Šta je novo?

HTC One

A smejali ste mi se kada sam rekao 800 eura...Lupa covek, bulazni... Eto 700 eura za 32GB, preko 800 za 64.

Заокружиће они то на 80000 :D

Poslednja izmena:
Na Saturnu pise da se ocekuje tek 15.03... Do tada ce mu pasti cena na 500 naprimer...

Zbog ove slike, priznajem samo plazmu i amoled:

img0803y.jpg

"Šuma ima baš previše i nivo detalja je dosta nizak. Pogledaj drveće u pozadini, travu, njihovu odeću i linije. Plus na sve to, boje su mi baš mrtve. Ja se iskreno nadam da neće biti ovako u finalnom proizvodu."

Slika uopste nije losa, vreme je oblacno, boje ne mogu biti "zive", posto je nebo iza njih, normalno je i sum da se pojavi u takvoj situaciji u senkama, u kojoj njihova lica definitivno jesu... Nema slika sa vecim ISO vrednostima, izbacice i takve slike, polako... Nema HTC toliko slabije kamere u svojim telefonima koliko imaju manje para da "caste" testere, kamera u One X modelu je bila 2.0/24mm, morala je da daje mekse slike od SGS III i IPhone-a, koji ima objektiv od mozda celih 35 mm, ne mogu sad' da se setim ali na primer Phonearena to nije konstatovala u uporednom testu... Da kupujem mobilni zbog foto aparata, uzeo bih HTX One X pre nego gore dva navedena, pritom ne komentarisem video zapis i gubitak frejmova...

Sa 600 na 500 mu nece tako brzo pasti cena sigurno. Ne moze da mu padne cena ako ga do 15. marta nema nigde u prodaji.

Моја машта може свашта :p

Pasce mu cena, ovo je nerealna posto ga jos nema, cim se pojavi, ode dole... Nexus 4 je u DE 400 eura, tipujem na 500 e dve nedelje posle pojave... Ma videcemo...

P.S. Gledam kod njih je One X + 569, One ce stati na njegovo mesto, po meni precenjeno...

Poslednja izmena:
Sve zavisi koliko ih (HTC) košta proizvodnja po jedinici i koliko su alavi.... A sto se naših operatera tiče, x2 ide sigurno kad se sabere ugovor i cijena telefona.

Slika uopste nije losa,

to je relativan pojam, realno ova kamera je u rangu sa N95 ili ajd nek bude N82(i to ako iskljucimo xenon), ima malo manji senzor i malo manju rezoluciju od njih..a citava "Ultrapixel" marketinska zavrzlama se svodi na smanjivanje broja piksela uz ocuvanje velicine senzora..tj. na vracanje nekoliko godina unazad

nekome je to lose a neko je sasvim zadovoljan sa takvom kamerom na telefonu

Ima tu još jedna kvaka. Ceo ovaj Zoe koncept ne bi bio moguć sa slikama veće rezolucije, jer telefon zapravo stalno kešira određeni broj frejmova, čak i pre nego što se okine fotografija, a onda dodatno uslika još slika dok ne dogura do 20 i snimi full HD video od par sekundi simultano kada se pritisne okidač.
Da je u pitanju veća rezolucija slika, telefon, ma koliko da je trenutno brz ovaj novi Snapdragon i čip za obradu slike, verovatno ne bi mogao da stigne sve to da odradi kako treba, da ne pominjem koliko bi mesta zauzimalo u memoriji (jedan "Zoe" je trenutno oko 20-ak MB).

Prema tome, ovo je zaista idealan sklop hardvera i softvera za novu HTC viziju slikanja/snimanja i kasnijeg automatskog izvlačenja highlight-ova (koje stvarno funkcioniše zapanjujuće dobro i izgleda atraktivno).

Eto... Da bi napravili Zoe morali su da smanje rezoluciju i onda kao nazvali to ultrapixel malo marketing ovo ono, ne treba vam više megapixeli, bla bla bla, samo da bi oni mogli Zoe da ubace...

Jeste to sve lepo, možda ćemo koristiti Zoe mesec - dva da se hvalimo, ali posle toga ćemo žaliti za fotografijom koju ovaj telefon napravi. Moje mišljenje...

Razmišljam nešto... Ako Sony koji pravi najbolje kamera module za Android počev od GS2-GS3 (ne znam jel bio i na kecu) pa onda kod iPhone-a, pa eto sad i kod svog premium telefona Xperie Z, ne verujem da takva kompanija zaostaje za tehnologijom u domenu kamera i da je HTC sad napravio revoluciju sa ovom kamerom...

Morate shvatiti da ovo nije Pure View, da je ovo kao neki trik na fazon toga, te da PV tehnologiji ne može ni prići...

Pogledaj bilo koji test Xperie Z i videces da je kamera u najboljem slucaju prosek...

E ovo je primer cistog marketinga sa "13 megapixela"

Ne valja im softver za kameru... Ocigledno tu fail-uju. Mislim da je bilo receno da isti kamera modul i u GS2 i u IP4s i u Arc S, a da GS2, a pogotovo IP4s daju bolje slike.

Meni je ceo ovaj Zoe koncept fantastičan :)
Slike pojedinačno nisu uopšte impresivne po kvalitetu u odnosu na konkurenciju, ali sada kada sam se navukao na ovaj način beleženja, teško mi je da se vratim na standardni single shot koncept.
Kada hvataš "Zoe", u praktično svim situacijama imaš dovoljno materijala da izvučeš bar jednu sliku koja je dobro ispala (ili da iskombinuješ elemente više slika u jednu softverom u telefonu), što je mnogo bitnije kod spontanih beleženja uspomena od ultra giga rezolucije. Da ne pominjem ceo trip sa kombinovanjem slika u Highlight video.
Kome je primaran kvalitet fotografija, on ionako već koristi neki DSLR.

A sto se naših operatera tiče, x2 ide sigurno kad se sabere ugovor i cijena telefona.

100x prežvakana tema ali nekima stvarno ne vredi objašnjavati.
Zašto sabiraš i ugovor u cenu telefona? Ugovor potpisuješ na osnovu svojih potreba - ono što platiš to i potrošiš, tako da nemožeš da računaš cenu pretplate u cenu telefona. Sad ako ti uzmeš neki ogroman paket koji realno ne možeš da potrošiš samo da bi dobio mobilni "jeftinije" - to je samo tvoja greška.

Mislim da će kamera kroz nekoliko apdejtova doći na svoje mesto. Sviđa mi se i to što ima optičku stabilazaciju, kao nokia.

100x prežvakana tema ali nekima stvarno ne vredi objašnjavati.
Zašto sabiraš i ugovor u cenu telefona? Ugovor potpisuješ na osnovu svojih potreba - ono što platiš to i potrošiš, tako da nemožeš da računaš cenu pretplate u cenu telefona. Sad ako ti uzmeš neki ogroman paket koji realno ne možeš da potrošiš samo da bi dobio mobilni "jeftinije" - to je samo tvoja greška.

Pod sabiranjem sam svakako mislio na ugovor koji obuhvata resurse za koje koje mislis kao korisnik da su ti dovoljni. Slazem se da je ludost potpisivati ogroman ugovor kako bi telefon bio jeftiniji....

Konkretno: Ako je meni sasvim dovoljno da za npr. 20e mjesecno imam xxx minuta/poruka/mb, telefon me nece kostati ispod 500e...

Na takve kombinacije sam mislio.... Pretjerivanje operatera sa cijenama uz ugovor.

Ne valja im softver za kameru... Ocigledno tu fail-uju. Mislim da je bilo receno da isti kamera modul i u GS2 i u IP4s i u Arc S, a da GS2, a pogotovo IP4s daju bolje slike.

