Šta je novo?

HTC One

U vezi otkljucavanja... DaPimp.. da li si dobio unlock file sa onog sieempi bloga? Ja sam uneo moj IMEI i dobio file..
File je prilicno kratak. Otvorio sam ga i tamo pored nekig "djubreta" stoji IMEI code iza koga stoje jos 8 cifara.
Nemam nikoga u blizini sa MicroSIM karticom pa da probam da zamenim i testiram unlock

Dobio sam fajl i isto kao ti otvorio ga u hex editoru, probao taj broj/kod da unesem, ali nije to to. :)

Treba ti taj fajl i y USB... Neko je ovde potvrdio da je uspeo da otključa one na taj način.

Dajte neke SS. Da li su unapredili kameru?

a novi ARHD samo sto nije :d

Da li ima ART u ovom KK ili ga jos nema?

skinuo sam update 4.4.2 i prilikom instalacije u recovery-u mi se zaglavila instalacija ... , drugi put uradio sam wipe d/f reset , dalvik i sad nema povratka :lupko:
kako sad da ubacim stock 4.4.2 ?

evo sta pise...

--instaling: /sdcard/0/Download/OTA_M7_UL_K44_SENSE55_MR_HTC_Europe_4.19.401.8-3.62.401.1_release_34978069qunfn8klmohm8p.zip
Finding update package...
Opeing update package...
Instaling update...
file_getprop:failed to start "/system/build.prop" : No such file or directory
E: Error in /data/media/0/Download/OTA_M7_UL_K44_SENSE55_MR_HTC_Europe_4.19.401.8-3.62.401.1_release_34978069qunfn8klmohm8p.zip
(Status 7)
Installation aborted.

Poslednja izmena:
skinuo sam update 4.4.2 i prilikom instalacije u recovery-u mi se zaglavila instalacija ... , drugi put uradio sam wipe d/f reset , dalvik i sad nema povratka :lupko:
kako sad da ubacim stock 4.4.2 ?

Ja msm da nisi smeo da radis ota dok imas custom recovery.

Idi na xda, čeka te mnogo zezanja dok ne vratiš stock ROM...

mogu li ja ovako to da odradim ?

fala masamunea , nisam video post ;)

Poslednja izmena:
Nema na čemu. Ne znam za ovaj yt link, trenutno ne mogu da ga pogledam. Generalno, ako se radi o ovome sto sam pisao onda je to to.

izasao i novi ARHD 51 :)

Pa ako već ima custom recovery najprostije je sideload nekog custom roma, posao od minut

kk telenor

Ja imam problem. Kada idem na download software pise download unsucceful. I nema sanse nista da skine. Zvao telenor kazu vi ste prvi koji ste prijavili.

nisi jedini, vidim i kod nas u CG par ljudi ima isti problem...

Telenor me uputio u servis. Oni mi rekli, mi ne znamo koja je poslednja verzija koju imamo zovite sutra.

Ok to, samo kažem ako je bitno što pre da oživi tel :)

jos se mucim... vec sam skinuo dva RUU-a i oba mi puknu kaze da nije dobar ROM .
kako da odredim koji je za moj ONE????

bootloader:

m7_UL PVT SHIP S-ON RH
HBOOT-1.55.0000
RaDIO-4A.21.3263.04
OpenDSP-v32.120.274.0909
OS-3.62.401.1

error.jpg

Poslednja izmena:
udji u fastboot i kucaj:
fastboot getvar all
pa ces dobiti koji ti je CID i mainver.. moras skinuti rom koji je za tvoj CID a mainver ne sme biti manji od tvog trenutnog...

(bootloader) version: 0.5
(bootloader) version-bootloader: 1.55.0000
(bootloader) version-baseband: 4A.21.3263.04
(bootloader) version-cpld: None
(bootloader) version-microp: None
(bootloader) version-main: 3.62.401.1
(bootloader) version-misc: PVT SHIP S-ON
(bootloader) serialno: SH37BW904310
(bootloader) imei: 357864056579053
(bootloader) meid: 00000000000000
(bootloader) product: m7_ul
(bootloader) platform: HBOOT-8064
(bootloader) modelid: PN0710000
(bootloader) cidnum: HTC__032
(bootloader) battery-status: good
(bootloader) battery-voltage: 4001mV
(bootloader) partition-layout: Generic
(bootloader) security: on
(bootloader) build-mode: SHIP
(bootloader) boot-mode: RUU
(bootloader) commitno-bootloader: dirty-bb768ae1
(bootloader) hbootpreupdate: 11
(bootloader) gencheckpt: 0
all: Done!
finished. total time: 0.057s

e sad cid se podudara a mainver ne pije vodu jel nema nista vece od 3.62.401.1

ma ne mora da bude stock samo da flesnem preko fastboota bilo sta ako je moguce , cimam se ceo dan... :crash::crash::wall:

aaa nasao sam link!! :banana: e ako i ovo ne prodje odustajem...

Poslednja izmena:
Instalirao Sam novi ARHD. Telefon odokativno deluje brze I ispravljeni su bagovi koji su me najviše iritirali (back dugme prestaje da reaguje ili kad skoči na kraj embedovanog youtube videa).
Ali mislim da su mi animacije u sense malo drugačije. Naime kod skrolovanja kada se dođe do kraja liste opcija dalje swajpovanje pravi vizuelni razmak između zadnjih opcija na listi. Ako se dobro sećam ranije je taj razmak bio najveći za najbližu opciju a za svaku sledeću sve manji. Sada su mi razmaci identične širine za sve opcije... Da li je još neko primetio ovo?

C:\fastboot>fastboot flash zip RUU.zip
target reported max download size of 1526722560 bytes
sending 'zip' (1176263 KB)...
OKAY [ 48.605s]
writing 'zip'...
(bootloader) signature checking...
FAILED (remote: 12 signature verify fail)
finished. total time: 149.851s

:crash::crash::(

Koji si RUU pokusao da stavis? Pogledaj ovde:
http://www.htc1guru.com/downloads/stock-rom-downloads/

Tvoj telefon ima frm: version-main: 3.62.401.1
Potrebno je da nadjes ROM koji odgovara tom frm. Punisher je bio u slicnoj situaciji, pa je resio sa otg kablom, USB flashom i odgovarajucim ROM-om.

Koji si RUU pokusao da stavis? Pogledaj ovde:
http://www.htc1guru.com/downloads/stock-rom-downloads/

Tvoj telefon ima frm: version-main: 3.62.401.1
Potrebno je da nadjes ROM koji odgovara tom frm. Punisher je bio u slicnoj situaciji, pa je resio sa otg kablom, USB flashom i odgovarajucim ROM-om.

Samo sto sam ja upao u bootloop zbog xposed-a. :)
I dalje vazi pitanje? Jel treba da radim neke apdejte(fw, hboot itd.) da bih instalirao novi arhd 51? U arhd temi nmg da citam i trazim pored stotine postova.

Moraš da imaš novi frm 4.19.nešto i twrp . Pošto si ti soff mislim da možeš da sa fastboot flash ubacis novi frm pa posle toga arhd 51.
Pre svega back up, pa kopiraj arhd 51, ubaci novi twrp ako treba i onda flash frm, restart u recovery pa flash arhd.

Nazad
Vrh Dno