Šta je novo?

HTPC - konfiguracije, rešenja, saveti...

NAS ne gasim nikad. Gasio sam ga jedino kad sam išao na more, pa skoro 20 dana nije nikog bio kući.
NAS je ujedno i BT klijent, tj. download ide na njemu direktno.

HTPC gasim kad ne koristim, ali sa SSD-om nikad ne treba mnogo da se podigne, ionako na njemu nema puno toga instaliranog.

Jedno vreme sam mislio da NAS i HTPC budu isto (i bili su), al sam polako od toga odustao. HTPC treba da bude što pasivniji, bez ventilatora, hdd zvrndala i ostalog, a NAS skloniš negde dalje gde se diskovi ne čuju i sve super :)
Upravo to.
Jedino sto to malo podize cenu, mada NAS moze da bude i prilicno jeftin a da odradjuje posao. Imao sam neko staro mini tower kuciste (kinez ali dobar kinez :) ), kupio sam Chieftec 350W, Intel Atom 230 sa 512MB DDR2, Nas4Free je na CF kartici (imao od ranije) i to je to. :)
Sve to stoji u posebnoj prostoriji (garderober), sa ruterom i APom. Palim ga (kad ga palim) preko WoL-a.
HTPC mi je potpuno pasivno hladjenja masina, bez pokretnih delova (ako ne racunam optiku koja je tu reda radi). Striktno sluzi za muziku (80%) i filmove (20%), i ponekad za ripovanje originalnih Audio CDova.

Poslednja izmena:
Nemam pojma, ja imam problem da ostavljam upaljenje uradjaje kada nema nikog kod kuce.

Sve to stoji u posebnoj prostoriji (garderober), sa ruterom i APom. Palim ga (kad ga palim) preko WoL-a.
A koju makinu imas u gostinskoj i radnoj prostoriji? :type::p

HTPC gasim kad ne koristim, ali sa SSD-om nikad ne treba mnogo da se podigne, ionako na njemu nema puno toga instaliranog.

Ne znam koji program koristiš za HTPC ali bi ti na ovaj način XBMC stalno indeksirao filmove i serije svaki put kada pokreneš komp.

Meni je HTPC i torrent download na istoj mašini i stalno je uključen, E-350 sa 500 GB hlađen jednom 12-icom na malom broju obrtaja, skoro nečujno. Namešten mi je rss download za serije koje pratim i svaki put kada stisnem neko dugme na daljinskom uključi se ekran i sačekaju me serije koje pratim na izvol'te. Jednom u par meseci pobrišem stare fajlove i to je to sve ostalo je automatizovano. I da, filmove dodajem ručno sa desktopa, moram svaki film da proverim šta skidam i da li je dobra slika, tako da to nisam stavio na neku automatiku.

Kako podesis rss, meni to radi ******ski,skine milion i jednu verziju iste serije...i koji torrent klijent koristiš?

Ne znam koji program koristiš za HTPC ali bi ti na ovaj način XBMC stalno indeksirao filmove i serije svaki put kada pokreneš komp.

Ne mora. Opcija Update library on startup.

800px-Settings.videos.library.jpg

@biker

Možeš da uradiš kao na slici dole. Vidiš kako sam stavio "quality all" jer hoću da skidam SD varijantu serije, a neću da mi skida .avi fajlove pa sam ukucao i *mp4*. Takođe, možeš i onim zagradama da napraviš filtere da ti ne skida neke stvari. Ovo što sam ja uradio za 720p u ovoj varijanti nije ni potrebno jer sam stavio gore *mp4*.
Obavezno uključi smart episode filter i u zavisnosti od rss feed-a uključi i "original names".
Ako sidaš 720p, onda samo izaberi taj quality i uključi smart episode filter i trebalo bi da radi OK.
Ja koristim uTorrent, ne znam tačno koja verzija, starija je. A rss feed mi je tvtorrents.com.

capture.png

@meca dobric

Da, to se podrazumeva. Ali ako je skinuo više epizoda i više filmova malo bi smaralo to na početku da skenira. Ako ti je XBMC stalno uključen, dovoljno je samo da ga uključiš ekran i čekaju te na home screen-u svi noviteti. Sitnica, ali meni znači.

Dovoljno je da staviš grupu od koje skidaš, recimo eztv, i nema duplih epizoda.

Kad vec pricate o rss-u...
Kako da podesim utorent da mi skida nove epizode ali 720p i to web-dl verziju (a ne hdtv...)?

Na primer:

*Dexter*WEB-DL*

Na ovaj način će ti skidati samo epizode gde u nazivu torrenta nađe „WEB-DL”.

Jel bi tu i dodatak *720* resio problem skidanja bas 720p verzije? Jer uvek postoji i 1080p i 720p verzije (obe web-dl).

pozdrav ljudi :) posto cu se uskro seliti moram da osmislim potpuno novo okruzenje... vrlo ozbiljno razmisljam o htpc koji bi sluzio za media/download/casual gaming. za oko mi je zapao amd a10 6800k. htpc bih postavio iza televizora i povezao hdmi kablom sa tvom ili eventualno hdmi recieverom pa dalje na tv. mislim da bi ovaj cip zadovoljio neki lagani gaming u 720p rezoluciji. jel ima neko preporuku za plocu/kuciste/napajanje? uz ovo bih verovatno koristio i laptop tako da bih desktop potpuno otpisao. vise se ne igram kao pre tako da nema potrebe za vrhunskom desktop masinom koju bih verovatno prosledio bratu.

edit: sada vidim da je a10 6700 ipak bolje resenje zbog manje potrosnje :)

Poslednja izmena:
Apsolutno serija *700 zbog potrosnje. Od kucista i ploce zavisi da li hoces mATX ili ITX. Od manjih mATX ja bi uzeo MSI A85XMA-P33, a kuciste stvar ukusa....a i novca.

mislio sam uzeti microATX. mozda pre MSI FM2-A75MA-E35 zbog 6+2 usb, 6 sata3, hdmi... a kuciste recimo Fractal Design Core 1000.

Poslednja izmena:
Moze i to, nema tu mnogo velikih razlika....a P33 je najmanja po dimenzijama pa imas veci izbor kucista. Ovo tvoje mi se nesto ne dopada, ali ko sto rekoh to je stvar ukusa.

Jel bi tu i dodatak *720* resio problem skidanja bas 720p verzije? Jer uvek postoji i 1080p i 720p verzije (obe web-dl).

Ako hoćeš 720p da skidaš, samo izaberi gde piše quality 720p, ne moraš da praviš filtere.

@petarboj

Mislim da si izabrao najtežu moguću varijantu za sklopiti. HTPC i gejming mašina su dve krajnosti i teško je izbalansirati. Moraćeš da žrtvuješ nešto.

Da, da. Bas tako sam i napravio rss. U filter sam ubacio web-dl a pod kvalitet sam stavio 720p i sve radi :)

da, malo je veliko to kuciste. sad sam naleteo na ovako nesto:
http://www.coolermaster.com/product/Detail/case/mini-itx/elite-100.html
valjda je ovo dovoljno po snazi (150w)? a moram da proverim i dimenzije...

HTPC i gaming masina u jednom nisu uopste problem, samo ti treba kuciste ko svet. Kod mene je Thermaltake DH103, u njemu je Coolermaster Silent 600w, i5 3570 i Gforce 660ti, kao i optika, i 5 hardova ... Tako da, nije problem, samo je pitanje finansija, jer je kuciste polovno oko 130-140 eura, bez napajanja

mislio sam uzeti microATX. mozda pre MSI FM2-A75MA-E35 zbog 6+2 usb, 6 sata3, hdmi... a kuciste recimo Fractal Design Core 1000.

Ako uzimaš Richland sa ovom pločom, proveri da ploča ima najmanje 2.0 BIOS.

Meni bi trebao za torent-masinu+HTPC+NAS masinu. Znaci za utorent (non-stop) i video reprodukciju, ponekad jdownloader. Nadam se da se onda ne bi toliko grejao jer ce raditi sa malo opterecenja.

Sad kad ste pomenuli, mozda bi mogao da pustim neke MAME za 2 igraca preko joysticka ili remasterizovane slicne igre ponekad-retko (novi super mario, metal x...).

Masina se nece nikad gasiti a u sobi je gde spavam, pa mi je potrebno da bude maltene necujna. Zato gledam ako moze sve da bude pasivno hladjeno.

Vidim da dosta vas ima masine maltene iste namene (htpc i torenti), pa ako imate neki savet ili predlog, tu sam :)
Ne zurim se, u narednih mesec dana je necu praviti, pa za to vreme skupljam informacije.

Zanimljivo misljenje o problemima za odabir komponenti. Kod mene trenutno radi apu10 5800k na ploci MSI FM2-A85XMA-E35 , 1600 2x2gb , ssd , i lc cosmo kuler . Temperatura ne prelazi 50, i obicnio je 30-40 C, a sto se biosa tice na ploci je stara verzija iz januara 2013, ali bez problema moze dase flesuje navi bios... trinity , richland rade odlicno.
Ako neko ima dilemu plocaje sasvim O.K.

Poslednja izmena:
@biker

Možeš da uradiš kao na slici dole. Vidiš kako sam stavio "quality all" jer hoću da skidam SD varijantu serije, a neću da mi skida .avi fajlove pa sam ukucao i *mp4*. Takođe, možeš i onim zagradama da napraviš filtere da ti ne skida neke stvari. Ovo što sam ja uradio za 720p u ovoj varijanti nije ni potrebno jer sam stavio gore *mp4*.
Obavezno uključi smart episode filter i u zavisnosti od rss feed-a uključi i "original names".
Ako sidaš 720p, onda samo izaberi taj quality i uključi smart episode filter i trebalo bi da radi OK.
Ja koristim uTorrent, ne znam tačno koja verzija, starija je. A rss feed mi je tvtorrents.com.

Pogledajte prilog 122660

@meca dobric

Da, to se podrazumeva. Ali ako je skinuo više epizoda i više filmova malo bi smaralo to na početku da skenira. Ako ti je XBMC stalno uključen, dovoljno je samo da ga uključiš ekran i čekaju te na home screen-u svi noviteti. Sitnica, ali meni znači.

Sorry sto tek sada odgovaram, bio sam u guzvi :(
Kod mene mali problem, utorrent za Mac OS nije isti kao za Win, pa nemam onu opciju smart episodes itd...

Da li si probao da ga apdejtuješ? Možda ti je stara verzija...

Nazad
Vrh Dno