Šta je novo?

Huawei G300

Ovaj telefon jednostavno odbija da snimi APN podesavanja i vec drugi dan nemam internet! Vip je u pitanju...

Update: restart i podesavanja su sad tu... ali i dalje nema data konekcije...

Poslednja izmena:
Meni sve radi... VIP... Otkači prvi apn, a ne drugi koji je mms, obriši proxy i vozi...

I molim vas da testirate nesto, cini mi se da sam naisao na neki bug u Contacts.

Naime, kad mi u contacts stoji: Đorđe Petrović - mogu da skrolujem kontakte, ali samo po sredini ekrana... cim hocu koristiti slova sa desne strane da skrolujem ubrzano, od A do D ide normalno, zatim ekran u sredini zastane kod tog kontakta (D) a ja i dalje menjam slova slajdujuci uz desni rub - ali kad otpustim slajding, on ostane i dalje na "D"...

(Koristim Engleski jezik za telefon)

Kada sam preimenovao kontakt u Đorđe Ketrović, Đorđe Setrović, ili dodao tacku ispred P - Đorđe .Petrović ... sve funkcionise kako treba :)

Plz testirajte, ako vas ne mrzi

Koristi neku drugu contacts aplikaciju. Ja koristim go contacts ex, koji ima i dialer u sebi i super je. Jedina mana je dugo prvo učitavanje posle restartovanja telefona, traje nekoliko sekundi. Iako me to malkice nervira, nijedan drugi dialer + contacts app ne mogu da koristim posle ovog...

Meni sve radi... VIP... Otkači prvi apn, a ne drugi koji je mms, obriši proxy i vozi...

Hvala na odgovoru, na kraju se ispostavilo da mi nisu ukljucili "sve servise" (prenosio sam broj). Sad sve funkcionise.

Vi koji konvertujete filmove,u koju rezoluciju prebacujete?

Pošto ti niko još nije odgovorio, ajde ja.

Ja još uvek nisam konvertovao ništa za ovaj fon, ali sam na svom starom telefonu (Nokia 5230) konvertovao filmove u MP4 fajl redovno.
Ne znam šta te konkretno interesuje ali treba voditi računa o rezoluciji i bitrejtu.

Rezolucija G300 je 800x480 gledano u horizontali, tako da se vodiš time. Ako imaš neki manji fajl nema potrebe (i logike) da mu veštački povećavaš rezoluciju.
Ako recimo konvertuješ nešto što ima rezoluciju 1280x(nešto) onda gledaš da ovih 1280 konvertuješ u 800 a u programu podesiš da proporcionalno visinu videa smanji.

Sa bitrejtom eksperimentiši, oko 1500 kpbs bi trebalo da ti da super rezultate na ovom telefonu.

edit: naravo i ovde treba konsultovati MediaInfo prvo, jer nema logike konvertovati neki fajl u 1500 kpbs ako je imao 800 kpbs bitrate.

Programe koje sam ja koristio su: MediaInfo (za analizu fajla kojeg ću konvertovati) i Handbrake (za samu konverziju fajla).

Pomoću Handbrake-a možeš se i igrati sa titlovima, tj. zalepiti ih za video pa ako te to zanima mogu i to da objasnim.

Toliko.

Poslednja izmena:
Posto sam pazario g300 par pitanja jel nisam nasao u prethodnih 546 postova odgovore...
Da li je iko radio ubacivanje clockwork recoverija u telefon sa vipa i rutovao tel; da li mi za ovo treba sd kartica ili moze da se koristi i ona memorija telefona?! Koji custom rom se najbolje pokazao?! Gde naci stok fabricki rom (da nije onaj sa vipa) i da je rutovan?!

Za sve one koji su ubacili cwm trebam pomoc; znaci nikad ovo nisam radio pa ako moze healp...krenuo sam sa ovog sajta
http://blog.podtwo.com/android/recovery/ClockworkMod Recovery for Huawei U8815.html ovim koracima

To install:
fastboot method

NOTE: You will need have the Android SDK installed on your comptuer and the device's drivers installed for this to work.
Unplug the USB cable, turn off your device and take out the battery
Replace the battery and turn the device on holding the 'Power' & 'volume down' key. The device will stay at the inital boot screen.
Plug the device into your comuter
From a command prompt run 'fastboot flash recovery <filename>.img'
When this finishes, from the command prompt run 'fastboot reboot'
finaly while your device reboots type 'adb reboot recovery' and your device should reboot into ClockworkMod Recovery

Sta mi sad tacno tu treba; instalirao sam neki android sdk udjem u ovaj mod i u comand prompt ali ne znam gde i kako se kuca ovo fastboot flash recovery?! Ako neko moze da objasni proceduru zahvalan sam mu do neba!!

Za sve one koji su ubacili cwm trebam pomoc; znaci nikad ovo nisam radio pa ako moze healp...krenuo sam sa ovog sajta
http://blog.podtwo.com/android/recovery/ClockworkMod Recovery for Huawei U8815.html ovim koracima

Sta mi sad tacno tu treba; instalirao sam neki android sdk udjem u ovaj mod i u comand prompt ali ne znam gde i kako se kuca ovo fastboot flash recovery?! Ako neko moze da objasni proceduru zahvalan sam mu do neba!!

Nisam se jos igrao sa flesovanjem custom romova na telefonu, cekam oficijalni 4.0.3. update. Ako zelis da se pozabavis ovim stvarima najbolji ti je ovaj forum: http://www.modaco.com/forum/650-huawei-ascend-g300-g300modacocom/

Odnosno ova tema: http://www.modaco.com/topic/355583-guide-how-to-install-and-root-ics-403-on-the-g300/

Nisam se jos igrao sa flesovanjem custom romova na telefonu, cekam oficijalni 4.0.3. update. Ako zelis da se pozabavis ovim stvarima najbolji ti je ovaj forum: http://www.modaco.com/forum/650-huawei-ascend-g300-g300modacocom/

Odnosno ova tema: http://www.modaco.com/topic/355583-guide-how-to-install-and-root-ics-403-on-the-g300/
Druze posle 2 sata pacenja i googlanja, instaliranja svega i svacega uspeo sam cwm da uradim. Sledeci korak mi je oficijalni rom (necu ovo vip da gledam na telefonu ni za sta!!) i root posle svega. Da li ce biti 2.3.6 ili 4.0.3 verzija softvera najmanje mi je bitno, i tako ce sve go da ide u njega ;)
E sad ono sto mi mozes pomoci je da nadjem oficijelni rom koji je vec rutovan ako postoji tako nesto (znam da je bilo za htc) i da li ikako moze ona unutrasnja memorija telefona koja se vidi kao sd kartica da se ubije (skloni, hajduje, bilo sta) i da umesto nje lepo koristim karticu ok 16gb koju imam?!

Tutorijal o ubacivanju CWM kad i ako nadjem vremena; nije naivno mada nije ni komplexno puno :D

edit: imam i neki CD drive G svaki put kad konektujem telefon; jel to nesto od vipa ili?!...i kako i to da ubijem..hoce li custom rom pomoci?

Poslednja izmena:
Da li se nekome desava da kontakte koji su sinhronizovani sa google nalogom i to ne u formatu +381 .... ne prikazuje kao ime nego izbacuje samo broj. Strasno me iritira to. Pomoc, ako uopste moze da se uradi nesto po tom pitanju.

To je klasican problem i na iphone telefonima,tamo je resenje caller id fix,za android pojma nemam. Mene konkretno interesuje kako da sinhronizujem kontakte sa outlookom,postoji li neka aplikacija za g300 da se instalira na komp kao kod drugih firmi?

To je klasican problem i na iphone telefonima,tamo je resenje caller id fix,za android pojma nemam. Mene konkretno interesuje kako da sinhronizujem kontakte sa outlookom,postoji li neka aplikacija za g300 da se instalira na komp kao kod drugih firmi?

HiSuite

Izvezes kontakte u nekom od formata,csv recimo i ubacis u google kontake,na onaj account koji imas na mobu i booom magic:)

ja sam sve ljude upisao kao +3816xxxxx jer mi je pravio problem... a za zvanični ics mislim da smo ga izduvali. možda će evropski g300 da dobije ics, ali ovaj vipov ili telenorov sigurno neće, baš njih briga da se bave time

Nazalost sve sam uspeo da sredim samo mi je jos ostao problem sa kontaktima :( Naime preko HiSuite-a sam odradio sinhronizaciju sa outlookom i sve je super proslo, ali iz nekog razloga program nece da sinhronizuje Slike kontakata...ako iko ima resenje zahvalan sam do neba!!

Odma i da pitam da li cu sinhronizovanjem na google dobiti fotke, ovo mi je zadnje sto bih radio ali nema sanse da gledam ovako u sve "kaspere"!!

Odma i da pitam da li cu sinhronizovanjem na google dobiti fotke, ovo mi je zadnje sto bih radio ali nema sanse da gledam ovako u sve "kaspere"!!

Izgleda da nije povukao slike, ali najbolje je da stavis na Google kontakte i dodeljuj slike onda i svaki put kad budes fleshovao slike će biti tu na Google-u...

Sinhronizovao mi je google i fotke iz outlooka (inace nasao sam extra app za ovo ne treba uopste uvoziti preko csv i sl) samo su nekako resizovane cini mi se pa im je kvalitet ocajan. Probacu sad rucno da ubacim par fotki u google da vidim sta se desava!

moze li mi ko reci kakos e zove ona aplikacija kojom mogu da uninstaliram i sistemske gluposti iz telefona tj bloatware?!

Titanium backup

Naravno da sam rootovao tel; to je prvo kad uzmem android u ruke ;)

Hvala, ovo mi je trebalo!
Sinhronizovao mi je google i fotke iz outlooka (inace nasao sam extra app za ovo ne treba uopste uvoziti preko csv i sl) samo su nekako resizovane cini mi se pa im je kvalitet ocajan. Probacu sad rucno da ubacim par fotki u google da vidim sta se desava!
Koliko sam uspeo da iscitam i da se raspitam google radi resize fotki pa zato ispadaju tako ocajne; no sta sad moramo se privici na ovo :(

Inace da kazem da mi je ovaj Kiri S1 extra rom, nikakvih problema sa istim; jedino mi je zamerka sto u notification sistemu nema pokrenutih programa al ima resenja i za to!!

A sto se samog telefona tice licno sam jako zadovoljan za 130e koliko me izasao; definitivno mislim da je best buy!!...cak me i baterija prijatno iznenadila.

Ljudi valjaju li te futrole iz telenora? Ne mogu vise da cekam lika sa kupujem-prodajem...

Nazad
Vrh Dno