Šta je novo?

HTPC - konfiguracije, rešenja, saveti...

Ja kad sam probao XBMC bilo je moguce. To je po meni veoma bitno s obzirom da madVR renderer daje primetno bolju sliku od ostalih renderera.

Moguce je i dalje,uputstvo imate ovde.

Stiglo picoPSU-150-XT napajanje sa strujnim adapterom iz Amerike, a koštalo me sa sve pošiljkom svega 65$. Fak jeaaaa! :D
picopsu1.jpg

Mana PicoPSU napajanja je sto 12V ide iz adaptera tj nema filtracije napona. :S:
Zbog toga sam se i odlucio za WinMates, a isto sam hteo PicoPSU.

Zeznuto ako napon varira na kucnoj mrezi, izgorelo bi i napajanje i ploca kao licna....

This is a major difference between the Winmate DD-24AX and the picoPSU: The latter simply passes the 12V line through from its input. In other words, the 12VDC line is filtered, regulated and protected by the Winmate, while the 12VDC line in the picoPSU is entirely dependent on the quality of the 12VDC adapter feeding its input. For this reason, the picoPSU cannot be considered as secure or reliable a power supply as the Winmate DD-24AX.

Citat preuzet sa http://www.silentpcreview.com/article989-page4.html .

Adapter je sledeći, trebalo bi da je ok:
http://www.mitxpc.com/proddetail.asp?prod=PSACDC150BC

Trenutno nemam nameru da radim bilo šta sa napajanjem, čekaću da stigne AMD Trinity pa ću videti. Možda ga samo budem probao na konfiguraciji koju sam već pominjao ranije.

Poslednja izmena:
Kinez, mada svi koji se nude i na netu su kinezi, pa i oni na picoPSU sajtu. Testiraću ga pod opterećenjem iduće nedelje da vidim da li daje stabilan napon.

Kinez u smislu made in china ili neki no name kineski brend?
Verovatno su ti od 12V malo redji/tezi za naci, ja sam sebi uzeo Liteon PA-1121-02 (19V, 6.3A), koji sudeci po listi sa silentpcreview.com spada u kvalitetne (efikasnost 88-90%).

Poslednja izmena:
Noname made in China

Poslednja izmena:
Testirao sam ovo napajanje povezano na komp u akciji i daje stabilnih 12.2V, zadovoljan sam. Ovaj picoPSU se uopšte ne greje, stvarno mi nije jasno kako to postiže. Slično rešenje na LC Power kućištu primetno greje.

Node 304 mi se čini idealno za NAS, nekako mi ne leži za HTPC. Nadam se da neće odvaliti cenu kao za Array R2 i da će se neko setiti da ga uveze.

Edit: Sad sam video da je očekivana cena 90 $. :(

Poslednja izmena:
Pa dobro, Array R2 je kad se pojavio koštao 190$, a cena mu je najniže pala na 160$.

Izašli su naslednici za izuzetno uspešne AMD E350 (i E450) APU-ove - E1-1200 i E2-1800. :) Valjda će uskoro biti prvih ploča i kod nas.

Deklarisani isto na 18W, mada verujem da ce biti brzi (sto meni nije prioritet :) ).

Gledao sam njihov roadmap pre nego što sam pazario E350 i ako nije došlo do neke promene onda ne bi trebalo da bude veće razlike u performansama kako procesora tako i grafičke.

Nema veće razlike, ali koliko vidim E350 ploče polako nestaju sa tržišta, tako da uskoro ni neće biti drugog izbora.

32nm uz 18W, a stari 40nm uz takodje 18W a nema vece razlike? :trust:

Trebalo bi da je brze taman koliko je ljudima falilo za skrolovanje kroz xbmc :)

Ja pre neki dan uzeo ASUS mATX plocu sa E-350. :) Mada meni brze od toga ne treba, a i mATX ploce sa ovakvim procesorima (ili Atomima) su retke.

Ako mene pitas, nemam pojma, ploca je jos u kutiji, u guzvi sam ovih dana. :D
Mada imam u steku ASUS GT520 1GB DDR3 pasivno hladjenju, ona odlicno gura coreavc+madvr. :) Verovatno cu nju staviti u tu masinu.

Vrh Dno