Šta je novo?

Huawei Mate 10/ Mate 10 Pro

• Začetnik teme Začetnik teme ROCK
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Znam da je s9 i s9+ oko 250-260k.
Ako je mi8 oko 300k onda je realno da bude kirin 350k

Koliko se secam ista prica je bila i za Kirin 970, da ce biti daleko bolji od SD 835, sto naravno nije slucaj. Svaki put istu foru prodaju sa novim chipsetom, marketing do besvesti..

Ne mogu oni da urade mnogo, ARM jezgra su osnova i Snapdragon i Kirin CPU dela(s tim sto su Kryo jezgra u SD uvek bolje optimizovana nego Kirin jezgra), bice kombinacija A75 i A55 jezgara(kao sto je i SD 845), ako nabiju veci klok imace nesto vise performanse na papiru i to je to, u realnoj upotrebi nikakve razlike nece biti, osim ako ne preteraju sa klokom, onda ce biti osetne prednosti za SD sto se baterije tice.

Sto se GPU dela tice, Mali tesko da ce dostici Adreno 630 koji je u SD 845, cak i da su jednake po performansama, nebitno je za vecinu ljudi, osim za one koji igraju AAA igre na telefonu.

Ukratko, Snapdragon>Kirin>Exynoss>Mediatek 🙂

Poslednja izmena:
Sve su to vrhinski cipsetovi i za 99% korisnika razlike su neprimetne. Zabole me jel ima 250,300,350k na benchmarku. Uke... ce samo tim zakrivljenim ekranom...
Onda prelazim na Nokiu (nadam se da ce izbaciti neki krateni flagschip)

@kvaju Hoćeš da kažeš da iPhone 7+ ima generalno bolju kameru od mate 10 Pro?

da, al kažem opet to je moje mišljenje, nekog tko samo izvadi telefon iz džepa i slika na automatici, eventualno portrait mode.
oba su po meni na strani 7+. a to sto govorite da ga negdje uspoređuju sa iphone x, mislim da je pretjerivanje.

Od kako sam instalirao 8.0.0.145 primetio sam blagi lag u pojedinim aplikacijama i igrama. Nzm da li je samo do mene ili nije, eto to mi je neka mala mana za sada.

Od kako sam instalirao 8.0.0.145 primetio sam blagi lag u pojedinim aplikacijama i igrama. Nzm da li je samo do mene ili nije, eto to mi je neka mala mana za sada.
Kako idu novija axuriranja polako ce ga sjb...ti, da bi pocetkom sledece godine pri prelasku na Android P kao naprsno proradio super ko jos uvek ne odustane. Tako rade sa svim modelima i to im je politika. U medjuvemenu ce veliki broj korisnika promeniti telefon jer se usporio, prosao mu rok trajajanja, laguje, greje i tt da bi kupili P20 ili M20. A u stvari namerno prave bugove u kernelu i sl. Marketing je cudo, a Kinezi su eksperti na tom polju pogotovo Huawei.

Poslato sa WAS-LX1 uz pomoć Tapatoka

Kako idu novija axuriranja polako ce ga sjb...ti, da bi pocetkom sledece godine pri prelasku na Android P kao naprsno proradio super ko jos uvek ne odustane. Tako rade sa svim modelima i to im je politika. U medjuvemenu ce veliki broj korisnika promeniti telefon jer se usporio, prosao mu rok trajajanja, laguje, greje i tt da bi kupili P20 ili M20. A u stvari namerno prave bugove u kernelu i sl. Marketing je cudo, a Kinezi su eksperti na tom polju pogotovo Huawei.

