Šta je novo?

Huawei G6603 Dual SIM

radar

Čuven
Učlanjen(a)
01.10.2001
Poena
619
Vidim da je MTS uvrstio u ponudu i ovaj model. Prvenstveno mi je interesantan zato što je Dual SIM i što mogu da ga dobijem za dinar. Međutim, po netu nema nešto mnogo informacija o njemu, pa me interesuju bilo kakva iskustva u vezi sa ovim telefonom.
U principu su mi potrebne samo osnovne funkcije ovog telefona jer bih ga koristio kao drugi telefon, to jest ne nose mi se više 3 telefona, tako da bi ovaj uleteo kao odlična zamena za 2. i 3. telefon.

Vidim da je MTS uvrstio u ponudu i ovaj model. Prvenstveno mi je interesantan zato što je Dual SIM i što mogu da ga dobijem za dinar. Međutim, po netu nema nešto mnogo informacija o njemu, pa me interesuju bilo kakva iskustva u vezi sa ovim telefonom. .

E ovako ja sam pre 5 dana uzeo taj Huawei G6603 preko mts-a i bele boje, samo u toj boji su ga i imali, mogu ti reci da sam prezadovoljan, odlican je domet svuda, ima mana kao i svaki fon, to cu posle, ali nista strasno, prvo vrline:
baterija duuugo traje, ima finu kameru, odlican radio, podrzava do 16Gb micro sd karticu, ja sam probao 4gb i ni malo ne koci, ima usb punjac, u paketu sam dobio usb punjac koji je ujedno i usb kabel, slusalice koje su sasvim dobre! Rekli su mi u mts-u da je zakljucan na njihovu mrezu ali meni radi sa telenor i vip karticama slot 2 bez problema :D ima crnu listu korisnika, sekretaricu, mogucnost tokom poziva da se doda pozadinski zvuk (da ste na motoru, u gradu itd...) dobar fajl menadzer, javu 2.0 znaci sve novije igrice rade odlicno samo treba naci na netu da budu rezolucije 320x240 sto nije problem ionako fon fizcki 95% lici na nokiju C3-00 tako da se za nju i traze igrice/programi, mogucnost snimanja sa fm radia, cak i dobar stari kompozer melodija :D e-book reader, cita TXT format provereno, nisam probao drugi format, automatski rezim promene profila i jos dosta toga...
Sada neke mane koje verovatno nekome nisu ni mane, meni eto to onako malo smeta:
samo 2 teme (koje se mogu automatski menjati, dnevno, nedeljno, mesecno ili sezonski), nema opcija copy-paste sto cak i stara nokija tipa 5300 ima, malo duze mora da se drzi dugme za zakljucavanje tastature, ne mogu da instaliram operu mini 6 (uz fon ide 4.3) uspeo sam da nadjem modovanu sesticu, kad se pokrene radio/mp3 i ako se otvori neka java aplikacija ili igrica pauzira mp3, i ono sto me najvise nervira je sto mp3 plejer (barem meni) ne cita lepo id3 tag pesme! Sve ostalo je super!! Sve se moze minimizirati (java, radio, mp3) e da i malo poklopac za usb koji sluzi za usb, kao punjac i za slusalice se klima, nekako visi...
Ako ti treba dobar fon uzmi ga neces se pokajati ;)
Ja se izvinjavam na volikom tekstu :d:d:d

Poslednja izmena:
hvala Pedjos na opsirnom odgovoru kakav je tel. :D ali me zanima da li mozes nesto vise da kazes o samom radu sa dve kartice. da li pise recimo u inboxu sa koje kartice je primljena poruka, da li kad saljes por mozes da biras sa koje saljes... i tako te zavrzlame i kod poziva... nadam se da ste me razumeli vi koji imate telefon... :D hvala... :)

Uzeo sam i ja taj telefon. Što se tiče rada sa dve kartice, ja sam veoma zadovoljan. Isprobao sam sve kombinacije naših provajdera (mt:s, Telenor i Vip) i radi bez problema u svim kombinacijama. Što se podešavanja tiče, moguće je u meniju isključiti jednu karticu, dalje moguće je dodeljivati melodije zvona poziva i sms za svaku karticu posebno, kada primate poziv ili sms piše vam na koju karticu ste pozvani, kada vi zovete ili šaljete sms birate sa koje kartice ćete to uraditi, i tako... Sve što je meni potrebno, ovaj telefon ima.

I ja sam uspeo da instaliram operu mini 6, tj neku handler ui verziju opere mini 6! jedino ako neko izvali kako se prave folderi u javi ili menjaju precice sa soft key neka javi...

Slucajno sam naleteo na m:ts-ovu ponudu i odusevio se, samo mi nije jasno kako nema secifikacije telefona na oficialnom sajtu?!
Zanima me kakav mi je softver?

Pozdrav. I ja sam ga uzeo pre 10-ak dana i prezadovoljan sam. Zadovoljava sve moje potrebe osim jedne.... kojim softverom da sinhronizujem kontakte sa PC-om, preciznije Outlookom? Skinuo sam HUAWEI PC Suite, ali taj softver ne prepoznaje telefon.

Sad ste me bocnuli, pogledah, i ja uz moj paket mogu da ga imam za 1 dinar .... a koliko je negde u slobodnoj prodaji?

Pozdrav,
Moze li neko da mi objasni kako dodeljivati zvona kontaktima, i menjati sms tonove? I kako ukljuciti vibraciju - te opcije nikako ne mogu da pronadjem...

posto ga razmatram kao drugi telefon, recite mi kakv je ulaz za punjac, da nije mozda micro usb ,kao za androide? pozdrav

Slucajno sam naleteo na m:ts-ovu ponudu i odusevio se, samo mi nije jasno kako nema secifikacije telefona na oficialnom sajtu?!
Zanima me kakav mi je softver?
Nema ga zato sto je pravi naziv telefona Virgin mobile 820... Tacnije ovo je malo fizicki izmenjen huawei g6600! Znaci ta dva telefona su apsolutno isti softverski i po karakteristikama!
Sto se tice softvera pa ok je podrzava j2me (java) a ovako kao sto sam napisao najvise me nervira to sto kad se pokrene java evo npr opera mini (posto je njegov browser krsh) automatski se pauzira radio/mp3... ostlo je sve ok :)

Pozdrav. I ja sam ga uzeo pre 10-ak dana i prezadovoljan sam. Zadovoljava sve moje potrebe osim jedne.... kojim softverom da sinhronizujem kontakte sa PC-om, preciznije Outlookom? Skinuo sam HUAWEI PC Suite, ali taj softver ne prepoznaje telefon.
Nisam ni ja uspeo da sinhronizujem kontakte jedino sam uspeo sa symbian telefona da posaljem kontakt po kontakt! Cita i kontakte u *.vcf formatu i to 2.0 i 3.0

Koliko dugo vam traje baterija kada su obe kartice aktivne istovremeno?

Pozdrav svima, i mene interesuje da li mogu da se ubace svoje melodije za poruke.

imam huwei G6609 duosim, kupljen preko mts-a. da li neko zna kako se iskljucuje internet u romingu ili eventualno kako da izbrisem mts podesavanja za internet?

Podesavanja ->
Povezivanje ->
Nalog za podatke ->
i onda pobrisi sve odatle, pa kada se vratis kuci, ponovo podesavaj..mislim da taj telefon nema neko "pametnije" dugme za sigurno onemogucavanje interneta..

..ali kao sto sam vec napisao u drugoj temi, sigurno ti se vrsi azuriranje vremena u pozadini..

da ali kad udjes u nalog za podatke nema opcija izbrisi !!! Vec samo pogledaj, dodaj PS nalog i promeni podrazumevano! Ni u jednoj poopciji ne vidim mogucnost brisanja mts-ovih podesavanja za mobilni internet.

Nazad
Vrh Dno