Šta je novo?

HTPC - konfiguracije, rešenja, saveti...

Tesko ces to uspeti da namestis, na sedmici i mozda, ali na 8,10 winu skoro pa mrka kapa, ista prica je i sa EventGhost programom iste namene. (Mozda su sad sredili nesto po tom pitanju, nisam probao)

Poslednja izmena:
Kod mene radi ista kombinacija na win7.
Moj tv je stari LG LF2510 (LH3000) i originalni daljinac od tog tv-a radi sa Igor pluginom i Girderom perfektno, tako da sve radim sa samo jednim daljincem.
Girder je ver3.3
Kako to misliš sa jednim daljinskim? Koristiš isti daljinski za TV i Kodi?
Ako to može, voleo bih da čujem kako si to izveo. Kako se komande ne mešaju?

Kako to misliš sa jednim daljinskim? Koristiš isti daljinski za TV i Kodi?
Ako to može, voleo bih da čujem kako si to izveo. Kako se komande ne mešaju?

Da mesaju se ali mi prijemnik na drugu stranu od tv-a pa uperim tamo-vamo!!!

Cela poenta je da daljinski od tv-a i taj ic pravljeni rade na istoj freq, slucajno sam to otkrio, probao i radi.

Poslednja izmena:
I kod mene isto radi, daljnski od tv koristim i za kodi. Posto koristim osnovne navigacione tastere samo i tastere za enter, back i exit retko kada da mi se mesaju sa tv-om. Mesaju se ali se ne desava nikakva promena kod tv, jer televiziju gledam preko d3-a. A nema neke posebne cake: vecina ic prijemnika kucne proizvodnje ( tsop 1738... ) radi na otprilike istoj frekvenciji tako da prakticno bilo koji ic daljinski ce raditi .

Poslednja izmena:
Ja mislim da i ja imam tu diodu tsop1738, davno je to pravljeno pre vise od 10 godina. Izvukao iz fioke i probao sa daljincima po kuci i tako otkrio da radi sa LG daljincem. Ne brljavi kodove i ok radi.
Nije da je bas hdmi cec ali mi to bolje nego da vozim 100 daljinskih.

Ja koristim za sve zivo daljinac, imam pvr u kodiju (epg, teletext).

Ne secam se tacno ali mislim da je ceo taj ic kostao oko 200din u ono vreme.

Sema se lako nadje na internetu a ako nekom treba imam je pa cu postaviti.

Pozdrav svima,

izvinjavam se što ulećem ovako na temu, nisam se do sad nikada susreo sa HTPC konfiguracijama i ne znam apsolutno ništa o toj tematici,
pa ako smem da budem bezobrazan zatražio bih preporuku za bilo šta što bi zadovoljilo moje potrebe a to su Youtube i gledanje filmova na TVu. Imam Panasonic koji je imao Youtube aplikaciju na sebi pa su je ukinuli pre par meseci i da ne bih sad kupovao nov televizor razmišljao sam da na neki drugi način obezbedim Youtube pa me zanima da li je HTPC dobro rešenje za to? Ako bih već imao neki uređaj iskoristio bih ga i za reprodukciju filmova, jer moj Panasonic doduše ima podršku za određene formate ali ne sve i na nekima ne može da reprodukuje subtitle-ove. Ja bih da stavim neki uređaj minimalnih dimenzija pored televizora (znači ne klasično mid tower kućište računara).
Da li koristite bežične tastature ili neke daljinske upravljače za te potrebe?

Pogledaj temu "Mogućnosti Android multimedia player-a?" (na istoj stranici kao i ova).

Verovatno bi za tvoje potrebe vise odgovarao neki android tv box.

To je to imenjače, hvala na predlogu! Poslušao sam tvoj savet, prelistao malo te druge teme i odlučio se za Apple TV 4!
Pozdrav

Da li ima nekih novih informacija (ko prati ovu oblast) po pitanju integrisanih grafičkih karti u procesorima, da podržavaju 4K H.265/HEVC dekodiranje (4K filmovi i serije)?

Ako bi se uzimala mini ITX tada bi se prazan slot iskoristio za eksternu zvučnu kartu (za one koji ne igraju igrice dobro bi im došla ova kombinacija da ne treba dodatna grafika).

Mislim da mi je peja rekao da je minimum do pre par meseci bila neka grafika kao što je nVidia 760 (tako nešto, ne sećam se tačne oznake, možda i nije 760 ali je totalno nebitno zato što je neintegrisana) pa da pitam da li se nešto promenilo po tom pitanju ;)

:wave:

Da, to Pentiumče je dovoljno, s tim što ploča mora da ima DisplayPort 1.2 za 4k@60FPS.

Poslednja izmena:
APU mi se više sviđa zbog madVR-a (uz MPC-HC), koji su tu modeli najjeftiniji na tržištu a da podržavaju 4K@60Hz H.265/HEVC dekodiranje?

Poslednja izmena od urednika:
Teško je reći, možda/verovatno u prvoj polovini godine.

Znači ne može ništa od ovih integrisanih rešenja?

Meni grafika skupa ne treba ni za igre ni za bilo kakve ozbiljnije poslove pa zato pitam da li se može smanjiti trošak integrisanom, a i pitanje je kada će da zažive 4K filmovi i serije.

Može sigurno, ali uz umerena podešavanja, ništa besno. Ionako se neće raditi image upscale sa 4K materijalom na 4K TV-u, samo Chroma, pa neće biti problema.

Poslednja izmena:
Hehe, Cenovo umesto Lenovo. Čini mi se i da je font isti :)

Meni se sviđa, možda razmislim o nečemu sličnom kada budem menjao E350.

Jel mogu ti mini pc da pustaju hd snimke fluidno?

Uh! To je vrh onda za takav mali uredjaj, jos ima i windows :)
Sklapanje klasicnog htpc-a onda gubi smisao :)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno