Šta je novo?

HTC One

Snima li u 15 frejma ovaj One? Ovo je slow motion.

Pa da, 15-16 fps je imao onaj 1080p sempl sto je okacio Dandy, onaj u totalnom mraku. Steta, One je stvarno odlican ali ima nedorecenu kameru, fotografije na dobrom svetlu su losije od konkurencije, pa cak i od Xperie Z koja ima propust u softveru pa je burst mod pravi bolje fotografije od auto/normal :d

Stvarno onaj htc camera guru :d treba da se samoubije, one x i one s su jedva prebacivali 20 fps nocu a sada im najjaci quad core telefon snima full hd sa 15 fps nocu a Nokia 808 (single core itd hardver u penziji) snima 1080p sa 30 fps u svim uslovima.

Pored polu-fail kamere nikako da pocnu sa ozbiljnom prodajom pa ce ih i Sony sa Xperiom Z (koja ima losiji displej od One i jos par mana) prilicno ugroziti. Pogledajte samo interesovanje na gsm areni, SGS IV i Xperia Z suvereno vladaju a cak i galaxy duos :d i sgs 3 su ispred One-a.

Bice ovo teska godina za htc, kapiram da ce ih i LG i Sony prestici sa prodajom, Samsung je odavno nedostizan za htc.

One malo produžava ekspoziciju kada snima video u izuzetno lošim svetlosnim uslovima, tako da tada zaista opada FPS.
To nije posledica lošeg hardvera koji ne stiže da obradi sliku, već prioritetizacije svetlije slike na račun potencijalnog pada FPS-a.

Ako se pogledaju delovi scena sa ovog video poređenja gde je svetlo izuzetno slabo, Lumia i iPhone tu praktično imaju crne rupe, dok se kod One-a sve i dalje vidi.

Poslednja izmena:
Ne znam u čemu su to sve "daleko ispred"?

Procesor i čipset na One-u i S4 su isti. Postoji mala razlika u taktu, pa S4 ima akademsku prednost, ali u realnom radu korisnik to nema šanse da primeti.
Displej je fantastičan na oba telefona i bukvalno je stvar ukusa da li korisnik više voli AMOLED ili IPS.
One ima bolji zvuk od S4.
S4 pravi bolje slike po danu, verovatno ima bolji slow motion video (nisam još video primer, ali izvodim zaključke na osnovu implementacije na Note-u 2, na kome radi dobro), ali je manje upotrebljiv za fotografisanje u uslovima lošijeg osvetljenja i nema optičku stabilizaciju, koju One ima.
S4 je plastičan, ali lakši, One je metalan i malo teži. Ovde je opet stvar ukusa, šta kome više odgovara.
S4 ima izmenjivu bateriju, One nema, to je tačka gde S4 ima direktnu prednost. Opet, koji procenat korisnika ikada zameni bateriju ili nosi drugu u rezervi?
S4 ima microSD slot, One nema, ali ima podršku za OTG kabl (mogu da se priključe USB fleš diskovi, čitači memorijskih kartica, tastatura...) i sasvim dovoljno interne memorije, što pomaže da ovo ne bude veliki nedostatak.
Jeste da je u pitanju stvar ukusa, ali mislim da će se većina složiti da je Sense 5 vizuelno mnogo prijatniji od šarenog Touchwiz-a.
Samsung ima prednost u marketingu, tj. količini novca koju može da upumpa u njega i to je ključna stvar. Takođe, lakše mu je da dođe do nekih komponenti, jer ih često i sam proizvodi.

Samsung ide na kartu - telefon za široke narodne mase, sa tehnologijama koje provereno pale kod potrošača i mogu lako da se reklamiraju do iznemoglosti. HTC je krenuo drugim putem i pokušao da napravi zaista jedinstven uređaj, pa One bukvalno svakim svojim delićem šalje tu poruku. Na kraju će naravno ipak tržište da odluči, pa će S4 bez ikakve sumnje da se proda u mnogo većem broju komada, ali računam da i dalje ima dovoljno ljudi koji žele nešto drugačije :)

Potpuno se slazem. Svako moze da odluci po svojim afinitetima.
Ali S4 i Soni XZ imaju jednu VELIKU prednost.
Oni postoje i prodaju se.
One je jos uvek predivan imaginarni koncept.
Licno, navijam za htc ali ako se ne pojavi skorije, bojim se da cu (obzirom da su razlike male) nazalost promeniti tabor.
Verujem da postoji jos ovakvih kao ja, pogotovo u belom svetu, a onda "So long HTC"

Poslednja izmena:
One malo produžava ekspoziciju kada snima video u izuzetno lošim svetlosnim uslovima, tako da tada zaista opada FPS.
To nije posledica lošeg hardvera koji ne stiže da obradi sliku, već prioritetizacije svetlije slike na račun potencijalnog pada FPS-a.

Ako se pogledaju delovi scena sa ovog video poređenja gde je svetlo izuzetno slabo, Lumia i iPhone tu praktično imaju crne rupe, dok se kod One-a sve i dalje vidi.

Bolje mi je da se slabije vidi nego da telefon sa hardverom jednog kompjutera snima video u 15 slicica po sekundi.

