Šta je novo?

HTC Sensation

Ja bih ga do sad i brikovao i promenio par romova :D Salu na stranu, odlican je Ivicin rom... za pocetak... Onda promenis kernel, pa probas neki drugi rom... Pa eto postade flesokolik :))))

ljudi jel ima neko da koristi neki rom na osnovi Jelly Bean....ja sam probao neke ali ili mi se telefon restartuje ili brzo jede bateriju. Inace koristim Team Venom ViperS 3.1.2,prilicno stabilan i baterija mi traje 13-14h sa stalno ukljucenim 3g i maximalno koriscenja,dok kada ga stedim i manje malo koristim izdrzi po 25-26h.

pa gde ces bolje od toga? :) jb nije bio namenjen sensationu, da se veselimo sto postoje ooni momci koji portuju romove i nove sense-ove za sensation...naravno, tu ne mislim na stock romove kojih ima sad cak i 4.3..

pa malo bih da se igram sa JB ali da me ne j... :D nego da radi lepo,dopadaju mi se oni tvikovi i tako neke stvarcice :) zato imam zelju da ga instaliram

ja koristim revelation, od kad je izasao sa jos par tvikova koji mi trebaju..a sad i nemam zelju za flesovanjem, jer ce uskoro sense 5 da izadje, viperS 5, sto ce biti haos..:)

A da probas MIUI rom? Nije sense ali je stvarno kompletan. Meni je trebalo par dana da se naviknem jer je sve na ekranu. Mozes da probas i od Albinomena JB 4.3 kazu da su sredili curenje baterije.
Igraj se dok ne izadje sense 5 a onda cemo svi da vidimo i to cudo

Vratih se, pokusah da rootujem itd, al` malo zaglavih, izgleda da sam pogresio neki korak..

Uradio sam unlock bootloadera uspesno
Uradio sam 4EXT recovery

Medjutim, ne mogu da rootujem, tj da pokrenem superuser.zip. Kad pokrenem recovery iz bootloadera, dobijam neki error. da ne treba kernel flash prvo da se uradi, na stock rooted?

S-off bi trebalo da radim tek kad je superuser aktivan, a ne mogu dok ne rootujem

HBOOT
Parsing...[PG58DIaG.nbh]
[1] MPG_DIAG
Security Fail!
Update Fail!
Press power to reboot

Poslednja izmena:
Gledao sam, ali izgleda da ja gresim u nekom koraku....

Proces bi trebao da ide ovako.

1. Unlock bootloader (done! pise mi unlocked)
2. Install 4EXT (hmhmh..)
3. Flash custom rom/kernel
4. Root
5. S-off
6. Instaliraj ono od Ivice :)

Mislim da mene zeza 4EXT. Sa 3 razlicita programa sam pokusao da odradim, svaki mi kaze successful, ali kad god krenem u bootloader, dobijam one greske.

Imam (valjda) sve sto je potrebno da imam na kompu.
Fastboot mi je iskljucen u sistemu
Debugging mi je iskljucen
Ovaj KGS utility kaze 2 stvari koje meni nisu jasne

PRVA
* Ensure that you uninstall HTC Sync but have the drivers installed.
* Ensure that you set HTC SYNC AS DEFAULT MODE and ENABLE USB DEBUGGING option with ASK ME for connection mode disabled.
e sad....ukljucim htc sync na mob, a nemam htc sync na komp? Mob mi izbaci gresku da ne moze da nadje htc sync na kompu

DRUGA

* Installing 4EXT Touch Recovery or CWM recovery for all S-OFF / HTC Dev Unlocked devices
Znaci ipak mi treba S-OFF da bi mogao da instaliram 4EXT....A controlbear mi trazi superuser da bih ga pokrenuo...a da bih imao 4EXT, treba mi S-OFF :D

Treba li mozda da uradim "SD card encryption"?

Ok, zezn`o sam stvar...Pre mi controlbear nije radio, sad ga pokrenuo onako radi fore, ucita i trazi mi da uradim wire trick...ali mi backplate bio stavljen! Morao da raskacim fon i ....sad kad god ga palim, stoji mi onaj junestagod logo....kako da uradim neki restore? Factory reset iz HBOOT ne pomaze.

edit - sredjeno sa controlbear -f

Pre mi je govorio "found a device...but device has no root"...press enter to exit..onda od jednom proradio, i sad opet isto :)

Poslednja izmena:
posto sam se opet vratio na Team Venom vipers 3.1.2 jel moze neko da mi kaze postoji li neki tweek kao sto je na JB da zadrzis home dugme on ti pokaze recent app i onda imas opciju da ispraznis memoriju?

evo ga root i 4ext sa s-on :smoke:

Sta je pravilo problem, i dalje ne znam ali sam nasao nacin da ga zaobidjem...izgleda residual fajlovi...

