Šta je novo?

HTC Sensation

kako da povezem htc sensation xe sa tvlcd da se vidi preko usb kabla.

da li se nekom desilo da je polomio staklo tj. digitajzer i da li ga je menjao da li se to isplati i da li je telefon posle toga radio kako treba mislim na touch ili da menjam telefon.

Video sam skoro zamenjen touch (u nezvaničnom servisu) na Sensation-u i dobro je radio i izgleda kvalitetno, kao originalni. Ali nije najbolje prijanjao uz "liniju" telefona sa svih strana kao što to radi originalni. Možda je to samo ovde bio slučaj, ali sam siguran da je bio touch najviše klase koji može da se nadje kod nas po nezvaničnim servisima.

Ako bi ga prodavao u takvom stanju, javi za koliko bi ga prodao jer mi je potrebna ispravna ploča. :)

Poslednja izmena:
Video sam skoro zamenjen touch (u nezvaničnom servisu) na Sensation-u i dobro je radio i izgleda kvalitetno, kao originalni. Ali nije najbolje prijanjao uz "liniju" telefona sa svih strana kao što to radi originalni. Možda je to samo ovde bio slučaj, ali sam siguran da je bio touch najviše klase koji može da se nadje kod nas po nezvaničnim servisima.

Ako bi ga prodavao u takvom stanju, javi za koliko bi ga prodao jer mi je potrebna ispravna ploča. :)

Ne bi ga jos prodavao nego sam hteo da cujem iz prve ruke ko je imao taj problem i da li ga je sanirao ili ga je ostavio tak ja nemam problema sa touchom on sve rdi kako treba samo sto je ruzno gledati ga tako malo me me nervira pa se pomiram i tako u krug. A sto se tice ekrana cuo sam neke price a sve je to "rekla kazala" da nema originalnih digitajzera pa da to ne moze da se uradi kako treba i da telefon posle zamene da nazovem u "domacoj radinosti" nema taj touch kao sa originalnim fabrickim digitajzerom. Druga prica je da dok se telefon ne rasturi ne moze da se vidi koji je digitajzer jer postoje neke 3vrste, tek kada se rasturi moze da se vidi pa da se onda juri digitajzer, a tamo gde sam pitao rekli su mi da imaju dve revizije digirtajzera pa bas ako sam k...e srece da da moj model ima tu trecu reviziju. Treca prica na koju sam naleoteo je da moze da se stavi bilo koja revizija digitajzera jer sve ostala podesavanja mogu softwearski da se odrade pa tako da nema problema. Bog ce ga znati sta je pametno-istinito to je razlog zbog cega se obracam na forumu da li je neko imao susret ovakve vrste problema i da li je rasavao i kako da li je zadovoljan ili ne.

Krenuo sam u root avanturu sa ovim XE modelom i zapeo na ovom delu:

7.RUN THE JB TOOL or control-bear now
Follow the Complete set of Instructions(Step 2 | ControlBear: and Step 3 | Wire Trick: ) on running the controlbear from the official Juopunutbear website ...i.e from here http://unlimited.io/juopunutbear.htm

Step 2 | ControlBear:

Verify - You are on Stock RUU (not FreshROM, Stock Rooted, HarmonyROM - none of these will work!)

Verify - You are HTC Dev Unlocked

Turn ON USB Debugging on your device (Settings > Developer Options)

Verify fast boot is turned OFF (Usually found under Power Settings)

Connect your device and set to "Charge Only"

Download the correct version of the tool for your HBOOT and OS:

HTC Sensation (pyramid)
Linux Gingerbread
Linux Ice Cream Sandwich

Untar ALL files from the download into a new folder

cd into the folder where you extracted and run the following cmd:
Note: This cmd returns a blank new line if you have done it correctly.
chmod 755 ControlBear adb fastboot

Run ControlBear from terminal - sudo ./ControlBear

Follow the on-screen instructions from ControlBear.

Do not press any of the buttons on the phone during the process.

Nisam siguran, tj ne znam kako ovaj deo da odradim:

Untar ALL files from the download into a new folder

cd into the folder where you extracted and run the following cmd:
Note: This cmd returns a blank new line if you have done it correctly.

chmod 755 ControlBear adb fastboot

Run ControlBear from terminal - sudo ./ControlBear

Follow the on-screen instructions from ControlBear.

Do not press any of the buttons on the phone during the process.

Sta mu dodje "cd"?
Jel treba cmd da pokrenem? Jedino sto mi pada na pamet da je cd skracenica od creaty directory?

Molim vas pomagajte, sad mi je tel u nekom boot modu, nece da radi...

Poslednja izmena:
"cd" je skraćenica od Change Directory. Znači treba u folderu u kome si otpakovao arhivu iz komandne linije da ukucaš te komande koje pišu.

Ma ne znam ja ovo da uradim. Tel je zabo u tom nekom temp boot modu i greje se ko lud, nece da se ugasi, moram bateriju da vadim.
Kog vraga sam uradio i kako da ga vratim u zivot sad?

Idi u folder gde si raspakovao (untar ti je isto sto i unzip), kad budes u folderu drzi shift i stisni desni klik (windows 7 je pretpostavljam), otvorice ti se CMD u okviru tog direktorijuma...

A ovo gore, bojim se da je potreban Linux ili bar Live CD, tesko da ces sudo **do komandu iz win-a da odradis. :/

moze neko da mi pomogne,gde da skinem zip file stock rom-a za sensation?
guglao sam ali nikako da nadjem...predpostavljam da je ICS poslednja verzija ali ne mogu nikako da nadjem :(

Instalirao sam neki rom virtuous_quattro_alpha3_pyramid i telefon je radio normalno 2-3 dana. 3 dana sam ga jedno 4-5 puta povezivao sa PC-em preko huba i nesto prebacivao, i kada se to desilo zadnji put nije hteo da se puni preko huba tj preko usb-a. jedino da napomenem da nisam koristio njegov kabli za povezivanje vec od nokie (ako to uopste ima veze jer sam ga uvek preko tog kabla povezivao sa PC-om i nije bilo problema. Kada sam ga povezao preko originalnog punjaca da ga punim na struju takodje nije hteo da se puni. I evo sada se baterija ispraznila skroz i nikako telefon da probije da puni bateriju. Sta moze da bude resenje mog problema. U pitanju je Sensation XE.

Vidi da nekom četkicom malo očistiš usb port na telefonu. Možda se samo zaprljao.

Probaj i sa nekim drugim USB kablom, ako vec nisi.

Pitanje je da li je do baterije. Nosi telefon u servis.

Sve je normalno radilo i jednostavno kada sam ga 5 put prikacio na usb kabli i povezao sa PC uopste nije pokazivao da se puni, i sve je normalno radio dok se baterija nije skroz ispraznila i tu mu je kraj. Videcu tj moracu da ga nosim na servis ostavicu ga na punjacu da odstoji 24h ako ne probije na servis mora da ga nosim. Cisto sam hteo da vidim da li je imao neko slican problem ali noko se nije javio. U svakom slucaju hvala na pomoci.

Proradio mi je telefon. Samo da napomenem ako se slucajno nekom desi nesto slicno neka izvadi bateriju iz fona 24h i posle toga da ga stavi na punjac pocece telefon da se puni.

Jel neko ubacivao CM rom na Sensation-u i kako je zadovoljan?
Moj Sensation se u poslednje vreme dosta usporio iako mu nisam dodavao mnogo aplikacija, pa razmisljam da ce CM da resi problem

Mislio sam da ce bolje da radi sa rom-om nego samo sa hard resetom. Ima li neko iskustvo s Cyanogenmod-om?

Mislio sam da ce bolje da radi sa rom-om nego samo sa hard resetom. Ima li neko iskustvo s Cyanogenmod-om?

Da li si root-ova fon? Ako jesi i ako hoces da probas nove rom-ove mozes da instaliras CM a ako hoces da zadrzis originalni rom (mislim da bude originalni sa svim mogucim dodacima, znaci apsolutno u fulu onda ViperS, ako hoces da izgleda kao kod Samsunga sa touchwiz-om onda TouchCream 2.1 imas i HyperMIUI, ako hoces Android 4.2.2
onda virtuous_quattro.

A pored svega ovoga imas i OrDroid_V9.0.0, DarkSense koji su slicni sa Viper-om S.

ljudi imam sledeci problem! Telefon mi se gasi sam od sebe,probao sam sa raznim romovima i kernelima ali se opet desava.Sta da radim?

Moguće je da je do baterije.

kontam da mi je najbolje resenje da ga stavim na punjac i ako se tako ne gasi onda je baterija .
a jel postoji mozda jos neki faktor?
e da,kada se tako iskljuci i ukljuci status baterije se menja konkretno pisalo je 7% a kad se upalio 11%

Najverovatnije je baterija ili elektronika na bateriji, što opet vodi ka zameni baterije. :)

Posle dve godine korištenja ovog telefona, zaključujem da zadovoljava moje potrebe, ali me strašno nervira što punjenjenje potpuno ispražnjene baterije traje bar 5 sati, a nije ni njen kapacitet više ono što je bio, skoro svaku noć je na punjaču.
Jel neko naišao na neku kvalitetnu bateriju za ovaj telefon, da li ovo trajanje punjenja ovisi o bateriji ili o elektronici (telefona/punjača), pa se i sa drugom baterijom očekuje istih 5 i više sati punjenja. Ne bih da kupim neko sra..e, ali ni visoka cena ne garantuje uvek kvalitet. U jednoj radnji su mi ponudili jekod 1700mAh bateriju za 2000 din, jel probao neko, valja li šta ?

Ako imaš mogućnost na ebay imaš mnogo jeftinijih baterija,ja sam uzeo za 5,5$ bateriju od 2100 mA naravno kinez i evo radi ko zmaj.....

Nazad
Vrh Dno