Šta je novo?

HTC Sensation

Mozda ti glavi dugme, zar nije kombinacija home i power za ss?

Da li neko zna kako moze i da li moze da se koristi phonetic keyboard layout na android telefonu? Konkretno me zanima za HTC desire Z, ali verujem da ako moze bilo koji touch HTC android zasto ne bi mogao desire Z.
Da li ppostoji program ili nacin da se ruska tastatura koristi kao internacionalna tj da "A" bude gde je "A", "Б" gde je "B", "Д" tamo gde je "D" itd?
Default ruska tastatura je potpuno drugacija od bilo koje druge, ne znam iz kog razloga...

@bossyc Mislim da nema razloga da spamujes sa ovim pitanjem, posto si vec pitao na jednom mestu.

U startu sam pitao na dva mesta onda su me sa jednog uputili na trece, tako da sada definitivno spamujem, pitao sam na tri razlicita mesta istu stvar... :)
Izvnjavam se...

Izasao apdejt na ics :)...upravo se skida...jutros sam proveravao zbog play-a i nije bilo nista...sad proverih kad ono :)...297 mb...upravo se skida...javljam se malo kasnije :)...sens 3.6.nesto :(

http://postimage.org/image/5zxy9ewyf/

Poslednja izmena:
Izasao apdejt na ics :)...upravo se skida...jutros sam proveravao zbog play-a i nije bilo nista...sad proverih kad ono :)...297 mb...upravo se skida...javljam se malo kasnije :)...sens 3.6.nesto :(

http://postimage.org/image/5zxy9ewyf/
Od kada sam procitao tvoju vijest svaka dva minuta provjeravam na telefonu da nema updatea :) Nadamo se da ces nam uskoro napisati prve utiske o ics-u

Da li je telefon sa mreze?

NIije sa mreze.

Za sada cini mi se da je malo brzi...za bateriju jos uvek ne znam :)...dodate su aplikacije notes i tasks...google+...graficki je malo preuredjen...nista vise nisam primetio....mada nisam ni imao vremena da cackam:(

Sent from my HTC Desire using Tapatalk

Pozdrav svima!

Ovo je moj prvi post, da nije bilo mlađeg burazera koji je pre oko mesec dana pazario Xperia Neo verovatno ne bi ni bilo ovog posta već bih se držao b92 foruma i teme "Kezman i co. vs Zvezdini navijaci". :)
Šalu na stranu, veliki sam fan IT ali zadnjih par godina sam nekako uspevao da odolim iskušenjima što se kupovine tehnike tiče iako sam redovno pratio sve promene u tehnološkom progresu, malo više desktop računara i laptopova nego telefona. Poslednja veća investicija je N73 Me i desktop računar koji su kupljeni pre tačno četri godine. Da ne davim pričom kako sam pri kupovini N73 rekao da ga neću menjati dok me bude služio, eto služi on isto kao i prvog dana ali stiglo nešto novije, bolje i reših da ga promenim.

U početku sam bio oduševljen ovom bratovljevom Xperiom, ima kamericu od 8mpx, lep display, ima dobru podršku, eto recimo video call na skype-u radi perfektno. Razlozi zbog kojih sam odustao od njega su display koji je stvarno prelep ali ima neki glupi senzor koji ne može da se isključi a koji ti u mraku još više zamrači osvetljenje pa možeš da zaboraviš na gledanje nekog filma iz kreveta sa ugašenim svetlom. Drugo veličina mu je 3.7 inča a ja bih kupio nešto što je između tableta i telefona tako da je 4,3 inča prava mera. Izbor je naravno pao između S2 i Sensationa XE, iPhone nisam uzeo u obzir ali sam kupio knjigu "I, Steve" tek da ne bude da ne poštujem život i delo Stiva Džobsa. :Klanjanje Dakle, S2 ili Sensation XE, čitao po forumima i odlučio se ovako "na neviđeno" za S2 čvrsto rešen da kupim Samsungov model. E pa upravo ovo čvrsto je odlučilo i da odustanem od S2. Previše jeftino deluje a nije jeftin uopšte. Da se razumemo nisam ja u onom klasičnom srpskom fazonu "Ako nije Nokia nije telefon i ako nije Golf nije auto" ali trebali su malo bolje da ga odrade i moja Nokia je plastična ali je plastika na njoj u odnosu na S2 nebo i zemlja.
Ovako svaka čast Samsungu na brzini, 16 gb interne memorije, amoled displeju ali ja sam se odlučio za HTC svestan problema sa restartovanjem, deth gripom (ima ga i na iPhoneu) a i neću ga držati u ruci kao životinja.

E sad, gde mi vi preporučujete da kupim ovaj telefon jer Sensation XE modela nema u ponudi kod naših operatera, prema informacijama koje sam dobio u poslovnicama VIP-a,Telenora i MTS-a neće ga ni biti, samo običan i XL. Kod ovih matrapaza po radnjama koji ne daju fiskalni račun i daju šatro garanciju od 6 meseci mi se ne kupuje, razmišljao sam preko sajta MobilniShop ali kad videh da im je serviser u našem gradu jedan od ovih boldovanih odustah i od njih.
Dakle, gde mogu da nađem Sensation XE i da pritom dobijem garanciju od godinu ili dve sa fiskalnim računom i originalnim kutijom koju ja prvi otvaram kao pri kupovini u MTS-u recimo?

P.S. Oprostite na dužini, prvi post. Verovatno će posle kupovine postovi biti još duži. :D

Ja ti savetujem po oglasima, (Mobilni Svet, Halo Oglasi) recimo. Nadjes nove neotpakovane sa garancijom, zakljucane na jednu od mreza (a i to valjda moze da se resi ako je tvoj broj na nekoj drugoj), a nadje se i poneki otkljucan za sve.

Poslednja izmena:
Nema XE u ponudi ni kod jednog operatera pa ga nema ni u oglasima u tome i jeste problem.

Значи да не ваља:D

Sgs2 via tt2

Zasto XE?Razlike izmedju XE i obicnog su kozmeticke prirode ;)

Meni je i lepsi obicni Sensation, neukusni su mi oni crveni detalji na XE.

Procesor je brzi,ali samo softverski,tj klokovan je,isti je hardverski. Ja moj Sensation trenutno "vozim" na 1.7 i sjajno se ponasa. Inace sam od prvog dana bio na 1.5ghz kernelu. Zbog beats audio slusalica se ne isplati kupovina jer za te novce mnogo bolej slusalice mogu da se uzmu.Al ok,neko ima merak da ima komplet :) Baterija je jaca za 200mah,sto sumnjam da donosi neko bitno poboljsanje.

Poslednja izmena:
Trebao bih da kupim standardni Sensatoin, pa me interesuje koliko vama (vlasnicima) Sensationa traje baterija?

Na testu Benchmarka je trajala jedan dan... ali viidm da im u statistici pise da je WiFi uvek bio ukljucen. Nisam do sada posedovao ni jedan touchscreen telefon, pa ne znam ni koliko bih koristio sve opcije koje Android telefoni nude. Uglavnom bi to bilo pregledanje emaila povremeno i jos nekih stvari na netu. Na primer 1h dnevno interneta, recimo isto toliko muzike? Fejsbuk ne koristim, pa pretpostavljam da bih time skratio mnogo koriscenje bezicnog interneta. Naravno bilo bi verovatno dana kada bih surfovao duze, ali uglavnom bi telefon bio koriscen, da kazem prosecno.

Један дан је просек за сваки андроид. Може изгурати два,али ретко кад.

Sgs2 via tt2

Trajanje mozes unaprediti ako stavis neki ROM,ali za to bi morao da rutujes telefon.Na stock romu,moje iskustvo je oko 20-24h,uz 2-4h interneta(browsing,mail,forumi..),15ak min razgovora,5-10smsa...Kada sam presao sa Sense roma na neki aosp,pa cak i na sredjeni sensetrajanje se poboljsalo do 20%..Mozda je to mnogo nekom,ali je t-mobile stvarno bloat rom:)
U svakom slucaju 1 dan moze da izgura uz normalno koriscenje..

Drugari, ne vredi. Nema ga nigde od MTS-a, Telenora-a, Vip-a do Handy-a, neće ga ni biti a ne može se ni poručiti, svi imaju samo običan Sensation, XE nigde.
Po ovim "malim" radnjama ga ima, pogledao telefon na par mesta i nema šta, to je ono što meni treba. Dizajn, brzina, display koji je življi u odnosu na običan Sensation, zvuk i slušalice "perverzija".
Ali da kupim kod njih da nema šanse. Garanciju kao i da nemaš a formalno je šest meseci, drugo svi imaju po jedan koji je naravno već izložen, čačkan itd...ovaj koji sam gledao nije imao memorijsku karticu kao ne ide uz XE, možda i ne ide ali ajde sad. Lik iz jedne od radnji koja kao ima najduži staž a koji inače drži još 3-4 radnji po gradu me ubeđuje da mu telefoni stižu netaknuti iz fabrike i da je sve po propisima ali kad sam mu ponudio da mi naruči model koji ću ja prvi otvoriti i izda fiskalni račun uz naravno moju doplatu koliko bude trebalo nije pristao i automatski je prestala sva ljubaznost, profesionalnost i utisak poštenog čoveka koji mi je prodavao, samo je čekao da izađem iz radnje. Na kraju ću izgleda morati da progutam onu plastiku na S2 koji mi je bio drugi izbor i kupiti njega u MTS-u.

Један дан је просек за сваки андроид. Може изгурати два,али ретко кад.

Sgs2 via tt2

Ma pola dana..

@ nebojsa

Meni (HTC WF) traje 3 dana, wifi non stop upaljen, gmail sync, mobilni internet kad sam van kuce, 1 sat surfa prosek itd.. Stvarno ne znam sta treba da radis da bi ti trajala jedan dan. Slusanje muzike doduse poprilicno trosi.. ali i sa tim mislim da bi mi trajala sigurno bar 2 dana.

@jim9: Pa ti uzmi "obican" Sensation, na njega instaliraj Sensation XE ROM i to je to. Mada ima jako kvalitetnih ROM-ova pomocu kojih ce ti telefon biti jos brzi u odnosu na XE verziju.

Ma pola dana..

@ nebojsa

Meni (HTC WF) traje 3 dana, wifi non stop upaljen, gmail sync, mobilni internet kad sam van kuce, 1 sat surfa prosek itd.. Stvarno ne znam sta treba da radis da bi ti trajala jedan dan. Slusanje muzike doduse poprilicno trosi.. ali i sa tim mislim da bi mi trajala sigurno bar 2 dana.

Više surfa, streaming, gledanje filmova, igranje... Usput 4.3" ekrani troše više struje od tvog na Wildfire-u.

Poslednja izmena:
Više surfa, streaming, gledanje filmova, igranje... Usput 4.3" ekrani troše više struje od tvog na Wildfire-u.

***, kao da nemate desktop.. Za takvo koriscenje razumem da moze samo dan da traje onda, nervira me sto svi generalno kazu da traje jedan dan, pomislio bi neko ko nije nikad koristio Android da teku procenti baterije kao sekunde..

na Sensationu baterija standardno dan jedan i nema teorije vise da traje,mislim moze duze ali da spoji dva dana nema sanse.

Vrh Dno