Šta je novo?

HTC One

Vrlo lako može da odbiju ako vide da telefon nije u baš sjajnom stanju i kažu samo ispao vam telefon i garancija je poništena. Mislim kad nadju vodu gde nema vode, onda ovo mogu sa zadovoljstvom da odbiju...

Znam da to mogu da urade,zbog toga sam i tražio savet da li da ga uopšte i nosim u servis.Oštećenje je zaista minimalno,u vidu 2 tačkice i na donjoj je strani telefona.A negde sam pročitao da brže ide ako se odnese direktno u servis,tj da preskočimo telenor.

Znaš kako ti probaj, pa možda prodje :)

U svakom slucaju nemas sta da izgubis, samo mozes da saznas na cemu si..;)
Ja sam na mom imao sitne ogrebotine, minimalne, po rubovima (nosim tel bez futrole) i priznali su mi garanciju. Ali nije bilo nikakvih ulubljenja i sl sto bi im dalo naznaku da je tel ostecen od jaceg udarca...

Koliko god ja bio odusevljen ovim telefonom i dalje mi nisu jasni neki glupi propusti, na primer Alarm nema opciju da melodija krece tishe pa da se pojacava, vec odma max volume (ili onaj koji ste podesili), kao cekicem u glavu! :smash:

Zato lepo skines Alarm Clock Xtreme Free i sve namestis po volji. :)

ma jok , baci fon... nokia 3310 i teraj :p :p :p

Pokušavam da vratim telefon na stock rom da bih ga odneo u servis,ako neko zna koji ruu da mu ubacim da bih se vratio na telenor rom neka mi napise.Ili ako neko zna raniju verziju telenor roma pa cu ga preko Ota ponovo update

Ili ako neko ima backup orginalnog telenor roma uradjen u twpr ili nekom drugom custom recovery i ima vremena da ga negde upload bio bih mu veoma zahvalan,može nandroid zip,bilo šta samo da je stock.

ytuse5ep.jpg

Ovo je sa Telus mreze za M7. Uskoro stize i za evropu

Ajde jedno hitno pitanje. Kako da proverim telefon da li je sta cackano po software. Treba da pazarim jedan ali ne znam kako na htc to ide. Zbog garancije i tako toga

Koliko ja znam bootloader treba da ti je s on i locked,cid za kupljen u Srbiji je HTC_032,mada se to može sve i otkljucati i zaključati.A to ko zna da uradi vratiće ga i na stock rom.

Čisto informativno, bootloader se može zaključati kao da nikada nije otključan? Sa statusom "Locked", a ne " Relocked"?

Jedino ako se otključa preko HTC dev sajta onda ne može da se zaključa? Tj može, ali onda piše relocked?

Ako je telefon S-OFF, moze se editovati ceo taj tekst u bootloaderu sa Regawmod-om sa xda .... Moze da se napise i locked, relocked, tempered, djilkosh :) sta god ...
Sad da li ce neko u servisu da se cima i proverava da li je stvarno S-OFF ili ne ... to je vec drugo :)

E pa to drugo je već nešto "drugo" :d

Pogotovo naši serviseri, a tek pogotovo mili and dragi "Begram" bagra :)

Kakva je ovo drama nastala na xda sa Mike-ovim threadom?!?

Nisam odavno pratio jer sam zadovoljan sa ARHD 51.0 vec duze vreme. Pa ne bih da po*ebem ovo sto mi je odlicna baterija(elX kernel isto stariji).

Kakva je ovo drama nastala na xda sa Mike-ovim threadom?!?

Kako ja znam, nista posebno, nego su ljudi stalno smarali sa istim pitanjima tipa: Kad ce nova verzija, bla bla.. glupa pitanja, a nista korisno.. tako da su zakljucali dok Mike ne izbaci novu verziju roma, pa ce biti otkljucan i nastavljen thread..

i vise nego smarali, nevjerovatno koliko ljudi je odmah par postova ispod upozorenja moderatora pitalo za ETA... kako bih ja tu razdijelio banove, eeeeeh :whip:
Mada i Majk je bez potrebe palio narod bar par sedmica "63.0 coming soooon" bla bla, da bi ga na kraju otkazao i rekao da ceka zvanicni Sense 6.0... Thread je zakljucan jedno 5 puta za sedmicu dana

Čisto informativno, bootloader se može zaključati kao da nikada nije otključan? Sa statusom "Locked", a ne " Relocked"?

Moze sve da se vrati na fabricko stanje ako imas S-Off...

Bootloader - Locked
S-On....
itd...

Jedino ako se otključa preko HTC dev sajta onda ne može da se zaključa? Tj može, ali onda piše relocked?

Novije verzije moraju da otklucaju bootloader preko HTC Dev-a (samo je prva mogla bez tog sajta), prvi korak, a posle Root, S-off itd i sve moze da se vrati na fabricku postavku a jedini trag ostaje na sajtu HTC Dev ako neko bude proveravao po imei-u, mada sumnjam da se bave time u servisu...

Poslednja izmena:
Pa možeš da tražiš htc dev unlock, ali ne moraš da ga primeniš. Ukoliko je hw problem u pitanju (loša kamera) onda ne bi trebalo da postavljaju pitanje da li je telefon rootovan ili ne.

To sa losom kamerom je jedan lik pisao, nije nista dirao a imao je custom rom - root itd, i nisu mu pravili problem. Ali tamo menjaju kameru i vracaju fon, pa su mi vratili sa netaknutim sw-om.

Ukoliko je hw problem u pitanju (loša kamera) onda ne bi trebalo da postavljaju pitanje da li je telefon rootovan ili ne.

Jao yooyo kao da ne znas nase servisere... Pogle ti na svakoj temi mora u prvi post da ide da vratis na stock, da bi mogao na servis da ga nosis.

Jeste idi*tno, ali ***... Ne znam u kojim zemljama moze da bude telefon rutovan i normalno da vazi garancija, ali citajuci xda, vidim da ni u ostalim zemljama sveta ne cvetaju ruze i oni idu na stock varijantu zbog garancije.

Poslednja izmena:
Ja vratio sve na stock,locked,s on.za par dana ide u servis pa cu videti da li proveravaju da li je otkljucavan.

Fino si im najavio da ćeš im poslati HTC One na servis... :)

Inače, bila je priča o telefonima otključanim preko HTC Dev sajta da im se automatski poništava garancija. Neki developer na XDA je pričao da je zatražio kod za otključavanje preko HTC Dev i (navodno) nije ni stigao da ga upotrebi jer mu je telefon crkao u narednih par dana. Iako je telefon bio skroz mrtav, poništili su mu garanciju na konto tog otključavanja.

Vrh Dno