Šta je novo?

HTC Sensation

Uvek na punjaču (originalnom), znam da je preko PC-a još sporije (USB2.0), iako imam i 3.0. No jedan forumaš mi ponudio 2250 mAh bateriju, pretpostavljam ovu - AceSoft HTC Evo 3D extended Slim Battery 2250 mAh, ili tako nešto, po informacijama koje sam našao, EVO baterija ide i u Sensation, samo je drugačije okrenuta, da li sam u pravu?

Drugar ima slican problem sa wildfire, samo njemu nikad nije mogla da se napuni. Problem je za maticnom plocom telefona. Kod tebe to mirise na bateriju. Ne znam za kompatibilnost sa EVO bat

Jeste kompatibilna sa evo 3d baterijom, ja sam naručio iz kine neku od 1900mah, al evo prolazi drugi mesec a nema je.. moj se puni i po 8 sati, muka živa, i mene interesuje jel to do baterije ili?

Koj je najbolji rom za ovaj telefon? Da sve radi i da nema bugove sa wifi?

Vodite racuna kada kupujete baterije ako je originalna za Xe 1700 ili 1750mAh i uzmete od 2250mAh verovatno da ce se puniti sigurno jedno 1h duze pod uslovom da je sve uredu mislim da su parametri tacni da nije skart.

Da pitam samo nesto da li je neko imao simptome da jednostavno telefon kad se zakaci na punjac nece pa nece da puni, stim sto u poslednjih 2 meseca krenulo tako sto nekoliko puta napuni normalno pa onda mu naidje da nece da se puni, pa moram da ga peraznim do kraja skroz prazan da bude pa ga zakacim na punjac i onda pocne da treperi lampica pa posle 20-30 min pocne da svetli konstantno i pocinje da se puni normalno i onda nekoliko ciklusa odradi kako treba pa opet isto ovo na novo. Da li ste imali ovakve simptome u pitanju je XE.

Poslednja izmena:
Jeste kompatibilna sa evo 3d baterijom, ja sam naručio iz kine neku od 1900mah, al evo prolazi drugi mesec a nema je.. moj se puni i po 8 sati, muka živa, i mene interesuje jel to do baterije ili?

Provereno, do baterije!
Kad je telefon bio nov, baterija - potpuno prazna, punila se nekih 3.5 - 4 h (ova originalna od 1520 mAh). Sad već primetno slabijeg kapaciteta, a zahteva bar 5-6 sati punjenja, prilično me nervira. Pošto već mogu da obnovim ugovor, razmišljao sam o novom telefonu (za neke normalne pare), samo zbog baterije (gledao sam onaj Xperia SP, ima moćnu bateriju, a solidna mašina). Ali, evo, čovek video na forumu da se raspitujem za baterije i ponudio mi bateriju koju je nabavio za EVO 3D, vrlo malo koristio, telefon prodao sa originalnom baterijom, ova mu ostala. Poslao mi, baterija stigla danas kurirskom službom i mogu reći da su me već prvi utisci oduševili. Stigla je sa 18% do potpunog punjenja je došla za nešto manje od 2 sata. DA - DVA SATA, mislim k`o na redovnom telefonu, (eto na šta se ja oduševljavam, na brzinu punjenja, hehe). Prava provera izdržljivosti će tek nastupiti, ali obećava, strimovao sam kući sat vremena full screen HQ youtube video spotove, sa zvučnikom do daske i baterija je otišla tačno 20%. Tako da mislim, za moj način korištenja, baterija će trajati dva - tri dana, a telefon sigurno još duže vreme neće ići na bubunj. I ovom prilikom bih zahvalio dotičnom forumašu za vrlo fer i korektnu - čak ne bih rekao ni trgovinu, pre bih rekao pomoć prijatelja, hehe.

Evo o kojoj se bateriji radi:

Poslednja izmena:
Interesantno, kačenje na wifi od pritiska na ikonicu do uspostavljanja veze nekih 10-12 sec, definitivno brže i to me nerviralo, znalo je da traje bar 20-30 sec. Eto, ispada - sve zbog baterije. Tako da - podmladio mi se telefon, šteta što i za mene nema neka baterija :p

Znači da nabavljamo novu pod hitno... Koliko ti traje ta baterija, vidim da ima preko 2000mah, u šta ne verujem, jer je to mnogo, čak i najbolja anker ima max 1900mili ampera.. jel ima da se kupi ta baterija negde, ako si zadovoljan?

Naravno, te brojke preko 2000 mAh treba uzeti sa rezervom, ali evo, baš sam maltretirao juče tel. i danas još uvek - evo trenutno stanje, 24%, s obzirom da se puni na isti htc punjač za oko 2 h, ovaj jeftini kinez je po performansama prilično bolji od originalnog kineza, dobio sam je kao malo korištenu za 700 din, tako da sam :)

E pa super, ovo je stvarno postalo nesnoaljivo, od 0 do sto mu treba oko 9, 10 sati... Pa brže se prazni nego puni...:)

Posle dve godine korištenja ovog telefona, zaključujem da zadovoljava moje potrebe, ali me strašno nervira što punjenjenje potpuno ispražnjene baterije traje bar 5 sati, a nije ni njen kapacitet više ono što je bio, skoro svaku noć je na punjaču.
Jel neko naišao na neku kvalitetnu bateriju za ovaj telefon, da li ovo trajanje punjenja ovisi o bateriji ili o elektronici (telefona/punjača), pa se i sa drugom baterijom očekuje istih 5 i više sati punjenja. Ne bih da kupim neko sra..e, ali ni visoka cena ne garantuje uvek kvalitet. U jednoj radnji su mi ponudili jekod 1700mAh bateriju za 2000 din, jel probao neko, valja li šta ?

Ja sa bio zadovoljan NSonic baterijom koja mi je trajala tacno 24h uz jedno 10h na 3g gprs i ostatak na wifi-ju, dok mi je originalna koja je bila godinu dana stara praznila na 8-12h.

Eto da se pohvalim i ja, kao da sam predosetio, posle skoro 70!! dana, tj 29. maja, kada je narucena sa dx.com, stigla danas baterija.. javljam utiske..

Pa preporodjen sam, baterija mi drži u proseku 18,19 sati, sa screen on oko 4 sata i nešto, mnogo više od one stare, koja nije mogla 10 sati da izgura... Puni se malo duže, od nule do 100 za oko 4,5 sati, sad ne znam jel do baterije, punjaca ili telefona, al bolje i to nego 10 sati sa starom...

To je do baterije, nije do punjača, moja izgura dva dana, za moj način korišćenja, mogla je i originalna da izgura skoro toliko, ali me punjenje nerviralo, oko pet i po sati, nezgodno je bilo ako moram puniti preko dana, dok ova nova 0-100 za oko 2.5 h

pa znas kako, ako vec drzi duze, nije mi problem da se i puni duze, a opet duplo manje nego stara..:) a sad svi cekamo sense 5, da vidimo kako ce to raditi, i koliko ce baterija gurati..:)

Kakav sense 5? Nisam u toku. Moj tel. je na oficijalnom 4.0.3, tamo je mislim sense 3.6. Pojasni please!

aa, ti se drzis oficijalnih..:) ja sam to batalio ooodavno, taj hibridni sense 3.6 je meni tesko s, da izvines, imas novijih kuvanih romova, ICS 4.0.4 sa sensom 4.1, koji rade kao da su oficijalni za sensation, konkretno Inspiration 1.0.1. ROM, a sada imas i JB romove sa Sense 4+, Revelation 1.0.2 koji je stock as possible, i ViperS 3.1.2 koji je pun svih mogucis modova... plus, uskoro ce portovati i JB sa sense 5 verzijom, koja dolazi na HTC One.. i po video klipovima izgleda odlicno... pogledaj http://www.youtube.com/watch?v=NuA3doUrV2A

Meni jedino što smeta kod ovog oficijalnog je što ostane nekih 85-90 MB slobodnog rama i često cepka, pogledao sam ovaj video, zaista fino izgleda sense 5, ako se odlučim za modovanje (možda sa nekim od ovih JB, a sigurno kad dođe sense 5) gde da nađem detaljna uputstva za početnike, da ne zeznem nešto?

Poslednja izmena:
sve sto te zaniima mozes da nadjes na xda.. citaj mnogo, i citaj sve, ne preskaci nikada nista i neces imati nikakav problem... samo citaj.. svi ICS romovi sa sense 4.1. imaju preko 150 mb rama slobodno, bar kod mene, dolazilo je i do 200, jer je sense 4.1 laksi za ram od ovog budjavog hibrida 3.6, dalje, sense 5 kazud da je jos laksi, tako da ce sve leteti, kao sto si video na klipu.. znaci samo citaj, iscitavaj forum, i nece biti frke..

Uradio sam unlock bootloadera, s-off, cwr, nabacio rutovani Revelation 1.0.2, ne znam šta drugo da kažem osim, zašto to nisam ranije uradio, telefon se preporodio, kao da sam uzeo novi. Baš sam zadovoljan.

Hehe, buraz otkud ti ovde? Da, ti si skoro sve uradio, da sam sam radio, posle bi samo trebala kutija ili šešir, hehe. :D

Pozdrav,
Kupila drugarica skoro Sensation XE, polovan od nekog lika, on je telefon doneo iz Dubaija, rootovao i ubacio CynogenMod sa 4.2.2 na njemu. U suštini telefon radi fino ali bi ona da vrati sve na stock, znači ono "out of the box" stanje, sense i sve to...

Za Samsung ide prosto, Odin i flešneš neki od oficijalnih sa Sammobile-a, na HTC-u nisam u toku kako ide pa ako neko ima strpljenja da me uputi u proces ili postavi neki link.

Hvala.

Za HTC je isto lako, čak i bolje nego kod Samsunga jer RUU flashuje i odgovarajuće particije (hboot, recovery, itd.), pa ne može doći do neke nekompatibilnosti.

1. Nađeš odgovarajući RUU za taj Sensation XE i skineš ga.
2. Ugasiš telefon, izvadi bateriju i vrati je (da bi bio siguran da je stvarno ugašen, zbog Fast Boot opcije).
3. Drži Volume Down i uključi telefon. Pusti tastere kada se pojavi beli ekran sa raznim opcijama.
4. Poveži telefon na računar i dozvoli da instalira sve drivere (ukoliko ne nađe sve, moraćeš da instaliraš HTC Sync).
5. Pokreni RUU koji si skinuo i samo ideš Next, Next, štikliraš šta treba i dozvoliš upgrade.
6. Sačekaš da završi i to je to. Biće kompletno stock sa sistemom za koji si skinuo RUU (verovatno Android 4.0.3).

P.S. Pošto je iz Dubaija, preporučujem ti da staviš SuperCID na telefon (XDA, pogledaj kako to ide). Onda ćeš moći da mu staviš RUU koji želiš (preporučujem RUU koji u nazivu ima HTC_Europe).

Edit:
Evo i linkova do RUU za HTC Sensation XE:

Gingerbread (tj Android 2.3.3): http://htc.vi8.info/Sensation-XE/RU...00U-10.15.9035.02-2-release-220036-signed.exe

ICS (tj Android 4.0.3): http://htc.vi8.info/Sensation-XE/RU...0U-11.24A.3504.31-M-release-281004-signed.exe

Poslednja izmena:
Ja sam jedno nedelju dana probao (za Sensation Z710e) Revelation 1.0.2 rom - odlično radi, koliko sam razumeo, portovan je sa HTC One S. Zatim sam bekapovao sistem i nabacio ViperS 3.1.2 rom. Prosto da ne veruješ koliko ima svih mogućih podešavanja, sve do klokovanja/deklokovanja gpu i cpu. Isprobano radi, u antutu sam na stok romu imao oko 7500 max, ovde sa 320GPU i 1836 CPU 10150 poena, naravno, držim ga deklokovanog na 1080 MHz, sve radi glatko, uvek imam 135-150 MB slobodne memorije (85-90 na stoku), baterija za moj način koritštenja drži dan i po, dva. Uglavnom, bio bih lud da ovo čudo sada prodam za neke bud zašto pare, ovako, meni vredi isto ako ne i više od One S ili sl. Imam one HTC Innovation slušalice (crne), uz Power AMP plejer i doterane basove, a da ne kažem i Beats audio (iako kažu da sa power amp-om može doći do distorzije zvuka, ja nisam primetio) tako je dobar i jak zvuk i basovi (pre je bio tih i slabi basovi na iste slušalice), koliko sam puta gledao koje bih slušalice kupio, sad nema šanse da bacam pare. Uživam slušajući muziku na tel., a pogotovo, što sam u rivjuima za neke od ovih novijih telefona koje sam šacovao video kao primedbe, loš kvalitet (ili tih) zvuk, ne dolaze slušalice (kao recimo uz N4), itd...

Zdravo svima :) danas kupih Sensation....stock 4.0.3, cak nije ni rootovan....sta mu raditi, koji softver snimiti da bude sto brze i sto manje glavi? :) Pre njega sam imao 4.2.2 na galaxy s, i svidjao mi se, ali nemam nista ni protiv ovog stocka....dakle, neki hibrid za brzinu :D

Poslednja izmena:
Po meni probaj Revelation rom 4.1, ili CM10.2 rom with PMEM 4.3 android, nije sense... Ili cak Inspiration ICS rom, ovde stavi Fauxov kernel...
Svuda je procesor na 1.5 ja ga uvek spustim na default vredmosti 1.2... Sa njima imam oko 3.5h-4h screen on time, sto je za ovaj telefon izvanredno. Nadam se da si do sad uradio unlock i s off :)
pozdrav

Stvar je u tome sto do sada nisam uradio nista, jer ne znam sta moze da se dobije. Generalno, sasvim sam zadovoljan ovim fabrickim, i brzinom i funkcionalnoscu...pa ako bi mogli da mi objasnite, sta bih dobio sa s off, root i nekim drugim romom :)

brzina u procentima?
baterija u procentima?
kvalitet fotografija?

Nazad
Vrh Dno