Šta je novo?

HTC One

Sadasnji One je ogroman s obzirom na dimenzije ekrana.
Ne racunajuci zvucnike zbog kojih je ogroman i bezeli su mu medju najvecim u klasi:)

meni odgovaraju zbog prakticnosti, vec i sad mi se desava da ih slucajno zakacim, al dobro, svako ima svoj ukus. Ko jedan moj drugar, koji kaze da treba da mijenjam Panasonic plazmu 50" za nekiji novi LED Samsung, cisto jer je tanji i ima uze bezele, imati "seksi" TV je vaznije od kvaliteta slike :d

Ja prvenstveno zelim manji telefon, bez obzira na velicinu ekrana, a da bude vrhunskih performansi. Tako nesto ne postoji na trzistu. Bezeli na sadasnjem One su mi OK, ali i dalje ne mogu palcem jedne ruke da dohvatim sve uglove ekrana. Mozda ce One+ Mini, ako bude postojao i ako ne bude previse osakacen kao sadasnji One Mini biti ono sto trazim :)

Meni se desi da pritisnem nesto na ekranu. Sta bih da su manji bazeli naopako :D

Ja prvenstveno zelim manji telefon, bez obzira na velicinu ekrana, a da bude vrhunskih performansi. Tako nesto ne postoji na trzistu. Bezeli na sadasnjem One su mi OK, ali i dalje ne mogu palcem jedne ruke da dohvatim sve uglove ekrana. Mozda ce One+ Mini, ako bude postojao i ako ne bude previse osakacen kao sadasnji One Mini biti ono sto trazim :)

One mini je odlican telefon. Radi jednako dobro kao One. Bez obzira na HW ja sam odusevljen kako radi,kvalitetom display-a,izradom. Ako koristis telefon bez HW pretpostavki u glavi,tel je predobar. Svima nama je tesko da iskljucimo opciju hw u glavi i da jednostavno uzivamo u onome sto tel moze da ponudi. Vec je dobio 4.3 update,za koji dan,isto kad i nama,stize 4.4.2.

^ Nisam mislio na procesor u One mini. Snapdragon 400 je dovoljno dobar za svakodnevni rad, kao i 1GB RAM-a. Ali 16GB bez proširenja, od kojih sumnjam da je dostupno više od 10-11GB mi je premalo. Takođe izbačeni su IR blaster, optička stabilizacija slike, NFC - sve stvari kojima sam se radovao na velikom One. Nedostaju i MHL i USB host.

Nadam se da će neko u sveopštom zavaravanju kupaca sa velikim ekranima koje je lakše tehnički napraviti uspeti da napravi "mini" varijantu nekog telefona kojoj ne nedostaje hardver u odnosu na velike. Uopšte ne očekujem da takav telefon bude jeftiniji od velike varijante, naprotiv.

Jedno pitanje: sad kad imam rutovan tel, jel ima neki widget sa kojim bih mogao DIREKTNO da prebacujem 2g/3g/4g? Pozeljno da bude 1x1 velicine, samo da zamijenim postojeci (koji je zapravo samo prechica)

Google je izbacio code tj. podrsku menjanja on the fly 2G/3G u 4.1.2 i sad moze samo preko precice da se menja, tj da te vodi u settings taj za mreze.

E sad postoji code koji je moguce implementirati, ali tice se samo ROM-ova zasnovanih na AOKP i CM bazi.

Google je izbacio code tj. podrsku menjanja on the fly 2G/3G u 4.1.2 i sad moze samo preko precice da se menja, tj da te vodi u settings taj za mreze.

E sad postoji code koji je moguce implementirati, ali tice se samo ROM-ova zasnovanih na AOKP i CM bazi.

taj problem je bio i na 2.3, AFAIK, ali sam mislio da moze na svakom rutovanom tel... Znaci samo AOKP i sl? Pa ok... :-/

Sećam se kao juče da je bilo (bar na Samsungu, ne znam za ostale kontam da je moglo) da sam na 2.3 i 4.0.4 mogao preko widget-a na jedan klik da menjam 2G/3G

I na kraju kako mozemo, ako uopste mozemo, da namestimo to?

Ubaciš neko AOSP ili CM based rom i onda ima neki fix/mod ne znam tačno, samo nije baš tako jednostavno.

Ne znam sto su ga tako zakomplikovali -.-

Da ne bi jadne Srbende mogle na 1 klik da promene bandove.

Citao sam dosta postova, ali previse mi je da sve predjem, pa samo bih da pitam da li se pojavljuju ljubicaste mrlje na kameri tokom slikanja i snimanja u slabije osvetljenim prostorijama i u mraku?
Posto sam dosta slucajeva video po internetu, evo npr. snimak: http://www.youtube.com/watch?v=nCn1xy2DTOQ
Pa kakvi su vasi utisci? Ima li resenja za to?

Jos nesto: da li moze da se uradi un-root telefona, i stanje da sve izgleda kao da nije rutovan? zbog garancije pitam..

Poslednja izmena:
Moze da se uradi back to stock, imas na xda sve lepo objasnjeno.
A to za te ljubicaste mrlje nema resenje, ali htc kada posaljes na reklamaciju zameni kameru bez komplikacija.

ne moze sve, ne pali covjeka... Pisace "relocked", ako hoce da provjeravaju u servisu, znace da je prckano (ako nista, zbog tokena za otkljucavanje bootloadera). Tim moze, a ne mora da se izgubi garancija, ali da ne prepojednostavljujemo...

vec 100x prezvakana tema, ali ako ga je otkljucao preko htc dev, oni u bazi imaju njegov IMEI od onog trenutka kad je zatrazio token...

Takodje, na samom pocetku kaze:
In order for you to be able to reset your device to complete stock it will require that you have S-Off.
For those that still have S-On and cannot gain S-Off due to having one of the updated firmwares there is not much you can do other than restore a stock rom and stock recovery.

Poslednja izmena:
vec 100x prezvakana tema, ali ako ga je otkljucao preko htc dev, oni u bazi imaju njegov IMEI od onog trenutka kad je zatrazio token...

Takodje, na samom pocetku kaze:

Oni imaju njegov imei, ali on nije morao da iskoristi unlock kod koji su mu poslali.

A to za te ljubicaste mrlje nema resenje, ali htc kada posaljes na reklamaciju zameni kameru bez komplikacija.

To za kameru vazi samo uz garanciju, ili?
Koliko to traje ako se posalje? Ne bih da mi mesec dana stoji kod njih telefon..

To za kameru vazi samo uz garanciju, ili?
Koliko to traje ako se posalje? Ne bih da mi mesec dana stoji kod njih telefon..

Samo kad imas za garanciju. Ne znam koliko, jer je ovo Srbija. U stranim zemljama je max 2 nedelje koliko sam citao.

Mozda ce nekom znaciti, samo da prenesem iskustvo sa ARHD 31.6 ROMom, dakle, ROM je za svaku preporuku! Telefon leti! Mnogo mi se bolje pokazao nego ARHD 41.0.
Sve je fluidno, nikakav bug, lag isl. Bas sam prezadovoljan. Baterija odlicna!

Mozda ce nekom znaciti, samo da prenesem iskustvo sa ARHD 31.6 ROMom, dakle, ROM je za svaku preporuku! Telefon leti! Mnogo mi se bolje pokazao nego ARHD 41.0.
Sve je fluidno, nikakav bug, lag isl. Bas sam prezadovoljan. Baterija odlicna!

Meni je isto sve odlicno i fluidno na 40.2 . Evo vec par nedelja bez ijednog problema, stavio sam elementalx 10.10.1 kernel i baterija je odlicna.

Meni je za sada ( 24h koliko ga imam ) sve fluidno na stocku, ni za root jos nisam nasao potrebu...

Cudno mi ne mogu da vidim screen on time kad idem na power nego mi kao glavni potrosac pod usage mi stoji Android System...

Meni je za sada ( 24h koliko ga imam ) sve fluidno na stocku, ni za root jos nisam nasao potrebu...

Cudno mi ne mogu da vidim screen on time kad idem na power nego mi kao glavni potrosac pod usage mi stoji Android System...

skines gsam battery monitor

Hvala, ti ceo dan pomazes meni :)

Instaliracu i obrnucu jedan ciklus cisto da vidim i uporedim sa prethodnim telefonima i onda brisem, ne volim te third party apps za tako neke sistemske stvari...

Nazad
Vrh Dno