Šta je novo?

HTPC - konfiguracije, rešenja, saveti...

Ako win nije bas obavezan, vecina single board racunara moze da radi na linuxu.
Raspberry pi je prva opcija.

Ima i drugih, ali se shipping uglavnom placa pa dodje na isto kao i rpi. Npr pine64 koji moze da pokrece i linux i android.
Tu je i lattepanda koji dolazi sa win10, ali kosta oko 80$.

Kako na tim uređajima može HDD da se poveže? I jel bi mogla da se igra neka od Android igrica?

Za torentovanje i pustanje filmova je dovoljan rpi recimo, postoje odlicni plugins za openelec, poput transmission, rtorrent i drugi, veliki hard je potrebno samo zakaciti na usb, moze da bude u ntfs formatiran itd...kome celi win treba onda moze i ovo. Mada ovo nista novo nije, kapiram da je isto kao i tableti koje smo kupovali pre dve godine, quad core inteli, takodje su dual boot android 5 i win 8/10, imaju hdmi, usb, kostali oko 90e-100e. Kljucne razlike sto ovaj ima lcd a ovaj drugi ima lan interfejs....isto sr*nje drugo pakovanje.

I da se nadovezem na izjavu a c a povodom torentovanja bez fana, i to postoji jako dugo, samo ce uvek prisutna buka biti od 3.5" ili drugog hdd-a....koja cesto nije zanemarljiva ako je sve u sobi gde se gleda film a posle toga pokusava da se zaspi.

^ma znam to, spomenuo sam onako usput da je to u principu to....elem, bice svakim danom ovoga sve vise u pakovanju manjem od kutije sibica...

Ovi Mini PC obećavaju, ima li neki proveren koji je neko testirao sa foruma? Koji izabrati?

I da se nadovezem na izjavu a c a povodom torentovanja bez fana, i to postoji jako dugo, samo ce uvek prisutna buka biti od 3.5" ili drugog hdd-a....koja cesto nije zanemarljiva ako je sve u sobi gde se gleda film a posle toga pokusava da se zaspi.
Tačno, biće buke od hdd.
Po vama, koje je najbolje rešenje bez buke sa malom potrošnjem struje? Za torrentovanje i puštanje filmova (PC na TV).

Poslednja izmena:
Ne postoji resenje trenutno za 4-6TB bez buke a da je jos i jeftino...nekad, kad ssd naraste na vise TB bice sve bez fana i galame, ali kostace.

Kada se stavlja stiropor za koliko stepeni se povećava temperatura hard diska?

Kad već pominjemo stiropor kao mogućnost, može da se napravi kućište od gornjeg i donjeg dela gde zapremisnki ima dosta prostora tako da hdd može da disipira toplotu, nešto ovako:

3795_9791_25_gramske_stiropor_kutije_006.jpg

Ne postoji resenje trenutno za 4-6TB bez buke a da je jos i jeftino...nekad, kad ssd naraste na vise TB bice sve bez fana i galame, ali kostace.

Jesam ja to nešto propustio da se baš ovi 4-6 nešto specijalno više čuju od manjih, recimo od 2 TB?

Ima li neki od ovih Mini PC rešenja podršku za h265? Kako sam gledao, Intel Z3735F ne podržava H.265 codec 1080p?

Poslednja izmena:
Ne mora win10.

Za 265 kodek bi trebalo Cherry Trail, tj. trazi bilo sta sa x8300 pa navise.

Nazad
Vrh Dno