Šta je novo?

Huawei GT/GT2/GT2e/GT2 Pro

Koristim gt2 pro par dana i za sada sam prezadovoljan. Većina nas ovde voli satove gt serije tako da neću da ističem pozitivne stvari. Za sada imam samo 2 stvari koje me nerviraju. Notifikacije su jedna, mnogi su to pominjali pa da ne detaljišem oko toga, baš mi fali ta mogućnost čitanja celih poruka pre svega i eventualno odgovaranje na njih. Druga stvar je što nisam uspeo način da sa 'always on display" uključenim isključim ekran u toku noći. Jer i AOD u toku nići prejako svetli. Na Samsung Watch-u je bila bedtime opcija koja ugasi ekran i notifikacije mislim i baš mi je rešavala to. Ovako trebam svaki put pred spavanje da isključim AOD i uključim "do not disturb". Možda ja nisam uspeo da pronađem jednostavniji način, a ako neko jeste neka javi ovde :) E da, primetio sam i da u gt2 pro nema opcije "fitness courses" koju ima npr. na Huawei Fit. Očekivao sam da flagship sat ima sve opcije, ali ima samo "running courses".
Za "Do not disturb" opciju možeš da napraviš raspored uključivanja i isključivanja a "always on" bi trebalo da se ugasi sam kada detektuje da si zaspao, verovatno pod uslovom da ti je uključeno praćenje sna, mada problem je što ometa upravo u toj nameri :)

Koristim gt2 pro par dana i za sada sam prezadovoljan. Većina nas ovde voli satove gt serije tako da neću da ističem pozitivne stvari. Za sada imam samo 2 stvari koje me nerviraju. Notifikacije su jedna, mnogi su to pominjali pa da ne detaljišem oko toga, baš mi fali ta mogućnost čitanja celih poruka pre svega i eventualno odgovaranje na njih.

Како мислиш за читање целих порука? Нисам пронашао коментаре на ову тему, али нпр. када стигне нотификација за СМС или Вајбер, зар телефон не отвара целу поруку да се прочита када се отвори нотификација?

Како мислиш за читање целих порука? Нисам пронашао коментаре на ову тему, али нпр. када стигне нотификација за СМС или Вајбер, зар телефон не отвара целу поруку да се прочита када се отвори нотификација?
Poruka kad stigne otvori se notifikacija. Ako je poruka kraća vidi se cela, ako je duža ne vidi se i ne postoji mogućnost da se uđe u poruku. To je prvi put, posle je poruka u listi notifikacija gde prikazana sa ostalim notifikacijama ako ih ima gde se još manje vidi.
Za "Do not disturb" opciju možeš da napraviš raspored uključivanja i isključivanja a "always on" bi trebalo da se ugasi sam kada detektuje da si zaspao, verovatno pod uslovom da ti je uključeno praćenje sna, mada problem je što ometa upravo u toj nameri :)
Video sam za taj raspored uključivanja. Nije mi problem da uđem u "padajući meni" na home screenu i uključim do not disturb, ako je samo to dovoljno. Nisam ni pomislio da je always on display opcija povezana sa sleep trackingom i da se ekran isključi kad se detektuje spavanje. Ako je tako onda super! :)

Mislim da nema veze sa opcijom spavanna,ali se iskljuci kada je dnd mod ukljucen.

Poruka kad stigne otvori se notifikacija. Ako je poruka kraća vidi se cela, ako je duža ne vidi se i ne postoji mogućnost da se uđe u poruku. To je prvi put, posle je poruka u listi notifikacija gde prikazana sa ostalim notifikacijama ako ih ima gde se još manje vidi.
Ово нисам знао уопште, знао сам да не може да се одговори директно са сата и ајде, имам телефон. Али да не могу прочитати нотификацију односно целу поруку на сату, па чему поента онда... Баш разочарење.

Ово нисам знао уопште, знао сам да не може да се одговори директно са сата и ајде, имам телефон. Али да не могу прочитати нотификацију односно целу поруку на сату, па чему поента онда... Баш разочарење.
Za email ove sam siguran, za SMS, Viber, WhatsUp još moram da testiram, jer od skoro ga imam i nisam dobijao baš dugačke poruke

Primjetio sam da poruke iz viber grupe ma koje dužine bile ,kratke ili duge,takodje ne prikazuje. Piše samo "sent text message".

Претпостављам да је исто и са нотификације на Хонор паметним сатовима?

Samo da potvrdim da se ekran prilikom spavanja gasi potpuno i kad je Always on display uključen. Kod mene je uključen sleep tracking, ali ne znam da li je to neophodno da bi se gasio.

... Za sada imam samo 2 stvari koje me nerviraju. Notifikacije su jedna, mnogi su to pominjali pa da ne detaljišem oko toga, baš mi fali ta mogućnost čitanja celih poruka pre svega i eventualno odgovaranje na njih.
Mala dopuna. SMS poruke mogu da se vide u celosti, Viber ako su duže sat negde pravi presek, nisam brojao karaktere, a za Gmail poruke prikazuje se samo subject. Za Viber se ne prikazuje Viber ikonica. Mogućnost ogovaranja na poruke ne postoji, samo pregleda anja. Postoji aplikacija Mood messenger koja omogućuje odgovaranje na SMS/MMS poruke, ali mora na telefonu da se definiše kao default.

Meni jedino sto ide na onu stvar jeste njihova nesposobnost da srede te ikonice notifikacija, pa hebemmu jel to toliki posao.

Pre par dana sam uzeo GT 2 classic, prelep sat, nema šta. E sad, imam probleme sa notifikacijama koje još nisam rešio (koristim aplikaciju sa Google Play-a - doduše otključana sa sve dostupnim watchface-ovima i update-ima za sat), i to planiram da rešim u narednim danima (već su me uputile na to kolege sa Xiaomi phone threda, a i sad vidim na threadu ovde kako su ljudi rešavali slične probleme). Međutim, nešto drugo me ovih dana ubija u pojam, i znam da će ovo možda zvučati glupo, ali mislim da će me mnogi ovde i shvatiti, s obzirom da je potpuno nov sat u pitanju. Naime, bukvalno naredno jutro nakon kupovine dam koleginici da proba sat i ona ga nekako ispusti na pod.... Umal' suzu nisam pustio. :/ I sada imam malu vašu(udubljenje) sa strane na kućištu, između dugmića negde na sredini. Iz nekih uglova, i pri određenom osvetljenju se čak i ne vidi, ali ne vredi, ja znam da je tu, a i oseća se neravnina kada se pređe preko. Mislim, svakako je neminovno bilo da se tako nesto desi u nekom trenutku, ali baš prvi dan, pa kako čoveku i da bude svejedno.
Zanima me da li možda postoji neki način da se to nekako ispolira? Ima li neko nekih sličnih iskustava sa tim, ili možda neku ideju da predloži možda kako bi se to moglo ispolirati, a da se pri tome sat ne ošteti, naravno.

Prebolećeš tu neravninu već nekako to ti kažem iz iskustva i bolje je da ne diraš ništa jer samo možeš učiniti da bude još gore.

Huawei gt2 pro, zadnjih par dana svaka poruka ili mail koji stignu na telefon,na satu se prikažu po desetak puta. T.j kad se na satu udje u ono listanje poruka treba mi "pola sata" da izlistam tri poruke. Svaka se prikaže po desetak puta pa ispada da sam ih primio 30 . Ima li još neko taj problem?

Huawei gt2 pro, zadnjih par dana svaka poruka ili mail koji stignu na telefon,na satu se prikažu po desetak puta. T.j kad se na satu udje u ono listanje poruka treba mi "pola sata" da izlistam tri poruke. Svaka se prikaže po desetak puta pa ispada da sam ih primio 30 . Ima li još neko taj problem?
Meni se ponekad (redje od poslednjeg firmware-a) pojave duplo, bas cu da obratim paznju.
Evo sad gledam, nijedna nije dupla.

I ja sam moju skinuo sa Huawei app gallery. Normalno je funkcionisalo do prije dva-tri dana. Ajd da su pouke duple pa da nekako i prihvatim. Ali svaka skoro po desetak puta se pojavi.
Edit: dok sam pisao ovo stigla mi je Whatsapp poruka. Kad udjem u notifikacije tačno 9 puta mi se prikazala.

Sa ios-om nisam primetio taj problem. Ono što je bio pre problem na Androidu sem Huawei je da kad pročitaš na telefonu ne sinhronizuje sat i ostanu notifikacije na satu. Sad ne znam da li su to ispravili do sad i na ostalim telefonima.

I ja sam imao problem sa duplim, trostrukim, četvorostrukim, itd. porukama (i na magic watch 2 i na honor gs pro)
Nakon što sam, do poslednje sitnice, pratio ovaj vodič i instalirao modifikovanu app problem višestrukih poruka je nestao:

Download Huawei health mod apk.
Uninstall existing Health App, HMS Core & huawei app market.
Clear cache from all related apps.
Then install modded app (but don't open it yet).
Restart phone and watch.
Log into modded app with registered email or phone number (pre nego što sam ovo uradio, uključio sam aeroplane mode. Nakon neuspešnog logovanja, ponovo sam uključio internet i logovao se da bi sve proradilo)
Pair watch and enjoy (you might have to make several attempts before the app detects your watch)

Користим gt 2 pro, горње дугме почело да зеза. Теже се притиска, а нисам нешто много користио.

I meni juce pocele duple notifikacije na gt2.. Uglavnom ma WA... Nista strasno..

Imam GT2 Pro oko mesec dana. Sa telefonom Huawei Honor 9 nisam imao problema.
Pre neki dan uzeh Motorolu G100 i ne prikazuje mi se vremenska prognoza na satu, iako sam sve podesio preko aplikacije.

Takodje, kada odem na verziju Firmware-a, prikazuje mi se sledece:

Screenshot_20210524-100012.png

WTF?!

Imam GT2 Pro oko mesec dana. Sa telefonom Huawei Honor 9 nisam imao problema.
Pre neki dan uzeh Motorolu G100 i ne prikazuje mi se vremenska prognoza na satu, iako sam sve podesio preko aplikacije.

Takodje, kada odem na verziju Firmware-a, prikazuje mi se sledece:

Pogledajte prilog 307446

WTF?!

Ako kojim slučajem koristiš aplikaciju sa google play-a, reinstaliraj je i isprati sledeće korake, meni je rešilo taj problem: 1st. Uninstall Huawei Health app. 2nd. Install it (BUT DONT START THE APP!) 3rd. Go in airplane mode, then start the app. It will ask you to chose you country, pick any country you want, you can probably pick your own. Im for Serbia and i picked it, everything worked just fine. 4th. After picking the coutry, turn the airplane mode off, then you will be prompted to create Huawei ID (here just use your mobile phone number to create the account ).

Imam neke sitne ogrebotine na staklu, pa me s vremena na vreme bace u rebus vredi li menjati ili jednostavno se nervirati. Koliko bi kostala zamena za GT2, pitanje za one koji su morali da menjaju? Ili ako neko ima savet za ogrebotine? :)
Sto se tice notifikacija, vise mi ne dolaze u ogromnom broju kao multiplicirane, ali i dalje kad ih procitam na telefonu to sat ne registruje.

Negde sam čuo da je moguće zameniti okvir/kučište sata,Da li je neko možda upoznat sa tim, zna nešto više?

Nazad
Vrh Dno