Šta je novo?

Huawei G300

Poslednja izmena:
Samo sto je za MTS telefone.

E pa... Ili ces dozivotno ostati u kamenom dobu (Gingerbread) ili ces okusiti rajsku jabuku (ICS, JB)

It's your call :)

:d

Ne tera me niko, nego sam lenj i hoću sve na 1 klik da se odradi :d

Vidi vidi:
HUAWEI Ascend G300 firmware(U8815-1,Android 4.0,V100R001C00B952CUSTC249D001,Serbia Telekom)

A ovako ces imati puno posla? :p Skines, prekopiras na root SD kartice i stisnes update u settings-u. :d
A to telekomovo stoji tamo vec duze vreme...

U folderu dload ima 2 fajla, UPDATE.APP i UPDATE_CUST.APP, prekopirao prvi, uradio update, sačekao par minuta, uradio restore kontakte sa kartice i kraj.
Evo ga raducka sav srećan sa novim Androidom :d

e nemojte tako za taj gb... dobar je to sistem na g300.... sve mi u sustini radi isto na ics samo sto ima lepsi interface... MNOGO lepsi interface :) dobio sam chrome koji je neupotrebljiv koliko se vuce na g300 i sta jos? nista... dobio sam glitcheve u igricama... meh... kome je ok gb neka ostane na njemu, skroz je to kul ko tako zeli, nije to nikakva rajska jabuka.... barem ne na g300... e sad recimo ja na tabletu imam 4.1 i to vec na dual core masini razvaljuje kako radi, tu nikad ne bih pozeleo gb....

Slažem se sa Hunterom, morao bi ovaj ICS još malo da se ispegla da to šljaka kao GB, al bože moj, koliko para toliko muzike :) uvek bilo

Imam problem sa mojim G300. Naime, kad ga stavim blizu tela na ekranu mu se pojavi krug koji izgleda kao godovi drveta kad se preseče na pola, kao da ima tečnosti u ekranu. Kad ga ostavim 15-tak minuta to iščezne. Men ne smeta puno, ali ne mogu da ga nosim blizu tela jer se uvek pojavljuje i kad je u futroli i kad nije.
Drugi problem, dok sam imao GB i nisam ništa dirao, sve melodije su mi radile bez greške, kao default, tako i one za kontakte. Mogao sam da radim sa fonom šta hoću, sve je funkcionisalo. Onda sam updejtovao na ICS i od tada kad priključim sd karticu na USB sve melodije vrati na neku njegovu default melodiju koju ne mogu nigde da pronadjem, Šta nisam pokušao, stavljao sam melodije u media folder i na unutrašnjoj i na sd kartici, vraćao na GB i uvek isto. Jedino rešenje je da se ne uključuje sd na kompjuter, al zar to nije suviše glupo, jer stalno ubacujem neke podatke na sd.
Telefon je inače stvarno za ove pare više nego dobar, ali me ove gluposti baš nerviraju i zbog toga ću i da ga prodam.

Ja nemam takvih problema a svaki dan ga kacim na komp. Verovatno ti je felerican telefon.

uh, ovo sa godovima drveta je bas cudno, prvi put za to cujem, ne samo za g300, neko za bilo koji uredjaj... a da se ti prosetas do servisa?

Imam problem sa mojim G300. Naime, kad ga stavim blizu tela na ekranu mu se pojavi krug koji izgleda kao godovi drveta kad se preseče na pola, kao da ima tečnosti u ekranu. Kad ga ostavim 15-tak minuta to iščezne. Men ne smeta puno, ali ne mogu da ga nosim blizu tela jer se uvek pojavljuje i kad je u futroli i kad nije.
Drugi problem, dok sam imao GB i nisam ništa dirao, sve melodije su mi radile bez greške, kao default, tako i one za kontakte. Mogao sam da radim sa fonom šta hoću, sve je funkcionisalo. Onda sam updejtovao na ICS i od tada kad priključim sd karticu na USB sve melodije vrati na neku njegovu default melodiju koju ne mogu nigde da pronadjem, Šta nisam pokušao, stavljao sam melodije u media folder i na unutrašnjoj i na sd kartici, vraćao na GB i uvek isto. Jedino rešenje je da se ne uključuje sd na kompjuter, al zar to nije suviše glupo, jer stalno ubacujem neke podatke na sd.
Telefon je inače stvarno za ove pare više nego dobar, ali me ove gluposti baš nerviraju i zbog toga ću i da ga prodam.

