Šta je novo?

HTC One

Imam utisak da je ovaj test pretenciozan.
Smanjivanje, povecavanje ili bilo kakva promena rezolucije zarad testa je budalastina.
Pritom, jedino sto nisu uradili, je da obe slike uporede u 4MP koliko je na HTC-u originalna rezolucija (ali uredno su ih uporedili u 8MP)
A kod fotografije portreta devojke su cropovali deo sa kosom a ne lice, koje je kod iphonea ocigledno preeksponirano...

Mali offtopic - Jel ima jos nesto interesantno kod ovog telefona ili samo kamera? Koliko vidim tri strane samo o tome.
Ili da moderatori promene temu u HTC one - kamera...

Ovde ga je sa kamerom iP5 oprao. Toliko se htc duvao :smash:
Mada, jedva čekam da vidim skraćeni test na benču. To što vidimo iz prve ruke to je to :)

Nisam bas siguran
http://asia.cnet.com/htc-one-vs-iphone-5-camera-shootout-62220556.htm
Ovo je originalni test koji je vec postavljen ranije.
Kad pogledas slike kao celinu u najmanju ruku i jedan i drugi imaju prednosti i mane.
Htc ima realnije boje i slike generalno bolje izgledaju. Kad se zumiraju iP5 ima manje suma ali su preeksponirane.
Pri tom nisu pomenute druge prednosti HTC (nocno slikanje, ZOE, brisanje objekata...)
Pitanje je kako u realnom zivotu gledas fotografije, na velicini ekrana ili uvelicane na 2x3 metra?
U svakom slucaju ovakvim testovima je lako manipulisati. Nista dok se fon ne uzme u ruke pa kome se sta svidja.

Poslednja izmena:
Imam utisak da je ovaj test pretenciozan.
Smanjivanje, povecavanje ili bilo kakva promena rezolucije zarad testa je budalastina.
Pritom, jedino sto nisu uradili, je da obe slike uporede u 4MP koliko je na HTC-u originalna rezolucija (ali uredno su ih uporedili u 8MP)

bilo bi otprilke isto, a ako je već HTC osakatio njihovu kameru ne moraju i ovi iz gsmarene to da rade sa ostalim telefonima

niko ih nije bio po ušima da se prave pametni ***

Jesto ovo odlican telefon sto se tice HW i dizajna, ali opet ce ga oni usrati sa Sensom, koji ce od napraviti crva od sistema.

Ovog puta nemoguce, Sense 5 je nesto "laksi" od prethodnih verzija, a i S600 je jedno tri puta brzi od Tegre 3, uz to i 2gb RAMa, ne vidim kako Sense moze da napravi crva od sistema..

To sam ja mislio sa Desire, Sensation, One X, pa su strucnjaci uspeli da totalno useru inace odlicne telefone.

Veruj mi da nisi u pravu. Novi interfejs je potpuno izlečen od nepotrebnih fenseraja i podređen je brzini i funkcionalnosti.
Sve bukvalno leti!

Koliko sam gledao po netu sense sada bas lepo (vidi se da je pravljen da izgleda kao holo ui) izgleda a i lepo radi.

Veruj mi da nisi u pravu. Novi interfejs je potpuno izlečen od nepotrebnih fenseraja i podređen je brzini i funkcionalnosti.
Sve bukvalno leti!

Daj boze da je tako, onda mozda razmislim da kupim opet HTC, jer mi zgadio posle Desire, Sensation i One X modela.
Godinama sam pljuvao Samsung plastikanere, ali brate bar rade brz ko zmija, pogotovo ovi najaci modeli, S2,S3.

One (m7) je brutalno dobar telefon, bar za sada, valjda se kuciste nece guliti kao na crnom One S.

Ono sto je najbitnije na telefonu, meni bar, ekran je fantastican, 1080p, 4,7'' a prikaz deluje za klasu iznad svega do sada. Nije ni cudo sto i Samsung u GS IV izgleda hoce da ugradi super lcd3.

Svaka cast htc-u za ovaj telefon, izgleda ok (iako lici na ip), stereo zvucnici sa pojacalom, najbolji ekran, brutalan hardver a i baterija obecava ok autonomiju, jeste skup ali po mom misljenju opravdava cenu. Sense mi deluje duplo prihvatljivije nego do sada.

Evo nasao sam neki sveze okacen kraci test kamere.

[YOUTUBE]oUWbQhewqbM[/YOUTUBE]

Mislim da se previse obraca paznja na kamere na TELEFONIMA. To je sada detalj koji je postao presudan prilikom kupovine telefona jer su hardverski manje vise svi slicni. Ko ce da slika,postoje aparati za tako nesto....telefonu nije primarna funkcija slikanje. Bitniji je display,audio kvalitet i kvalitet izrade. Marketing je kao propaganda,samo dize prasinu i prodaje maglu kao za sve sto nas okruzuje. Cekamo finali rom pa da vidimo kako ce da se ponasa igrackica :)

Bitniji je display,audio kvalitet i kvalitet izrade.

