Šta je novo?

Huawei Honor 8

Posle updatea na 399 primetio sam da je bat katastrofa, jedva mi dobaci do 24 h, a do pre mesec dana gurala i do 2 dana. Ili ce biti da je naglo pao kapacitet posle 1+ god. koriscenja ??

Pogledaj google servise,oni obicno divljaju ili neka app.Pogledaj u podesavanjima sta ga drzi budnim.

sve znam i vec poznato, evo danas posle 24 h jos 40% bat, podnosljivo

Može biti al ne mora da znači: https://www.gsmarena.com/huawei_says_honor_8_will_get_emui_80_oreo_features_ported-news-29289.php

Možda će biti Oreo ili će možda samo da liči na Oreo,a neće biti Oreo...Hehehehehe, kakvu su samo konfuziju napravili svojim izjavama zadnjih par dana. Ne vredi nam ništa drugo sem da čekamo pa ćemo videti šta će na kraju da ispadne. Kako god, H8 radi extra i ovako. Po meni, bolje dobar i "ispeglan" Nougat nego neki upolovačeni i bagoviti Oreo. A možete videti i na sledećoj listi koliko koji sistem ima trenutno udela među korisnicima. Oreo je ispod 1%.
Android.jpg

Razmišljam da uzmem telefon, ali deluje previše "delikatno" i nežno.
Previše je lep je telefon da bi ga stavljao u razne futrole, ali ako će da se izgrebe kad ga mrko pogledam...

Takođe, koliko vidim plava verzija je dosta popularna, ali me zanima da li neko ima belu. Deluje mi da se ne prlja toliko i da se ne vide otisci (i ogrebotine), a i ne vide se toliko ivice screen protectora ako ga zalepiš (pošto nisu edge to edge protectori)

Poslednja izmena:
Ne znam šta da ti kažem. Nije problem to grebanje nego što nema šanse da ga nosiš bez zaštite ako misliš da ti ne iskliza iz ruke, sa stola, sa kreveta i slično. Dovoljan je samo mali nagib, ima da krene sam od sebe kao da je na ledu. Mnogo je klizav...

Ima lepih futrola. Ja sam poručivao sa Alija raznorazne. Jeste prelep telefon ali meni je bitnija zaštita od lepote. I onako me baš briga da li će neko da primeti nosim li H8 ili nešto drugo...

Plava je definitivno najlepša boja. Na drugo mesto bih stavio crnu. Beli ne bi ni uzimao u razmatranje. Uopste nema wow efekat kao prva dva...

Ne znam da li si gledao test na YT. JerryRig ga je propisno izmaltretirao. Telefon je posle svega radio sasvim normalno...

Sent from my Honor 8

Poslednja izmena:
Ne znam šta da ti kažem. Nije problem to grebanje nego što nema šanse da ga nosiš bez zaštite ako misliš da ti ne iskliza iz ruke, sa stola, sa kreveta i slično. Dovoljan je samo mali nagib, ima da krene sam od sebe kao da je na ledu. Mnogo je klizav...

Ima lepih futrola. Ja sam poručivao sa Alija raznorazne. Jeste prelep telefon ali meni je bitnija zaštita od lepote. I onako me baš briga da li će neko da primeti nosim li H8 ili nešto drugo...

Plava je definitivno najlepša boja. Na drugo mesto bih stavio crnu. Beli ne bi ni uzimao u razmatranje. Uopste nema wow efekat kao prva dva...

Ne znam da li si gledao test na YT. JerryRig ga je propisno izmaltretirao. Telefon je posle svega radio sasvim normalno...

Sent from my Honor 8
Onaj sa grebanjem? Gledao sam 🙂
A jel koristiš nešto za ekran? Video sam da većina stakala ne prekriva komplet ekran (zbog zakrivljenih ivica).

Imam staklo. Ne pokriva bas ceo ekran ali nista mu ne fali...

Sent from my Honor 8

Gde ste kupili telefon?
Uzeo bih nov sa garancijom (idealno garancija operatera ali ga više nemaju u ponudi...).
Sa normalnom cenom ostaje jedino logic shop, al je garancija upitna...

Gigatron,winwin,ok je cena i garancija prava.

Ja sam kupio u WinWinu i dobio normalnu regularnu garanciju

U win winu ga nema (ima samo Lite), a ne bih se složio da je OK cena.
U Gigatronu je cena 8k skuplja nego u logic shopu, a lite verzija je i u win winu i u gigatronu za 6k skuplja u odnosu na logic shop.
Generalno pri kupovini tehnike izbegavam win win, gigatron i tehnomaniju jer su uglavnom najskuplje cene kod njih.

U logic shopu je (po meni) realna cena tog telefona, jedino što ranije nisam čuo za njih i nemam iskustva sa njima pa ne znam koliko "vredi" ta njihova garancija...

Poslednja izmena:
Kreće izgleda update na B401. Januarski security patch...

Sent from my Honor 8

Bilo bi lepo da dobijete Oreo.Kad mogu da dobiju P10 lite i HOnor 8 lite.Nego izgleda za Honore ne vazi ista politika za nadogradnje kao za huawei modele.

