Šta je novo?

Huawei G300

nemoj da bubaš, to nikad nije dobro, probaj da razumeš :) evo pročitaj lepo ovo šta sam ti napisao, pitaj šta ti nije jasno. kad neko ima volju da nauči nikad nije teško da mu se objasni.

u svakom slučaju nije komplikovano kao što si ti stvorio sliku, ne treba ti nijedan tutorial više, custom recovery imaš, napravi u njemu bekap tog roma koji sad imaš (zlu ne trebalo rekoh ti) i onda ti se fleš svakog roma svodi na sledeće korake:
1) kopiraš rom.zip (i gapps ako trebaju) na karticu
2) odeš u recovery, formatiraš system (da bi obrisao romove kako ti kažeš :D), wipe data, cache i dalvik cache
3) install zip i izabereš rom
4) install gaps (ako su išli)

kraj :)
još ako si pametan napravi sad bekap aplikacija titaniumom, kad se bootuje novi rom vratiš taj bekap i operativan si za nekih pola sata (samo settings androida da ispodešavaš). ne treba ti ni vremena koliko misliš, sve u svemu oko sat vremena opuštenog čačkanja

Poslednja izmena:
Ok, sad mi je dosta jasnije. Taj format system je pokrio ubijanje romova i kada da ga pokrenem, easy.

Samo jos jedno pitanje - pre spanca sam instalirao ics-b952-update.zip, koji je navodno oficijalni ICS za Huawei. Ne znam dali je on ok ili da skidam onaj sa Huawei sajta, moguce da su isti?

Poslednja izmena:
Sada citam ovaj tutorijal, i vidim da nigde nema format system ali to nije cudno, danas to cesto izostavljaju. Radi se samo copy paste uputstva.

Druga stvar, nemam predstavu zasto wipe data system cache dalvik ide posle instalacije roma. Ali ne treba tako, dakle odradis wipe svega navedenog, PA TEK ONDA instaliras rom. Jer ti zelis na cist telefon da stavis nov sistem, ne da novi rom cistis.

Sada kada imas CWM sve je lako, odradi prvo backup, onda ides wipe data factory reset, wipe cache, wipe system, wipe dalvik. Zatim instal from zip, i instaliras rom i gapps po potrbi i to je to.

edit: propustio sam poruke vojkana.....

Poslednja izmena:
Pre instalacije roma iz CWM se rade wajpovi, nikako posle.
Inace postoji i SlimGB od istog lika sto je radio SlimICS :) vidim tweakovi su isti, supercharger skripta, 840x480 recording... i samo 94mb velik. Sigurno bi mogao da se skrese jos bar 15ak mb. Moram da probam i to ovih dana.

Nemoguce da ne radi tapatalk na GB?

TT4 ne radi...

Dobro je, iovako koristim TT2. Cetvorka mi je nikakva.

Da li koristite zastitnu foliju za ekran? Ja sam je koristio poslednjih 6 meseci pa se odlepila i sad nesto razmisljam da koristim malo telefon bez nje. Znam da ima gg i te fore, ali mi to sve deluje nekako nesigurno i bezveze...

Ma kakva folija, ne grebe se ekran.

Jel probao neko Baidu osim mene?
Ne mogu da sinhronizujem bookmarkove u Dolphinu.
Osim toga Picspeed wallpapers aplilacija nece da ucita slike i disqus nece da ucita komentare.
Rekao bih i da vise rama trosi u odnosu na slim dok se ne podesi kako treba. Posle se vrti oko 170mb free.
Ostalo sve je veliki plus u odnosu na slimrom na koji nemam nameru da se vracam vise.

Jos jedna sjajna opcija u baidu romu, sprecava aplikacije i procese da se automatski pokrecu

ty8uryte.jpg

eba4u6ad.jpg

Poslednja izmena:
tt4 razvaljuje, ima gpu akceleraciju što pomaže dosta kod slabašnih uređaja kao što je naš. gorilla glass je na g300 kao i na svakom drugom telefonu izgrebivo staklo. ne postoji neizgrebivo staklo na telefonima, možda oni safirci od 10 soma evra. folija je po meni must.

g300 je telefon koji nikada neće otići iz mog vlasništva. kad kupim novi, ima da ga zapakujem u kutiju i biće isti kao i tog dana kad je kupljen. evo sad već ima više od godinu dana, a i dalje je kao nov i takav će i da ostane. fenomenalan uređaj.

