Šta je novo?

HTPC - konfiguracije, rešenja, saveti...

Ljudi, kupio sam Shuriken 2 HSF i nesto sam opasno zeznuo :D

Skinuo sam stari stock cooler, skinuo pastu sa CPU, primenio novu i instalirao Shuriken. Medjutim, napravio sam 2 pocetnicke greske: vadio sam CPU iz lezista, ni sam ne znam zasto,, i onda sam ga lepo vratio. Druga greska je to sto kad sam prvi put stavljao Shuriken, onaj backplate sto ide sa druge strane maticne ploce stavio sam naopako... Znaci stranu koja je trebala da ide ka ploci (ima onaj "stakleni" izgled) ja sam stavio ka napolju... i tako sam sve zavio.

Onda kad sam sve prikljucio i upalio komp, upalio se naizgled normalno sve radi, ventilatori rade, i to je sve. Nema POST-a, nema nista dalje. Na ekranu nema nista. Proverio sam HDMI kabl, i nije do njega.

ONda sam uzeo i skinuo sve, i ovoga puta ispravno instalirao Shuriken, sa onim back platom pra vilno postavljenim... ista prica, opet nistam nema POSTa.

Onda sam uklonio Shuriken i vratio stari stock cooler, sve lepo sredio, povexao natrag,,... i opet nista. Nema Posta, "dalje neces moci" lol

Kontam da sam s**** ili plocu ili CPU. Sta vi kontate? Inace ploca je ASRock 880GMH, a CPU: AMD Athlon II X2 270, Dual Core

Poslednja izmena:
Proveri da li si iskrivio neku od iglica sa donje strane CPU...

Gledao sam, ali nisam video nista neobicno...

Mislim da sam ja napravio kratak spoj kad sam prvobitno pogresno okrenuo back plate od kulera, i zasrafio sam tako da stranica koja je METALNA bila je prilepljena uz pozadinu maticne ploce.... A treba obrnuto!

Sto ce reci, moguce da mi je crklo sve redom.

Poslednja izmena:
Pa to jeste vrlo moguce. :|

Ne verujem da je sve crklo, može biti da je samo ploča. Ako možeš pozajmi neku ploču pa testiraj svoje komponente.

Da li npr ako je memorija crkla, ona moze da napravi rusvaj u dobroj konfiguraciji ako testiram?

Ne nuzno, ali ako je bas ostecena moze da spali procesor - posto je u njemu memorijski kontroler. Ovo je naravno 1 u 100 ...

Teško da je memorija, prije će biti da je ploča (99,9%) i možda procesor jer si spojio kontakte koji su od njega.

Da li Intel® Celeron® Processor J1800 može da pušta 1080p x265?

Burazer hoće da kupi TV, pa ne znam šta je pametnije, uzeti smart tv ili uzeti piglu, ali onda htpc kućište sa ovakvom pločom recimo: ASUS J1800I-C VGA CPU, SODIMM DDR3L/HDMI/VGA/SATA2/GLAN/7.1 ?

Ali bi bilo dobro da može da žvaće x265 u 1080p, 4k je nebitan.

J1900 moze da pusti 20GB FHD ripove, trosi oko 50% cpu dok to radi, ali pusta.

Pričaš o x265 codecu? Ako J1900 troši oko 50%, onda nekog grubom logikom bi i J1800 mogao to da pusti?

Skoro sigurno nije x265, ali ne znam koji je. Kolega sebi sklapao HTPC, pa sam samo bacio pogled.

Za x264 znam da pušta sigurno, ali me zanima baš za x265.

Ako ima neko da je probao na ovom procesoru, nek se javi.

Dajte linak za neki x265 video pa ću probati.