Kad god palim fon sa vol- i power, udje u hboot, automatski pocne nesto da ucitava, izbaci error i press power down...nisam ni mogao da dodjem do recovery.
Kada je baterija pala ispod 20%, rekao mi je "battery low, connect charger and press power to continue". Prikacim, pritisnem power I DODJEM NA HOMESCREEN HBOOT-a :D recovery, load UPDATE-SuperSU-v1.65.zip i eto ga :D

4ext iz aplikacije trazio superuser, dao mu, pita jel ti S-ON, rek`o jeste, sve kul :)

E sad...ja mogu direktno iz ove aplikacije da instaliram onaj ivicin rom? :)

E sad, imam opcije, koje chekirati?
1. Backup current rom before installation
2. Superwipe EXT3
3. Superwipe EXT4
4. Format system
5. Wipe data | factory reset
6. Format cache
7. Wipe dalvik cache
8. Fix permissions afterwards
9. Display md5sums before install
10. Stay inside recovery after completion

Poslednja izmena:
evo ga root i 4ext sa s-on :smoke:

Sta je pravilo problem, i dalje ne znam ali sam nasao nacin da ga zaobidjem...izgleda residual fajlovi...

Kad god palim fon sa vol- i power, udje u hboot, automatski pocne nesto da ucitava, izbaci error i press power down...nisam ni mogao da dodjem do recovery.
Kada je baterija pala ispod 20%, rekao mi je "battery low, connect charger and press power to continue". Prikacim, pritisnem power I DODJEM NA HOMESCREEN HBOOT-a :D recovery, load UPDATE-SuperSU-v1.65.zip i eto ga :D

4ext iz aplikacije trazio superuser, dao mu, pita jel ti S-ON, rek`o jeste, sve kul :)

E sad...ja mogu direktno iz ove aplikacije da instaliram onaj ivicin rom? :)

E sad, imam opcije, koje chekirati?
1. Backup current rom before installation
2. Superwipe EXT3
3. Superwipe EXT4
4. Format system
5. Wipe data | factory reset
6. Format cache
7. Wipe dalvik cache
8. Fix permissions afterwards
9. Display md5sums before install
10. Stay inside recovery after completion

Pre instalacije bilo kog ROM-a trebalo bi da odradis korake 5,6 i 7 pa tek onda instalirati novi ROM.

vec sam stavio novi rom iz recovery :) neki otpad u root-u sd kartice je pravio problem :) Iiiiii eto ga....root & custom rom with s-on :)

jedna stvar mi nije jasna pa aj neka mi neko pojasni...
kada instaliram novi rom tada mi se instalira i novi firmware ili ne? :)

Rom je ustvari firmware

ma deeee samo sto nije, ko ce da ceka jos mesec dana...:D

da li je neko imao problem sa telefonom da je baterija ispravna i punjac je ispravan a da telefon nece da puni, da li se isplati popravka?

Jel probao neko sense 5 rom by kinghunki? Nije los, ima nekih kineskih sranjca koja mogu da se obrisu, ima i bogova malo, ali se može koristiti..

Ja sam probao da ga nabacim. Standardno sve wipe and format. Upalio se fon, nasao mrezu ali kad ga otkljucam samo beo ekran sa logom HTC... Izgleda da cu morati da cekam jos mesec dana dok venom ne izbaci njihov rom
stavljao sam verziju 1.0.0 Ako neko zna sta je u pitanju, nek baci savet ;)

Jesi li pritisnuo taster Home na tom belom ekranu?

uhhh, ne secam se. mislim da jesam... izgleda da cu sad ponovo da se igram

Ja cackao i ono proradilo :)
Jel se varam ili bi trebao da mi uradi OTA update na 1.0.2 verziju? Probao nece... Ako sam dobro skapirao kod njega na sjatu, ipak je kineski
Hvala ;)

Imao sam prilike da malo testiram baterije za moj Sensation Z710e.

Originalna baterija 1520mAh - stara 2 god

Baterija koju sam nabavio pre par meseci "2250mAh" - polovna 700 din

Baterija koju sam nabavio pre par dana 1200mAh - nova, 1000 din, možda zvuči smešno kapacitet 1200, ali pogledajete rezultate nakon drugog punjenja (od nule do 100)

Baterija zaista odlična, hteo sam da nabavim neku Jekod 1700 mAh, ali više nigde nema, ovo sam sasvim slučajno pronašao i mogu samo da kažem - sve preporuke. Za moj način korištenja 2-3 dana, za ozbiljne korisnike, sigurno će pregurati dan.

Pozdrav svima, juce sam kupio ovaj fon zakljucan za Telenor mrezu sa 1.27 verzijom hboota. Koji je dobar root tutorijal koji moze da skine sim lock? Ako ima takvih

Imaš, I moj je bio na telenoru, ali imaš uputstvo na xda da nadjes za otključavanje..

Da, malo pre sam nasao na xda...moracu prvo da ga rutujem. Po nasim forumima nema nista.

@pera

koji metod ti je prosao sa xda sim unlocking teme, prvi ili drugi?

drugi, prvi nije radio kod mene..

Vrh Dno