Šta je novo?

HTC One

Razmišljam o promeni telefona pa je i ovaj u opticaju. Pre svega me zanima kako radi, tj. da li koci, laguje, baguje ili sve radi glatko, fluidno i sve otvara momentalno? Dugo sam koristio wp koji je poznat po fluidnosti pa bi me svaki lag dosta nervirao. Zanima me isto koja je zadnja verzija androida za njega, govorim o stok romu, ne o custom, preciznije da li je htc izdao lp za ovaj model? Za kameru znam da nije nesto, ali dovoljno mi je da je solidna, ne slikam mnogo. Generalno, najvaznije mi je da radi bez bilo kakvog stekanja. Takodje mi je bitna i baterija, treba mi da izgura bar jedan ceo dan sa intenzivnim koriscenjem. Ako imate jos nesto na sta bih trebao da obratim paznju recite mi. I na kraju, sta mislite, sta je bolja kupovina, ovaj ili g2, kad se uzme sve u obzir, i cena naravno. Govorim o plovnim modelima, dobro ocuvanim.
Koristim m7 vec dve godine. Ni jednog trenutka nisam razmisljao da ga zamenim, prodam ili bilo sta slicno. Jednostavno telefon radi savrseno. Meni baterija drzi 5-6 sati. Stim sto sam ti ja extremni korisnik i nisam ti bas merodavan. Ali eto da imas i taj podatak. Cisto da znas koliko ti moze trajati baterija uz neprestano kucanje preko Whatsappa, Telegrama, naravno surfovanje i pomalo igranje igricie (Cash of Clans.) Pozivi do 25 minuta dnevno. Sto se kamere tice, mene je nazalost zakacila boljka ljubicaste kamere na losem osvetljenju. Tu povedi najvise racuna. Zato sto imaju serije gde je ljubicasta kamera. Pisalo se o tome ovde i podeljena su misljenja. Nekima jeste, nekima nije. Ja sam vodeci se svojim iskustvom mislio da su kod svih modela m7 takve kamere ali eto nisu. Sto se tice softvera LP 5.02 radi kao sat. Videces, ko jednom uzme htc ostaje uz htc. Svaka preporuka sa moje strane.

Koristim m7 vec dve godine. Ni jednog trenutka nisam razmisljao da ga zamenim, prodam ili bilo sta slicno. Jednostavno telefon radi savrseno. Meni baterija drzi 5-6 sati. Stim sto sam ti ja extremni korisnik i nisam ti bas merodavan. Ali eto da imas i taj podatak. Cisto da znas koliko ti moze trajati baterija uz neprestano kucanje preko Whatsappa, Telegrama, naravno surfovanje i pomalo igranje igricie (Cash of Clans.) Pozivi do 25 minuta dnevno. Sto se kamere tice, mene je nazalost zakacila boljka ljubicaste kamere na losem osvetljenju. Tu povedi najvise racuna. Zato sto imaju serije gde je ljubicasta kamera. Pisalo se o tome ovde i podeljena su misljenja. Nekima jeste, nekima nije. Ja sam vodeci se svojim iskustvom mislio da su kod svih modela m7 takve kamere ali eto nisu. Sto se tice softvera LP 5.02 radi kao sat. Videces, ko jednom uzme htc ostaje uz htc. Svaka preporuka sa moje strane.
Последња реченица је 100% тачна, важи за мене, брата и шефа. Једном узели htc сада стално htc.

Ja sam se razočarao u htc zbog pink kamere i ocajnog servisa u Srbiji. Htc sense je previše modifikovao Android i ne dopada mi se kako izgleda. Upropastili su i htc zoe app koja je u početku radila sasvim lepo a posle updatea samo crashuje.
Nikad više htc. Generalno gledam da uzmem neki nexus, jer ne mogu da trpim gluposti i bloatware koje proizvođači trpaju u telefone.