Skini neki root explorer pa melodiju ubaci u folder u kojem se nalaze one njegove default melodije. Tako sam ja rešio problem. ;)

jes, ja sam tvrdio da telenor bloatware nije nista naspram facebooka, tvitera, onog budjavog ofisa koji dolazi uz gb... i dalje to mislim. neko cak naknadno instalira onu telenorovu aplikaciju za proveru racuna, nije ona toliko strasan bloatware, i nije bila osnovni razlog za root i gubljenje garancije kako si ti tvrdio... ics je svega toga oslobodjen, ali ja to skupa sve zovem sada "telenor gluposti", jer da su huawei gluposti bilo bi ih i u global ics-u...

edit: evo na ics-u imam iskljucene samo tri stavke: google plus, google search i play music, to je sve guglov bloatware, a na gb-u sam imao iskljuceno gomilu stvari i za to je bio potreban root i gubljenje garancije, na sta se nisam odlucio zbog telenorove aplikacije za proveru kredita, vec zbog ostalih gluposti... e sad na mislim da je upravl telenor trpao te gluposti u taj rom, ne huawei, zato ih sad zovem jednim imenom telenor gluposti iako nisu striktno od telenora. besides u ics- u ti ne treba root da gasis stvari pa se i ne gubi garancija... osim ako ne ponistavaju garanciju samim tim sto si uradio update na ics....

Poslednja izmena:

To sto se pojavljuje na ekranu je poznata stvar i raspravljano je o tome i ovde koliko mi se cini... :)
Nastaje kada se ekran ili neki deo telefona jako pritisne... Meni se to desavalo kada ga stavim u dzep pa se sagnem da zavezem pertlu... To se desavalo dok nije bio u hard-case-u... Moze se desiti da fleka sama nestane a ako ne, onda jako pritiskas telefon na tom mestu i nestace...

Poslednja izmena:
Na kojim telefonima se desava pojma nemam ali se na ovom desava... :)

Na kojim telefonima se desava pojma nemam ali se na ovom desava... :)
Ljudi ja se ne sagnem, ne uradim apsolutno ništa, telefon samo stoji u džepu i dešava se! Pa kakav je to ekran kad se stalno dešava?
Nosim ga odvojeno od tela u torbi, ali koja je svrha mobilnog ako ne smem da ga stavim u džep?
Na LG GT540, na Samsung Ace, na Samsung Ace+, na Sony J, na Mini2, svi koje sam imao i imam, nikada mi se to nije desilo, uz svakojako cimanje, zezanje, savijanje...
Telefon je stvarno OK, ali ovo je baš veliki problem.

Skini neki root explorer pa melodiju ubaci u folder u kojem se nalaze one njegove default melodije. Tako sam ja rešio problem. ;)
Sve probao i uvek isto!
Napominjem da dok nisam prešao na oficijelni ICS to se nije dešavalo.
Povratkom na GB i tu se isto dešava, znači čim prikačim sd na usb on vrati na svoju melodiju! Baš iritirajuće.

Nabaci cwm, uradi wipe data/factory reset, pocisti dalvik cache i nabaci neki krsten rom. Sigurno ti se nadjubrilo nesto sto redovan upgrade ne moze da sredi

Sa brdo g300 se susrećemo nemaju problem sa lcd om moguće da si ga namagnetisao kao ja ranije moju nokiu n9 pa je displej počeo da treperi i kasnije naravno crkao :eek:

Nabaci cwm, uradi wipe data/factory reset, pocisti dalvik cache i nabaci neki krsten rom. Sigurno ti se nadjubrilo nesto sto redovan upgrade ne moze da sredi
I ja sam to imao na mom, sve to uradio i opet isto! Prodao ga.

Poslednja izmena:
Definitivno lcd zeza nije sw problem

@Dovahpig
Sve to uradio i isto.

Što se tiče ekrana, juče sam to isto video na IPhone 4 mobilnom, znači kao i na mom, kao da je neko pritisnuo i unutra se stvorila voda i kad se jako pritisne nekada prodje, a nekada treba da odstoji da nestane?
Prodaću fon.

Izasao je novi ICS B960 update. Podrska za ovaj telefon ne umire :) svaka cast za huawei

Update ide preko zvanicnog B952?

Za sad samo repack preko CWM. Nisam gledao da li je huawei vec postavio na sajt.

Ne,nema ga na sajtu zato i pitam.

Flesuj preko cwm ako si nestrpljiv. Ja cu sacekati Meijas B11 rom zasnovan na b960.

Upravo flesovao na b960,videcemo kako radi.

Je l' i dalje 4.0.3 ili su presli na 4.0.4?

I dalje je 4.0.3.

Nazad
Vrh Dno