Šta je novo?

HTC One

Sad sam video da je neko napisao da ne treba novi fw. Jesam s-off i imam najnoviji twrp. Uglavnom kad uhvatim vremena cu da uradim nandroid backup pa flash arhd bez novog fw-a, pa ce mo da vidimo kako radi.

Radi i sa 3.6*** firmverom, ja sam sinoc probao.. mada sam posle ipak fleshnuo najnoviji fw, ovaj 4.19.* i sve radi fino..

kako si flashnuo novi frm? ovako:
Kod:
fastboot oem rebootRUU
fastboot flash zip fw_4.19.401.8_custom_nored.zip

Da, to je to.. mada imam i super CID, nisam siguran da prolazi i sa nepromenjenim CID-jem..

Da, to je to.. mada imam i super CID, nisam siguran da prolazi i sa nepromenjenim CID-jem..

E jedno pitanje, i ja imam super cid, tako mi pise u bootloader-u, ali kada skinem ono za proveravanje cid-a sa gp-a pise mi stari. Jel i tebi tako?

Da li neko zna koja je particija na telefonu na kojoj se nalaz radio? Raspakovao sam onaj firmware zip i u njemu se nalazi radio.img, a to je u stvari fat16 image.
Kada sam ga mountovao, dobije se gomila nekih fajlova, linux binaries i nekoliko config fajlova. Hteo bih da iscupam radio particiju sa telefona pa da uporedim neke stvari. Mozda cak i simlock resim (za one sa s-off-om bez Y kabla :) )

probao sam RUU sa istim frm i CID i kad je zakljucan i kad je otkljucan bootloader , onda sam pronaso i neki rom sa istim frm da pregura ali ista prica...

nije mi jasno da li bootloader treba da bude zakljucan ili odkljucan kad radim sve ovo , u pocetku sam probao sa otkljucanim i sad pokusavam i sa zakljucanim i nece.

Neki link za stock campera app koji radi na ARHD i da pravi fotosfere?

Htc ONE 4.4.2 update

The 308.24MB, 4.19.401.8 build packs in NFC Tap & Pay, cloud printing and Bluetooth profiles along with security enhancements and a few minor bug fixes.

Unfortunately, there is one feature that has been removed from the HTC One with the latest update: Flash support in the HTC browser. The browser has been updated to use the Chromium engine, which does not come with built-in support for Flash. Those who still have a need for Flash can download the Firefox browser and sideload the Flash APK. HTC has also changed the battery icon to white, something we expect to see more of going forward ..

ljudi pomozite mi da ozivim fon!!

zasto mi zaglavi na:

C:\fastboot>fastboot flash zip Guru_Reset_M7_3.62.401.1.zip
target reported max download size of 1526722560 bytes
sending 'zip' (1176263 KB)...
OKAY [ 48.300s]
writing 'zip'...
(bootloader) signature checking...
FAILED (remote: 12 signature verify fail)
finished. total time: 164.879s

bootloader je relocked , s-on

da li si probao ovako:
Kod:
fastboot oem rebootRUU

Da li imas s-off na telefonu ili je s-on? Mogu da ti posaljem ovaj firmware ako ga nemas.

edit:
hej, stani malo. ti saljes ceo ROM od 1.1GB. Mislim da ne treba to tako.

Poslednja izmena:
pa da ceo od 1.1 , s -on je ali ne mogu da uradim off zato sto mu ulazi samo u bootloader i recovery...

pa da po tome sam i radio, ne znam sta je problem... jedino da uradim s-off . samo ne znam da li mogu zato sto mi ulazi samo u bootloader a kad ga ostavim samo se zamrzne htc logo

@panisher
pa sa RUU stock romom ili sta god samo da mi proradi fon evo vec drugi dan pokusavam bezuspesno :crash:

e da sad provaljujem da komanda adb devices ne funkcionise....

C:\fastboot>adb devices
List of devices attached

C:\fastboot>

Poslednja izmena:
pa da po tome sam i radio, ne znam sta je problem... jedino da uradim s-off . samo ne znam da li mogu zato sto mi ulazi samo u bootloader a kad ga ostavim samo se zamrzne htc logo

Aha, pa ja sam ubacio u fon pteko otg kabla arhd rom(tad je bio poslednji 40.2), flashovao ga, reboot fon i kada je tako zamrznuo samo ga opet prinudno restartovao zadrzavanjem power dugmeta i posle restarta sve je bilo ok.
Ali ja sam imao problem zbog xposed-a, ne zbog toga kao ti.

Prvo odradi super cid, ili skini fw, pa negde u nekom txt fajlu upiši svoj cid. Zaboravih gde :) ali otvaraj sve txt fajlove dok ne vidiš upisane cid brojeve koje taj fw podržava.

Ako ideš na super cid...
adb reboot-bootloader
fastboot oem readcid
fastboot oem writecid 11111111
Proveri opet sa fastboot oem readcid
Trebalo bi da ispiše novi cid.
Zapamti tvoj cid, zapisi negde pa ako budeš hteo da vraćaš fastboot writecid tvojcid

Ako si na supercidu obavezno odradi ovako kako je yooyo napisao, dva puta ponovi komandu. Ako zabodes u bootloop fastboot erase cache

Naravno preduslov za sve ovo je s-off.

A zao ceo ruu u zipu...
fastboot oem lock
fastboot oem rebootRUU
Prebaci ruu.zip u fastboot folder na pc-u u okviru adb foldera.
fastboot flash zip Rom.zip

Ako zabode, opet ponovi zadnje dve komande.

Poslednja izmena:
ok, ovo mi je sve novo sto se tice flashovanja ONE-a pre sam imao galaxy s pa odin je tu odradio posao... a ovde sam se zbunio skroz za ovih 24h

sta ti bese xposed?
vidi ja sam probao update 4.4.2 official mi je u recovery-u zabagovao pa sam par puta probao i uradio wipe d/f ,dalvik i system reset i sad sam u ovom ****** ne mogu da ga povratim nikako.

Prvo odradi super cid, ili skini fw, pa negde u nekom txt fajlu upiši svoj cid. Zaboravih gde :) ali otvaraj sve txt fajlove dok ne vidiš upisane cid brojeve koje taj fw podržava.

Ako ideš na super cid...
adb reboot-bootloader
fastboot oem readcid
fastboot oem writecid 11111111
Proveri opet sa fastboot oem readcid
Trebalo bi da ispiše novi cid.
Zapamti tvoj cid, zapisi negde pa ako budeš hteo da vraćaš fastboot writecid tvojcid

Ako si na supercidu obavezno odradi ovako kako je yooyo napisao, dva puta ponovi komandu. Ako zabodes u bootloop fastboot erase cache

Naravno preduslov za sve ovo je s-off.

A zao ceo ruu u zipu...
fastboot oem lock
fastboot oem rebootRUU
Prebaci ruu.zip u fastboot folder na pc-u u okviru adb foldera.

Ako zabode, opet ponovi zadnje dve komande.

ok ali kako da odradim s-off kad ne mogu da uradim USB DEBUGGING?

Za flashovanje celog ruua ti ne treba s off ako se dobro sećam...

Power I volume down, dok ne udjes u bootloader... Pa onda dalje vozi ove komande iznad.

Poslednja izmena:
ok skidam zip , ali evo sta mi javlja sa ovim zip-om: http://www.htc1guru.com/dld/guru_reset_m7_3-62-401-1-zip/
kod kojeg je odgovarajuci CID (HTC_032) i mainver (3.62.401.1)

znaci uradio sam po ovome kako kazes:

fastboot oem lock
fastboot oem rebootRUU

i kaze :

C:\fastboot>fastboot flash zip RUU.zip
target reported max download size of 1526722560 bytes
sending 'zip' (1176263 KB)...
OKAY [ 48.605s]
writing 'zip'...
(bootloader) signature checking...
FAILED (remote: 12 signature verify fail)
finished. total time: 149.851s

Možda nije signed? Probaj sa ovim sto sada downloadujes

Vrh Dno