Poslato sa WAS-LX1 uz pomoć Tapatoka

Imao sa P10 ali nisam ovo primetio. Posle toga XZP i bio sam prezadovoljan. Resio da malo promenim pa uzeo dual sim, ovo je bio jedini logican izbor. Za sada nemam toliko primedbi ali eto ovo mi zapalo za oci, nije da to toliko bode oci ali navikao sam na fluidnost, na XZP pa sam se uobrazio 😀

Ja nisam primetio pad performansi ili lagovanje u aplikacijama posle azuriranja.
@kvaju pogledaj testove ljudi na YT M10p vs IPX
Mislim da je na strani IP video a fotografije su tu negde tj zavisno od situacije

Pa ides na pro podesavanja, a ovo za uljepsavanje je dolje desno, ima neki broj, stavis na nulu!

Sent from my ALP-L29 using Tapatalk

Hvala za savet, iskljucio sam ulepsavanje. Jedino sto je to za prednju kameru. I verovatno mora da se iskljucuje uvek.

Ima i za zadnju, ako volis sam da kontrolises uvijrk idi na pro, podignes odozdo ka gore. Tamo odaberes u settings save as raw in pro mode pa instaliras recimo snapseed i u njemu editujes fotografiju. Bas mozes dobrr stvari da postignes!

Kamera je odlična. Odlična.

A ova teorija zavere mi je takođe odlična 🙂

Ima i za zadnju, ako volis sam da kontrolises uvijrk idi na pro, podignes odozdo ka gore. Tamo odaberes u settings save as raw in pro mode pa instaliras recimo snapseed i u njemu editujes fotografiju. Bas mozes dobrr stvari da postignes!

sta se postize sa snapseed?

Snapseed ti je kao fotosop ili lajtrum, program za obradu fotografija. Ako slikas u raw formatu, bas mozes da obradis fotografije i das im neku novu dimenziju, da postanu bas lijepe za oko.

Ne moraš uopšte da fotkas u raw formatu, da bi obradjivao fotke.

Ne moraš uopšte da fotkas u raw formatu, da bi obradjivao fotke.
Ne mora, ali raw dozvoljava da omašiš mnogo toga u pro modu i naknadno kompezuješ, obradiš, središ, bez da izgubiš bilo šta...za razliku od klasičnog jpg.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Tako je 😉 za rekreativno fotkanje solidno poznavanje lajtruma i raw format ti omogućavaju bas da slikas sa pola mozga. Bitna jr kompozicija i idrja ostalo sve mozes nadomjestiti kasnijr...

Poslednja izmena:
Ne mora, ali raw dozvoljava da omašiš mnogo toga u pro modu i naknadno kompezuješ, obradiš, središ, bez da izgubiš bilo šta...za razliku od klasičnog jpg.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Raw omogućuje pre svega modifikaciju white balance-a, u smislu da to ne dozvoljava već kompresovana fotka u JPEG.

Druga stvar, raw predstavlja, celokupan sirov "materijal" koji senzor pri kupi i veća je paleta boja.

Ja nisam primetio pad performansi ili lagovanje u aplikacijama posle azuriranja.
@kvaju pogledaj testove ljudi na YT M10p vs IPX
Mislim da je na strani IP video a fotografije su tu negde tj zavisno od situacije

Blago tebi, mozda je to samo do mene. Uradio sam reset i nista, sve je isto. Kakav sam ja maler pa to nema nigde

I meni normalno radi.

Jel može brza pomoć, sestra u USA može da mi na velikom Amazon popustu koji važi samo danas nabavi Huawei Mate 10 Pro Unlocked Phone, 6" 6GB/128GB - Titanium Gray za $550 (inače je $800).

Već neko vrijeme ga želim ali sam se i dvoumio između njega i LG V30, mada su mi oba skupa u ovom trenutku, ali ova cijena je već nešto drugo.

A kao za inat baš danas sam kod nekog prodavca našao V30 za 420 € (mada mi je čudno, inače je najmanje 510 €), dok je ova za Mate 10 Pro 470 €.

Šta mislite?

Koji vam je bolji, posebno ako ste probali i možda bar malo koristili oba?

Nazad
Vrh Dno