Imam neki utisak, a ako gresim ispravi me, da malo vise si ishvalio sad GS2, stoji to da pravi dobre slike, ali ne guraj ga bas u kos sa IP4s i neke ostale, a i cisto sumnjam da XZ ima bolju kameru od HTC One, a i da ima dzaba sa onim ekranom...trenutno je 808 najjaca, Lumia 920 je tu isto, IP5, Note 2, S3 a po nekim prvim slikanjima nije ni HTC One daleko od pomenutih Nokia...nego videcemo vec kad se jos vise testira kamera... :)

Poslednja izmena:
Ne kontam zasto se sudi o kameri toliko puno kad je vecina slika obavljena u ne bas sjajnim uslovima, ni ne znate kako bi ispalo na drugim popularnim telefonima tipa S3, Note 2, IP4/5 i dr.. malo ko spominje odlicno stereo audio snimanje, gotovo istovremen i precizan autofocus, dobra stabilizacija, dobro otklanjanje suma/buke, Zoe, i slicno..

^ Pa ne pominju oni koji ne podnose HTC! Jednostavno je.
Uvek se trazi nesto negativno i ponavlja se i insistira konstantno na tome. Forum... svi smo slicni po tome tako da nista cudno.

Ja nisam neki ljubitelj HTC telefona imao sam par modela i nisam bio bas zadovoljan One S mi se najbolje pokazao.
Ali drago mi je da su promenili neke stvari i da slusaju korisnike.

Poslednja izmena:
^ Pa ne pominju oni koji ne podnose HTC! Jednostavno je.
Uvek se trazi nesto negativno i ponavlja se i insistira konstantno na tome. Forum... svi smo slicni po tome tako da nista cudno.

Ja nisam neki ljubitelj HTC telefona imao sam par modela i nisam bio bas zadovoljan One S mi se najbolje pokazao.
Ali drago mi je da su promenili neke stvari i da slusaju korisnike.

+1
Ne može da se sačeka da izadje telefon,pa da vidimo slike koje pravi.

Mene samo nervira sto ljudi odmah lupaju kako ne valja kamera, kako samo 4 mpx, samo sam rekao da po onome sto sam do sada video cini mi se da sasvim dobro slika, a lepo sam napisao na kraju kad se lepo pojavi telefon i testira kamera znacemo bolje kakva je...a za audio ja vec pisao koliko je dobar, skinuo neke klipove i kopirao ovde sve o video i audio, da je video 30 frejma, eventualno pao na 20 u nekim mracnijim uslovima i to je samo jedan klip gde je pao frejm, na drugom nije bilo toga, a audio je stereo varijabilni 192-224 cini mi se...

Poslednja izmena:
audio je dobar, nije kao Rich Recording ali je bolji od ostalih mono telefona (tj. 99% ostalih)

kamera 4 ili 8 to je manje bitno senzor je svakako 1/3" i to mu je to, samo im ne treba ništa reklamiranje tipa "provalili smo foru kad smanjimo rezoluciju bolje su slike" jer bi onda VGA kamere imale extra kvalitet..

Ona slika nije bila losa ali nije ni bila dobra. Pogledao sam kasnije na TV-u na 100% ima malo vise suma.
Ali vidi se da je slikano predvece i da su svi u pokretu (skacu) pa i to utice dosta.

Dok mi se ove slike koje je objavio CNET jako svidjaju telefon koji moze da parira iPhone-u 5 pa i da ima bolje rezultate sto je ocigledno... to je velika stvar. Jer po mom misljenju ide 808/N8/iPhone 5/S III...

Uglavnom drago mi je sto su slikali i objavili sliku takvu kakva jeste.

Poslednja izmena:
808/N8/iPhone 5/S III

ubaci lumiu u sredinu i to je to(Portico update je bitno popravio kvalitet danju)

Vrh Dno