Ja sam flesovao slimGB, 276mb free posle prvog boota :yawn:
I sad posle 20ak nabacanih aplikacija preko 200mb free :)

Dovoljno je i 100mb da bi radio normalno. Već kad padne ispod 100 onda hoće da bude problema.

u principu radiće on i sa 30MB free... samo što je multitasking na nivou nokia S40 :)

Dovah jel si ti beše pisao da koristiš slim bean 8.0? Na modaco vidim samo verziju 7.8 a na njihovom sajtu nema uopšte g300 na listi podržanih uređaja???

Ni meni ali rade. Ja na GB konstantno imam 210-220 free rama i nikad nema onog laga prilikom multitaskinga. Hoću kolegi da instaliram taj bean, ja GB ne menjam. Eventualno ću CM7 da ubacim ako bude bio neki da valja.

Evo sad cu da pustim download, krenuo sam da skidam jedno vece ali nisam smeo da ostavim da mi ne posrce bateriju, da se ne uspavam za posao. Javim se za pola sata-sat.

odlicno, hvala ti puno :) ja sam dvojku igrao na stock gb telenor romu i znao je da stucne i da me izbaci iz igre... kao i sad... mozda je do ovog apk-a koji ja imam.... dungeon hunter2 mi je radio na gb, doduse seckao je, na ics sad uopste nece da se pokrene, taj isti apk...

nikakvog pravila nema...

tt4 razvaljuje, ima gpu akceleraciju što pomaže dosta kod slabašnih uređaja kao što je naš. gorilla glass je na g300 kao i na svakom drugom telefonu izgrebivo staklo. ne postoji neizgrebivo staklo na telefonima, možda oni safirci od 10 soma evra. folija je po meni must.

g300 je telefon koji nikada neće otići iz mog vlasništva. kad kupim novi, ima da ga zapakujem u kutiju i biće isti kao i tog dana kad je kupljen. evo sad već ima više od godinu dana, a i dalje je kao nov i takav će i da ostane. fenomenalan uređaj.

A koju foliju koristiti? Ja sam koristio onu najobicniju, najjeftiniju, sada bih probao anti glare, ali vidim da mnogi imaju primedbe. Zanima me koja je razlika izmedju njih, koja je bolja zbog otisaka, prljanja ekrana, kvaliteta slike i slicno.

@Dovah Odlično, hvala ti.

@Ed evo snimio sam klip, sad ću da okačim.

http://youtu.be/djhGOfEb8UE

Probaj za nekih pola sata, oko 200MB a 1Mbit mi je up. :wave:

Poslednja izmena:
koristio sam i ja antiglare, ali moja je bila sux, ako nadjes neku kvalitetnu mozda ti bude ok... trenutno koristim obicnu foliju od sto kinrti :)

psaras, deder kazi kako radi, ubi me iscekivanje :) hvala btw

Nema na čemu. Meni to radi normalno, nema nekog usporavanja, otkud znam. Zato sam i snimio, lakše mi tako nego da ti objašnjavam. :D Strpi se, jutjub kaže još 18 minuta :)

pa radi i kod mene normalno i onda pocne da secka... pa opet lepo... pa opet secka.... prva trka mi radila super, posle ove druge koce...

bas da pogledam kad se uploaduje... al nisi morao da se cimas...

Pa kad sam se iscimao da instaliram nije mi problem da snimim. Ovo sto sam okacio je druga trka, sutra cu malo na poslu bas da ga maltretiram pa cu da ti javim ali budi siguran da ces na g300 najbolje performanse u igrama izvuci na gb, to sam ti jos ranije pisao ;)

ti oces da se ja pojedem ziv sto na ics ne mogu da se igram, a na gb ne mogu da instaliram tapatalk?

eh zivote....

jel uploadovano?

Jeste ali se obrađuje, neće da krene, verovatno treba još par minuta jer je 720p. Ja koristim TT2 na g300 a TT4 na tabletu i nema neke posebne razlike, TT4 lepše izgleda na tabletu zbog velikog ekrana ali TT2 završava posao na telefonu i neću ga sigurno menjati jer sam navikao.

EDIT: Gotovo je.

Vrh Dno