Šta je novo?

Huawei G300

nemoj da se smaras sa romovima, cudima i da gubis garanciju, vrati fon i trazi drugi
Teška stvar. Prvo, ne verujem da bi mi prihvatili reklamaciju zbog toga što čujem neki šum, pre bi me ubedili da meni nešto svira u glavi. Drugo, koliko kapiram, ovog telefona nema kod VIP-a već duže vremena, a neće ga ni biti, tako da zamena otpada. Drugi model telefona svakako ne bih sad uzimao jer sam ovim telefonom sasvim zadovoljan izuzev ovog manjeg problema.

Zar ne bi bilo najjednostavnije za početak da probaš sa drugim slušalicama?
Naravno da jesam, isprobao sam 4 para slušalica. Negde se šum čuje slabije, negde jače, tj. druga je boja šuma, ali je uvek prisutan. Najviše se primećuje kod slušalica sa onim silikonskim umecima koji idu u slušni kanal, jer one dobro izoluju spoljnu buku i šumove pa se bolje primećuje svaki zvuk koji dolazi iz plejera, računajući i šuštanje. Kod ostalih slušalica (bubice) šum se manje primećuje, čak ga tokom hodanja po ulici ili vožnje autobusom i ne primećujem.

Da napomenem, nije ovo neki veliki problem. Za slušanje muzike u tišini sobe imam bolji mp3 plejer, a za ulicu i G300 može sasvim dobro da posluži. Telefon je zaista sjajan gledajući šta pruža i koliko košta. Radi veoma stabilno i brzo, ekran izgleda odlično, baterija sasvim pristojno traje. Nije baš idealan kao muzički plejer (reprodukuje muziku sasvim dobro ali u pozadini se primećuje već spomenuti šum), a kad radi kao video plejer primećuje se nedostatak procesorske snage za 720p filmove, ali osim toga sve reprodukuje odlično (sve formate do 480p odlično reprodukuje u MX plejeru ili BS plejeru). U svojoj cenovnoj klasi mislim da jeste best-buy, naravno ako može da se nađe. Kod VIP-a ga je ponestalo, a Telenor mu je digao cenu.

Poslednja izmena:
Meni se to desilo 2x po sredini ekrana veličine otiska prsta, ako mislimo na isto. Vidljivo je i kada je ugašen ekran takodje. Ako je to, ja sam rešio pritiskanje ekrana na tom mestu. Pritisneš par puta i nestane, ne znam koji je razlog pojavljivanja, samo od sebe se pojavilo.

to je to... pojavilo se kada sam se savio da zavezem pertlu... verovatno pritisnuo u dzepu mob na tom mestu... ne pomaze stiskane... smao se siri tako..

Poslednja izmena:
to je to... pojavilo se kada sam se savio da zavezem pertlu... verovatno pritisnuo u dzepu mob na tom mestu... ne pomaze stiskane... smao se siri tako..

Ja sam vrhom jagodice palca jako pritiskao par puta i posle svakog pritiskanja se po malo smanjivalo. Na kraju, kada je ostalo samo malo, pritisnuo sam noktom i nestalo je skroz. Da napomenem, meni se isto možda prvi put pojavilo od "nagnecenja" a drugi put mi je telefon stajao na stolu bukvalno i primetio sam...

hm... ja mislim da se meni jednom desilo sa nekim drljavim programom koji sam posle obrisao.

jel ti se to desava dok koristis fon normalno, ili imas instaliran neki fartware?

Ma jok, fon mi stajao na stolu, nisam ga ni koristio. Samo sam odjednom video da se upalio i vip boot screen. Ne držim task managere, battery sejvere i te gluposti. Da nije možda nešto do sd kartice? Moguće da je skidao nešto još uvek sa play-a, pa da se nije zabo pri instalaciji. Ali nije mi ovo prvi put da se to dešava. I meni i ženki se desi nekoliko puta mesečno, a ne mogu da to povežem sa nečim konkretnim, dakle rekao bih da je na prilično random osnovi...

Poslednja izmena:
Ja sam vrhom jagodice palca jako pritiskao par puta i posle svakog pritiskanja se po malo smanjivalo. Na kraju, kada je ostalo samo malo, pritisnuo sam noktom i nestalo je skroz. Da napomenem, meni se isto možda prvi put pojavilo od "nagnecenja" a drugi put mi je telefon stajao na stolu bukvalno i primetio sam...

upalilo je :) Hvala :)

zaista ne znam zašto ljudi prilikom kupovine telefona uzimaju u obzir kakav je fabrički launcher. pa svakako ćeš instalirati neki custom launcher.... ježim se kad čujem da neko bira između htc one x i samsung galaxy s3 i kaže kupiću hox jer ima bolji "meni". takvim bi zabranio da kupe telefon, i poslao ih na obavezni ubrzani kurs sedam dana.