Ljudi, dvadeset strana raspravljate o kvalitetu kamera na telefonima kojih jos nema, kakav ce rod sljiva biti ove godine, bice rakije koja ce biti jaca od viskija:p

Vrati se ti pecenju rakija, bolje ti to stoji.

Rakiju nisam probao u zivotu, samo koriscena kao metafora za predvidjanje, steta sto je Milan Tarot zauzet, mogli bi da ga pitamo koji telefon ima bolju kameru.Gotovo, zavrsio sa temom.

Izgleda da je MTS povukao iz ponude HTC One. Nema vise rezervacije za isti a ni medju standardnom ponudom telefona. Verovatno zbog kasnjenja isporuke..

Rekoh ja... Avgust? Septembar? Steta...
A s4 se pojavio na rezervaciji i u VIP-u i MTS-u. Ne verujem da ce kasniti...

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Џаба што има 30fps када се не види шта је на снимку :)

Ma da ne vidi se uopste :)

A sta ti vredi na One snimku sto se malo vise vidi kada pored najjaceg hardvera baca 14-15 fps :d Verovatno je to opravdano po misljenju cuvenog htc camera guru-a :)

Nema sta, One je sjajan telefon u skoro svakom smislu, pored toga ima i odlican kamkoder (stabilizacija, zvuk), pravi dobre fotografije nocu a prosecne za klasu preko dana i to je tako, tesko da nesto moze da se promeni. Samo je problem sto su ultrapixel najavljivali kao nesto bolje od Pure View-a i prehajpovali tehnologiju sa kojom su samo prosek u klasi, pa jos ne mogu ni da pocnu sa isporukama sirom sveta, zato i propadaju :)

Muk :D Izgleda covek nema sta da odgovori, uhvacen u lazi :p

Slazem se da je na One najjasniji snimak, nema price (narocito u delu kada se ide kroz tunel)...

Hahaha muk! :d
Ne znam kako covek odredi da je 2-3 frejma vise??
Lumia snima u 30fps dok se ovaj Ona vuce to se prosto vidi.
Ovo je 14-15fps dok Lumia ima konstantnih 28-29 rekao bih.

Ti to na osecaj meris ? :D

A kako ti meris??
Vidis ja 920 pratim i citam o tom telefonu od kad je izasao. Ovo nije jedini video koji sam ja pogledao i proverio.

Tuzno je sto telefon od 600e snima u 15fps FullHD video. Ovo izgleda toliko lose... kao sto neko rece HTC kamera "guru" treba da se samoubije i nista drugo. I One X je imao isti problem

I dalje ti o video snimanju i kameri :) Spamujete temu kao sto ste uradili i za oneX. Smorite ljude i ubijete im zelju da uopste vise postuju. Kao da drugi telefoni imaju ne znam kakve kamere. Sve je to njesra u odnosu na profi aparat i kameru. Pustite ljude koji zele nesto drugo da pricaju o ovom modelu da iznesu. Sto je najtuznije pola vas nije probalo ni lumiju ni bilo koji drugi 'skuplji' telefon, a vamo ste prvi u spamovanju tema.

Iskren da ti budem uvek mi je bitnije misljenje od onoga koji poseduje taj telefon, u ovom slucaju Dandy-evo, nego od nekog ko je citao neke textove sto mogu i sam da uradim.

Stig:

+1

Pozz

Poslednja izmena:
One snima 1080p video u zakucanih 30 fps-a pod normalnim uslovima. Ovo su granični uslovi gde je ekspozicija malo produžena da bi se dobio svetliji snimak.

Meni je nebitno. Jer 2-3 puta u mesec dana snimim nesto telefonom.
Ali kontam da postoje ljudi kojima je jako bitno a ako za telefon das 600e i dobijes nocni video u 15 slicica po sekundi... nije bas svejedno.

@Dandy Upravo to je valjda trebala da bude jedna od glavnih prednosti ovog telefona??
Nisu se valjda onako iz sale podsmevali Nokiji?

Poslednja izmena:
Ma problem je sto i ne mozes ''da das'' pare za ovaj telefon jer je htc u mnogo losim tripovima, i sony i lg ce ocistiti pod sa njima ove godine jer prodaju svoje premium modele :)

One je za mene najbolji android telefon trenutno ''na trzistu'', svaka cast za displej, dizajn/kvalitet kucista, zvuk/zvucnike ali je problem sto ga nema bas u prodaji :d

Poslednja izmena:
U sledeće dve nedelje će biti promocija One-a po određenim radnjama MTS-a.
Javiću vam tačno gde i kada, za one koji su zainteresovani da vide telefon uživo.

U sledeće dve nedelje će biti promocija One-a po određenim radnjama MTS-a.
Javiću vam tačno gde i kada, za one koji su zainteresovani da vide telefon uživo.

A sta sa nama koji smo zainteresovani da ga kupimo?
Prezentovan je 19.02. koliko uobicajeno prodje od promocije do pocetka prodaje.
Kod konkurencije ocigledno krace.
Verijem da sam dosadan, ali HTC je napravio tel potpuno kakav zelim. A pogotovo kakav im treba da se izvade iz g... a onda ce ko po obicaju kajmak pokupiti Samsung i ostali...

Vrh Dno