Šta je novo?

Huawei GT/GT2/GT2e/GT2 Pro

Ia ja uzeh GT2 Pro. Samo me nervira sto je gumeni kais. Sada vidim da ima i drugih za njega, ako nadjem kozni super. Ovako nisam ga previse nosio do sad ali je gotivan i vizuelno i po funkcijama. Generalno nece da me sluzi nista vise/bolje od Amazfit Bip-a koji je 4x jeftiniji i pokusavam da ga prodam mesec dana :D Ali nisam odolio.

Dobio sam update na 11.38 na gt2. Ne vidim nikakvu razliku.

Crnu silikonsku na huawei store nema na stanju

Meni na GT2e GPS radi odlicno (a vidim ljudi se zale dosta na temi). No, posto GT2e ima jos neki senzor, u odnosu na ostatak GT2 serije (zaboravih sta je, citao sam kad sam ga kupovao), mozda to unapredjuje njegovo dejstvo, ne znam.

Inace, posle Mi Band 3, meni GT2e pokazuje znatno MANJE koraka napravljenih. Ne kazem, mozda je i to previse, ali svakako deluje realnije.

Na kraju krajeva, uzeo sam ga kao cist sports tracker, sto mislim da on i jeste (nema mogucnost pozivanja i primanja poziva, a imajuci i ostala ogranicenja satova GT2 serije u vidu, tesko se i moze smatrati fully-pledged smartwatch-em), i u tu svrhu me odlicno sluzi. Procene potrosenih kalorija i VO2max su mi znacajni za treniranje, a posto su mi trcanje, hiking i cycling glavne aktivnosti (pored boksa), znaci mi i GPS i do sad me nije razocarao.

Kome neko ozbiljno pracenje sportskih parametara nije bitno, mislim da ce sa GT2e biti zadovoljan (pa i sa ostalim satovima iz GT2 serije). Ko, pak, hoce malo vise - Garmin (Vivoactive 4 je ulazni model koji vec nudi jako mnogo) i Polar (slicna prica sa Ignite) su na tom polju ozbiljniji igraci, pa cak i Fitbit (Charge 4 je bas smart band, ali sa impresivnim setom opcija).

Jel ima neko ovaj sat u kombinaciji sa Xiaomi-em? Mnogo cesto moram da otvaram Health aplikaciju da bi se osvezavala prognoza, kao da izgubi vezu i prestane da ne sync. Pozivi i sve ostalo normalno radi. Mozda MIUI ubija aplikaciju? Kako je na ostalim telefonima?

Meni na GT2e GPS radi odlicno (a vidim ljudi se zale dosta na temi). No, posto GT2e ima jos neki senzor, u odnosu na ostatak GT2 serije (zaboravih sta je, citao sam kad sam ga kupovao), mozda to unapredjuje njegovo dejstvo, ne znam.

Inace, posle Mi Band 3, meni GT2e pokazuje znatno MANJE koraka napravljenih. Ne kazem, mozda je i to previse, ali svakako deluje realnije.

Na kraju krajeva, uzeo sam ga kao cist sports tracker, sto mislim da on i jeste (nema mogucnost pozivanja i primanja poziva, a imajuci i ostala ogranicenja satova GT2 serije u vidu, tesko se i moze smatrati fully-pledged smartwatch-em), i u tu svrhu me odlicno sluzi. Procene potrosenih kalorija i VO2max su mi znacajni za treniranje, a posto su mi trcanje, hiking i cycling glavne aktivnosti (pored boksa), znaci mi i GPS i do sad me nije razocarao.

Kome neko ozbiljno pracenje sportskih parametara nije bitno, mislim da ce sa GT2e biti zadovoljan (pa i sa ostalim satovima iz GT2 serije). Ko, pak, hoce malo vise - Garmin (Vivoactive 4 je ulazni model koji vec nudi jako mnogo) i Polar (slicna prica sa Ignite) su na tom polju ozbiljniji igraci, pa cak i Fitbit (Charge 4 je bas smart band, ali sa impresivnim setom opcija).

