Šta je novo?

html,css sta posle?

dejan2311

Cenjen
Učlanjen(a)
13.11.2010
Poena
170
Molim za savet. Radio sam html, css i nakon toga javascript pa me interesuje da li sam napravio dobar redosled ucenja. Javascript nikako ne ide pa je moje pitanje da li sam trebao da ucim nesto drugo pre ovog programskog jezika. Kazite mi, ne kako je lakse nego kako treba 🙂 Namera mi je da na kraju sve to zaokruzim sa php programskim jezikom. Hvala.

Ukoliko ti je Javascript prvi jezik u kome si ikada radio, onda ti zato i ide lose. Pomalo je specifican i u njemu se bas koriste neke stvari koje nisu tek tako zdravo za gotovo. Mozda je bilo pametnije da uzmes neki drugi jezik za pocetak. Stavise, da si mozda napravio preskok, pa pokusao prvo sa PHP-om, mozda bi imao vise srece sa Javascriptom. Verovatno ti nije problem sam javascript nego koncepti programiranja. Ali to je neka putanja, HTML, Javascript i skoro pa obavezno jQuery,a sto se pozadine tice PHP, Python ili sta ti vec dusa iste.

Kreni prvo sa PHPom da naucis principe programiranja pa se onda prebaci na javascript. Ne moras php, mozes i C/C++, nije bitan jezik koliko je bitno da shvatis kako to sve funkcionise.

Ako vec hoces webom da se bavis, onda nemoj C/C++ nego C#, PHP ili mozda Javu, sto da sebi komplikujes zivot.

Hvala vam puno na odgovorima. Eto mogu trenutno da kazem da je krenulo polako sa JavaScriptom, samo iz vasih odgovora mi deluje da je javascript komplikovaniji od php ili c programiranja ili sam stekao pogresan utisak. Videcu sta cu na dalje, da li cu da se zadrzim oko javascripta ili prelazim na php, c. Veliki pozdrav.

Nazad
Vrh Dno