Šta je novo?

Huawei G300

Sto se tice romova...pre par dana sam instalirao oficijelni gb b894 i odgovorno tvrdim da ni jedan ics, jb ili cyanogen nema tu stabilnost i.brzinu. Sve sam probao. I oficijelne ics-ove, i one kvazi custom romove sa modaco i xda, i cm-ove, one kineske miui...sve. CM -ovi su brzi ali bagoviti, ne radi radio, ne rade igre...ics radi plafon 2 meseca i onda krece da laguje, caller id bug, los memory managment - opet lag. Zahtevne igre rade sporije dok neke ne rade uopste. Dialer i.messaging treba cekati nekad i po 3-4 sekunde da se podignu. Evo posle godinu dana raznih ics-ova vratio sam se na gb, rutovao ga i pobrisao bloat, i sve radi kao munja.

ISTO ISKUSTVO imam i ja! baš sinoć razmišljam šta da radim. imao sam oficijelni gb i bio sam srećan. videla žaba da se konji potkivaju pa i onda digla nogu, pa sam i ja instalirao ics na telefon koji ne može da ga gura i radio je lepo dva meseca posle počeo da trokira. onda mi dojadilo pa hteo da se vratim na gb, ali avaj ne znam koji gb da ubacim. onda sam našao atomic mod gb i vrlo fino radi, ali opet imam neke boljke. u despicable me : minion rush samo mi restartuje telefon pre nego što učita telefon, nisam ni video kako igra izgleda... rešio sam da vratim oficijelni gb, ali pitanje je KOJI? šta da mu stavim? gde da nađem rom? gde si ti našao rom i koji si stavio? da stavljam oficijelni telenor rom smoriću se :/

inače, dajte preporuku za aplikaciju za backup koja će raditi na svakom romu? ovaj huawei all backup mi nije siguran, treba da se štrecam da li će se instalirati i vratiti mi backup :/

e da psaras, jel možeš da mi učiniš uslugu i probaš despicable me : minion rush da li radi kod tebe? nije velika igra...

^lol nisi uspeo stariji ics da nadjes od b894?

Jesi probao slim rom? V13.
Neuporedivo brzi od bilo kog icsa.

Ja sam trenutno na slimbean v8, jos sam ga dodatno skresao i radi ok za ono sto meni treba.

Dovah procitaj sta sam napisao. B894 je gb rom, ne ics. Isc-ovi pocinju sa 9. I opet, probao sam sve zivo.

@ed hunter Taj b894 imam kuci na hdd-u, isto sam ga jedva nasao. Sad sam na poslu a posle odmah palim za bg. Igru cu probati veceras a ako hoces mogu da ti okacim rom na dropbox. Inace je taj b894 pretposlednji gb koji je pojavio, poslednji je b896, ali nisam mogao da ga nadjem. Ovaj je isto odlican.

Poslednja izmena:
Ne znam kako mozete da furate te uchmale gb romove.
Probao sam jednom da se vratim i izdrzao sam 2min na atomic romu. Ne znam sta radite toliko na telefonima pa vam koci?
Moja svakodnevica fb, kurir,blic,ambrela,tapatok,viber,gmail,talk.. Ne igram igre i sve je ok. Ram iznad 100mb uvek i nema problema. Sve animacije na off i u nova launcheru stavljen onaj superfast na sve i to je to. Fon klokovan na 1152mhz.

Poslednja izmena:
Atomic sam i ja furao pola dana.

Ne znam kako mozete da furate te uchmale gb romove.
Probao sam jednom da se vratim i izdrzao sam 2min na atomic romu. Ne znam sta radite toliko na telefonima pa vam koci?
Moja svakodnevica fb, kurir,blic,ambrela,tapatok,viber,gmail,talk.. Ne igram igre i sve je ok. Ram iznad 100mb uvek i nema problema. Sve animacije na off i u nova launcheru stavljen onaj superfast na sve i to je to. Fon klokovan na 1152mhz.

Da lise oseca razlika u brzini na 1152mhz? Ne bih klokovao fon i rizikovao opet da rikne, malo li je jednom.
BTW otkucajte na gugletu nesto tipa "huawei g300 dead", ili "huawei g300 wont boot" ili sl, na stotine linkova ka formima gde se ljudi zale da ima je g300 otegao papke u normalnom rezimu rada, tj. na standby-ju. Milsio sam za G300 da je stvarno perfektan aparat za novac, ali posle mog iskustva i iskustva drugih jedino mogu da dodjem do zakljucka da je obicno kinesko jaje. Ni jedan fon mi nije riknuo posle godinu dana najnormalnijeg koriscenja, niti sam klokovao, niti modovao, nista.
E sad, ako je baterija riknula sve ovo pada u vodu sto sam rekao, ali po nekim naznakama sad mislim da nije baterija, cim ekran nije radio kad se cula melodija za bateriju.