U logic shopu je (po meni) realna cena tog telefona, jedino što ranije nisam čuo za njih i nemam iskustva sa njima pa ne znam koliko "vredi" ta njihova garancija...
Sve te sa "realnom" cenom daju neki njihov papir na kom dobro da nisu voštanim bojicama napisali "Garancija". Ako hoćeš da imaš zaštićena sva prava kao kupac, doplati i pazari u krštenoj radnji uz fiskalni i regularnu garanciju. Ove šupice bih ti preporučio da zaobiđeš.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Sve te sa "realnom" cenom daju neki njihov papir na kom dobro da nisu voštanim bojicama napisali "Garancija". Ako hoćeš da imaš zaštićena sva prava kao kupac, doplati i pazari u krštenoj radnji uz fiskalni i regularnu garanciju. Ove šupice bih ti preporučio da zaobiđeš.

Kakva god da je radnja moraš dobiti fiskalni račun. Ne uzimaš sa kupujem prodajem.
Jel to iz iskustva? Jel si kupovao nešto kod njih? I šta je podrazumeva regularnu garanciju? (nisam sarkastičan, ozbiljno pitam)

Ne dobija se fiskalni u Logicu.

Sent from Honor 9 using Tapatalk

Kakva god da je radnja moraš dobiti fiskalni račun. Ne uzimaš sa kupujem prodajem.
Jel to iz iskustva? Jel si kupovao nešto kod njih? I šta je podrazumeva regularnu garanciju? (nisam sarkastičan, ozbiljno pitam)

Jesam. Ne dobijaš fiskalni. Ni jedna od tih radnji koja ima takve cene ne izdaje fiskalni jer na uređaje nije plaćen porez i time nisu zvanično ušli u državu, a ti pošto onda nemaš dokaz da si ga kupio zaboravi na bilo kakva prava. Čak možeš i ti da dobiješ po džepu od države, ako im se slučajno obratiš za zaštitu prava, jer si pristao da preuzmeš uređaj bez fiskalnog, a slučaj nisi odmah prijavio.

Regularnu garanciju izdaju isključivo uvoznik ili proizvođač, a kod ovih dobiješ samo parče papira koji su oni odštampali u radnji ili kod komšijinog klinje na kućnom štampaču.

He he, a ja mislio fiskalni obavezan, zakonom zabranjeno neizdavanje ovo-ono...

Kao da ne znam gde živim 🙂

Pa jeste obavezan ako je telefon legalno uvežen. Ovako nema na šta da ti izda fiskalni, a u suprotnom bi morali da plate porez i završavaš sa cenom kao u redovnoj radnji. :d :d :d

Pa jeste obavezan ako je telefon legalno uvežen. Ovako nema na šta da ti izda fiskalni, a u suprotnom bi morali da plate porez i završavaš sa cenom kao u redovnoj radnji. :d :d :d

Da je bar isti kvalitet i tih tel. bez fiskalnog, ne bi bilo problema, ali zbog necega nije. Ima cak tel koji nisu uopste za Evr.trziste pa i tu softverskih problema

Ja sam npr. uzeo Honor 8 iz Mađarske. Sve OK. Dobio sam i neku garanciju od radnje na godinu dana jer čovek radi prodaju telefona u Segedinu. Stigle i slušalice u pakovanju što kod telefona uzetih kod naših operatera nije slučaj...
Više i ne razmišljam kada je tehika u pitanju. Znam gde i šta da tražim,a uvek prođem i jeftinije. Garancija manje više, nije mi toliko ni bitna. Mišljenja sam da je roba iz HU kvalitetnija od ove koja se kod nas prodaje...

Na FF se pojavila verzija B402
8e7c92c63e618bcc3335c507cea7ac1c.jpg

Poslednja izmena:
I te garancije od godinu dana... Ja sam imao dva puta jako loša iskustva sa takvom kupovinom i od tada isključivo regularna garancija, preko operatera ili u radnji. Kao što rekoh, čim nemaš fiskalni i regularnu garanciju zaboravi na prava. Ostaješ na milosti švercera i šupica.

Ja nisam imao loša iskustva do sad. Čovek sa KP od koga sam uzeo telefon je proveren član sa dosta pozitivnih ocena i prodao je stotinu H8. Ne ide ni njemu u prilog da radi taj posao ako će da "zavrće" narod i daje lažne garancije. Iskreno, više verujem njemu nego ovim kvazi mobil shopovima po BG-u. Operateri su drugo. Mada i sa njima čovek može imati loša iskustva...

Sent from my Honor 8

Poslednja izmena:
Ni ja nisam nikada imao loših iskustava sa KP, ali sam kupovao polovne telefone. Ovaj put stvarno nisam hteo da se kockam, platio sam malo više ali mi je mirna glava, jer ovaj telefon cu koristiti nekoliko godina, ima sve što mi je potrebno (IR blaster mi je mnogo bitan).
Regularan fiskalni, otplata na rate, brz, moćan i fenomenalnog izgleda.

Inace u prvoj radnji sam kupio najobicniji providni silikon, a poručio sam sa Alija dva silikona. Jedan matirani plavi koji odlično pasuje i jedan sjajni plavi koji isto tako odlično pasuje, mogu ostaviti linkove.
Zaštitno staklo je za nijansu manje od displeja, ali ne smeta mi.

Honor 8 je odličan telefon. Ima stvarno sve što sam želeo i što mi treba,a i cena mu je taman. Samo, digla se u zadnje vreme bezveze prašina oko toga da li će dobiti update na Android Oreo ili neće. Po meni to bi bio plus ali nije ni veliki minus ako ga ne dobije. Barem redovno izbacuju ove security patcheve. Neko ne dobije ni to. Inače stvarno sve radi kao sat...

Čim se ovde mesecima niko ne žali znači da sve i više nego odlično na ovom modelu. Što se ne bi moglo reći za neke druge teme odnosno modele...

Sent from my Honor 8

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno