Šta je novo?

Huawei Ascend Mate7

Ili z3c ? Valjda i njega imate u ponudi :)

Imaju. Ta tri bi mi bila top 3. Mada je redosled po meni G3, Mate7, pa Z3c. Ali sva tri su odlična.

Pazi, ako izuzmemo da sam ja imao defektan uredjaj(eho) koji je zamenjen za nov u servisu, onda se moramo sloziti da ovaj telefon nema neke decije bolesti kao G3 Jos dva prijatelja poseduju M7 neko vreme i obojica su prezadovoljni. G3 je bolji samo zbog podrske zajednice i pravljenja brenda(nije kinez i sl) ali mu puca oklop, pregreva se i tako to... Ali kao sto vec rekoh,proizvodjacima usisivaca i malih kucnih uredjaja(samsung i LG) se sve prasta jer nisu kinesko djubre.
:)

P.S. O garanciji "ortaka" i da ne pricam...

Poslednja izmena:
@fkloznica,Corvus Corax
haha:D
Ma to mi je mali ekran na Sony-ju, znam da je dobar ali necu zbog velicine...

Igrao sam se danas sa gold verzijom mate7, lepo radi,onaj senzor za prst je trenutan. Nemam problem sa njima sto su kinezi,koristio sam u svoje vreme p1,extra phone. Nego znam da su spori sa update-om softwera

Moze neko da postavi slike u nocnim uslovima? (idealno bi bilo iz nekog kluba) ..

Da li neko zna da li telefoni iz telekoma dual sim, ili to vazi samo za 32gb modele koje oni nemaju u ponudi?

Da li neko može da mi kaže zašto je Mate 7 skuplji od LG G pro 2 modela?U fazi sam kupovine telefona pa mi nisu baj jasne neke stvari.

Za pocetak G pro 2 je star punu godinu dana a to na dinamicnom smartphone trzistu u prevodu znaci "staro", mate 7 izasao septembar/oktobar 2014. Premium izrada huawei modela sto takodjer dize cijenu, senzor otiska prsta, malo veci ekran (jedva veci ali je veci :)), octa core cpu, veca baterija... Uzmi sta ti se svidja, neces se pokajati sta god da kupis. I mate 7 ce biti dosta jeftiniji za pola godine...
@SretenBG
Mislim da samo 32gb verzije mogu dual sim odnosno verzija MT7-TL10. Ja imam 16gb verziju iz BHTelcoma i nema dual sim.

Poslednja izmena:
Jel moze neko da potvrdi da li je telefon sim free ako je kupljen u mtsu?

Jeste, svi su simfree barem u prvoj turi kada sam ja uzimao.

Jel ste zadovoljni do sada generalno. Baterija me najviše zanima. Jel bio neki veći Update?

Jos mi nije stigao, rekli su 7 radnih dana.

Da se upisem i ja u temu, posto sam skoro kupio ovaj tel.
Prvi utisci su odlicni, kvalitet izrade vrhunski, ekran odlican, brzina takodje odlicna (sve radi kao podmazano). Kamera je solidna, ima malo suma, doduse uglavnom sam pravio slike u zatvorenom. Za moje potrebe je dobra.
Baterija izdrzi skoro dva dana 5-6h sot-a, inace 3g stalno upaljen, 3 mail naloga, surf, tapatalk, razgovori, viber... Bez igrica, filmova i muzike.
Ono sto meni smeta je... velicina. Presao sam na njega sa nexus 5 i bas se tesko privikavam na ove dimenzije, vrlo lako moze da ispadne iz ruku pri pokusavanju da jednom rukom odradis neke operacije (poziv, poruke). I steta sto nema custom romova, barem ja ne mogu da ih pronadjem.
Ako je neko pronasao nesto da valja od romova neka postavi link.
Sve u svemu odlican telefon.

Imas romova na xda, pojavilo se nekih 5 romova, dosta njih baziranih na cm11, ima jedan baziran na stock romu i to zadnjem updateu b137. U sustini probao sam ih sve, cak i one sa www.needrom.com gdje se moze naci MIUI V5.
Glavna mana svih romova su masa kineskih aplikacija, otisak prsta ne radi i to bi bilo to. Ja trenutno vec 2 dana vozim CM11 rom, otisak mi i ne treba, dosta fluidniji od stocka, multitasking posebno. Nakacio sam xposed, stavio lollipop cm11 temu i telefon je vrh. Nadam se malo brzim updejtima developera i ispravkama bugova. Ovo do sad meni ne smeta, a i svakako sam sa svakim telefonom mjenjao romove skoro na dnevnoj bazi :)

Za kolegu koji pita kakva je baterija i jesmo li zadovoljnji, kazem da sam prezadovoljan, a posebno sa baterijom. Realno gledajuci jedine mane ovog telefona su dimenzije (uslovno), i ne bas jak gpu gledajuci na buducnost, te mozda losije nand performanse.

Evo link za xda temu roma koji koristim, okacio sam par screenova cm11...
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=3042194

Poslednja izmena:
Sa Huaweijem je nazalost tako, jednostavno boli ih patka za developere, kernel sors za p6 je izasao tek sad u januaru, kada su bukvalno svi developeri batalili taj model.P7 podrska je mnogo losija nego sto je bila za p6, a za mate skoro mrtva.Tako da ostaje da se oslanjate na zvanicni firmver kako izlazi(mi smo na kitkat cekali ravno 6 meseci, medjutim zbog prastarog kernela, nema art-a, tako da ima updatea, ali nista epohalno ne donose)+ prepakovani kineski, kako bi radili na wcdma verzijama.Za eventualna manja poboljsanja jedino ostaje rut i manje prepravke.

Gledao sam te romove, ali nista jos nisam flesovao, odbijala me lista bagova. Ako je bug samo citac otiska onda cu i ja ubaciti cm.
Mada nije los ni ovaj stock, ali mu nedostaju neke opcije.

Da li neko zna kako da u potpunosti zaključam fon sa čitačem otiska prsta?

Sve sam namestio ali uvek ima taj početni ekran gde dete može da upali kameru,led svetlo i još gomilu gluposti pre nego se telefon otključa na senzor.

Nije samo otisak prsta bug, recimo indikacija signala mreze je uvijek jedna crtica, video preview thumbnails su zamrljane, baterija traje krace, uslikane fotke se spasavaju rotirane za 90 stepeni... Meni to za sad toliko ne smeta, jer cisto eksperimemtisem sa telefonom, povratak na stock je 10 minuta tako da nema brige ako mi zafali neka funkcionalnost, imam backup spreman za restore...
Za kolegu iznad, jesi li nasao u security opcijama huawei lockscreen on i off, odnosno da nemas onaj klasickin lockscreen nego odmah prikaze keyboard za unos pina i mislim da nemozes otvoriti nista?

Stigao mi je telefon, bio je neki update a telefon radi na prvi pogled fenomenalno. Sto se tice velicine nije mi problem jer sam zbog posla i nameravao uzeti neki tablet koji bih vukao sa sobom stalno tako da mi je ovo mnogo bolja opcija. Uz paket koji koristim izgledalo mi je pametnije dati tih 20k dinara za ovaj telefon nego za tablet. Dobio sam i neke Panasonic slusalice (RP-DJS200) na poklon.

Još nisam provalio kako da u potpunosti zaključam telefon a da pri tome onemogućim ******ska podešavanja tipa ulaz u kameru,led lampu i tako slično koja se nalaze uvek otključana.

Koji je to poslednju update?

Još nisam provalio kako da u potpunosti zaključam telefon a da pri tome onemogućim ******ska podešavanja tipa ulaz u kameru,led lampu i tako slično koja se nalaze uvek otključana.

Koji je to poslednju update?

MTL-L09V100R001C00B137SP03

Koje su promene ako ih ima?

Ako nekoga zanima trajanje baterije u realnom radu evo malo iz licnog iskustva... Od 100% do 5% za 1 dan i 20 sati. Za to vreme Screen na 50% nekoliko minuta manje od 7 sati rada. Sve vreme upaljen WiFi i mobilni prenos podataka. GPS oko sat vremena, stalna sihronizacija Gmail, Flickr, Facebook, Messenger, AccuWeather, TerraTime widget, Live wallpaper za koji nisam siguran da li trosi bateriju i mozda jos nesto sto sam zaboravio. Napravljeno 30-tak fotografija i oko sat slusanja muzike.

Ekstra dobra baterija... :)

Vrh Dno