koristim a da nije Huawei. Na Huaweiu ostajem jer imaju fabričko snimanje razgovora. Imaju i Xiaomi/Redmi ali manuelno i to sa upozorenjem što samo zbuni sagovornika.
Da biram fon umesto Mate 20 Pro, uzeo bih Mi 10 Lite 5G ili eventualno A52s zbog kamere. Svi novi low "flagship telefoni" (sem samunga) imaju šit kamere (Realme GT2, Mi10T Pro, Mi 12X...) čak i bez OIS (Mi11, Mi11i, Relame GT...). Za njih su pojam kamere na P20 Pro i P30 Pro.