Šta je novo?

HTC Sensation

Što se tiče kamere, jel neko testirao neki dobar softver za fotografisanje. Nabasao sam na neki MX Camera, može se regulisati % kompresije, sutra ću da probam, pa da uporedim kvalitet. Jel neko naišao na neki takav program koji radi bolje (i ima mnogo više opcija) od stock ICS 4.0.3

Camera jb+, camera FV—5...

Camera Zoom FX

Ja imam problem sa Sensation-om , kada slikam sa blicom mobilni se iskljuci, predpostavljam da je slaba baterije u pitanju? Da li je neko imao slican problem? :D

Poslednja izmena:
Pa na koliko % ti bude baterija kad se ugasi?
Meni samo nece da radi blic kad je baterija na manje od 30-40%, sto je krajnje *****no. Mozda ima drugih app koje to zaobilaze, nisam ni probao, ionako su slike krs nevidjeni kad se upali blic, sve na slici izgleda izobliceno, nerealno, bolje slike pravi moj stari digitalac, star 10 godina.
Po danu su ok za mob.

Gasenje telefona kad se koristi blic je stara boljka, resenje je podmetanje papira s gornje strane baterije radi boljih kontakata baterija/telefon ili je baterija toliko izgubila kapacitet da samo zamena pomaze.

Meni samo nece da radi blic kad je baterija na manje od 30-40%, sto je krajnje *****no. Mozda ima drugih app koje to zaobilaze, nisam ni probao, ionako su slike krs nevidjeni kad se upali blic, sve na slici izgleda izobliceno, nerealno, bolje slike pravi moj stari digitalac, star 10 godina.
Po danu su ok za mob.

Imas custom kernele u kojima je granica za blic spustena na 15-20%,ne secam se tacno ;)

Po danu su ok za mob.

Mislim da cak i kad pokazuje da je skroz puna, probacu vcrs i na punjacu da li se gasi, zanimaljivo je da se ne gasi kada led korisim kao lapmu a da se gasi pri slikanju. :D Probao sam sa vise razlicitih romova isto se desava.... Trenutno koristim Android 4.2.1 koji radi vrhunski :D

Gasenje telefona kad se koristi blic je stara boljka, resenje je podmetanje papira s gornje strane baterije radi boljih kontakata baterija/telefon ili je baterija toliko izgubila kapacitet da samo zamena pomaze.

Znam za foru sa podmetanjem papira, nije pomoglo, verovatno ce morati zamena baterije :D

Poslednja izmena od urednika:
nista od jb za nase telefone na kraju... nikad vise htc, a imao sam ih 4 do sada...

Da li imate problema u signalu kod wifi-a? Citao sam na gsmareni da ovaj telefon ima taj problem: "Serious "death grip" issue with Wi-Fi radio"

ja nikad, mada citao sam na dosta mesta da se desava, imas valjda na marketu neki program za to, pogledaj u temi elegancia roma na xda forumu... ja sam ih vala izmenjao sve, od stock do kuvanih, 2.3, 4.0, 4.1 i nigde inisam imao taj problem..

Koji je najizbalansiraniji rom da je akcenat bacen na trajanje baterije a da sve drugo radi kako treba znaci da nema bagova?

Nasta treba da obratim paznju prilikom kupovine ovog telefona?

Probao sam brdo romova i ni sa jednim nisam zadovljan kao sa Eleganciom,pokusao sam da instaliram neke JB romve ali imao sam probleme sa restartovanjem telefona,samo od jendom se res,citajuci komentare ovde na forumu pomislio sam da je baterija jer sam imao problem i sa gasenjem kod fotografisanja sa blicom,i vratim se na elegancia rom i opet radi sve bez problema.A baterija traje jedan dan sa koriscenjem 3g skoro ceo dan.

E sad jedno pitanje cuo sam za neke prosirene baterije koje imaju da se kupe u bg,ima li neko iskustva sa tim?

da ga ne kupujes uopste, ako ti nije smor da ti baterija drzi 7-8 sati i da ga punis isto toliko.

Zasto trolujes coveka?Ako se tebi to desava,ne znaci da i drugi imaju taj problem.Evo meni baterija izdrzi bez problema ceo dan,sa 3-3.5h screen on time-a u proseku.

Prilikom kupovine obrati paznju na ekran,tj da li se nisu pojavile cestice prasine ispod digitizera(poznato je da su se pojavljivale na nekim modelima u pocetku)..Ostale stvari standardno..kako radi,da li radi wifi/gprs,kamera,...

ja imam tu prasinu ispod ekrana, ne mnogo, ali vidljivo, sa leve strane na sredini...

Kako znaš da su to Anker baterije, uradih na brzinu serč stranica i nigde se ne pominje "Anker"?

Ima on vec kernel u sebi, moze da se bira Sebastian i Faux prilikom instalacije. Instalirao sinoc, radi ok. Sa ukljucenim seeder-om i swap-om u /Data i /Cache particiji vrlo je brz.

Drugi problem koji ja imam sa svakim romom a tice se proximity senzora, dugo mu treba dok detektuje da sam udaljio telefon od glave i nece da upali ekran. Proverio sam sa Andro sensor-om i zaista, instant detektuje npr ruku ali kad se prepreka skloni treba mu od 1-10s da detektuje ukljanjanje. Ima li jos neko ovakav problem ili je ovo do mog sensora?

ja prvo ubacio kernel, sad ga punim. Na ovo nisam obratio paznju, sto pises. Bas cu da proverim ovaj rom sto mi je sad i ovaj novi sto cu da nabacim pa saljem info

Dakle instalirao novi rom, malo je brzi od MIUI roma. Zamerka je u velicini fonta. Skinuo sa marketa neki program, pa sam ga povecao.
@vuja
meni normalno pali ekran ali sam kapirao da je to kad sagovornik spusti slusalicu...

Uzeh pre neki dan Hinorx za evo 3d, odgovara i na nas tel. i mogu reci da sam zadovoljan, ne znam kakva je kod vas situacija ali ja sam uzeo polovan tel star godinu i nesto i stvarno me mucila baterija, nisam mogao 6-7 sati da sastavim, malo poruka, poziva i stalni net i ode, a sada mi bez problema izgura skoro ceo dan

Uzeo i ja juce neku High power battery. Cist kinez 790 din. Evo gura ceo dan sa mojim izivljavanjem. Kapiram da bi izdrzala i dva, da nisam heavy user :D

Nazad
Vrh Dno