Ne primecujem na oko razliku, dok antutu pokazuje veci score. Moze jos vise da se klokuje al necu da ga silujem. Ovako klokovanog ga drzim vec godinu dana na svakom romu i nije bilo problema. Telefon je bio best buy u svoje vreme,vreme gazi sve.

Ma nisu u pitanju perfomanse za te pare, i sto ga pregazilo vreme. U pitanju je kvalitet hardvera, za te pare mozda i ne treba ocekivati da aparat traje godinama.

Poslednja izmena:
Ja sam od prvog dana na fabrickom GB, rutovao fon, sklonio djubre, stavio Zeam launcher, nikakav problem nemam ni sa memorijom ni brzinom, baterija extra, oko 5 dana uz isto koriscenje kao i bivsi HTC(jedva dan i po). Zena ima G300 sa ICS, jedina razlika je u lepsoj grafici, animaciji, ali funkcionalno losiji, a baterija jedva izgura 3 dana.

Poslednja izmena:
Meni baterija tesko izgura preko 2 dana, retko kad. Malo net i Tapatalk ujutro dok se ne rasanim, i malo uvece Top Eleven, that's all. Od kako sam koristio par puta us*ani Battery Doctor, niti mi vise ne pokazuje dobro %, ume da se ugasi i na 15%. Ta app ima jako dobru ocenu, evo ja smatram da mi je s*ebala bateriju. Izbegavajte te kvazi aplikacije za baterije, osim one koje vode statistiku.

BTW otisao u vip poslovnicu, navodno sutra salju tel u servis, bice gotov za 7 do 10 dana. Cim se priblizim isticanju ugovora, prelazim mozda na G510 ili na neki ZTE.

da se nose u tri lepe i huawei i tapatalk i android. dovahpig daj taj link za taj lagani ics ili jb koji ne secka i ne koči i nema pola interne memorije zauzeto na samom startu

http://www.solidfiles.com/d/41a8392e13/

Eve ti ga, gapps je vec u njemu.

Mozes direktno iz zipa da brises apk koje ne koristis ili melodije i sl gluposti i tako ga dodatno olaksas.

Ostavi i original zip i oba sutni na sd pa ako ti onaj trimovani iz nekog razloga bude zezao da mozes da flesnes ovaj netaknut.

Baseband 2030 mora da bude ako se ne varam.
Sd je default storage tako da mozes da ga zatrpas aplikacijama.

Posle mozes da probas SlimBean v8:)

Ja ne mogu da otvorim pomenuti link. Moze li neko da postavi rom na neki upload?

Pa nije samo stock, ima gomilu skripti , supercharger, nove adreno drajvere.. Ja sam se vama divio koji ste bili na gingeru :)

Instalirao sam novi rom o kome pričate i imam problem kad hoću iz imenika da pozovem nekog pored slušalice stoji IP i kad kliknem na nju kaže No IP number pri čemu mi punudi opcije Set IP number i Cancel. Da li mi neko može pomoći oko ovoga ?

Poslednja izmena:
http://www.solidfiles.com/d/41a8392e13/

Eve ti ga, gapps je vec u njemu.

Mozes direktno iz zipa da brises apk koje ne koristis ili melodije i sl gluposti i tako ga dodatno olaksas.

Ostavi i original zip i oba sutni na sd pa ako ti onaj trimovani iz nekog razloga bude zezao da mozes da flesnes ovaj netaknut.

Baseband 2030 mora da bude ako se ne varam.
Sd je default storage tako da mozes da ga zatrpas aplikacijama.

Posle mozes da probas SlimBean v8:)

Hvala za linak sinak! :)
E sad posto mi je tel u servisu, bilo bi fenomenalno kada bi neko postavio ovde detaljno uputsvo za instalaciju ROMa, ili link ka istom, bio bih veoma zahvalan. Da ga lepo prekopiram u txt i da sredim malo fon cim dodje iz servisa, idu mi na zivac facebook, google+, twitter, i sl gluposti koje se dizu uz telefon.

Hvala za linak sinak! :)
... idu mi na zivac facebook, google+, twitter, i sl gluposti koje se dizu uz telefon.

Vala baš. Jel telefon mora da bude rootovan ili tako nešto ili ovo može da ide i na klot verziju iz Vipa?

Kul. Znaci treba da nadjem uputstvo kako da uradim upgrade na ICS, pa onda kako da instaliram cwm, pa onda kako da flashujem preko cwm-a. :D
Nego, vec prvi korak mi ostavlja gorak ukus u ustima, cuo sam da sa ICSom dosta njih ima problema sa raznim aplikacijama. Znam da ovaj spanski je bolji od stock ICS-a, pa me zanima da li je dovoljno testiran, rade li sve testirane igre, aplikacije. kako se ponasa kamera u LGcamera, i sl?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno