Šta je novo?

HTPC - konfiguracije, rešenja, saveti...

U onom linku sto sam ostavio gore,sa xbmc foruma,upravo tako nesto i predlazu,da se skine ta cetvorka i stavi neka dvanaestica.
Samo sto ja u prinicipu i ne zelim ovako mala kucista.

Sta mislite o ovom kucistu http://www.telix.rs/Računari/tabid/...egory3=Kućišta&SortField=UnitCost,ProductName. Jefinije je nego lc a cini mi se vece u stvari vise.Dimenzije su mu L354xW135xH344mm,nigde ne mogu da nadjem kako unutra izgleda.Mislim da bi se u njemu lakse resio problem hladjenja.To kuciste je mikro atx da li bi ova mini itx ploca mogla da se smesti unutra? Sad sam gledao malo po netu trebalo bi da moze.Videcu da odem do te prodavnice pa da vidim na sta to kuciste lici uzivo ako budu hteli da mi otpakuju.

Poslednja izmena:
Mislim da ne bi moralo sa TR 05 se dobija 3 vrste onih polugica ili kako se vec zovu a razmak rupa je fleksibilan.Videcu mozda i pozajmim od lika kome sam prodao pa probam.Sve mi se cini da bi moglo bez problema.Ja sam ga kacio na 4 razlcite maticne i uvek je nasao svoj polozaj.Vrlo je prilagodljiv.

Prilozi

• 35-109-128-04.jpg
    35-109-128-04.jpg
    5.2 KB · Pregleda: 58
To je chipset kuler, razmak odgovara aktuelnim plocama, ko zna kakav je razmak kod te MSI ploce. Mada, ko zna, mozda se i pogodi. :)

To je chipset kuler, razmak odgovara aktuelnim plocama, ko zna kakav je razmak kod te MSI ploce. Mada, ko zna, mozda se i pogodi. :)
Sad ga izmerih :d razmak je 4,5 cm izmedju rupa,a sirina baze od hr-05 je 3 cm,mislim da bi bez problema leglo.Da znam da je cipset kuler ali verovatno bi i kao totalno pasivan bolje hladio nego ovaj mali pasivac i 4-ka koja iritira.

Mislim da ne treba da kupuješ neko veće kućište ako ne planiraš da stavljaš unutra dva tri harda ili optiku. Meni je ova ploča kul zbog toga što je stvarno mala i izgleda nerealno pored mog starog HTPC-a sa ATX pločom i napajanjem od 620W.
Meni je bilo bitno da uzmem kućište koje ima pasivno napajanje a mislim da postoje i LC power malo veća kućišta sa takvim napajanjem. Kad kažem malo veća mislim na to da može da stane optika ili 3.5" hard.

Ja trenutno imam ove ventilatore sa stare ploče pa ću probati njih da nabudžim.

asus-P5K-premium-01-4.jpg

Mnogo su tiši i mnogo efikasniji od one četvorke ali ne znam da li mogu da uglavim u ovo kućište makar jedan. Ako ne uspem da njih namontiram onda ću na ovaj pasivni hladnjak staviti neku drugu četvorku ili šta god drugo šta može da stane bez nekog većeg budženja. Nije loša ideja staviti i neki veći ventilator pa mu smanjiti napon na 5 volti.

A ove varijante sa kačenjem ventilatora van kućišta i bruslicom, ne hvala. :) Strašno šta je lik uradio.

I Ja bih voleo neko manje kuciste...ono sto sam malo gore naveo nije nesto drasticno vece a opet ima vise mesta ako hoces da menjas sistem hladjenja.Ne bih ni ja sekao lim vec sam razmisljao i ako budem isao na tog lc-a potraziti neku slim 12-ku pa napraviti nesto ovako kao ova slika u attachmentu.Ovo nije lc kuciste na slici ali je slicno.Ne znam ja ne volim ni jednu 4-ku ni jedna nije ni tiha a kamoli necujna.Sto veci ventilator to tise.

Prilozi

• P1130160_web.jpg
    P1130160_web.jpg
    184.6 KB · Pregleda: 103
@ljubanve,ti imas E350?
Mozes li da skines ovaj fajl i testiras kako se E350 ponasa sa njim.U pitanju je koliko sam razumeo(da ne lupim)10-bitni 1080p,i graficka ne radi enkodiranje,vec je sav posao na procesoru.Samo da mi kazes kako izlazi na kraj sa njim i koliko ima (ukoliko ih ima )drop frame-ova.
Hvala.

Kod:
http://www.wupload.com/file/2651705782

@baneNS
Na tvom mestu, ja bih skinuo taj vent na procesoru (znaci samo vent) i stavio 12icu na recimo 600RPM da duva u hladnjak.;)

@baneNS
Na tvom mestu, ja bih skinuo taj vent na procesoru (znaci samo vent) i stavio 12icu na recimo 600RPM da duva u hladnjak.;)
Da i ja o tome razmisljam mislim da je to mozda i najbolje bas kao sto je i taj lik uradio gore sto sam okacio sliku.Nema cimanja oko trazenja nekog hladnjaka vec se samo skine ta 4-ka i lepo stavi neka 12-ka da hladi celu plocu.I to sto kazes na nekom manjem broju obrtaja:)

@ljubanve,ti imas E350?
Mozes li da skines ovaj fajl i testiras kako se E350 ponasa sa njim....

Očajno. U XBMC-u je izgledalo kao slideshow. Na momente gledljivo, audio je išao sasvim korektno ali vidi se da radi u desetak frejmova maksimalno. Ako mi neko kaže kako da izbacim neki benchmark iz XBMC-a pa ti mogu postavati i brojke.

Poz.

P.S. Video nije loš, btw ;)

Očajno. U XBMC-u je izgledalo kao slideshow. Na momente gledljivo, audio je išao sasvim korektno ali vidi se da radi u desetak frejmova maksimalno. Ako mi neko kaže kako da izbacim neki benchmark iz XBMC-a pa ti mogu postavati i brojke.

Poz.

P.S. Video nije loš, btw ;)
:D
Ocekivao sam tako nešto, jer kao što sam rekao, ne radi grafika dekodiranje videa već cpu. Ako ti je za utehu ovaj klip i c2d e8500 oznoji a kamoli E350.

Da bi video video info prilikom playback-a u XBMC -u pritisni O.

Na Core i3-2100 taj klip ide sa opterećenjem od oko 20% (MPC-HC + LAV Video Decoder + madVR). Jedino što sam primetio je veliko zauzeće RAM-a od strane MPC-a, malo preko 1GB što je očigledno posledica korišćenja RAM-a kao video memorije.

Vecina danas gleda mkv kontejner fajlove pa sve radi gpu, i tad je cpu na E350 opterecen do 10% za film 1080p. Ako ima covek samo ove video dxva nekompatibilne fajlove a ne znam gde ih nabavlja onda bar nek i5 uzme :d.

Poslednja izmena:
Ako si mislio na mene :p ,slucajno sam naleteo na ovaj klip i namerno sam hteo da vidim kako E350 izlazi na kraj sa njim,bas iz razloga sto nije moguce hardversko enkodiranje,vec cpu zavrsava sav posao.
Da nema neko da koristi G620,voleo bih da vidim i njegove rezultate?

Poslednja izmena od urednika:
Ako si mislio na mene :p ,slucajno sam naleteo na ovaj klip i namerno sam hteo da vidim kako E350 izlazi na kraj sa njim,bas iz razloga sto nije moguce hardversko enkodiranje,vec cpu zavrsava sav posao.
Da nema neko da koristi G620,voleo bih da vidim i njegove rezultate?

zapravo reč je o hardverski potpomognutom dekodiranju, enkodiranje je proces u kojem se koristi codec (algoritam za video kompresiju) kako bi se video zabeležio u određenom formatu.

Primljeno K znanju. :D

Pa mozes da kupis samo napajanje, kao sto recimo stizu uz neka LC kucista tipa 1340m.

Da li takva napajanja ima da se kupe kod nas ili je naručivanje preko interneta jedino rešenje?

Ima i kod nas tih napajanja, samo je problem sto je napajanje maltene skuplje nego kuciste+napajanje. http://winwin.rs/napajanja-impactic-84-wandlerplatine.66.html?productId=35156
Da, ovo napajanje je tu vec nekoliko meseci, ne znam zasto je ovoliko skupo. :trust:

Uzas to je skoro pa vise nego duplo skuplje od ovog http://www.itsvet.com/proizvod/lc-power-itx-1320mi-75w/comp_comp_case/204/1257 kucista sa kojim ide i napajanje od 75w.

Ja ih nisam vidjao da se prodaju posebno_Odgovorio ti je garson,takva napajanja ti idu uz seriju kucista od LC-ja namenjenu za HTPC http://www.lc-power.de/index.php?id=122&L=1 evo pa pogledaj imas nekoliko modela a par njih mozes naci i kod nas da kupis.
U principu moze se kupiti LC kuciste i uzeti samo napajanje, jer je jeftino.

Izgleda da ima verzija sa i bez PSUa.

Ja sam gleda to TT kuciste i odlicno je - samo ima mali problem... To je hladjenje - napajanje dolazi odmah iznad kulera za procesor. Za sve one koji bi da naprave i HTPC i mini server sposoban za razne zadatke - kao ja, a posto imam na umu da stavim neki od intelovih SB (celeron g/pentium/i3) procesora video sam da se box intel-ov kuler skoro dodiruje sa napajanjem :) . Moguce je i da sve funkcionise bresprekorno - ali mu to definitivno nije jaca strana

Evo covek je odgovorio:
Izgleda da ima verzija sa i bez PSUa.

da nema tog crvenog meni bi bilo skroz obicno, ovako mu dodaje dozu elegantnosti.....

Upravo tako,ali moguce da ta lajsna moze da se skine i eventualno prefarba u neku drugu,sivu recimo.

Evo ga jedan review tog kucista,Thermaltake Element Q

Takodje mi je interesantno Apex MI-008,ali ne vidim da ima kod nas negde da se nadje.

Vrh Dno