Šta je novo?

HTC One

Чекај, онда је то скроз исто као и обични one?
То ми се онда не свиђа, мислио сам да је исти као нексус, а не тако... :-(
Онда ипак чекам нексус:p

Šta li ti napisa... Nije ni čudo što te ne razumemo, kad ni sam sebi nisi jasan.

Google Edition telefoni imaju stock Android, koji će se pojavljivati brže i nuditi "čisto" android iskustvo. Ne zovu se Nexus, zato što je to sasvim poseban brand, ali u softverskom pogledu, nude isto. Nadam se da ti je sada malo jasnije. Nemam pojma šta si ti očekivao.

Čekaj Nexus. Svakako će biti znatno jeftiniji od S IV i HTC One.

Ja sam čekao Nexus do Google I/O, kad je izostala najava, rešio sam da mi je puno da čekam još pola godine.

Нисам био у току уопште са тим Google edition форама, сад сам се баш сморио кад сам видео да је то исто с***е.
А било би супер да је баш као нексус...

Нисам био у току уопште са тим Google edition форама, сад сам се баш сморио кад сам видео да је то исто с***е.
А било би супер да је баш као нексус...

A šta ti podrazumevaš pod time "baš kao nexus"?

Па да буде као нексус, да има само оно што google ставља (и хардверски и софтверски) и мислио сам да на тај не може да се стави ром са sense-ом, а они још ставили и тај s-off...

Gibo jel ti verujes u Deda Mraza...?

Не, али у оно сам веровао :D
Па рекао сам да нисам био у току, све ово ми је сад тешко пало још увек не могу да дођем "к" себи :p

Не, али у оно сам веровао :D
Па рекао сам да нисам био у току, све ово ми је сад тешко пало још увек не могу да дођем "к" себи :p

U šta si verovao? Da u telefon koji se zove Samsung galaxy S IV ili HTC One google stavlja svoj hardver?!? Pošto vidim da te razločaralo što nije i hardver i softver.

Ма не бре, хардвер сам случајно поменуо :p
Само сам мислио да у тој google верзији htc осим прављења телефона више ни на шта не утиче...Мало сам претерао са жељама, али шта ћеш кад волим нексус...

Prilozi

• uploadfromtaptalk1373318020619.jpg
    uploadfromtaptalk1373318020619.jpg
    50.5 KB · Pregleda: 146
A koj telefon imaš trenutno i kako si zadovoljan njegovom kamerom?

GS2

S obzirom da je 2 godine star ,jos uvek pravi dobre fotke. Zato nažalost moram ići ili na Sony ovaj novi ili S4. Kažem nažalost, jer je One jedini telefon koji mi je lep uz IP4/s i IP5. Mada shvatio sam odavno da lepo i korisno nikada ne ide zajedno...

Sa updejtom na 4.2.2 je stigao i novi bootloader koji onemogućava sideload recovery.img pa je sada nemoguće napraviti nandroid backup pre flashovanja cwm-recovery. Revone takodje ne radi.
Ja sam rootovao telefon, ubacio xposed framework i ubacio sam app settings dpi mod. Sada telefon liči na nešto. :D

Kakva je kamera na GE? Da li podržava slowmotion i 60fps, hdr fotografije i hdr video? Da li u GE kameri ima photosphere?

Poslednja izmena:
Review nije dao odgovor koji trazim... svi pominju zoe mode i automatsko pravljenje videa od slika. Mogu i bez toga. Zanima me da li radi 60fps snimanje ili slow motion.

Mislim da toga nema... Pa koristio si AOSP na S2? Znaš da ta kamera nema opcija nešto...

HDR video mislim da nema, a za fotke ima, trebalo bi...

Poslednja izmena:
App bi trebalo da povuce camera caps i da omoguci iz UI sve rezolucije i video modove. Ako kamera moze da snima u 60 fps, onda bi trebalo da moze to da radi i u Sense modu i u GE modu. Medjutim, nijedan review nije obradio GE kameru kako treba.

Pa eno za S4 nema ništa ni onaj eraser ni one face da se biraju, niti bilo šta... Google treba da poradi dosta na software-u za kameru...

Ne kapiraš me. Sve su to sw poboljsanja. Ja govorim o hw mogućnostima kamere.

Razumem ja tebe, ali ti mene ne razumeš :D

Kažem da je to tako onda bi bolje slike bile ili iste na AOSP-u, a ne loše, a to je zahvaljujući software-u. Evo ti primer S4 i XZ... Isti chip exmor rs, a S4 pravi bolje slike... Sta ti vredi HW, ako to SW ne omogući... Tako i na N4, mislim da ima sasvim solidan kamera chip možda kao S3, a pravi lošije fotke nego S3 i to sve zahvaljujući SW-u.

Nadam se da smo se sada razumeli... Znam hoćeš da kažeš kamera to podržava, ali ja kažem mora da se napiše i SW za to da bi podrzavalo, a to Google nije uradio...

Poslednja izmena:
Ima da se skine .alk od HTC One GE kamere. Ja probao i radi, mada je ne koristim.

Kamera na One je napravljena za drustvene mreze, instant upload... Zato je dobra u low light uslovima, da se slikas kad se ushikash u nocnom klubu...

U stvari, interesujem se za kameru jer su mi se klinci navukli na slowmo, pa ako stavim GE ROM necu imati slowmo.

Ako se ne varam neko je na XDA okačio HTC kameru i galeriju koja može da se instalira na GE. Za obrnuto sam siguran da postoji, pošto koristim GE kameru na Sense romu.

Imam par problema. Svaki put kada restartujem telefon on zaboravi da je Apex glavni launcher i uvek pita za izbor aktivnog launchera.
Drugi problem je kada obrisem facebook i twitter iz /system/apps posle restarta se vrate. Koji mu je vrag?

Велики брат те уходи :)

Ok. Ubio sam facebook i twitter pomoću Aroma File Managera iz CWM. Ostaje još da ubedim telefon da me ne pita svaki put za Launcher.

Probaj Apex da konvetujes u sistem app, možda pomogne.

Ma nije se tako ponašao dok je bio 4.1.2. Ne znam koji mu je vrag.

A ako zamrznes Sense launcher..onda ne bi trebalo da te pita

Vrh Dno