Pa sve ovo su i moji prioriteti kada kupujem telefon, i jos kamera jer nemam nameru da izdvojim kes za telefon koji ima losiju kameru od konkurencije. Nista specijalno ne ocekujem od kamere na One, samo da bude tu negde u rangu Samsung/Sony telefona i to je to, jos par godina ionako niko nece moci da parira 808 PV kameri a kada bi ovaj htc imao tako nesto bio bi savrsen i mislim da bih prekrsio svoj stav da necu da izdvojim preko 300-350e za telefon kod operatera/iz oglasa jer u tom slucaju ne bih menjao telefon bar 2-3 god.

Poslednja izmena:
Da se kladimo da ce kod operatera, bar u pocetku, biti samo crni model sa 32Gb... Po prosecnoj ceni u Evropi x2.

imao sam vec ranije htc i gledajuci ove sampove snimci su isti kao jaje jajetu jer ima neki sum u scenama pri snimanju video zapisa koji ne mogu da objasnim ali cisto to vidim iz iskustva. nista im ta jnihova kamera ne donosi nesto revolucionarno sto drugi nemaju. samo se brukaju tu bey veze. a sto se sensa tice sense je sense and it makes sense :)

Pa sve ovo su i moji prioriteti kada kupujem telefon, i jos kamera jer nemam nameru da izdvojim kes za telefon koji ima losiju kameru od konkurencije. Nista specijalno ne ocekujem od kamere na One, samo da bude tu negde u rangu Samsung/Sony telefona i to je to, jos par godina ionako niko nece moci da parira 808 PV kameri a kada bi ovaj htc imao tako nesto bio bi savrsen i mislim da bih prekrsio svoj stav da necu da izdvojim preko 300-350e za telefon kod operatera/iz oglasa jer u tom slucaju ne bih menjao telefon bar 2-3 god.

Теби је све приоритет и у све се разумеш …

Nista lakse, stavi me na ignore listu.

@ Gizmo, procitao sam test, nema sta, ovo je najbolji android telefon trenutno. Cim neki operater dobije ovaj fon moram ici da vidim ovo cudo od ekrana.

Zvuk u snimcima je AAC 16bit/192kbps.

Poslednja izmena:
Šteta samo što se nisi malo više igrao sa Zoe :)

E da, kako to da nisi hvatao sshot-ove interfejsa kamere sa slikom iz kamere? Pošto meni to radi sasvim normalno.

Prilozi

• Screenshot_2013-02-24-12-40-02.jpg
    Screenshot_2013-02-24-12-40-02.jpg
    324.3 KB · Pregleda: 198
Poslednja izmena:
Možda zato što mi je telefon bio na krevetu kad sam hvatao SS :)

To objašnjava neke stvari :D

Nista lakse, stavi me na ignore listu.

@ Gizmo, procitao sam test, nema sta, ovo je najbolji android telefon trenutno. Cim neki operater dobije ovaj fon moram ici da vidim ovo cudo od ekrana.

Zvuk u snimcima je AAC 16bit/192kbps.

Nisi jedini koji ceka telefon da vidi kako izgleda :D

fino napisan test, jos samo da vidimo kako ce se pokazati baterija mada nekako mi se cini posto niko ne pominje istu da nece bas biti ono sto ocekujemo
:hope:

Citao sam sada test na sajtu i skoro jedina stvar koja mi zapada za oko je bolesna lepota ovog mobilnog.. kako su ga napravili haos.. jedina stvar moze da bude guljenje crnog modela mada kako sam citao ljudi tvrde da ima drugaciju tehnologiju procesa pravljenja kucista od crnog one s- a... videcemo.. iako je sivi vise zastupljen u medijima i klipovima meni je crni nekako 'besan' :)

Poslednja izmena:
Sjajan telefon. Ako baterija bude na mestu, mogao bi biti hit, bar po nekim mojim shvatanjima (bitni mi baterija i izrada, kamera ne narocito).

Bice gadan fajt sa S4, mislim da je XZ vec porazen, a nadam se da i LG moze izbaciti neku konkurenciju, mada nisam siguran da su u stanju za pravi odgovor, nazalost.

I da - definitivno je sva ova snaga u telefonu postala malo besmislena...

Edit: Gizmo, super test, cini mi se objektivnijim od vecine dosadasnjih, steta sto nije i finalna verzija uredjaja pa da bas SVE istestiras.

Poslednja izmena:
"Kada telefon malo više opteretite, primetili smo da se njegova zadnja strana poprilično zagreva. Aluminijum nikako ne pomaže jer svu tu toplotu prenosi na vašu šaku, a možemo zamisliti kakva će situacija biti tokom letnjeg perioda na 40 i kusur stepeni"

hehe zato i predstavljaju telefone u februaru :))

Pa dobro naravno da ce da se greje, ja legend posle sat vremena robo defense-a leti nisam vise mogao drzati u rukama.

naravno da nisi..i što se aluminijuma tiče ova moja N8 sa svojim 600 i kusur MHz procesorom je na granici prihvatljivosti, mogu misliti kako je na ovim jačim telefonima :)

Edit: Gizmo, super test, cini mi se objektivnijim od vecine dosadasnjih, steta sto nije i finalna verzija uredjaja pa da bas SVE istestiras.

Biće rekapitulacija kada bude izašao zvanično kod nas. Tada ću pokriti stvari koje nisam pokrio sada :)

Nazad
Vrh Dno