Šta je novo?

HTC One

Ma ok je to, al' ja ti kažem iz ličnog iskustva, pošto upravo držim One u rukama i vrtim benchmarke, puštam full HD video i slično :)
Ajd' dajte neki predlog čime da maksimalno opteretim telefon, da vidim koliko najviše može da se ugreje.

Iskreno i one X se greje ali jedino sam to primetio kad je rodjak igrao par sati frontline commando uz priključen punjač, čak su i led lampice počele da signaliziraju pregrevanje.

Nego zna li se kada će se i kod kojih operatera pojaviti telefon ?

Evo sada sam pustio softversko dekodiranje 60 FPS 720p x264 videa. Priznajem, greje se primetno, ali ne toliko da ne može da se drži u ruci i zagrevanje je raspoređeno ravnomerno po celoj zadnjoj strani.

Kod operatera će izgleda biti početkom aprila. Trebalo bi da krene uporedo kod sva tri.

upravo držim One u rukama

Kad je vec tako da pitam koliko je dobro zasticena kamera na zadnjoj strani? Na One X+ je totalno nezasticena i na izvolte za ogrebotine, a kupiti tako neki telefon i staviti masku preko mi je tragicno.

Sočivo je ugrađeno u kućište, tako da ništa ne štrči. Da bi ga oštetio moraš baš nečime da udariš direktno u njega.

Antuntu tester ga optereti toliko da mnogi telefoni nisu u stanju da ga obave uopste (npr Nexus 4 ne moze da izdrzi ovaj test baterije do kraja, zato sto se previse zagreje): link

E da... Na to sam zaboravio. Taman da vidimo kakva je baterija :)

Poslednja izmena:
znam, a da li ćeš kad naiđu vrućine isto da budeš samo u stanu pod klimom? :)

Slabo ga nešto optereti ona Citadela. Jedva je mlak, a FPS zakucan stalno na 60 :p

Poslednja izmena:
Zaboravih...

Prilozi

• Screenshot_2013-02-27-13-31-12.jpg
    Screenshot_2013-02-27-13-31-12.jpg
    382.3 KB · Pregleda: 320
Cekam da cozmo odradi isto u Citadelu na Xperii Z, da vidimo jel ima razlike, mada sumnjam, al' ajd'.

Što mrzim galerije ovog tipa... Ne mogu ovako da uočim razliku, fotografije trebaju da budu jedna ispod druge.

Poslednja izmena:
A jos gore su galerije tog tipa gde su semplovi 800x600 max :d

Telefon kida, najbolji na trzistu trenutno ali su se malo izblamirali sa ovom kamerom, bolje je da su isli na opciju neke ''standardne'' 8mpix/13mpix ali da su se potrudili oko samog softvera kamere (znamo vec da su svi ovi senzori slicni ali da Apple, Samsung i Sony daju najbolje rezultate). Ovako su fotografije malo bolje u uslovima losijeg i vestackog osvetljenja ali su zato losije na dnevnom svetlu gde kamere na mobilnom jedino i imaju smisla.

Mislio sam da ce ultra pixel tehnologija moci bar malo da parira Pure View tehnologiji ali je ovo najobicniji marketing, gori i od Sony Exmor-a mada su za taj senzor tvrdili samo da poboljsava malo rezultate u low light uslovima sto je i tacno, ostalo je sve na nivou starih kamera.

HTC je ishajpovao nazivom ultra-pixel kao da je to nesto sto moze da donese revoluciju tipa PV 808 a u stvari daje losije rezultate u od starih kamera tipa one sa SGS II preko dana, ok pri losem svetlu je mozda i ispred sony exmor-a ali fotografisati u tim uslovima i mraku bez xenon-a nema nikakvog smisla tako da mislim da ovaj One ima samo jednu bas slabu tacku i fail a to je kamera jer su hajpovali bez ikakve osnove. Steta ali kome to nije bitno onda One prakticno nema manu.

Poslednja izmena:
" Što mrzim galerije ovog tipa... Ne mogu ovako da uočim razliku, fotografije trebaju da budu jedna ispod druge."

Slike se skinu u racunar a posle toga u Fast Stone-u moze se u jednom prozoru otvoriti do cetiri slike i uporediti...

Moram da primetim da optička stabilizacija odlično radi. Baš se vidi razlika kada se snima video.

" Što mrzim galerije ovog tipa... Ne mogu ovako da uočim razliku, fotografije trebaju da budu jedna ispod druge."

Slike se skinu u racunar a posle toga u Fast Stone-u moze se u jednom prozoru otvoriti do cetiri slike i uporediti...

Hvala na "uputstvu", ali to ne umanjuje činjenicu da mrzim takve galerije :)

Kod operatera će izgleda biti početkom aprila. Trebalo bi da krene uporedo kod sva tri.[/QUOTE]

Da li za ovo imas neku "insajdersku" informaciju ili pretpostavljas?
Nadao sam se da ce biti brze, kad je vec promocija u Srbiji bila 2 dana posle svetske, a koliko sam razumeo u Evropi prodaja pocinje 15 marta.

Poslednja izmena:
Da li za ovo imas neku "insajdersku" informaciju ili pretpostavljas?
Nadao sam se da ce biti brze, kad je vec promocija u Srbiji bila 2 dana posle svetske, a koliko sam razumeo u Evropi prodaja pocinje 15 marta.
Recimo da je prilično pouzdana informacija. Problem je što je na svetskom nivou velika potražnja, tako da je pitanje na koliko će uopšte mesta biti na raspolaganju tog 15. marta.

nokia TATA MATA> stavrno mi ponekad dodje da vristim za nokiom na androidu... mamu im njihovu zaostalu pa oni nisu normalni koliko gube sa windows operativnim telefonom, ja kako korisni sam balavio za symbian os-om a sada uzivam sa androidom. ili su trebali da prihvate android ili da pocnu da proizvode nesto trece, microsoft ih samo koristi za popularisanje svojeg os-a a oni nemaju AMA BAS NISTA OD TOGA<

nokia TATA MATA> stavrno mi ponekad dodje da vristim za nokiom na androidu... mamu im njihovu zaostalu pa oni nisu normalni koliko gube sa windows operativnim telefonom, ja kako korisni sam balavio za symbian os-om a sada uzivam sa androidom. ili su trebali da prihvate android ili da pocnu da proizvode nesto trece, microsoft ih samo koristi za popularisanje svojeg os-a a oni nemaju AMA BAS NISTA OD TOGA<

+1

Inace ovo je telefon od oko 350e.

+1

Da vam bacim malo biznis ugao: kako ide Android ne-Samsung proizvodjacima i da li ste čuli za Navteq?

mislim da je to totalno van teme...

Vrh Dno