Šta je novo?

HTPC - konfiguracije, rešenja, saveti...

Ne, za sad. Smislio sam resenje kako da karticu postavim vodoravno. :D

Bas sam hteo da te pitam sta ces sa grafickom,ali sam video da si napisao. Hajde kaci slike, zivo me interesuje kako ce da ispadne. Kuciste je stvarno vrhunsko! Kao dvd player neki izgleda :)
Posto je kuciste ako nije tajna?

Kako i vodoravno moze da stane? Zar nema nijedne low-profile graficke?
Bas sam hteo da te pitam sta ces sa grafickom,ali sam video da si napisao. Hajde kaci slike, zivo me interesuje kako ce da ispadne. Kuciste je stvarno vrhunsko! Kao dvd player neki izgleda :)
Posto je kuciste ako nije tajna?
Graficka je low profile, ASUS GT520 Silent.
Problem je zvucna karta, koja je pune visine, ESI Audiotrak Prodigy 7.1 HiFi.
Bice slika cim sve sredim, tj samo da sredim to sa zvucnom kartom. :)
Cena kucista je 125e. :p
^ i oklen je.... :) koliko je delivery?
Kuciste kupljeno u WinWinu. :d

Razocarao si me, od tebe sam ocekivao neku exclusive-u :D

Razocarao si me, od tebe sam ocekivao neku exclusive-u :D
Pa i jeste ekskluziva aj nek neko proba da ga kupi u WinWinu. :D

Inace Roberto_Baggio rece gore da izgleda kao DVD plejer, ja bih dodao da izgleda kao HiFi CD plejer. :)

Poslednja izmena:
Inace, kad sklopim, okacicu slike, sa detaljima konfiguracije a takodje i "softversku stranu" masine.

Kako su se pokazali ovi vazdusni misevi i da li mogu u potpunosti da zamene tastaturu i misa. Da li postoji lag u korišćenju miša, uopšte da li vredi dvadesetak evra ?

2.4ghz_wireless_1000dpi_optical_air_mouse_keyboard_with_smart_android_os-1.jpg

Inace, kad sklopim, okacicu slike, sa detaljima konfiguracije a takodje i "softversku stranu" masine.

Jedva cekam :) Smor je sto ne moze da stane graficka. Ja od HTPC-a hocu i da poteram PES, a i da bude malo kuciste. Ne moze i jare i pare :p

"Najmanje" kuciste koje sam ja uspeo da nadjem, a da je pune visine, je Silverstone GD05B. Ali ne moz ATX u njega...

440 mm (S) x 151 mm (V) x 325 mm (D)

Mada, danas su PCI-e extenderi relativno pristupacni, pa se moze razmisljati i u tom pravcu.

Ovo bi trebalo da je stiglo kod nas a moze da primi full atx ploce, klasicno napajanje i kartice pune visine. :) Plus prelepo izgleda a verujem da je kvalitetno. E sad, kuciste nije bas malo. :D

Node605_front-angle-view_newlogo_lores.jpg

U pitanju je Fractal Design Node 605.
http://www.fractal-design.com/?view=product&category=2&prod=95

Moze....sa FM2 procesorom ti ne treba graficka, a radice ti PES bez problema.

Na fullHD rezoluciji i na high detaljima? ***, ja vec imam g550 Intel varijantu.

EDIT: A FM1 jel bi odradio posao sto se PES-a tice? Ni za koju drugu igricu mi ne treba, samo to i filmovi.

Poslednja izmena:
Nisam siguran dal bas moze u full HD sa full detaljima. Ja sa FM1 igram glatko Skyrim na 1600x900 i medium detaljima. FM2 bi trebalo da bude nesto brzi, ja bi se malko raspitao po inostranim forumima oko toga.....mada uvek postoji mogucnost dodavanja neke prosecne low-profile kartice koja se ne greje mnogo i u CrossFire rezimu sa procesorom bi dobio dodatne frejmove.

Pa ako teras Skyrim, PES je smesno zahtevan, trebalo bi da radi. Ali otom,potom, videcu ako se odlucim za to.

Trebalo bi ovih dana da uzmem neku tastaturu da kompletiram HTPC. Šta predlažete, Measy RC11 air mouse ili Logitech k700 tastaturu. Ova druga nije preterano velikih dimenzija, a i ima je po oglasima za nekih 4000 dinara, a air mouse se kreće oko 25e. Baš mi je hitno za kupovinu, pa bih voleo da čujem nečije mišljenje.

XBMC ?
Android telefon i Yatse app/widget :) savrsena kombinacija

A da li radi i tastatura ili ima samo funkciju daljinskog, pošto mi treba povremeno nešto da iskuckam.

Radi i tastatura , i kao library i kao daljinski !

Instalirao sam Unified remote na Androidu, radio odlično, pointer u windowsu nema lag, a inače odlično radi i sa XBMCom. Jedino sam u dilemi da li da koristim tablet u kombinaciji sa URom ili mobilni telefon.

@vidor
ovaj "komadić" softvera otkida! Super je. Jedino što mi (malo) nedostaje je to što tastatura ne reaguje u xmbc kad puštam filmove (tipa T ili L za titlove, ...) ali zato imam cjelokupnu biblioteku filmova sa sve coverima na tel :).

Zna li neko kako da izbaim film iz xmbc biblioteke kad izbrišem njegov folder sa diska? Znam ono da kliknem na cover pa me on pita hoću li da ga uklonim iz liste ali bih ja kad obrišem više filmova odjednom da mi se automatski ažurira i biblioteka, kao kad ubacim folder pa mi automatski doda film u biblioteku.

U opcijama XMBC-a imas Clean library, i onda nestanu obrisane stvari . A sto se tice skracenica imas i njih samo sto vise nisu slova :) gore desno i tu imas subtitle opcije.

@delboy unified remote je ok , ali po meni YATSE je puno bolja kombinacija ... primera radi moze direktno iz youtube app da se "share" uje direktno na XBMC ;) itd..

Ok, ali UR mogu dakoristim i u windowsu za pomeranje kursora, i kuckanje teksta (koliko toliko), da li to moze i sa YATSE ili je on specijalizovan za XBMC ?

Specijalizovan je za xbmc, ali ovde i pričamo o htpc računaru.
Remote desktop ja koristim za pristup kompu.

Je l' ima neko da koristi XBMC 12 da ima neke probleme (bagove) koje nije imao na starijim verzijama?

- Podesio sam da mi pali screensaver posle minut, i to se i desi, ekran se zatamni posle minut ali se opet pojača osvetljenje iz nekog razloga i više se nikada ne zatamni. Naravno, to znači i da se TV ne ugasi posle nekog vremena kao što je podešeno?!?

- Titlovi su mi malo odsečeni sa leve strane. Ništa strašno ali se ponekad primeti i stvarno ne znam što se to dešava. Vidi se na prvom slovu u prvom redu, malo je odsečen outline i kao što rekoh ništa strašno ali ne znam zašto se to dešava. Zanimljivo da u donjem redu koji tada i širi prvo slovo izgleda OK, u gornjem redu je prvo isečeneo iako je uvučeno u odnosu na donji red.

- Imam dosta problema sa addons-ima. The Trailers ne update-uje listu trailer-a redovno i pre neki dan sam ga obrisao jer sam više poludeo sa njim i tada je poslednji trailer bio od 8.2. South Park.de mi ne radi više iz nekog razloga, a zbog YouTube-a ću da olupam tastaturu o televizor. Stalno me smara da kucam user i password kad hoću da pustim na primer LMFAO - Sexy and I know it. Svaki put moram da kucam **** password iako sam uredno ulogovan %(/$(/)#

Da li još neko ima sličnih bagova ili je nešto do mene?

Vrh Dno