- Učlanjen(a)
- 12.01.2001
- Poena
- 770
Pa da, DC-DC i eksterno na 12V.Napajanje je pico ( plocica ) koje se bode direktno u 24-pin na maticnoj ploci a napaja se preko externe cigle ( 12v 15 A ). Iz te plocice idu ostale sata i ata grane.
Pa da, DC-DC i eksterno na 12V.Napajanje je pico ( plocica ) koje se bode direktno u 24-pin na maticnoj ploci a napaja se preko externe cigle ( 12v 15 A ). Iz te plocice idu ostale sata i ata grane.
Nisam lud da razvaljujem Panasonic DMP-BDT320 da bi' mu nabudžio x86 krš.Magic mogao bi tvoj bp da ovako nabudzis![]()
Koji kontroler si koristio za ovo?Takodje i dugmici za play, stop i pause.
Super si to odradio. Jedino što bih ja podizao sistem sa SSD-a a sve ostalo trpao na neki NAS u hodniku ili gde već.![]()
Smisao je u tome da mi ništa ne zuji i ne huči u sobi u kojoj spavam.Pa koji je onda smisao energetske efikasnosti, kada imas dve masine?![]()
Kol'ko se sećam, dobra DC-DC napajanja nisu bila jeftina, tako da je i meni sumnjivo to što košta $20, al' pošto nemam ličnog iskustva sa konkretnim proizvodom reko bolje da ćutim.Ja već neko vreme razmišljam o varijanti dc-dc konvertera + eksterna "cigla", ali mi se čini da je mighty78 nekoliko stranica unazad pisao o tome kako jeftina picoPSU rešenja nemaju potrebnu filtraciju napona na 12V grani pa mogu da ugroze ceo sistem, te je on uzeo neku Winmate pločicu. Kapiram da je to neka poput ove : http://www.winmate.com.tw/PowerUnit/PowerUnitSpec.asp?Prod=07_0012&Typeid=B0108070406
ili neki od drugih modela, ispravite me, ne razumem se u struju [emoji5]
Da li su ti konverteri sa Alibabe bezbedni ili treba juriti ovako nešto? I gde to pronaći?
Pa da. Teško za te pare može u domaćoj radinosti da se sklepa nešto. Ja bih tu išao na ploču integfrisanim procesorom i dva SODIMM memorijska slota. Linuks, Kodi i još par aplikacija i divota, samo što su se neki ljudi već potrudili da naprave nešto tako i ponude kao zaokruženi proizvod kome je zaista teško konkurisati.Mozda najbolje odmah razmatrati ploce formata mini ITX koje imaju na sebi dc ulaz, bez potrebe za tim pico psu, ubodes kraj od 12V i tako vozis.
Znači ~ 35€ za napajanje (sa garancijom). Kol'ko još ode na ostale komponente? Baš me zanima koja je krajnja cena takvog jednog sistema, čak i ako računamo da nas je kućište izašlo ~5€ (pokvareni DVD plejer)?Meni za sad kinesko pico napajanje radi evo vec 8 meseci bez problema, a ponekad sam komp ostavljao i po celu nedelju upaljenim, radio razne benchmarke, prikljucivao 2 x 3.5 diskove ( toliko ina sata) , externe diskove kako bi potrosnja bila veca i nikad nije bilo problema. Sto ne.znaci da su nesto super kvalitetna ( pu, pu da kucnem u drvo ). Koliko para toliko i muzike. Citao sam ocene i komentare kupaca i nijedna negativna nije bila vezana za hardver ili rad uredjaja, vec samo za transport...ukupna cena napajanja + externe cigle je bila negde oko 3000 din. Za jos nekih 10-ak evra moze se uzeti lc kuciste sa pico psu, koje je verovatno mnogo puta vise kvalitetnije i jos bitnije moguce je ostvariti garanciju. Pa sad ko sta voli...