Mislim da Gt2 i GT2e imaju iste senzore.
Po mom iskustvu, nije problem broj koraka, tu je kod mene jako precizan GT2. Problem je u proračunu pređenog puta kada se koraci pomnože sa dužinom jednog koraka. Tu kod mene kreće pravljenje greške jer dužina koraka nije ni blizu realnom.
Takođe, nije isto kada se koristi samo sat ili sat u kombinaciji sa telefonom. Preciznije je u slučaju sat+telefon. Na kraju, definitivno okolina, odnosno visoke zgrade, utiču na tačnost prikaza pređenog puta. Na čistini je tačnije.

Jel ima neko ovaj sat u kombinaciji sa Xiaomi-em? Mnogo cesto moram da otvaram Health aplikaciju da bi se osvezavala prognoza, kao da izgubi vezu i prestane da ne sync. Pozivi i sve ostalo normalno radi. Mozda MIUI ubija aplikaciju? Kako je na ostalim telefonima?
Rekao bih da kod mene dobro radi. Kombinacija sa Huawei telefonom.

Ја,у комбинацији са mi 9t ,немам проблема.

Koju verziju Health-a koristis i odakle si je skinuo?

Mogu da dobijem link da probam? Ja sam skinuo neku najnoviju sa Aptoide-a

Линк је био на овој теми пре преуређивања форума,не знам где су сада све те странице.Не знам га напамет,нисам ни записао.

Zašto sa aptoide?

Skineš app gallery i skineš HMS. Aktiviras sve sa nalogom lepo Huawei i uvek imaš poslednju čistu verziju.

^^ Odradio sam kako mi je Djilkosh predlozio i uspelo je, sada cemo da vidimo da li se gubi sync :) Hvala.

Kada mi je GT2 povezan sa telefonom P30 pro, baterija na telefonu se ubrzano prazni.
Iako je baterija na ovom telefonu odlučna primećujem znatno slabije trajanje kada je povezan sat sa telefonom.

Kako da rešim ovaj problem?

Mora da se prazni brze zbog BT, lokacije itd.. Ne sme drasticno mislim, ja na m20pro i ne vidim neku razliku. Mada ja sam skroz lite user..

Poslednja izmena:
Pogledaj u podesavanjima sta jede bateriju najvise.. Ako je Health, onda moze da se sredi. Napisacu ti na pm sta sam ja ispodesavao da ne trujemo ovde...

Kada mi je GT2 povezan sa telefonom P30 pro, baterija na telefonu se ubrzano prazni.
Iako je baterija na ovom telefonu odlučna primećujem znatno slabije trajanje kada je povezan sat sa telefonom.

Kako da rešim ovaj problem?
Imam GT2 i P30PRO.... 16 meseci... I sad razmišljam, dobio sat uz telefon, uključio BT i GPS, povezao... I nikada isključio 😅
Osim airplane mod, kad sam bio prinuđen, ali to je bilo po nekoliko sati...

Koliko bi baterija trajala bez GPS i BT? Nedelju dana? 🤓

Imam GT2 i P30PRO.... 16 meseci... I sad razmišljam, dobio sat uz telefon, uključio BT i GPS, povezao... I nikada isključio 😅
Osim airplane mod, kad sam bio prinuđen, ali to je bilo po nekoliko sati...

Koliko bi baterija trajala bez GPS i BT? Nedelju dana? 🤓
Dok sam mogao da merim SoT (pre EMUI 11) bez BT i sata oko 7-8h dnevno, a sa uključenim 5-6h dnevno, sa identičnom upotrebom telefona, što pratim na aplikacijama.Preko 6h nije prebacio, uglavnom oko 5.
Pritom, telefon koristim za dnevne obaveze oko posla, kod kuce mreže, TV na telefonu i YT uglavnom. Ništa prezahtevno, tu ne računam slobodno vreme za neku igru itd.
Post automatically merged:

Pogledaj u podesavanjima sta jede bateriju najvise.. Ako je Health, onda moze da se sredi. Napisacu ti na pm sta sam ja ispodesavao da ne trujemo ovde...
Čekam PM. Hvala na dobroj volji.

^ Nisam mislio ništa loše, nego kažem da nisam bio u situaciji da proverim kako bi radio u režimu štednje, jer i ovako dovoljno dugo drži.

Na BTu mi izdrzao secam se mozda 4,5 dana ako i tolko.. Mozda je bilo i manje. Medjutim poslednjih 20 dana nisam palio BT kad ono jos na 50% 😁Tako sam vec zadovoljan.

Jedan problemcic doduse. Na Amazfit Bipu sam mogao da vidim displej, sat i bez paljenja displeja na suncu. Vidim da je to nemoguce na GT2 Pro.

Da budem siguran, ima samo 2 nacina onda.. Ili da se cima ruka da se displej startuje iki na dugme, tako? Video sam da moze i da radi displej nonstop ali mi to malo traljavo pogotovo nocu. A primetio sam da nece bas uvek na cim da se upali, pogotovo u voznji autom. Ili pa ima neko prakticnije resenje?

I opet se isto desava, nema prognoze.

Ja sam skoro imao taj problem kad sam cackao neki custom rom i ukljucio sam lokaciju za Health samo kad je aplikacija aktivna. Kada sam promenio na Always ili kako vec, sve radi kako treba.

Na BTu mi izdrzao secam se mozda 4,5 dana ako i tolko.. Mozda je bilo i manje. Medjutim poslednjih 20 dana nisam palio BT kad ono jos na 50% 😁Tako sam vec zadovoljan.

Jedan problemcic doduse. Na Amazfit Bipu sam mogao da vidim displej, sat i bez paljenja displeja na suncu. Vidim da je to nemoguce na GT2 Pro.

Da budem siguran, ima samo 2 nacina onda.. Ili da se cima ruka da se displej startuje iki na dugme, tako? Video sam da moze i da radi displej nonstop ali mi to malo traljavo pogotovo nocu. A primetio sam da nece bas uvek na cim da se upali, pogotovo u voznji autom. Ili pa ima neko prakticnije resenje?
Mozes da ukljucis AoD, da stalno pokazuje ekran, ali tada ne radi lift to wake, nego na dugme otkljucas.

Ja sam skoro imao taj problem kad sam cackao neki custom rom i ukljucio sam lokaciju za Health samo kad je aplikacija aktivna. Kada sam promenio na Always ili kako vec, sve radi kako treba.
Evo proverio sam i to i isto je.

Prilozi

• Screenshot_2021-03-22-07-26-31-958_com.google.android.permissioncontroller.jpg
    Screenshot_2021-03-22-07-26-31-958_com.google.android.permissioncontroller.jpg
    37 KB · Pregleda: 47
Da li ova vest znači da GT2 neće imati funkciju stalnog praćenja saturacije SpO2?
Ako je ovo tačno, nastavlja se veštačko pravljenje razlike u softverskom smislu između GT2 i GT2 pro, imajući u vidu da su gotovo identični uređaji.

Nema veze. Lako cemo da predjemo na neki Suunto ili Garmin. To je 100% tacno, jer su npr, mate 20 pro koji koristim malo usporili zadnjim update-om na EMUI 11.. Telefon polako pocinje da laguje, a update je radjen pre par dana.. To nikako ne moze biti slucajno.

Uzeh GT 2 Pro, prelijep sat stvarno, inačei moj prvi smartwatch. :) Jedno pitanje, da li uz Night Black dolazi kožni kaiš opciono ili je to samo rezervisano za Nebula Gray? Ja je nisam dobio zato pitam a vidim po netu da dolazi u kutiji i druga narukvica.

Izgleda da to zavisi od trzista. Ja uzeo preko Telenora i nisam dobio, drugar uzeo iz Madjarske i dobio crni kais (pricam za GT2 sa braon kaisem).

Imam jedan problem sa GT2 i ne znam kako da ga resim. To je na relaciji GT2 > iPhone.

Kada me neko zove na Viber, Whatsapp ili bilo koji drugi IM, javim se preko telefona, ali ne cujem sagovornika, kao da sat preuzme to, ali ni na satu se ne cuje.

Kada je obican poziv u pitanju, nema problema.

Ovo inace traje vec mesecima. Jedino resenje mi je da se raskacim, obavim voice ili video poziv i opet se zakacim.

Nazad
Vrh Dno