Šta je novo?

HTC One

^ Nisam ni obraćao na "HDR" mikrofon, baš jer se tako zove.

Da li misliš da postoji šansa da ovo nije HTC-ova krivica, već da je ST "prepakovao" prozivod i prodao ga HTC-u pod imenom "HDR"?

Edit: I u linku koji si postavio piše da je mogući krivac ST. Upravo to ja govorim od samog početka ove polemike.

Poslednja izmena:
Gdje tacno u prva dva teksta pise da je "njihov" mikrofon?

U drugom linku pise ovo:

"HDR recording uses advanced dual microphones and audio processing to capture clean, rich sound that is worthy of high-definition video footage. Phone calls sound great on HTC One thanks to the addition of HTC Sense Voice™, which boosts the call volume and quality in noisy environments so that conversations come through loud and clear."

Da, imaju HDR mikrofon koji radi to i to. Ne vidim nikakav problem.

U drugom linku pise ovo:

"HDR recording uses advanced dual microphones and audio processing to capture clean, rich sound that is worthy of high-definition video footage. Phone calls sound great on HTC One thanks to the addition of HTC Sense Voice™, which boosts the call volume and quality in noisy environments so that conversations come through loud and clear."

Da, imaju HDR mikrofon koji radi to i to. Ne vidim nikakav problem.

Da li ti shvatas da je ta tehnologija Nokijina i da je Nokia zastitila i patentirala istu? Ja ne znam kako drugacije da objasnim ako ne razumete tekstove na sajtovima.

^ Nisam ni obraćao na "HDR" mikrofon, baš jer se tako zove.

Da li misliš da postoji šansa da ovo nije HTC-ova krivica, već da je ST "prepakovao" prozivod i prodao ga HTC-u pod imenom "HDR"?

Edit: I u linku koji si postavio piše da je mogući krivac ST. Upravo to ja govorim od samog početka ove polemike.

Ja se slazem da postoji ta mogucnost ali reci ti meni sta mislis da ovi iz HTC-a nisu znali o cemu se radi? Ma daj molim te.
U svakom slucaju najvise ce HTC da ispasta ako ne dodje do dogovora sa ljudima iz Nokije.
A meni licno ne deluje da ce da dopuste da se tehnologija za audio snimanje koja je jedna od najbitnijih stavki 808 i Lumia telefona nadje u HTC telefonu... ali ako HTC dobro plati mozda se i desi.

Poslednja izmena:

U svakom tekstu stoji da je to Nokia osmislila, a ST pravio za Nokiju pod NDA (takvo je i zvanicno obavestenje). Samo ispada da je ST za HTC radio HAAC mikrofon pod drugim imenom - HDR. Zbog toga je i cela ova stvar sumnjiva.

Mada, realno gledano, HTC može staviti u HTC One kvalitetan mikrofon koji koriste i drugi proizvoðači i 99,9% korisnika neće primetiti razliku jer neće snimati nešto toliko glasno. To hoće umanjiti kvalitet samog proizvoda (jer sada znamo za to), ali neće izazvati dalja kašnjenja sa isporukom.

Ja se slazem da postoji ta mogucnost ali reci ti meni sta mislis da ovi iz HTC-a nisu znali o cemu se radi? Ma daj molim te.

Pa postoji mogućnost da nisu znali, jer ipak oni kupuju sve svoje komponente od drugih proizvoðača. Možda im jeste bilo rečeno da je to "kao HAAC, ali drugačije" pa su zakupili proizvodnju.

Poslednja izmena:
U svakom tekstu stoji da je to Nokia osmislila, a ST pravio za Nokiju pod NDA (takvo je i zvanicno obavestenje). Samo ispada da je ST za HTC radio HAAC mikrofon pod drugim imenom - HDR. Zbog toga je i cela ova stvar sumnjiva.

Mada, realno gledano, HTC može staviti u HTC One kvalitetan mikrofon koji koriste i drugi proizvoðači i 99,9% korisnika neće primetiti razliku jer neće snimati nešto toliko glasno. To hoće umanjiti kvalitet samog proizvoda (jer sada znamo za to), ali neće izazvati dalja kašnjenja sa isporukom.

Pa postoji mogućnost da nisu znali, jer ipak oni kupuju sve svoje komponente od drugih proizvoðača. Možda im jeste bilo rečeno da je to "kao HAAC, ali drugačije" pa su zakupili proizvodnju.

Najgore je sto Nokia ima dokaz da se radi o 100% identicnom cipu. Ali ja licno mislim da je HTC i te kako bio upoznat sa situacijom.
Naravno postoji mogucnost da su ovi oz ST uvalili HTC-u Nokijinu tehnologiju sto je zaista sramno. Ako se ispostavi kao tacno.

Poslednja izmena:
Da li ti shvatas da je ta tehnologija Nokijina i da je Nokia zastitila i patentirala istu? Ja ne znam kako drugacije da objasnim ako ne razumete tekstove na sajtovima.