Danas nisam imao šta da radim, pa sam izvukao sa tavana stari Dell GX280, sa P4 3GHz i 1GB DDR2 RAM. Instalirao OPENELEC na flešku i probao. Sve što sam probao da pustim, radi, čak i 1080p filmovi. Posle sam ubacio mali HD i instalirao W7 i Kodi Helix. Isto sve radi, sporije se podiže, a interesantno je da je u Win, kućište puno tiše, tj, sporiji su ventovi :)

tos-1720x720-cfg01.mkv ide bez problema, 20% zauzeće procesora, dok tos-4096x1720-tiles.mkv zauzme 100% procesor i secka.

Zdravo, sklopio sam sebi pre 5 god HTCP, instaliran je Windows XP i koristim XBMC . Kontrola je preko daljinskog upravljača , IC prijemnik mi je sklopio drugar i povezan je na COM port, a softver je Girder 3.1 i naravno Igor plugin. I sve to do sad na Win XP radi više nego odlično.
Ali, podrška za Win XP je prestala, pa najnoviji XBMC tj. Kodi neće da se instalira na XP, pa onda i podrška za D3Go takođe prestala za XP, da ne nabrajam ,uglavnom rešim da pređem na Windows 7.
Problem je sledeći, Girder se instalira i pokrene ali kada dodam Igor plugin prijavljuje grešku i naravno daljinac ne radi... Zato MOLIM nekog ko je imao sličnu situaciju a našao je rešenje kako sve ovo da radi na Win 7, da to napiše ovde, ne mogu na netu da nađem podešavanja.
Hvala puno i pozdrav

Poslednja izmena:
Predji na winlirc.
Ja koristim isto rucno pravljeni ic prijemnik koji je povezan na com port, snimio komande za kodi sa daljinskog od lg tv i to funkcionise ok.

Problem je što Igor Plugin za Girder koji je napisan za Win XP ne radi na Win 7...
Ma prešao bih na winlirc ali kad bi imao negde uputsvo za njega da skinem, i Girder sam podešavao zadnji put pre 5 god i njega da moram ponovo trebalo bi mi vremena da se podsetim. Pokušao sam sa EventGhost, ali ne mogu da se snađem.

@ maxa007 ako imaš link ka nekom tutorijalu za winlirc, ili ako te ne mrzi da napišeš podešavanje bar jedne komande a posle ću valjda lako, bio bih ti zahvalan.

Jel si probao Compatibility mode i jel si proguglao grešku koja izlazi?
Glupo zvuči ali neke igrice su mi tako proradilo, doduše davno.

Problem je što Igor Plugin za Girder koji je napisan za Win XP ne radi na Win 7...
Ma prešao bih na winlirc ali kad bi imao negde uputsvo za njega da skinem, i Girder sam podešavao zadnji put pre 5 god i njega da moram ponovo trebalo bi mi vremena da se podsetim. Pokušao sam sa EventGhost, ali ne mogu da se snađem.

@ maxa007 ako imaš link ka nekom tutorijalu za winlirc, ili ako te ne mrzi da napišeš podešavanje bar jedne komande a posle ću valjda lako, bio bih ti zahvalan.

Kod mene radi ista kombinacija na win7.
Moj tv je stari LG LF2510 (LH3000) i originalni daljinac od tog tv-a radi sa Igor pluginom i Girderom perfektno, tako da sve radim sa samo jednim daljincem.
Girder je ver3.3

Hvala Max007, probaću da se snađem.
@Jaffar, kod mene je Win7 Ultimate 32b, Girder je takođe ver3.3 , a IR resiver je priključen na COM port...Ako ti nije problem, poslaću ti na PP moj mail pa ako možeš da mi pošalješ tvoj Igor Plugin da probam sa njim da podesim Girder....

Poslednja izmena:
Evo, stalno mi prijavljuje ovu grešku kad odaberem Igor Plugin u Girderu, i naravno ne radi daljinski na Win 7, a na Win XP radi bez problema, jer sam na HTPC-u instalirao dva operativna sistema Win XP i Win 7, tako da je hardver isti ...

problem-na-win7-01.jpg

Probano na tri racunara sa Win 7, i na sva tri prijavljuje isti problem.

Poslednja izmena:
Vrh Dno