Pink kamera se reklamira i dobijes drugi telefon. Sto se tice bloatware-a, prisutan je svuda u manjoj ili vecoj meri jer su to detalji koji odlucuju o velikim zaradama. Marketing je na prvom mestu u svemu. M7 ili M8 GPE i spasen si toga. Kod nexus telefona, tek od N6 je kompletan uredjaj koji kosta mnogo vise nego raniji modeli bas iz tog razloga. N6 koji je u stvari trebalo da bude motorola model pa su ga samo prekrstili. Nadam se da ce novi nexus-i biti napredak u odnosu na N6 bez kompromisa.
Zato je GPE odlicna alternativa.

Otkljucao sam bootloader da bi stavio GPE i ponistena mi je garancija. Sad se slikam sa pink kamerom... i nikad vise HTC. Jadni su.

Videces, ko jednom uzme htc ostaje uz htc. Svaka preporuka sa moje strane.

paaa, nije bas tacno, ja cu posle 3-4 HTC-a za redom da mijenjam, jer je M9 i sve sto su izbacili ove godine fail, a vrijeme je da uzmem novi tel posle M7... Sa njim sam zadovoljan, ali baterija je sjeb, a pride se NE MOZE zamijeniti ni u ovlastenom servisu...

Ја мењам м8 тек када изађе неки тамо м10 и слично. До тада не мрдам за м8 јер фон изува..

paaa, nije bas tacno, ja cu posle 3-4 HTC-a za redom da mijenjam, jer je M9 i sve sto su izbacili ove godine fail, a vrijeme je da uzmem novi tel posle M7... Sa njim sam zadovoljan, ali baterija je sjeb, a pride se NE MOZE zamijeniti ni u ovlastenom servisu...
Koji telefon je najblizi kupovini i zbog cega?

z3 compact zbog baterije ubice i kompaktnih dimenzija, i lg g4 sa koznim ledjima, zbog ok procesora i dizajna, iako mi je maaaalo povelik...

@joriq prosto ne mogu da verujem da neko zeli da promeni htc za lg.... Meni je lg sve samo ne telefon.

OnePlus 2 recimo. Ako ima dobar audio izlaz,extra kupovina
1+2 ne mozes jednostavno da pazaris u prodavnici ili na oglasima - smaraju sa ovim sistemom pozivnica. Pride, prije manje od mjesec sam posao na njihov sajt da porucim 1+1, za koji vise ne trebaju pozivnice, i izbacilo mi je da ne shalju ni za CG, ni za SRB. Na kraju, kad uracunas da je 1+2 skuplji od 1+1, pa dodas postarinu, carinu, pdv i probleme sa potencijalnim ostvarivanjem garancije, mislim da se i ne isplati toliko
@joriq prosto ne mogu da verujem da neko zeli da promeni htc za lg.... Meni je lg sve samo ne telefon.

m9 je fail, to kazem ja, to kazu brojke, to kaze vecina testova na netu. Svakako necu m7 zamijeniti sa m9, koji je cak i gori od m7 u brojnim aspektima (PPI, pregrijavanje, OIS, video snimanje, fotkanje u mraku, HDR mikrofoni, dimenzije, kvalitet reprodukcije boja, itd itd).

@jorig nisam mislio da ga zamenis sa m9. Necu ni ja, ali gde nadje lg kao zamdnu. To mi nije jasno.

Kupio sam zeni HTC M7 pre godinu i nesto vise. Telefon je odlicno sluzio da skoro, sada kamera radi lose skoro neupotrebljivo posebno nocu uz pomoc blica. Moze li se otkloniti taj kvar i moze li problem biti u softveru jer je telefonu pre nego sam ga kupio ubacen prilicno sirov android u verziji 4.4 i ne mogu da ga podignem na noviji softver prijavljuje nove verzije softvera ali kada ga skinem ne moze da ga instalira (prijavi gresku prilikom instalacije).
Znaci na telefonu nije HTC softver mozda zbog toga telefon radi veoma brzo ali iskreno to je vec staro mnogo rado bi ga vratio na HTC softver jer verovatno ima dosta novija verzija androida ali ja neznam dali to upste i moze u nekoj sopstvenoj reziji.
Sem kamere koja je sada mutna i neupotrebljiva telefon radi dobro.
Postavio sam dosta pitanja ali molim za pomoc verovatno je neko vec imao moj problem ali u ovoj gomili ja ga nisam nasao.

Kakav sirov Android? Google play edition rom ili aosp?

Nikola voleo bih da znam da ti odgovorim ja samo vidim da to nije isti softver koji sam gledao na drugim M7 sve je drugacije. Mozes li mi reci gde da pogledam da bih ti odgovorio na pitanje. Znam da mi je to lik hvalio kada sam ga kupovao od njega kao da je to super a ocigledno je mnogo vise znao od mene. Imao sam poverenja u njega jer je bilo kao kupovina od poznatog coveka koji bez nekog razloga stalno kupuje nove telefone cim se pojave.

@jorig nisam mislio da ga zamenis sa m9. Necu ni ja, ali gde nadje lg kao zamdnu. To mi nije jasno.

joriQ ;)
pa, Moto X ne mogu da nadjem, a od svega sto je izaslo ove godine, G4 mi je najbolji kompromis. Ili jos da produzim cekanje dol ne izadje nesto sto mi skroz pashe, pa da stigne na ove prostore, paaaa da padne cijena... al baterija na m7 sve krace drzi...

Poslednja izmena:
Pa zameni onda bateriju i uzivaj. Zasto bi menjao telefon koji te ekstra sluzi?

Nikola voleo bih da znam da ti odgovorim ja samo vidim da to nije isti softver koji sam gledao na drugim M7 sve je drugacije. Mozes li mi reci gde da pogledam da bih ti odgovorio na pitanje. Znam da mi je to lik hvalio kada sam ga kupovao od njega kao da je to super a ocigledno je mnogo vise znao od mene. Imao sam poverenja u njega jer je bilo kao kupovina od poznatog coveka koji bez nekog razloga stalno kupuje nove telefone cim se pojave.
https://youtu.be/fNt-QXLp6YI

Je l ovako izgleda sw?

Da to je. Prilikom pokusaja da instaliram Updatena 4.4.2 koji sam skinuo uvek se zakuca pa ga restartujem i odbijem kada mi opet trazi instalaciju.

Pa zameni onda bateriju i uzivaj. Zasto bi menjao telefon koji te ekstra sluzi?

zato sto m7 ni ovlasteni servis ne otvara... U najboljem slucaju bih dobio reparirani il tako nesto, AFAIK

Jesi li razmisljao o power banku nekom onda?

imam vec dva :D manji od ~1250mAh i veci od ~2500mAh... Al nije to TO, telefon nosim u dzepu, ne mogu jos i powerbank da trpam i nosam non stop...

BTW, apropo mediaserver draina, koristi li ko Gsam Battery Monitor na Lollipopu, pozeljno rutovan uredjaj, da uporedimo podatke?

imam vec dva :D manji od ~1250mAh i veci od ~2500mAh... Al nije to TO, telefon nosim u dzepu, ne mogu jos i powerbank da trpam i nosam non stop...

BTW, apropo mediaserver draina, koristi li ko Gsam Battery Monitor na Lollipopu, pozeljno rutovan uredjaj, da uporedimo podatke?
Користим ја.

ajd pogledaj statistiku za media server... I dalje muke mucim sa njim. Recimo tel 3 sata na bateriji, i za ta 3 sata mi cesto prijavi ili da je Audio On ili da je Video On svo to vrijeme... Mozda jer imam previse fotki i klipova na kartici (konkretno 5406 fotki, kad se pogleda "all photos" i 105 klipova)

7ce7c63deea42a792a178c34542c3010.jpg
e99e77ef2b5e1fb2a1bc063fd69a1c70.jpg

Poslednja izmena:
Uh, to kod tebe je uzas. Preko 50% mislim da nisam imao nikad. Otprilike zna da bude koliko i Kernel i System, malo preko toga u najgorem slucaju. Ne znam dal' vredi da kacim, posto je telefon uglavnom bio u stand by, jer sam bio na poslu, pa je jako malo potrosio mediaserver, manje od 2%, audio on 11min, od 13h koliko je skinut sa punjaca. Sada baterija na 57%. Slika imam i ja grubo oko 3000, doduse ne koristim htc galeriju.

Nazad
Vrh Dno