Jadna ona, sta ce sad da bude sa njihovim patentom... Trla baba lan. Po tvojoj logici, nijedan telefon ne bi licio na ono sto se danas prodaje da svako ko patentira svoj pronalazak koristi jedino njega u svojim telefonima.

Otkud taj cip u HTC One-u? Kupili su ga.

Da li je taj ST ili kako vec, prepakovao pa prodao HTC-u isti mikrofon, najmanje je bitno. On ce u svakom slucaju snositi posledice direktno. Indirektno, svi potencijalni kupci HTC One-a. Ne vidim zasto se posipa drvlje i kamenje po HTC-u.

Jesu se sa Apple-om nagodili oko onih prava za dupli tap na home taster ili sta vec i eto, sad ga koriste za One. Tako ce i sa ovim biti.

Jadna ona, sta ce sad da bude sa njihovim patentom... Trla baba lan. Po tvojoj logici, nijedan telefon ne bi licio na ono sto se danas prodaje da svako ko patentira svoj pronalazak koristi jedino njega u svojim telefonima.

Otkud taj cip u HTC One-u? Kupili su ga.

Da li je taj ST ili kako vec, prepakovao pa prodao HTC-u isti mikrofon, najmanje je bitno. On ce u svakom slucaju snositi posledice direktno. Indirektno, svi potencijalni kupci HTC One-a. Ne vidim zasto se posipa drvlje i kamenje po HTC-u.

Jesu se sa Apple-om nagodili oko onih prava za dupli tap na home taster ili sta vec i eto, sad ga koriste za One. Tako ce i sa ovim biti.

Jako povrsno i u najmanju ruku glupo razmisljanje.

Recimo da se ti bavis filmom ili muzikom i ulozis u film 200.000e ili 50.00e u muzicki album zavrsis sve i uspes da prodas samo 5 kopija albuma zato sto ga svi pokradu sa neta ili od prikazivanja filma zaradis samo 10.000e zato sto ga svi skinu sa neta. Tako je isto i Nokia ili nebitno bilo koja druga firma ulozila u neku tehnologiju i stiti ono sto su oni izmislili. Kontas?

Svaka kompanija se trudi da u svom telefonu ima nesto posebno, neku funkciju koja ce ih izdvojiti iz mase. Nesto jedinstveno sto drugi telefon nema.
Zamisli na sta bi to licilo kada nijedan OS ili tehnologija ne bi bili zasticeni.

U svakom slucaju nemam sta da pricam sa tobom jer razmisljanje ti je koma.

Poslednja izmena:
Daj, mani me poredjivanja piraterije sa licenciranjem i prodajom tejnologije bukvalno. Poredis babe i zabe.

Kako je ST dosao u posjed tog cipa? Ukrao ga iz Nokijinih proizvodnih pogona??? Kupili jednu PW izvadili cip i napravili kopije???

Svasta li ljudi pisu.

Normalno da ce licencirati nesto sto su osmislili i to prodati. Od tih licenci i zive u zadnje vrijeme (Nokia) na kraju krajeva....

Daj, mani me poredjivanja piraterije sa licenciranjem i prodajom tejnologije bukvalno. Poredis babe i zabe.

Kako je ST dosao u posjed tog cipa? Ukrao ga iz Nokijinih proizvodnih pogona??? Kupili jednu PW izvadili cip i napravili kopije???

Svasta li ljudi pisu.

Normalno da ce licencirati nesto sto su osmislili i to prodati. Od tih licenci i zive u zadnje vrijeme (Nokia) na kraju krajeva....

Bez nervoze nema potrebe.
Da pitam opet jesi li procitao ti tekst??
Pa ST proizvodi cipove za Nokiju, znaci Nokija nema fabriku cipova vec ST proizvodi cipove koje je Nokia izmislila i patentirala. Proizvodi ih za Nokiju! Ja jedino da nacrtam...

Koja nervoza? Oko toga ko je kome uzeo parce silicijuma... Pf, svasta.

Ako je vec tako, ST to sto pravi za Nokiu po njihovim nacrtima i projektima, onda su iskljucivo oni krivci sto su uvaljali HTC-u. Nema sanse da bi HTC napravio takvu gresku.

Jako povrsno i u najmanju ruku glupo razmisljanje.

Recimo da se ti bavis filmom ili muzikom i ulozis u film 200.000e ili 50.00e u muzicki album zavrsis sve i uspes da prodas samo 5 kopija albuma zato sto ga svi pokradu sa neta ili od prikazivanja filma zaradis samo 10.000e zato sto ga svi skinu sa neta. Tako je isto i Nokia ili nebitno bilo koja druga firma ulozila u neku tehnologiju i stiti ono sto su oni izmislili. Kontas?

Svaka kompanija se trudi da u svom telefonu ima nesto posebno, neku funkciju koja ce ih izdvojiti iz mase. Nesto jedinstveno sto drugi telefon nema.
Zamisli na sta bi to licilo kada nijedan OS ili tehnologija ne bi bili zasticeni.

U svakom slucaju nemam sta da pricam sa tobom jer razmisljanje ti je koma.

Optuzis nekoga da je glup, a onda napises epohalnu glupost. Poredis situaciju gdje tehnologiju firme A, proizvodi firma B i eventualno nelwgalno prodaje firmi C, sa situacijom gdje vise ljudi skida audio/video nelegalno i pri tome nanosi stetu autoru. Ti ljudi nemaju ugovor s' autorom, niti nuzno sticu materijalnu korist na njegovu stetu.

Pored toga opasno smaras, stvaras sum u temi i ne das drugima da imaju misljenje.

Ne pamtim kad sam otvorio ovu temu, a da ti ne pjenis bez razloga.

Izadji malo na vazduh, prosetaj, mozda ti byde bolje.

Optuzis nekoga da je glup, a onda napises epohalnu glupost. Poredis situaciju gdje tehnologiju firme A, proizvodi firma B i eventualno nelwgalno prodaje firmi C, sa situacijom gdje vise ljudi skida audio/video nelegalno i pri tome nanosi stetu autoru. Ti ljudi nemaju ugovor s' autorom, niti nuzno sticu materijalnu korist na njegovu stetu.

Pored toga opasno smaras, stvaras sum u temi i ne das drugima da imaju misljenje.

Ne pamtim kad sam otvorio ovu temu, a da ti ne pjenis bez razloga.

Izadji malo na vazduh, prosetaj, mozda ti byde bolje.

Naravno da je slicno.
Skidanje materijala je nelegalno i nanosi stetu.
Takodje ova prodaja Nokijine tehnologije HTC-u je nelegalna i Nokiji nanosi stetu. To sto ti ne mozes da skontas je tvoj problem.
Od ljigavog HTC-a me nista ne cudi pa ni to da su znali u sta se uvaljuju.

Smaram? Napusti temu i ne citaj moje postove da se ne smoris, imas i ignore pa ga iskoristi moji postovi ce ti biti sakriveni.

Ja ne pjenim. Ti to verovatno po licnom iskustvu? Posto samo udjes u neku temu i ponavljas jedno isto kao neka tetkica? Ovo je forum i ako ti razgovor koji se vodi ne odgovara mozes samo da napustis bez komentara.

I meni je super. Hvala na brizi. Izlazim ja na vazduh.

Poslednja izmena:
ma jok nema...da je neka druga kompanija možda bih i pomisliio da nema ali za njih nema šanse, bezobraznije kompanije od te nema..poslovna "etika" im je 0 čista

Ok bezobrazluk, ali kad vec ocekuju od One-a tj na njemu baziraju "flagship" model/e, kakvi *****i bi morali biti da na prvoj seriji kiksaju.....?

Naravno da je slicno.
Skidanje materijala je nelegalno i nanosi stetu.
Takodje ova prodaja Nokijine tehnologije HTC-u je nelegalna i Nokiji nanosi stetu. To sto ti ne mozes da skontas je tvoj problem.

Evo recimo krivolov je nelegalan i nanosi stetu, pa ne znaci da bi takvo poredjenje bilo adekvatno s'ovom situacijom Nokia/HTC.

Ja ne pjenim. Ti to verovatno po licnom iskustvu? Posto samo udjes u neku temu i ponavljas jedno isto kao neka tetkica?

Sta ja to ponavljam, ja kad nemam nesto korisno da napisem, ne pisem nista, osim kad neko ovako kao ti kvari temu, pa moram da ga opominjem.

Evo recimo krivolov je nelegalan i nanosi stetu, pa ne znaci da bi takvo poredjenje bilo adekvatno s'ovom situacijom Nokia/HTC.

Sta ja to ponavljam, ja kad nemam nesto korisno da napisem, ne pisem nista, osim kad neko ovako kao ti kvari temu, pa moram da ga opominjem.

Nisi mi ti ni deda a ni baba da ti mene opominjes.
Pali tamo pa opominji koga si navikao. Ne moze mene niko da opominje moze samo da se ne slozi.

Emix i sta bi sa mikrofonom? :-D
Jesu li ga ukrali ili ne, oce li mi sad oduzeti telefon zbog toga? :-D

Sad mene zanima ako ovi iz HTC-a kazu izbacili smo cip i ubacili smo drugi i pocne da prodaje telefone. Ko ce garantovati da u tim novim serijama je drugaciji cip? Sta svaki telefon ce se rasklapati i gledati sta je unutra i ponovo sklapati?

Nije to Srbija brale pa sve na pre****tku :))

Video danas u mts-u, ništa posebno. Ko je imao 3310 može da predje na One, ko je imao One X, S3, nema potrebe da baca pare.

Ko je imao 3310 može samo da kupi novu bateriju za njega..njemu ne treba smart phone već phone :d

Čitam vesti od jutros za te famozne mikrofone. Baš šteta za HTC... Čujem da će možda zabraniti prodaju u nekim zemljama..

Bila je zabrana i Galaxy serije i Galaxy Nexusa i jos nekih telefona ako se dobro secam, a kod nas nista nije zabranjeno, tako da bar kod nas ce moci da se kupi :D

Vrh Dno