@ milanbb: Nemoj da tražiš tu ploču :-( I ja sam je jurio ali iako je ima u cenovnicima 2-3 firme niko je zapravo nema na stanju i neizvesno je kada će je biti (kontaktirao dve od 4 firme za koje ASRock na sajtu tvrdi da su distributeri, nisam kontaktirao uvoznike jer meni treba maloprodaja). Svi će ti ponuditi B model koji je sušta suprotnost za ovu namenu, nema DC IN, nema miniPCIe, nema digitalni audio izlaz (možda ima preko ploče ali ti treba adapter). Još jedan mogući problem sa AM1 platformom je visina hladnjaka. I mighty78 je prosekao gornji lim jer verujem da u niskom kućištu (LC Power LC-1340mi je ukupne visine 56 mm a i oni distanceri za ploču pojedu malo prostora) ventilator dođe do njega i slabiji je protok vazduha. Zašto AMD nije pribegao rešenju kao sa Zacate platforme koja ima isti TDP gde je niži a širi hladnjak niko ne zna. Rešenje bi moglo da bude nešto ovako http://www.gelidsolutions.com/products/index.php?lid=2&cid=12&id=113 ali ako imaš načina da iscimaš nekoga ko živi u Nemačkoj ili drugoj zemlji sa spiska. Zbog svega navedenog ja ću najverovatnije ići putem Intela J1800 jer ću ga najlakše prilagoditi onome za šta bih ga koristio.
Znači ~ 35€ za napajanje (sa garancijom). Kol'ko još ode na ostale komponente? Baš me zanima koja je krajnja cena takvog jednog sistema, čak i ako računamo da nas je kućište izašlo ~5€ (pokvareni DVD plejer)?
Znači ~ 35€ za napajanje (sa garancijom). Kol'ko još ode na ostale komponente? Baš me zanima koja je krajnja cena takvog jednog sistema, čak i ako računamo da nas je kućište izašlo ~5€ (pokvareni DVD plejer)?
Pa uzmi onda protobord sa FPGA čipom pa udri. :dČačkanje po HW-u nema cenu![]()
Mislio sam na ceo HTPC, a ne samo napajanje.Izaslo je sve oko 4000, pa koliko radi neka radi.
Ovo moje ima VFD i IC senzor, ali je koštalo ~ 250 €. :S:Najradije bih voleo da postoje kod nas da se kupe i da su pristupacne cene htpc kucista, da poseduju vfd displey i ir senzor, a da nisu papreno skupa. Ali to ne ide jedno s drugim.
Tada je izašao oko 10.000 din, a kol'ka je tada bila vrednost evra, odnosno kol'ko bi danas izašao? Da li je realno reći da takav HTPC košta ~ 150 € bez HDD-a?Lose procitao poruku...Necete verovati ali tada je izaslo oko 5000, msi e350 + 2GB rama (uzeo novo na nekoj akciji i po nabavnim cenama) , hdd sam vec imao i ostalo samo kuciste sa napajanjem ( oko 4000) i neke sitnice jos racunaj oko 1000 din. Ceo komp za 10.000 din. Slazem se nije ovo neki ultra, mega, giga komp ali je meni zavrsavao poso za xbmc, backup i torrent masinu. Uskoro prelazim na j1900, da dobijem malo vise na snazi i pre svega tisini.
A i tu se ASRock Q1900-ITX nameće kao najbolji izbor (4 SATA, 2xUSB 3.0 + interni konektor za front USB 3.0, miniPCIe, digitalni audio izlaz, tri grafička izlaza + odličan BIOS), ali pogađajte, nema ga na stanju kod nas
Za 150€ bez hard diska može da se uzme lep HTPC.
Na primer:
J1900 ili J1800
2 do 4 giga rama
LC 1340 sa eksternim napajanjem
Dakle, vrtimo se oko 150-200€ baz HDD-a. Za te pare postoje i dobri medija strimeri koji će vršiti isti taj posao, možda i bolje. Nema budženja, nema zezanja oko podešavanja i friziranja OS-a, drajvera, aplikacija... Do duše, po cenu nešto manje fleksibilnosti.@ ljubanve: Mislim da ovakav setup bez SSDa nema puno smisla. Oslabljen CPU, 2 GB (a u najboljem slučaju 4 GB) RAMa, ipak mora SSD da da malo živosti tj. bolji odziv sistema. Realno je potrošiti oko 200€ ili tih 150 ako se uzme nešto polovno a da odgovara.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari