Šta je novo?

HTC One

sto mora da bude ista ako napisu ultrapixel ? to je samo pokusaj pravljenja brenda ,mozda moze da bude 8mp ultrapixel kamera :) ?

To ce da cuvaju za One Two Three :)

Inace evleaks je cini mi se potvrdio za 4mpx zadnju, mada nisam siguran da je i on bio.

Bice 8 sigurno. Nisu ludi da ostave isto.
Ali ova tema nije za "One Two" nego za nas predobri stari One :D Ako ocete otvarajte temu za njega, al' jos je rano da bilo sta pricamo.

Bice 8 ultrapixels

Hoce, kao sto je trebalo i u ovom da bude.

Posto se ljudi i nisu bunili na ovih 4mpx i bilo im kul zoe i sve to, build quality, ostace na 4mpx. Al' dobro ima vremena, pa videcemo na predstavljanju, mada to ce biti otkriveno mnogo pre predstavljanja...

Jel radi nekome Miracast na 4.4.2 romu? Sony Bravia KDL W650 Tv ima Miracast opciju, I radilo je na stock 4.3 romu. Na 4.4.2 krene da se poveže i odbije! Ima li nekome da radi na 4.4.2?

kojem 4.4.2 romu, za pocetak??

Hoce, kao sto je trebalo i u ovom da bude.

Posto se ljudi i nisu bunili na ovih 4mpx i bilo im kul zoe i sve to, build quality, ostace na 4mpx. Al' dobro ima vremena, pa videcemo na predstavljanju, mada to ce biti otkriveno mnogo pre predstavljanja...

Ja sam se prvi bunio u fazonu - sta samo 4 mpx, koja budala je to smislila kad Samsung nudi 12 blablabla... A onda sam shvatio da sve sto slikam ostaje u telefonu tj. ne ide u stampu; eventualno na drustvene mreze i to je to. Slike uopste nisu lose, Zoe me ne zanima preterano i zaista ne osecam neku preteranu razliku u odnosu na SGS4 koji sam posedovao. Ona postoji, pogotovo kada se dosta zumira fotka, ali opet - sto bih to radio?

Ja sam se prvi bunio u fazonu - sta samo 4 mpx, koja budala je to smislila kad Samsung nudi 12 blablabla... A onda sam shvatio da sve sto slikam ostaje u telefonu tj. ne ide u stampu; eventualno na drustvene mreze i to je to. Slike uopste nisu lose, Zoe me ne zanima preterano i zaista ne osecam neku preteranu razliku u odnosu na SGS4 koji sam posedovao. Ona postoji, pogotovo kada se dosta zumira fotka, ali opet - sto bih to radio?

Takodje, za moje potrebe odlicno. A snimanje je bolje nego na sgs 4.

Ne znam kako ti, ali ja nekada, kazem nekada ne da mi je sad must have, ali nekada odradim crop... Ne znam sta bi ostalo od ovih 4mpx kad odradis crop. Opet barem 8mpx da ima bio bi pun pogodak.

Inace jel bi mogao paralelu da mi odradis S4 vs One, za i protiv? Doduse furas verovatno GPE, pa onda i nema puno da se uporedjuje, mada i znajuci da ne volis TW, ne znam jesi bio malo duze na Sense-u?

@Djilkosh_Ns, što se raspituješ, da nećeš da menjaš vraže? :d
Razliku i sam znaš, izrada HTC, kamera S4, Sense brže radi od TW, za TW Sense je munja. Za zvuk znaš da One kida i na zvučnicima i na slušalicama.
Što se tiče slika meni slike sa telefona ne ostaju samo u telefonu, godinama još od SE K750 čuvam slike na PC, dosta situacija je bilo da se zabeleži kada digitalac nije pri ruci.

Ja sam sad za ng pravio neke slike i kliove. I prezadovoljan sam kvalitetom, sto znaci da je za moje potrebe odlican. Al' najjace mi je kad mi drugovi kazu "vau koji kvalitet slika", a ja onako "khm, pa jeeeste" :D Toliko o tome koliko nisu dobre ;)
A snimanje zvuka i videa je odlicno, bas na nivou.

To sto su ti drugovi rekli je znak da nemaju pojma i da je displej na one mnogo dobar,nikako ne znaci da je kvalitet slika na zavidnom nivou :)

To sto su ti drugovi rekli je znak da nemaju pojma i da je displej na one mnogo dobar,nikako ne znaci da je kvalitet slika na zavidnom nivou :)

Nisam ni rekao da su dobre, za video sam rekao.

Eto, ko ne zna da je losa kamera dobra mu je(kada gleda slike na fonu a i na fejsu koliko vidim po komentarima). Tako da je sasvim dovoljna. Jedino MI sto smo perfekcionisti nalazimo mane(ima ih dosta). :D

@Djilkosh_Ns, što se raspituješ, da nećeš da menjaš vraže? :d.

Ma kakvi, ja sam zadovoljan sa mojim. Nego pitam njega, jer je imao oba telefona. Mora Samsung imati bar neke prednosti sem kamere. Mahanje ispred ekrana? :)

Ima prednost sto kad padne na patoa i nesto se desi, plastike ima na svakom cosku da se naruci :)

One kad padne, *** mijenjas patos.

Ne znam kako ti, ali ja nekada, kazem nekada ne da mi je sad must have, ali nekada odradim crop... Ne znam sta bi ostalo od ovih 4mpx kad odradis crop. Opet barem 8mpx da ima bio bi pun pogodak.

Inace jel bi mogao paralelu da mi odradis S4 vs One, za i protiv? Doduse furas verovatno GPE, pa onda i nema puno da se uporedjuje, mada i znajuci da ne volis TW, ne znam jesi bio malo duze na Sense-u?

Nemam potrebu da kropujem bilo sta slikano telefonom jer te slike su tu da zabeleze neke brze momente i te slike su tu samo za ekranski prikaz. I to je sasvim ok. Opet, razlika postoji kad se zumira (sto je i logicno) i ta razlika ide u korist Samsunga.

Glede SGS4 vs One, prica je sledeca. Ja sam uvek kupovao Samsung Galaxy telefone, pocev od SGS1, preko SGS2, Note1 itd. I svi boluju od istog problema koji je poceo uzasno da me iritira - katastrofalan izgled TW-a i tona bloata koja meni u zivotu ne treba, uzasna plastika (SGS i SGS2 su mi se oljustili ko banana). SGS4 je prvi telefon iz Galaxy linije koji je out-of-box radio kako treba, dakle bez laga, bez seckanja, nista nije imalo tendenciju da umre i sl. Medjutim, tri stvari su me nakon 6 meseci naterale da menjam uredjaj:
1. KNOX - Android = diverzifikacija, zato i kupujem Android telefone jer zelim da budem slobodan da radim sa svojim telefonom sta zelim, a Samsung mi to oduzima sa KNOX-om. Dakle, ako zelim da flesujem ROM X ne zelim da ostanem bez garancije iako, hipoteticki receno, prijavim da neki senzor ne radi kako treba.
Ovo nisam dobio sa HTC One zbog Dev Unlocka, S-OFF-ova i ostalih gluposti, ali sam toga bio svestan od starta jer se HTC drzi te politike dosta dugo, dok sam se sa Samsungom osetio izneverenim.

2. TouchWiz - katastrofalno ruzan i nefunkcionalan, napunjen glupostima koje mi nikad nece trebati jer ne zelim da masem glavom kako bih skrolovao po strani, ne zelim da masem rukama kako bih prebacio na sledecu sliku i svakako umem sam da pauziram video ako u njega ne gledam. Za one koji su malo duze u IT-u sigurno se secaju kako su nekad laptopovi dolazili sa 501 gluposcu preinstaliranom, pa si morao da potrosis ceo dan kako bi se toga resio. Ovde je slicna situacija.
Sa druge strane, Sense 5.5 je pravo otkrovenje za mene. Odmah da se razumemo, ja NE VOLIM skinovane Androide, preveriram AOSP. Ne zelim S VOICE, zelim Google Now, ne zelim S TRANSLATE vec Google Translate itd. Sense je izuzetno upeglan i vizuelno dopadljiv do te mere da ga jos uvek nisam zamenio sa GE ROM-om :) HTC je vise ispostovao Android filozofiju i nemam zelju da sebi iskopam oci zbog nebuloznih boja i jos nebuloznijg rasporeda elemenata. I sve funkcionise kako treba sa znacajno manjom kolicinom bloata i stvari koje mi ne trebaju.

3. Kvalitet izrade - ja sam PRVI branio plastiku. I dalje smatram da aluminijum ne znaci da je nesto premium ali cu otvoreno priznati da je HTC One po pitanju izrade drasticno robustniji uredjaj od SGS4, koji je sav nezan i fali mu grip. Grip u smislu uzmem telefon u obe ruke da otkucam nesto i on mi iskace kao sapun. Ako sam kupio high-end telefon koji je ultratanak onda i zelim da ostane takav, a ne da mu robujem i da ga drzim po kojekakvim plasticnim i gumenim futrolama. I da, ona lajsna ce garantovao opet da se oljusti cim ga malo jacne cuknete.

Ono sto sam jos dobio je zvuk, konkretno zvucnici koji su kod HTC One napred. Odmah da kazem da tome nikad nisam pridavao znacaja jer nemam 15 godina pa da idem ulicom sa ortakom i slusam Sabana Saulica na spikerfonu. Ali u nekim trenucima kad zelim da pogledam neki YT video ili da zavrsim neki posao preko Hangoutsa, prisustvo zvucnika sa prednje strane uredjaja (pa jos i stereo) je pun pogodak. Sa SGS4 sam imao problem zbog toga sto je zvucnik sa zadnje srane pa ga cesto prekrijem prstima ili, ako stoji na stolu, zvuk bude prigusen.

Zakljucak cele price - zbog kamere i nekada losih iskustava sa HTC-om kao proizvodjacem sam odabrao SGS4. 6 meseci kasnije, zbog gore navedenih stvari sam odabrao HTC One i tako ce da ostane sve dok se Samsung ne unormali po pitanju TouchWiza i kvaliteta izrade svojih uredjaja.

Poslednja izmena:
Hvala gosn Kutija na ovakvom odgovoru :)

Treba mi brza pomoc. Restartovao sam One Mini jer se non stop na ekranu pojavljivalo Ringtone i skala za smanjivanje zvona... Elem, kad sam pritisnuo restart telefon je usao u bootloader mod valjda iz kog ne mogu da izadjem nijednom kombinacijom tastera.

Radi jedino vol+ taster kojim vrtim fastboot, recovery, factory reset itd....

Edit:
Uspio sam da butujem telefon ali ulazi u Safe Mode stalno....!?

Poslednja izmena:
Otkud znam...? Kako da provjerim to?

Edit:
Uf jeste, nisam ni provalio to. Ne smanjuje zvono.

Poslednja izmena:
pa ovo se dosta razlikuje od svih ostalih glasina koje smo culi do sad... S druge strane, ovo je vec tel za koji bih mozda izdvojio pare da zamijenim One...

Od mene plus za sd karticu i bateriju, minus za veci ekran. I sadašnji One mi je prevelik. Mogu da držim košarkašku loptu jednom rukom, a ne mogu telefon...to mi je besmisleno. Jedino ako smanje ivice i znacajno skrate telefon zbog nedostatka kapacitivnih tastera.

pa meni logicno da ce tel bit isti ili cak manji, kad se uklone kapacitivni tasteri? Sadasnji One ima maximalno iskoristen prostor.

Jedno pitanje: sad kad imam rutovan tel, jel ima neki widget sa kojim bih mogao DIREKTNO da prebacujem 2g/3g/4g? Pozeljno da bude 1x1 velicine, samo da zamijenim postojeci (koji je zapravo samo prechica)

Nazad
Vrh Dno