Šta je novo?

Huawei Ascend Mate7

Zagrijan sam da na ljeto uzmem ovaj tel i zamijenim S4, najvise zbog baterije. Interesuje me sledece. 1) kako ste zadovoljni sa kamerom? 2) Kasne li notifikacije na viber i whatsapp jer sam sa time imao problem na nexus 4? 3) Notification Led ima li vise boja za koriscenje? 5) Inace kako je Huawei odgovoran sto se tice update?

Izbij te predrasude iz glave. Android je android, kako rade aplikacije na jednom uredjaju, tako rade i na drugom, Mate7 je za par klasa bolji od S4, tako da to nemoze da se poredi.

Ako hoćeš da ti baterija traje i traje moraćeš da isključiš sve vražje notifikacije i sve još prokletije auto sinhronizacije.

Pa koja je onda svrha smart telefona ako mu pogasis sve to.

Nema potrebe iskljucivati sinhronizacije i notifikacije. Razlika u bateriji između ovog i npr S4 kojeg ima covek je ogromna. Mada ne znam da li je neko i na S4 isključivo sync, net i ostalo.

Imao sam prije nexus pa sam se navikao na S4 sto se tice brzine. Neka tu bude i Mate7 i ja zadovoljan. Ali baterija mi je glavni problem, imam 6 sinhronizacija od vibera, whatsapp, gmail nalog, facebook, messenger i punim S4 sig 2x ako ne i 3x na dan. Samo su me interesovale one stavke koje sam pitao jer su mi bitne. Pa ako neko moze da mi odg posebno me int za notification Led i kako ste zadovoljni za kamerom i kakav je Huawei sto se tice update? Hvala unaprijed svima.

Edit.. interesuje me jos ovo.. ima li opciju da dvostrukim klikom po ekranu da se otkljuca i zakljuca? Ili makar jednu od tih funkcija Sto bi bilo odlicno?

Poslednja izmena:
1.razgovor.
2.surfovanje.
3.proveravanje emaila kada ja želim.

Tvoj nacin koriscenja bi bio ok ako telefon ima losu bateriju (moje misljenje), ali s obzirom da ima 4100 mAh, mislim da je taj nacin koriscenja nepotreban. Koliko ti izvlacis iz tog telefona.
Ja imam note 2 sa dosta slabijom baterijom u proseku izvucem 2 dana koriscenja i 5h SOT-a. Sa konstantno ukljucenim netom i 3g-om ( jedino nocu gasim net posle 12 do jutra).
Naravno moj telefon je pretrpeo dosta sredjivanja dok nisam dosao do zeljenih rezultata.

PS. Nadam se kad mi na leto istekene ugovor da cu i ja postati vlasnik jednog mate 7 telefoncica :D.

Imao sam prije nexus pa sam se navikao na S4 sto se tice brzine. Neka tu bude i Mate7 i ja zadovoljan. Ali baterija mi je glavni problem, imam 6 sinhronizacija od vibera, whatsapp, gmail nalog, facebook, messenger i punim S4 sig 2x ako ne i 3x na dan. Samo su me interesovale one stavke koje sam pitao jer su mi bitne. Pa ako neko moze da mi odg posebno me int za notification Led i kako ste zadovoljni za kamerom i kakav je Huawei sto se tice update? Hvala unaprijed svima.

Edit.. interesuje me jos ovo.. ima li opciju da dvostrukim klikom po ekranu da se otkljuca i zakljuca? Ili makar jednu od tih funkcija Sto bi bilo odlicno?

Mate 7 ima mnogo jacu bateriju od s4, trebalo bi da mozes duze izdrzati sa njom nego sa baterijom na s4
samo nije mi bas jasno zasto punis telefon 2 puta na dan sa tim sinhronizacijama. Ja imam meizu mx4, pre toga xiaomi mi2, oba su slicna sa baterijom od s4 i nisam ili ih ne punim 2x na dan.

@slavisaj
I to 2x u najj slucaju nekad i 3x..a baterija je nova. A na nexus4 mi je bila bolja izvlacio sam i po 5h SOT a na S4 ne mogu ni 3h.. nedje curi def I ubija me. Pa gledam zamjenu na ljeto da odradim, da me tel sluzi oko 2god a kriterijumi su mi odlicna baterija i kamera kao i fludnost koliko toliko.. lomim se sad oko oneplus one ili mate 7.

Meni baterija na Mate7 kad sam u guzvi i koristim samo za telefoniranje, citanje vesti i poruke, sa svim sihronizacijama ukljucenim udje duboko i u 4 dan. Inace sad mi je preko 900 sati uptime i nikad se nije desio neki restart ili zaglavljivanje. Kad sam narucivao imao sam dilemu da li da uzimam toliko veliki telefon ali pre neki dan sam se igrao sa iPhone 5s i mislim da nikad vise ne bih uzeo telefon sa manjim ekranom.

Znači od domaćih operatera, samo ga MTS valja? Neke nade za vipovce?...

Danas uzeo, javljam se kasnije sa utiscima :)

Extra.. sa srecom.. ako mozes da obratis paznju na sl: 1. Gubi li signal i kakav je zvuk u slusalici jer se neki zale? 2. kasne li poruke na viber i whatsapp ako je ekran ugasen? 3. I ako moses da izbacis neku sliku da vidimo kakva je kamera? Za bateriju necu da pitam jer je sig vrhunska.

Nisam primetio za sada da gubi signal. Ovo za viber sam primetio, tek kada sam ušao u njega, dobio neke poruke, ali to je bilo odmah posle instalacije. Nešto sam brljavio po opcijama, sada radi ok.

Jako sam ga malo čačkao, tek sam ga sinoć oko ponoći prilagodio sebi...

Što se tiče baterije, videćemo, od jutros od 10 je na nekih 77%, a drndao sam ga dosta i dosta dopisivanja.

Što se tiče ergonomije, kvaliteta izrade i materijala, ovo je jako, JAKO ozbiljan uređaj...

Kako radi sistem? Ima li lagova, koci li, ima li nesto sto ti se ne svidja? I ja planiram na ljeto da ga uzmem kadd mu pane jos malo cijena.

Rešenje za viber i watsapp je da se ode u settings - > protected apps I da se čekiraju obe kako bi radile u pozadini i kada su zatvorene..

Što se tiče seckanja i sl, radi sve ok za sada, mada ne testiram ga nešto posebno. Daću neku širu sliku posle par dana.

Telefon je babaroga.Nema mane.Kamera daje malo mutnjikave slike ali to je skroz nebitno kad posle nekog duzeg vremena pogledas slike jer ces tada gledati ko je na slici a ne piksele na slici.
Sve ostalo je desetka.

Poslednja izmena:
Ja sam opalio svega par fotki, čini mi se da su preeksponirane.

I smara me što nema zvuka ni signala da je focus postignut (kada se podesi da držanje šatera ima tu funkciju).

kakav je fingerprint scanner?

Odličan.. Momentalno reaguje, praktično instant, čim se prisloni prst. Desi mi se da nekada ne prihvati iz prve, ali naravno, uglavnom jer loše namestim prst. Ali sve u svemu je fenomenalan.

Inače, u notification traci gore levo mi stoji dva puta Vip SRBlVip SRB... Može li da se ukloni totalno ili barem jedan VIpSrb? Koliko sam googlao, totalno da se skloni ne može...

Ja sam moj fingerprint senzor isključio jer nisam uspeo da podesim da mi je telefon stvarno i totalno zaključan.Kada se zaključa uvek mi ostaju dostupne opcije za foroaparat,lampu i još brdo gluposti koji mogu da se aktiviraju i ako je telefon zakjučan pa ne vidim smisao fingerprinta.

Poslednja izmena:
Ja sam moj fingerprint senzor isključio jer nisam uspeo da podesim da mi je telefon stvarno i totalno zaključan.Kada se zaključa uvek mi ostaju dostupne opcije za foroaparat,lampu i još brdo gluposti koji mogu da se aktiviraju i ako je telefon zakjučan pa ne vidim smisao fingerprinta.
a nemoze da se podesi šta može da pali sa zaključanog ekrana?

Kad dobiješ lock screen,povuci prstom iz donjeg dela ka gornjem i dobićeš čitav meni koji zaobilazi zaključan ekran.Sve sam probao i nisam uspeo da se otarisim tog menija odnosno da ga totalno zaključam.
Šta mi vredi fingerprint kad mi dete uzme zaključan telefon i onda mi pola stvari raštimuje na telefonu.Ako je neko pronašao način kako da se totalno zakjuča neka javi.

Poslednja izmena:
Kad dobiješ lock screen,povuci prstom iz donjeg dela ka gornjem i dobićeš čitav meni koji zaobilazi zaključan ekran.Sve sam probao i nisam uspeo da se otarisim tog menija odnosno da ga totalno zaključam.
nemam telefon ali mi je među potencijalnim za kupovinu pa pitam

Zanimljivo.. pogledao sam cini mi se svaki review na youtube i to nisam primijetio, niti se neko zalio na to. Mora da postoji opcija.

Sve sam opcije probao osim da menjam lančer odnosno da ukinem huawei teme,znači probao sam sve fabričke fore i fazone i nisam uspeo.

Poslednja izmena:
Ako je to tako, onda je senzor za otisak prsta barem meni beskoristan iako je odlicno odradjen.

Tako ispada,osim ako se neko javi pa nam kaže da li je na stock verziji uspeo da kompletno zaključa telefon.

nije mi jasna onda njegova svrha kad može da se otkljuca bez senzora-možda postoji opcija ili to poprave sa nekim updateom

Vrh Dno