Pa evo, sad cu ti reci. Zato sto sam ja generacija korisnika razmazenih telefonima kao sto su 3310 i prvi symbiani, gde sve radi out of the box. Nije moralo nista da se budzi niti da se stavlja. To ne znaci da sam ja tupav, vec jednostavno nemam vremena u zivotu da sad idem po forumima i gledam kako se telefon hakuje i sta treba ili ne treba da mu uradim.

Iskreno da vam kazem, ja ni ne znam sta je launcher. Kao ni prosecni korisnici, tako da ce i oni koristiti taj fabricki. A ja cu izgleda morati da se naucim malo, posto svakako necu davati pare za ***** frendli iPhone :)

Ljudi, je l' se dešava vama da vam se fon restartuje sam od sebe? Meni se upravo to desilo, pa me je podsetilo da pitam. I ženki i meni se s vremena na vreme sam restartuje fon.

Da li se to fon nešto zablesavi ili je to neka fora kod androida da se fon sam restartuje kad ne može da očisti dovoljno memorije ili nešto treće?
Desilo se meni dok sam kucao poruku, sta je uzrok bem li ga, mozda se preforsirao hardver :d

Inace danas sam morao da formatiram sd karticu jer je prijavio kao ostecenu nakon sto sam telefon skinuo sa USB-a. Pametni telefoni do mojega. Ima tu dosta tripova, tipa nece da kuca pocetno veliko slovo u poruci, prebaci u airplane mode sam od sebe, zaglupe sve konekcije na minut dva itd.

Jos jedna preporuka za LauncherPro, daleko fluidniji i bolji od default launcher-a.

Meni za mesec dana jedan restart na stock gb,nikakve vise probleme poput ovde nekih nisam imao.

Izvinjavam se što upadam ovako kao indijanac ali moram da pitam. Mojoj supruzi se dešava da se telefon restartuje sam od sebe, ima li još neko sličan problem? Znači jednom mesečno u proseku. Pošto je nov korisnik Androida (a ja ni nemam smartphone) prosto sam prinuđen da pitam ovako. Inače, telefon je kupljen u Shenzhenu (Kina) direktno od njihovog nacionalnog operatera.

Na mom g300 kada slušam muziku na slušalicama, čuje se šuštanje. Potpuno je isto kada slušam preko fabričkog plejera i preko Winampa. Kada stisnem pauzu, muzika stane, a šum se nastavi još 2-3 sekunde, pa nestane i on. Kad nastavim reprodukciju muzike, nastavi se i šum.

E sad, da je ovo neki hardverski kvar, tj. da se šum javlja zbog nečega loše povezanog, zbog nekog spoja na audio izlazu, zar ne bi onda bio konstantan? Tj. čuo bi se sve vreme? Ako nije hardverski, onda je softverski, pa vas pitam da li problem može biti rešen nekim apdejtom, menjanjem ROMa, apgrejdom na ICS i sl.

Moj g300 je iz VIP-a i ništa nije modovan, nego je vanila kakav je stigao iz prodavnice.

Potpuno ista stvar i kod mene. Ali sam se već navikao. Meni se takva stvar dešava i na PC-ju (blago šuštanje).

Izvinjavam se što upadam ovako kao indijanac ali moram da pitam. Mojoj supruzi se dešava da se telefon restartuje sam od sebe, ima li još neko sličan problem? Znači jednom mesečno u proseku. Pošto je nov korisnik Androida (a ja ni nemam smartphone) prosto sam prinuđen da pitam ovako. Inače, telefon je kupljen u Shenzhenu (Kina) direktno od njihovog nacionalnog operatera.

Pročačkaj malo po netu, i instaliraj joj neki kuvani rom i nema problema.

Skoro sam primetio da sa bilo kojim drugim launcherom koji nije home, neki widgeti brljave sa senkama. Npr. go weather onaj osnovni beli, pa beautiful widgets...
Napravio bih screenshot da vidite na sta mislim, kako to da uradim, nije rutovan telefon?

Vi koji ste na džindžeru proverite koji build imate, verovatno bi neki noviji rešio problem. To nisu "kuvani" romovi, uglavnom su ispravljeni sitni bugovi a i lako ćete se vratiti na stock ako nedaj bože bude bilo potrebe.

Skoro sam primetio da sa bilo kojim drugim launcherom koji nije home, neki widgeti brljave sa senkama. Npr. go weather onaj osnovni beli, pa beautiful widgets...
Napravio bih screenshot da vidite na sta mislim, kako to da uradim, nije rutovan telefon?
Instalitaj HiSuite, on ima opciju da "slika" screenshot-ove sa telefona. ;)

Evo slikao sam kamericom sa kompa (zaboravio sam na nju), krs kvalitet ali se vidi:

sa home launcherom:

sa bilo kojim drugim:

Hteo bi da kupim ovaj telefon ali sam nešto skeptičan što se tiče Huawei telefona jer sam pre 2 godine uzeo onaj jeftini Huawei U8110 i telefon je bio noćna mora, posle par meseci sam ga se otarasio i uzeo Nokiju E52 i do sad je koristim ali bi hteo da pređem opet na Android. Ćale isto ima Huawei U8110, ja ga davno nagovorio da uzme i za dve godine dva puta mu crkao ekran, sreća u garanciji tako da su mu ga zamenili (ekran), prvi put posle 40ak dana (dok je došao iz Kine :D), drugi put posle par dana.

Nego, intresuje me da li neću pogrešiti ako uzmem ovaj fon, ima li nekih problema sa njim i td... ***. red je već da pređem na android, a koliko vidim čini mi se da bi mi ovaj telefon baš legao :)

procitaj ovu temu... ima sve o problemima koji se javljaju... :)

Hteo bi da kupim ovaj telefon ali sam nešto skeptičan što se tiče Huawei telefona jer sam pre 2 godine uzeo onaj jeftini Huawei U8110 i telefon je bio noćna mora, posle par meseci sam ga se otarasio i uzeo Nokiju E52 i do sad je koristim ali bi hteo da pređem opet na Android. Ćale isto ima Huawei U8110, ja ga davno nagovorio da uzme i za dve godine dva puta mu crkao ekran, sreća u garanciji tako da su mu ga zamenili (ekran), prvi put posle 40ak dana (dok je došao iz Kine :D), drugi put posle par dana.

Nego, intresuje me da li neću pogrešiti ako uzmem ovaj fon, ima li nekih problema sa njim i td... ***. red je već da pređem na android, a koliko vidim čini mi se da bi mi ovaj telefon baš legao :)

u sustini, g300 nema mnogo slicnosti sa mladjom (ne)kvalitetnom bracom. mnogo je bolje i kvalitetnije uradjen aparat. ono sto me brine je veliki broj zalbi na isti u poslednje vreme, pa sam resio da ipak ne rutujem i ne cackam se sa gubitkom garancije... kad bude malo omatorio i bude me bas briga, dusu cu da mu izvadim :)

mada opet, i telefoni mnogo poznatijih proizvodjaca od poverenja tipa samsung i htc se kvare, tako da i ako je losiji od njih, havajac je opet tu negde

Nisam ni ja rutovao ni menjao rom, ovo mi je prvi Android pa me i ne svrbi toliko a nemam nekih zamerki pa da jurim sad ICS.

Imaš li predlog gde da downloadujem neki dobar ROM? Inače, telefon nije ni rootovan.

Root nije bitan ako nećeš na ICS. Ako hoćeš, vidim da svi hvale infusion, ja na primer koristim oficijelni b934. Fora sa ICS-om je da ima problema sa nekim 3d igrama a i malo je komplikovanije vraćanje na GB ako nemaš iskustva. Sve ostalo je (po meni) mnogo bolje, brže i lepše od GB-a. Što se tiče GB-a, proveri u about phone koji ti je build number (zadnja 3 broja). Od custom, jedino što vidim da valja je Atomic, ja sam ga koristio ali nisam bio nešto zadovoljan i vratio sam se na ics. Najbolje i najjednostavnije je da instaliraš oficijelni rom ali najnoviji build, čini mi se da je b896, mada je i b894 odličan. Proveri prvo koji build imaš, koliko sam shvatio ovi zadnji iz telenora svi imaju b896.

čekajte da razgraničimo nešto? hoćete da kažete da oficijelni ics update huawei-ja ima probleme sa 3d aplikacijama? da meni kad stigne ota telenor update na ics neću moći da igram igre ko čovek? ma dal je moguće? pa sramota za huawei stvarno...

Ti se stvarno nadaš OTA update-u? :D To da li će do tog sudnjeg dana kada naši operateri budu pustili update problemi sa 3d biti rešeni ne znam, ali trenutno ni jedan ics rom nije baš kako treba što se toga tiče, ako se igraš bolje se drži gb -a.

Jel se desava jos nekome onaj problem sa widgetima, koji se vidi na slikama koje sam postavio?
Ako neko hoce mogu da mu posaljem taj widget na pm da proveri kako je kod njega.

Nazad
Vrh Dno